داستان شرکتکنندگان دوره بیزینس پلاس همیشه شنیدنی بود، چراکه داستان همگی از شکست موفقیت در کسب و کار، افزایش درآمد و به وجود آمدن فرصتهای استخدامی بیشتر برای جوانان کشور بود. اما داستان خانم ناهید زراعتی تفاوت داشت، داستانی متفاوت از جنس ناامیدی، امید دوباره و موفقیت!
در دنیای پر از چالش کارآفرینی، بعضی داستانها نه تنها الهامبخش هستند، بلکه آدم را به فکر فرو میبرند تا نگاهی دوباره به مسیر زندگیاش بیاندازد. یکی از این داستانهای زیبا مربوط به ناهید زراعتی، بنیانگذار برند موفق “چرم نیاوران” است. داستان زندگی او ثابت میکند که محدودیتها نمیتوانند جلوی موفقیت را بگیرند، اگر انسان اراده، تلاش و پشتکار داشته باشد.
از یک بحران تا تصمیم سرنوشتساز
ناهید زراعتی، کارآفرینی که امروز یکی از موفقترین برندهای چرم ایران را مدیریت میکند، مسیر خود را از یک بحران آغاز کرد. حدود ۱۲ سال پیش، زمانی که دختر کوچکش تازه به دنیا آمده بود، با بیماری اماس (MS) مواجه شد. این بیماری که برای او به معنای از دست دادن تواناییهای جسمانی و شاید پایان بسیاری از آرزوهایش بود، به نقطه عطف زندگیاش تبدیل شد.
ناهید درباره آن دوران میگوید:
“وقتی دکتر تشخیص داد که به اماس مبتلا هستم، انگار دنیا برایم متوقف شد. یاد خاطرات تلخ مرگ مادر یکی از دوستانم که همین بیماری را داشت، افتادم و آیندهای تاریک را جلوی چشمانم دیدم.”
اما او تسلیم نشد. یک روز وقتی دختر کوچکش را در آغوش گرفته بود و خندههای او را میدید، تصمیم گرفت که این خندهها را به انگیزهای برای تغییر مسیر زندگیاش تبدیل کند.
آغاز کسبوکار از یک اتاق کوچک تا بازارهای جهانی
ناهید زراعتی کارش را از یک اتاق کوچک در خانه شروع کرد. جرقه این کسبوکار زمانی زده شد که همسرش یک کیف پول چرمی دستدوز به او هدیه داد. این هدیه ساده ایدهای بزرگ در ذهن ناهید روشن کرد:
“چطور میتوانم بدون تجهیزات خاص و از خانه، یک کسبوکار راه بیندازم؟”
او با شرکت در یک دوره کوتاه چرمدوزی، قدم اول را برداشت. هرچند این دوره به خاطر کم بودن تعداد شرکتکنندگان لغو شد، اما ناهید ناامید نشد. او با تکههای چرمی که خریده بود، اولین کیفهای دستدوز خود را ساخت. همین کار ساده، شروع مسیری شد که به برندی موفق با شعب متعدد در ایران و عمان و صادرات به کشورهای دیگر انجامید.
غلبه بر محدودیتها | چگونه با پذیرش چالشها به موفقیت برسیم؟
یکی از ویژگیهای برجسته ناهید زراعتی، توانایی او در تبدیل محدودیتها به فرصت است. او بیماری اماس را نه بهعنوان یک مانع، بلکه بهعنوان یک مهمان ناخوانده پذیرفت و باور داشت که این مهمان روزی بدنش را ترک خواهد کرد. او میگوید:
“من با بیماریام دوست شدم و تصمیم گرفتم که در کنار آن زندگی کنم، نه در برابرش.”
این نگرش مثبت، او را قادر ساخت تا علاوه بر غلبه بر چالشهای فردی، الگویی برای سایر زنان باشد. ناهید نه تنها برای خودش، بلکه برای صدها زن دیگر نیز فرصتهای شغلی ایجاد کرد. او معتقد است که بسیاری از زنانی که به دلیل شرایط خانوادگی، بیماری یا محدودیتهای اجتماعی نمیتوانند بیرون از خانه کار کنند، با کمی تلاش و برنامهریزی میتوانند به استقلال اقتصادی دست یابند.
مهمترین راز موفقیت ناهید زراعتی
ناهید زراعتی، با داستان خود نشان میدهد که موفقیت یک مسیر هموار نیست، بلکه سفری است که نیازمند پذیرش چالشها، تلاش مداوم و ایمان به تواناییهای خود است. او میگوید:
“هر زمان که کسی به من میگوید نمیتوانم، به یاد روزهایی میافتم که همه چیز علیه من بود. اگر من توانستم، شما هم میتوانید.”
امروز، برند چرم نیاوران با بیش از چهار شعبه در ایران، یک شعبه در عمان و صادرات به هشت کشور دیگر، نه تنها یک موفقیت تجاری بلکه نمادی از قدرت اراده و امید است. ناهید زراعتی با فراهم کردن فرصت شغلی برای بیش از ۵۰۰ زن، به رسالت خود در اشتغالزایی و حمایت از زنان ایرانی رسید و الگویی الهامبخش برای توانمندسازی بانوان کشور شده است.
سخن پایانی
داستان ناهید زراعتی به ما یادآوری میکند که چالشها و محدودیتها نمیتوانند مانع موفقیت شوند، اگر با ایمان و تلاش به راه خود ادامه دهیم. او میگوید:
“هرگز تسلیم نشوید. حتی اگر شرایط سخت است، استمرار و امید میتواند مسیر شما را روشن کند.”
امیدواریم این داستان الهامبخش، جرقهای برای شروع مسیر جدید در زندگی هر یک از ما باشد.
۷ دیدگاه دربارهٔ «زندگینامه یک زن موفق ایرانی! | داستان ناهید زراعتی»
عالی
درود بر نگارنده محترم و مجموعه اثرگذار ۱+ که بسیار برای بشریت کارها انجام داده است تا آلان.
برای بعدها بیشتر …..
خوشحالم که بنده نیز این حسو حالو رو دارم که برای خودم و اطرافیانم موثر واقع بشم.
خیلی عالی بود
دورد بر شرافت و نجابتت خانوم زراعتی
سلام همراه عزیز اهل آموزش
خوشحالیم بابت همراهی شما
سلام همراه عزیز اهل آموزش
خوشحالیم بابت همراهی ارزشمندتون
چقدر جالب و ارزشمند
عالی بود
خیلی ممنونم از نویسنده محترم این مقاله خوب و پر محتوا خانم شریفی
خداقوت