45 ایده کسب و کار دانشجویی | مشاغل دانشجویی پول‌ساز!

سرفصل های مهم این مقاله

ایده های کسب و کار دانشجویی

بیل گیتس می‌گوید: “اگر کسب و کاری را در دوران دانشجویی شروع می‌کنید، اول از همه باید به اشتیاق خود اعتماد کنید. این دوران بهترین زمان برای اشتباه کردن و یادگیری است”. در این مقاله، ایده‌های کسب و کار دانشجویی پول‌ساز را معرفی می‌کنیم که می‌توانند زمینه‌ساز موفقیت‌های بزرگ شوند. اگر دوست دارید استقلال مالی داشته باشید و بتوانید روی پای خود بایستید، در ادامه این مطلب با ما باشید تا با مشاغل دانشجویی راه‌های افزایش درآمد را یاد بگیرید.

ایده‌های کسب و کار دانشجویی که درآمد شما را زیاد می‌کند!

با هم برخی از ایده‌های کسب و کار دانشجویی و مشاغل مناسب برای دانشجویان را بررسی می‌کنیم:

ایده های کسب و کار دانشجویی که درآمد شما را زیاد می‌کنند!

1. فعالیت خود را در یوتیوب آغاز کنید

یکی از راه‌های کسب درآمد برای دانشجویان، فعالیت در یوتیوب است. دانشجوها می‌توانند با ساخت ویدیوهای جذاب و آموزشی در زمینه‌های مورد علاقه‌ خود، مخاطب جذب کنند. هرچه تعداد بازدیدها و فالوورهای شما بیشتر شود، درآمد حاصل از تبلیغات و حمایت‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

2. پکیج آموزشی درست کنید و بفروشید

یکی از راه‌های خوب برای درآمدزایی در دوران دانشجویی، ساخت پکیج‌های آموزشی است. اگر مهارت تدریس دارید، می‌توانید برای درس‌های دانشگاهی خود ویدیوهای آموزشی درست کنید، فایل‌های PDF کتاب‌ها و جزوه‌ها را جمع‌آوری کنید و نمونه سوالات امتحانی را هم اضافه کنید. این پکیج‌ها را می‌توانید به صورت آنلاین بفروشید و به راحتی از این راه پول دربیاورید.

3. از تولید محتوا تا جذب شاگرد خصوصی در آپارات

 

تولید محتوا برای آپارات، یکی از مشاغل دانشجویی پردرآمد

اگر دوست دارید همزمان با درآمدزایی در دوران دانشجویی، برند شخصی خود را بسازید، استفاده از آپارات می‌تواند انتخاب خوبی باشد. آپارات که به سبک یوتیوب عمل می‌کند، برای تماشای ویدیوهای شما پول پرداخت می‌کند. شما می‌توانید ویدیوهای آموزشی خود را به صورت پلی‌لیست در آپارات بارگذاری کنید.
شما با این کار می‌توانید از دو راه درآمد داشته باشید: اول از همه آپارات بر اساس تعداد بازدید ویدیوها به شما پول می‌دهد. دوم، این فرصت را دارید که شاگردان آنلاین پیدا کنید.

4. فرصت درآمدزایی با انجام پروژه‌های دانشجویی

یکی از راه‌های ساده و مفید برای کسب درآمد در دوران دانشجویی، انجام پروژه‌های درسی برای هم‌کلاسی‌ها است. بسیاری از دانشجوها در درس‌های تئوری خوب هستند و نمره‌های بالایی می‌گیرند، اما در انجام پروژه‌های عملی مشکل دارند. شما می‌توانید با قبول این پروژه‌ها و انجام آن‌ها در ازای دریافت هزینه، به راحتی درآمد کسب کنید. این کار مخصوصاً برای کسانی که در کارهای عملی مهارت دارند، فرصت خوبی برای کسب تجربه و درآمد است.

5. با مهارت‌های فوتوشاپ خود کسب درآمد کنید

اگر با فوتوشاپ آشنایی دارید، می‌توانید به عنوان دانشجو پروژه‌های گرافیکی مانند طراحی لوگو، بروشور و پوستر بگیرید. انجام پروژه‌های گرافیکی به عنوان یکی از مهارت های پولساز برای دانشجویان ، به شما این فرصت را می‌دهد که تجربه کسب کنید و مهارت‌های خود را افزایش دهید، در حالی که می‌توانید ساعت‌های کاری خود را به راحتی با برنامه‌های درسی دانشگاه خود تنظیم کنید.

6. نویسندگی وب سایت‌های مختلف را امتحان کنید

 

نویسندگی برای وب سایت‌ها، یکی از بهترین شغل‌ های دانشجویی

به عنوان دانشجو، شما می‌توانید نویسندگی برای وب‌سایت‌های مختلف را به صورت پروژه‌ای امتحان کنید و مهارت‌ نویسندگی خود را محک بزنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا در موضوعات گوناگونی مطلب بنویسید و علاقه خود را به نوشتن در حوزه‌ای که برای شما لذت‌بخش است پیدا کنید. همچنین، در کنار نوشتن، می‌توانید مهارت‌های مهم دیگری مثل SEO را هم یاد بگیرید که به شما کمک می‌کند محتوایی بنویسید که در نتایج جستجو بهتر دیده شود و بازدید بیشتری جذب کند.

7. درآمد آنلاین با وارد کردن محصول در سایت‌های فروشگاهی

شما می‌توانید با کار در سایت‌های فروشگاهی که به دنبال وارد کردن اطلاعات محصولات خود هستند، درآمد کسب کنید. این سایت‌ها، مخصوصاً سایت‌های کتاب‌فروشی، برای شروع کار به ثبت تعداد زیادی محصول نیاز دارند که این برای شما فرصتی است تا تجربه‌ای در زمینه ورود و مدیریت داده‌های آنلاین به دست آورید. کار در این زمینه نیمه‌وقت است و به شما اجازه می‌دهد تا ساعت‌های کلاس‌ها و زمان درس خواندن خود را با آن تنظیم کنید.

8. ادمین صفحات مجازی شوید

به عنوان دانشجو، می‌توانید ادمین صفحات مجازی شوید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا با استفاده از مهارت‌هایی که دارید محتوای جذابی برای صفحات مجازی مانند اینستاگرام تولید کنید. مدیریت این صفحات می‌تواند شامل برنامه‌ریزی پست‌ها، پاسخ‌دهی به کامنت‌ها و تعامل با فالوورها باشد. این کار نه تنها یک منبع درآمد با ساعت کاری انعطاف‌پذیر است، بلکه به شما تجربه ارزشمندی در زمینه دیجیتال مارکتینگ می‌دهد که می‌تواند در آینده کاری شما مفید باشد.

9. کارهای ترجمه انجام دهید

ترجمه یکی از بهترین مشاغل دانشجویی برای افرادی است که در زبان‌های خارجی به ویژه انگلیسی مهارت دارند. شما می‌توانید متون، مقالات، کتاب‌ها، وب‌سایت‌ها و حتی ویدئوها را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد که در خانه کار کنید و زمان‌بندی مشخصی داشته باشید، پس با برنامه‌ریزی درست می‌توانید هم به تحصیل خود برسید و هم درآمد خوبی کسب کنید. ترجمه نه تنها به شما کمک می‌کند تا زبان‌های بیشتری یاد بگیرید، بلکه مهارت‌های نوشتاری شما را نیز تقویت می‌کند.

10. تدریس خصوصی کنید

 

تدریس خصوصی، ایده کسب و کار دانشجویی

تدریس خصوصی یکی از کارهای درآمدزا برای دانشجویان است. شما می‌توانید دروسی که در آن‌ها تخصص دارید را به دیگر دانشجویان تدریس کنید. این کار را می‌توانید به صورت حضوری در منزل خود یا دانشجویان، یا از طریق پلتفرم‌های آنلاین انجام دهید. تدریس خصوصی به شما کمک می‌کند که علاوه بر کسب درآمد، دانش خود را تقویت کرده و مهارت‌های ارتباطی و تدریس خود را رشد دهید.

11. فروشندگی کتاب کنید

دانشجویان می‌توانند با مراجعه به کتابفروشی‌ها و دادن درخواست برای کار، فروشندگی کتاب کنند. اگر با انواع کتاب‌ها آشنایی داشته باشید، می‌توانید در کتابفروشی‌ها کار کنید و به ازای فروش هر کتاب، پورسانت دریافت کنید. این کار فرصت خوبی است برای کسب درآمد همزمان با تحصیل، و همچنین برای کسانی که به کتاب و مطالعه علاقه دارند، محیطی جذاب برای کار فراهم می‌کند.

12. آرایشگری کنید

اگر به زمینه زیبایی علاقه‌مند هستید، می‌توانید با کارآموزی در یک سالن زیبایی شروع کنید. معمولاً این کارآموزی یکی دو ماه طول می‌کشد و در این دوران حقوقی پرداخت نمی‌شود، اما شما فرصت دارید تا مهارت‌های لازم برای آرایشگری را یاد بگیرید. پس از پایان دوره کارآموزی، می‌توانید به صورت پاره‌وقت در همان سالن کار کنید و حقوق دریافت کنید. این شغل نه تنها به شما امکان می‌دهد تا درآمد کسب کنید، بلکه می‌توانید مهارت‌های خود را در حوزه زیبایی توسعه دهید و تجربه‌های ارزشمندی کسب کنید.

13. ناخن کاری؛ شغل پردرآمد!

ناخن‌کاری به عنوان یکی از شغل های دانشجویی پرطرفدار به حساب می‌آید که دانشجویان می‌توانند در آن فعالیت کنند. دانشجویان می‌توانند با یادگیری این مهارت‌ و کسب تجربه، خدمات ناخن‌کاری را به مشتریان حتی هم‌دانشگاهی‌های خود ارائه دهند. این کار نه تنها فرصتی برای کسب درآمد فراهم می‌کند، بلکه انعطاف‌پذیری زمانی دارد و می‌توانید آن را با برنامه درسی‌ خود تطبیق دهید. ناخن‌کاری به دلیل تقاضای بالا، می‌تواند یک شغل جذاب و پردرآمد برای دانشجویان باشد.

14. به دنبال کار صندوقداری پاره‌وقت باشید

صندوقداری یکی از مشاغل دانشجویی است که می‌توانید آن را در کنار تحصیل انجام دهید، خصوصاً در فروشگاه‌هایی که به دنبال صندوقدار پاره‌وقت هستند. معمولا ساعت‌های کاری این شغل از بعدازظهر تا شب است، بنابراین برای دانشجویانی که بعدازظهرها وقت آزاد بیشتری دارند مناسب است. همچنین فرصتی برای کسب درآمد بوده و می‌تواند به شما در تأمین هزینه‌های تحصیلی کمک کند.

15. بازاریابی تلفنی در منزل، فرصت شغلی نیمه‌وقت

 

بازاریابی تلفنی در منزل، یک شغل دانشجویی پاره وقت

بازاریابی تلفنی یکی دیگر از کارهایی است که دانشجوها می‌توانند به راحتی و به صورت نیمه‌وقت در منزل انجام دهند. قبل از شروع به کار، شرکت‌ها معمولاً آموزش‌های لازم را به صورت رایگان ارائه می‌دهند تا با نحوه‌ی کار آشنا شوید. پس از آموزش، شما می‌توانید در منزل کار کنید و به معرفی محصولات جدید به مشتریان قدیمی یا معرفی شرکت و محصولات آن به مشتریان جدید بپردازید. این کار نه تنها به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی و فروش خود را تقویت کنید، بلکه فرصتی برای کسب درآمد در خانه به صورت نیمه‌وقت فراهم می‌کند.

16. بدون نیاز به مهارت خاصی، منشی پاره‌وقت شوید!

اگر به دنبال کاری می‌گردید که با برنامه‌های درسی‌ شما سازگار، و به مهارت خاصی نیاز نداشته باشد، منشی پاره‌وقت شدن گزینه خوبی است. به عنوان منشی پاره‌وقت، شما ممکن است مسئول پاسخگویی به تلفن‌ها، زمان‌بندی جلسات، و مدیریت ایمیل‌ها و سایر وظایف دفتری باشید. که معمولاً زمان کاری انعطاف‌پذیری دارد که می‌تواند به راحتی با ساعات درسی شما هماهنگ شود. کار منشی‌گری پاره‌وقت می‌تواند فرصت خوبی برای آموختن و تجربه کسب کردن در محیط‌های کاری مختلف باشد.

17. با تایپ فایل‌های صوتی پول درآورید!

تایپ فایل‌های صوتی یک کار پاره‌وقت عالی برای دانشجویان است که به دنبال کسب درآمد هستند. این کار به این صورت است که شما فایل‌های صوتی که از کارفرما می‌گیرید مانند سخنرانی‌ها یا مصاحبه‌ها را گوش می‌دهید و آن‌ها را در ورد تایپ می‌کنید. زمان کاری در این شغل خیلی انعطاف‌پذیر است و شما می‌توانید هر وقت فرصت داشتید کار کنید. پرداختی این کار از سمت بعضی از کارفرماها به صورت کلمه‌ای است و برخی دیگر به ازای هر ساعت کاری.

سایر ایده‌های کسب و کار دانشجویی ساده و کاربردی

جدا از مواردی که در بالا به عنوان ایده‌های درآمدزایی برای دانشجویان معرفی کردیم، ایده‌های دیگری هم وجود دارند که ساده و کاربردی هستند. بیایید باهم نگاهی به آن‌ها بیاندازیم:

  • کار در شرکت‌های کامپیوتری و نرم‌افزاری
  • فعالیت در شرکت‌ها به عنوان مشاور (اگر تخصص کافی دارید)
  • انجام کارهای فریلنسری مانند: برنامه‌نویسی و طراحی سایت
  • فعالیت به عنوان دستیار و برنامه‌ریز مدیران ارشد
  • کار به عنوان کارشناس فروش در فروشگاه‌ها
  • کار در کافه و رستوران
  • مدلینگ
  • عکاسی در فضای باز
  • مراقبت از حیوانات خانگی
  • پرورش میوه و سبزیجات و فروش آن‌ها
  • تهیه نسخه‌های صوتی کتاب‌ها و فروش آن‌ها
  • تهیه و فروش بسته‌های غذا مخصوص دانشجویان
  • نسخه‌برداری از مطالب ارائه شده در کنفرانس‌ها و فروش آن‌ها
  • مراقبت از کودک
  • تصحیح مقاله یا تز دانشگاهی
  • فروش لوازم ضروری برای دانشگاه به دانشجویان
  • مربی ورزش دانشجویان در سالن ورزش دانشگاه
  • تولید و فروش برنامه‌های انگیزشی به دانشجویان
  • فعالیت در زمینه تنظیم و نوشتن رزومه
  • مراقبت‌های درمانی از سالمندان در خانه
  • کار در پذیرش هتل
  • انبارداری
  • فروشنده بوتیک
  • فعالیت به عنوان ویزیتور
  • کار در پذیرش سالن‌های ورزشی
  • اجاره بوفه دانشگاه
  • کار آمارگیری و پژوهش برای شرکت‌ها
  • فعالیت به عنوان کتابدار در کتابخانه دانشگاه

چگونه بهترین شغل دانشجویی را انتخاب کنیم؟ 

قبل از اینکه به عنوان یک دانشجو که هم نیاز مالی زیادی دارد و هم زمان کمی، به دنبال کار بگردید، باید به این فکر کنید که چطور می‌توانید کاری پیدا کنید که با شرایط شما همخوانی داشته باشد. پس بهتر است نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است را جدی بگیرید:

چگونه بهترین شغل دانشجویی را انتخاب کنیم؟

1. انعطاف‌ در ساعت کاری

به عنوان دانشجو، شما نیاز دارید که وقت کافی برای درس خواندن و امتحانات خود داشته باشید. پس به دنبال کارهایی باشید که به شما اجازه دهند نیمه‌وقت کار کنید یا در خانه و در ساعت‌هایی که برای شما مناسب است، مثل آخر هفته‌ها یا شب‌ها. این نوع مشاغل می‌تواند کمک زیادی به مدیریت زمان شما بکند.

2. کار نزدیک به دانشگاه

سعی کنید کاری نزدیک دانشگاه یا جایی که راحت می‌توانید به آن برسید، پیدا کنید. این کار هم در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند و هم هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهد.

3. هماهنگی با رشته تحصیلی

وقتی دنبال کار می‌گردید، سعی کنید کاری انتخاب کنید که به رشته تحصیلی‌ شما مرتبط باشد. این انتخاب نه تنها به شما تجربه کاری مفید می‌دهد، بلکه می‌تواند به شما در بهتر یادگیری درسی که می‌خوانید کمک کند.

4. فرصت‌هایی برای پیشرفت

هنگام انتخاب کار، به دنبال مشاغلی باشید که امکان پیشرفت و رشد حرفه‌ای را برای شما فراهم کنند، حتی اگر سطح کار برای شما مقدماتی باشد.

چگونه در دوران دانشجویی هزینه‌ها را کاهش دهیم؟

فقط کسب درآمد نیست؛ شما باید بتوانید در دوران دانشجویی، هزینه‌های خود را هم مدیریت کنید و هم کاهش دهید. در دوران دانشجویی، ممکن است بخش زیادی از درآمد شما صرف هزینه‌های تحصیلی و زندگی شود. به عنوان دانشجو، برای کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌های خود، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

چگونه در دوران دانشجویی هزینه‌ها را کاهش دهیم؟

1. به جای اجاره خانه از خوابگاه استفاده کنید

یکی از راه‌های کم کردن هزینه‌ها در دوران دانشجویی استفاده از خوابگاه‌های خصوصی است. این خوابگاه‌ها از نظر قیمت مناسب‌تر از اجاره یک خانه به صورت انفرادی هستند و معمولاً امکانات خوبی هم دارند. اگر ترجیح می‌دهید خارج از خوابگاه زندگی کنید، پیشنهاد می‌شود با چند تا از همکلاسی‌های خود، خانه‌ای را اجاره کنید و هزینه‌ها را بین خود تقسیم کنید.

2. کار پاره‌وقت پیدا کنید

پیدا کردن یک کار پاره‌وقت می‌تواند خیلی به شما کمک کند تا بتوانید هزینه‌های دانشگاه را پوشش دهید. اگر در طول هفته چند ساعت کار کنید، نه تنها می‌توانید کمی پول درآورید، بلکه مهارت‌های جدیدی هم یاد می‌گیرید که بعدها در کارهای دیگر به درد شما می‌خورد. علاوه بر این، تجربه‌های کاری که در این مدت به دست می‌آورید، بعد از فارغ‌التحصیلی در پیدا کردن شغل بهتر به شما کمک می‌کند.

3. برای خرید از تخفیف‌های فروشگاه‌ها استفاده کنید

یکی از راه‌های خیلی خوب برای کم کردن هزینه‌های خرید مواد غذایی، استفاده از تخفیف‌های فروشگاه‌ها است. خیلی از فروشگاه‌ها در زمان‌های خاصی تخفیف‌های خوبی دارند که می‌توانید از آنها برای خرید مواد غذایی استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بدون صرف هزینه زیاد، خریدهای باکیفیت داشته باشید.

4. از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید

استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش هزینه‌های رفت و آمد است. بجای استفاده از اسنپ یا تاکسی، سوار شدن بر اتوبوس یا مترو می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد. استفاده از این وسایل نه تنها به شما کمک می‌کند پول خود را ذخیره کنید، بلکه با پشت سر گذاشتن ترافیک می‌توانید در زمان هم صرفه‌جویی کنید.

5. به جای کتاب نو، کتاب دست دوم بخرید

خرید کتاب‌های دست دوم یا استفاده از کتاب‌های قرضی از دانشجویان ترم بالاتر می‌تواند هزینه‌های شما را کم کند. بسیاری از دانشجوها پس از فارغ‌التحصیلی دیگر از کتاب‌های نویی که در دوران تحصیل خریده‌اند استفاده نمی‌کنند و این کتاب‌ها بدون کاربرد باقی می‌مانند. به همین دلیل، خرید کتاب‌های دست دوم مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

6. برنامه‌ریزی روی هزینه‌ها را فراموش نکنید

برنامه‌ریزی دقیق روی هزینه‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای مدیریت پول در دوران دانشجویی است. با نوشتن تمام درآمدها و خرج‌های خود، می‌توانید بفهمید که پول خود را چگونه خرج می‌کنید و چطور می‌توانید در آن صرفه‌جویی کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به چند نکته مهم برای انتخاب شغل برای دانشجو اشاره کردیم و 15 ایده کسب و کاری که می‌توانند به درآمد بیشتر شما کمک کنند را بررسی کردیم. همچنین توضیح دادیم چطور می‌توانید هزینه‌های خود را در این دوره مدیریت کنید. با کمی برنامه‌ریزی و انتخاب شغل مناسب، می‌توانید هم از دوران دانشجویی لذت ببرید و هم به درآمد و مدیریت هزینه‌های خود کمک کنید.

چگونه در 100 روز، یک کسب‌وکار موفق راه‌اندازی کنیم؟

در 100 روز کسب‌وکارتان را راه‌اندازی کرده و به سود برسانید. لطفاً وارد صفحه زیر شوید و بیشتر بخوانید:

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۲۱ دیدگاه دربارهٔ «45 ایده کسب و کار دانشجویی | مشاغل دانشجویی پول‌ساز!»

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه مطالعه و یادگیری دارید؛ تبریک به شما
      امیدواریم در مقالات بعدی نیز در خدمتتون باشیم.

  1. امیرمحمد رضایی

    این ارزان خریدن خیلی خوبه وقتی حساب کتاب کنی یه ماه از مقازه بخر یه ماه از فروشگاه شاید اول بگی فرقی نداره ولی اخر ماه میبنی یه مبلغ قابل توجهی میشه ممنون از مقاله ی خوبتون

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که به دنبال نکات آموزشی هستید؛ همراهیتون بسیار برامون ارزشمنده.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  2. خدیجه کریمی فرد

    ایده وبلاگ نویسی از جمله کارهایی است که الان بخصوص با کمک هوش مصنوعی به راحتی قابل اجراست.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز مطالعه؛ خوشحالیم که کنار دغدغه های زندگیتون اهل آموزش هستید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز مطالعه؛ خوشحالیم که کنار دغدغه های زندگیتون اهل آموزش هستید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که اهل محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم براتون کاربردی باشد.
      ممنونیم بابت همراهیتون؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  3. بنطرم کسی که نتونه تو دوران دانشجویی پول در بیار احتمالا بعد از دانشجوییدهم کار براش خیلی سخته!

  4. زهرا پیراینده

    سلام خدا قوت
    مقاله خوبی بود اما کاش کار های بیشتری معرفی میکردید و توضیحات کامل تر بیان میشد

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ امیدواریم در ادامه نیز بتوانیم با محتوایی مورد نظر شما همراهتون باشیم.
      بیشتر ازیک نفر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟