جشنواره پاییزی محصولات (بعد از این زمان تمامی محصولات با قیمت اصلی به فروش میرسد)

کدتخفیف ۵۰ درصدی: fff

راه‌ اندازی فست فود در 6 مرحله + (مهارت‌ها و مدارک مورد نیاز)

سرفصل های مهم این مقاله

گزارش‌ها نشان می‌دهند که ارزش بازار جهانی فست فود در سال 2020، 650 میلیارد دلار بوده و در سال 2027 به 900 میلیارد دلار می‌رسد! به عبارت دیگر، راه اندازی فست فود به‌طور سالانه تقریبا نرخ رشد 5% دارد. با این وجود طبیعی است که شما هم بخواهید در رشد این کسب وکار سهیم باشید! برای آشنایی با مراحل راه‌اندازی فست فود، مزایا، مدارک و مهارت‌های مورد نیاز، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

اولین مرحله برای دریافت جواز راه ‌اندازی فست فود چیست؟

در اولین مرحله، متقاضیان باید درخواست کتبی خود را مبنی بر اخذ مجوز فست فود به اتحادیه فروشندگان مواد غذایی ارائه دهند.

راه اندازی فست فود برای چه کسی مناسب است؟ 

راه اندازی فست فود برای افرادی مناسب است که به آشپزی علاقه‌مند هستند و می‌خواهند غذاهای خوشمزه در اختیار مردم بگذارند. 

هزینههای اصلی راه اندازی فست فود چیست؟

هزینه‌های اصلی شامل هزینه مکان، هزینه تجهیزات آشپزخانه، هزینه دکوراسیون، هزینه مواد اولیه، هزینه حقوق پرنسل، هزینه نرم‌افزار مدیریت فروش فست‌فود و صندوق فروشگاهی و هزینه یونیفرم کارکنان می‌شوند.

 راه اندازی فست فود برای چه کسی مناسب است؟

 راه اندازی فست فود برای چه کسی مناسب است؟

اولین سوالی که برای راه ‌اندازی فست فود باید از خود بپرسید آن است که آیا فرد مناسبی برای شروع این کسب وکار هستید؟ فراموش نکنید که لازمه موفقیت در هر کسب وکار، میزان علاقه فرد در آن مسیر است. بنابراین، برای گام برداشتن در این مسیر باید از خود بپرسید که آیا به پخت و پز و ارائه غذا به مشتریان علاقه دارید؟ اگر از این کار لذت می‌برید می‌توانید به شروع آن فکر کنید.  

همچنین، باید درنظر داشته باشید که راه ‌اندازی فست فود به زمان نیاز دارد. برعکس بسیاری از کسب وکارها، رستوران‌های فست فود در زمان تعطیلات بیشترین مشتری را دارند! بنابراین، برای شروع این کسب وکار باید فردی باشید که با ساعت کاری زیاد و کار کردن در روزهای تعطیل مشکلی نداشته باشد. 

درآخر، نکته مهمی که برای راه‌اندازی رستوران فست فود وجود دارد، رعایت نکات بهداشتی است. اگر بهداشت برای شما اهمیت ندارد اصلا به فکر راه‌اندازی رستوران نباشید! کسب وکار شما قرار است به‌طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط باشد، بنابراین، باید قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای رعایت بهداشت داشته باشید.

مزایای راه‌اندازی فست فود!

مانند هر بیزینس دیگری، راه اندازی فست فود شامل یک سری از مزایایی است که شما را برای پیش رفتن در این مسیر تشویق می‌کند. درادامه، مهم‌ترین مزایای راه‌اندازی فست فود را بررسی می‌کنیم:

1_ هزینه اولیه معقول 

نسبت به سایر رستوران‌ها، راه‌ اندازی فست فود به سرمایه اولیه نسبتا پایینی نیاز دارد. همچنین، مدل فست فود به‌گونه‌ای است که در طول کسب وکار، هزینه‌های پایین‌تری ایجاد می‌کند. برای مثال، در رستوران‌های فست فود به کارکنان کمتری نسبت به رستوران‌های سنتی نیاز است.

2_ پتانسیل بالا برای رشد 

صنعت فست فود قابلیت بالایی برای سود رساندن دارد، به همین دلیل است که به یک گزینه محبوب بین استارتاپ‌ها تبدیل شده است. این مدل با به‌حداقل رساندن نیروی کار، سود 15 تا 20 درصدی برای مدیران ایجاد می‌کند.

3_ تقاضای ثابت مشتری

رستوران فست فود کسب وکاری است که همواره مشتری خود را دارد. شما می‌توانید با ارائه یک مفهوم منحصر به‌فرد، خود را از سایر رستوران‌ها متمایز کرده و مشتریان وفادار به‌دست آورید. کسب مشتریان وفادار از طریق روش‌های دیگر مانند نظارت و گوش دادن به انتقادات مشتریان هم انجام‌پذیر است.

 

 

 

 

4_ سازگاری و انعطاف‌پذیری

مزایای راه‌ اندازی فست فود

برخلاف رستوران‌های سنتی، رستوران‌های فست‌فود به‌ گونه‌ای طراحی شده‌اند که چابک باشند و امکان تغییرات سریع در منو، روند کار و استراتژی‌های کلی را فراهم کنند. مدیران می‌توانند به سرعت منوی خود را برای ارائه غذاهای جدید تغییر دهند، غذاهای غیرمحبوب را حذف کنند و با توجه به روند تغییر سلیقه مشتریان، پاسخگوی سلیقه آنها باشند.

 5_ فرصت برای نوآوری و تمایز

در صنعت فست فود، فرصت‌های بی‌شماری برای متمایز شدن در بین رقبا و برجسته شدن در بازار وجود دارد. شما می‌توانید منویی متنوع شامل ترکیبی از غذاهای فست فود و کلاسیک ارائه دهید؛ یا برای متمایز شدن برند خود از روش‌های مختلف استفاده کنید. برای مثال، تهیه غذاهای ارگانیک یا ارائه غذاها در بسته‌بندی‌هایی که کمترین آسیب را برای محیط زیست ایجاد می‌کنند.

6_ فروش نقدی و خرید قسطی

یکی دیگر از مهم‌ترین وجه‌های رستوران فست فود، آن است که تمامی فروش‌ها به‌صورت نقدی انجام می‌شوند. از طرف دیگر شما می‌توانید مواد اولیه را به‌صورت نسیه یا قسطی خریداری کنید. این شرایط یک گردش مالی بسیار عالی ایجاد می‌کند که در کسب وکارهای دیگر دیده نمی‌شود.

راه‌اندازی رستوران فست فود در 6 مرحله!

فراموش نکنید، برای راه ‌اندازی رستوران فست فود باید ایده‌ای داشته باشید که شما را از سایر رقبا متمایز کند! یافتن ایده کارساز، اولین قدمی است باید که در این راه بردارید. شاید اکنون از خود بپرسید که چگونه باید به این ایده دست پیدا کرد؟

 درادامه، تمام جزئیات لازم برای پیدا کردن یک ایده کارساز و سایر مراحل پیش رو برای راه‌اندازی رستوران فست فود را آورده‌ایم:

مرحله اول: تجزیه و تحلیل بازار

تا زمانی که درمورد بازار هدف تحقیقات کافی انجام ندهید، پیدا کردن ایده کارساز کمی دشوار خواهد بود. بنابراین، پیش از هرکاری برای تحقیق در بازار و یافتن ذائقه مشتریان دست به‌ کار شوید. شما باید با رقبایی که با آنها روبه‌رو هستید آشنا شوید. در مورد رستوران‌های فست فودی، آخرین ترندهای غذایی، تنوع غذاها و غذاهای محبوب مشتریان به‌خوبی تحقیق کنید. 

این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا به بهترین ایده‌ها برای طراحی منو و قیمت برسید. همچنین، با بررسی بازار، شما می‌توانید رستوران خود را طبق میل اکثر مشتریان تنظیم کنید که این موضوع رابطه مستقیم با سودآوری شما خواهد داشت. هرچه با اطلاعات بیشتری وارد بازار شوید، می‌توانید فرصت‌ها و تهدیدات بازار را بهتر شناسایی کنید.

 

 

 

مرحله دوم: ایجاد طرح تجاری 

ایجاد طرح تجاری برای راه اندازی فست فود

پس از بررسی بازار و یافتن ایده‌های کارساز، نوبت به ایجاد یک طرح تجاری می‌رسد. طرح تجاری یا  Business Plan، ابزاری است که شما را در این مسیر هدایت می‌کند. این طرح شامل چارچوب اصلی برای راه‌اندازی رستوران فست فود است. هر بخش از این پلن، عناصر اصلی برای راه‌اندازی رستوران شما را آشکار می‌کند. به این طرح می‌توانید به‌ عنوان یک سند برنامه‌ریزی شده استراتژیک، برای مسیری که در پیش دارید نگاه کنید. 

برخی از مهم‌ترین مواردی که باید در بیزینس پلن رستوران فست فود خود ذکر کنید شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خلاصه اجرایی: ماهیت و اهداف کسب وکار خود را به‌طور خلاصه بیان کنید. این به شما کمک می‌کند تا بدون مراجعه به بخش‌های دیگر، اصول کسب وکار خود را بدانید. 
  • بررسی اجمالی کسب وکار: در این بخش به‌طور دقیق درمورد مدل کسب وکار، مالکیت و مغزهای پشت عملیات می‌نویسید. در اینجا مشخص می‌شود که شما به‌عنوان یک مالک انحصاری ادامه می‌دهید یا خیر. 
  • شرح منو: در این بخش، جزئیات مربوط به تم رستوران، نوع غذای ارائه شده و نحوه متمایز بودن آن در صنعت غذا را ذکر می‌کنید. همچنین، برخی جزئیات دیگر را هم توضیح می‌دهید. 
  • تجزیه و تحلیل صنعت فست فود: در آخر، بینش‌های مبتنی بر داده‌ها را در مورد بازار هدف یادداشت کرده و تجزیه و تحلیل موقعیت مکانی و چشم انداز رقابتی خود را بنویسید.

مرحله سوم: بررسی هزینه‌های رستوران 

در این مرحله به‌خوبی اهداف خود را مشخص کرده‌اید، بنابراین باید بررسی کنید که از لحاظ مالی چگونه می‌توانید به آنها برسید. در این مرحله دو راه وجود دارد، یا به‌قدری از لحاظ مالی تامین هستید که می‌توانید هزینه‌های رستوران خود را بپردازید، یا به سرمایه موسسات و سرمایه‌گذاران نیاز دارید. برای انتخاب هر یک از این گزینه‌ها، باید تصویری واضح از نیازهای مالی خود داشته باشید. به عبارت دیگر، شما باید تمامی هزینه‌ها را به‌طور دقیق محاسبه کنید تا از تامین آنها اطمینان داشته باشید. 

برای محاسبه هزینه‌ها، آنها را به دو بخش هزینه‌های اولیه و هزینه‌های جاری تقسیم کنید. هزینه‌های اولیه به خرید یا اجاره ملک، خرید تجهیزات آشپزخانه، دریافت مجوز و… مربوط می‌شود. اما پس از شروع فرآیند راه‌اندازی، با هزینه‌های دیگر مانند حقوق کارکنان، بیمه، قبض‌های آب، برق، گاز و… مواجه خواهید شد که باید آنها را درنظر بگیرید. با توجه به این هزینه‌ها، برای قیمت‌گذاری منو یک تحلیل دقیق انجام می‌شود تا درنهایت به سود برسید.

مرحله چهارم: یافتن مکان مناسب و طراحی منو

یافتن مکان مناسب و طراحی منوی فست فود

در این مرحله می‌توانید برای یافتن مکان ایده‌آل خود جستجو کنید. این مرحله به‌ اندازه مرحله طراحی منو مهم است. یک لوکیشین استراتژیک با دسترسی آسان می‌تواند یک گزینه عالی باشد. بهتر است جایی را انتخاب کنید که هم برای عابران پیاده و هم برای رانندگان در دسترس باشد. معمولا در محیط‌های شلوغ مانند خیابان‌های پرتردد، مراکز خرید و مناطق نزدیک به دانشگاه‌ها و بازارها بیشتر در معرض دید مشتریان قرار دارید. 

در همین حین که به‌ دنبال مکان مناسب هستید، به فکر سازماندهی منو هم باشید. غذاهایی که برای ارائه در رستوران خود انتخاب کرده‌اید را به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم کنید. سپس، برای میزان سرو آنها و قیمت‌شان تصمیم بگیرید. فراموش نکنید که منوی رستوران شما، همچون لوکیشن آن، یکی از مهم‌ترین ابزارها برای جذب و نگهداری مشتری است. 

هنگام طراحی منو این موضوع را در نظر بگیرید که غذاهای ارائه شده تا چه حد با ترجیحات و عادات غذایی مخاطبان شما همسو هستند. همچنین، درنظر بگیرید که مواد غذایی مورد نیاز برای تامین کنندگان مواد غذایی رستوران شما در دسترس باشند! البته، دسترسی به‌ تنهایی کافی نیست، بهتر است از مواد تازه و باکیفیت استفاده کنید تا شهرت رستوران شما خدشه‌دار نشود. درنهایت، برای طراحی منو تجهیزات آشپزخانه و میزان مهارت کارکنان خود را هم درنظر بگیرید.

مرحله پنجم: ایجاد ارتباطات قوی 

برقراری ارتباطات موثر، به‌اندازه سایر مراحلی که بررسی کردیم در میزان موفقیت یا شکست رستوران شما تاثیرگذار است. شما باید برای تامین مواد غذایی از شرکت‌ها یا افرادی استفاده کنید که همواره مواد غذایی تازه به شما ارائه می‌دهند. 

برای خرید مواد غذایی، قراردادهایی بنویسید که در آنها، شرایط واضحی برای دو طرف معامله نوشته شده است. این قراردادها به شما ضمانت می‌دهند که کیفیت مواد دریافت شده، حفظ شود. همچنین، برای جذب نیروی کار باید از افراد قابل اعتمادی استفاده کنید که برند رستوران شما را به رخ دیگران بکشند. 

مرحله ششم: راه‌اندازی رستوران فست خود! 

در مرحله آخر، شما به یک افتتاحیه درست نیاز دارید. اما پیش از آن باید اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات لازم را تهیه کرده‌اید و کارکنان شما هرآنچه باید را آموخته‌اند. پس از بررسی این موارد می‌توانید طی یک افتتاحیه باشکوه، فست فود خود را راه‌اندازی کنید.

 قدرت رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات محلی و سایر روش‌ها را برای تبلیغ رستوران خود و تشویق مشتریان برای شرکت در افتتاحیه دست کم نگیرید. می‌توانید از روش‌های مختلف مانند تخفیفات ویژه برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید. نکته مهم آن است که پس از افتتاح رستوران، باید آن را متناسب با بازخورد مشتری و روند بازار پیش ببرید تا به موفقیت برسید. 

 

 

 

 

مهارت های لازم برای راه اندازی فست فود

مهارت های لازم برای راه اندازی فست فود

بدون شک، راه ‌اندازی فست فود نیازمند یک سری از مهارت‌ها است. بدیهی‌ترین مهارت‌هایی که باید داشته باشید شامل حسابداری، بازاریابی، اطلاع از قوانین بهداشتی، توانایی سازماندهی، مدیریت منابع انسانی و… می‌شوند. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم را درادامه مطالعه می‌کنید:

  • مهارت رهبری: مهارت رهبری در مسیر راه ‌اندازی فست فود به شما کمک می‌کند تا رقبای خود را به‌ راحتی کنار بزنید. مهارت رهبری شامل سازگاری، توانایی حل مسئله، خلاقیت و نگرش مثبت می‌شود. 
  • دانش مالی: علاوه‌بر حسابداران رستوران، مدیر هم باید به دانش مالی مسلط باشد. با داشتن این دانش، مدیریت بودجه، کنترل هزینه‌ها، محاسبات و مدیریت رستوران به‌خوبی و بدون مشکل پیش خواهد رفت. 
  • مهارت ارتباطی: مدیر رستوران شخصی است که به‌ خوبی با مشتریانش ارتباط برقرار کرده و با روی خوش به شکایات آنها رسیدگی می‌کند. 
  • مدیریت کارکنان: مدیریت منابع انسانی شامل رسیدگی به مشکلات کارکنان، ارزیابی عملکرد آنها، ارائه پاداش برای کسب رضایت کارکنان و… می‌شود. 
  • خدمت به مشتری: به‌ خاطر داشته باشید که مدیر یک رستوران، چهره اصلی آن رستوران است. بنابراین، مهم است که برای صحبت با مشتریان خود وقت بگذارید، در فضای رستوران قدم بزنید و در مورد رضایت مشتریان بپرسید. 
  • وقت شناسی: وقت شناسی یک جنبه کلیدی مدیریت است. شما یک الگو برای کارکنان خود هستید، بنابراین با رفتار خود باید وقت‌شناسی را به آنها بیاموزید. 
  • تبلیغات: بخش قابل توجهی از موفقیت کسب وکار شما به نوع و میزان تبلیغات بستگی دارد. شما باید بتوانید با کمترین هزینه، بیشترین بازدهی را از تبلیغات رستوران فست فود خود به‌ دست آورید. 
  • مدیریت زمان: مدیریت زمان شامل تنظیم شیفت‌ها در صورت غیبت کارکنان، یا تعمیر تجهیزات و تمیزکاری در ساعات غیر از اوج مصرف و بسیاری از مهارت‌های دیگر می‌شود که به‌ عنوان مدیر باید از آنها آگاهی داشته باشید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز راه اندازی فست فود  

بدون شک، یکی از الزامات راه‌ اندازی فست فود کسب جواز آن است. اگر فردی بدون اخذ مجوز برای راه‌اندازی رستوران اقدام کند، محل مورد نظر پلمب شده و فرد جریمه نقدی خواهد شد! بنابراین، اخذ مجوز را حتما باید درنظر داشته باشید. 

تمام شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز راه‌اندازی رستوران را درادامه آورده‌ایم: 

  • سند مالکیت یا تعهد نامه ملک
  • 12 قطعه عکس 3 در4 جدید
  • گواهی عدم سو پیشینه کیفری
  • سوابق کاربری تجاری و اداری محل اتحادیه
  • اصل کارت پایان خدمت همراه با دو عدد کپی پشت و رو
  • برگه تلفن واحد صنفی جهت تشخیص کد پستی
  • کپی کارت ملی با اصل مدارک
  • کپی تمام صفحات شناسنامه

همچنین، مکانی که انتخاب می‌کنید باید بیشتر از 18 مترمربع باشد. پس از تهیه مدارک و شرایط گفته شده، برای دریافت مجوز باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه فروشندگان مواد غذایی ارائه دهید. این اتحادیه پروانه کسب مورد نیاز شما را صادر می‌کند. اتحادیه پس از گذشت حداکثر 15 روز تصمیم نهایی برای پذیرش یا رد درخواست شما را اعلام خواهد کرد.

در مرحله بعد، بازرسان اتحادیه برای بررسی ملک مراجعه خواهند کرد. پس از بررسی ملک و مدارک، نتایج نهایی به شما اعلام خواهد شد. در این مرحله است که بابت اخذ جواز مبلغی از شما دریافت می‌شود. پس از پرداخت وجه حتما کپی و اصل فیش واریزی را به کارشناسان مربوطه ارائه دهید. تمامی این مراحل به‌صورت حضوری انجام شده و انجام آن به‌صورت غیرحضوری امکان‌پذیر نیست. 

هزینه راه اندازی فست فود

هزینه راه اندازی فست فود

باتوجه به نوع فست فود و منویی که قصد راه‌اندازی دارید، نمی‌توان هیچ سقفی برای هزینه‌های مورد نیاز اعلام کرد. اما حداقل می‌توان گفت که این میزان به کمتر از 150 میلیون تومان نمی‌رسد! 

برخی از مهم‌ترین هزینه‌ها در مسیر راه‌اندازی رستوران را درادامه بررسی می‌کنیم:

1_ هزینه مکان 

بیشترین هزینه‌ای که برای راه ‌اندازی فست فود باید درنظر بگیرید به اجاره یا خرید مکان مربوط می‌شود. با توجه به بودجه خود، می‌توانید از یک مکان کوچک‌تر شروع کنید تا هزینه اولیه کاهش پیدا کند. سپس، با جبران هزینه‌های اولیه و دریافت سود، می‌توانید کسب وکار خود را به یک مکان بزرگ‌تر منتقل کنید.

2_ تهیه لوازم و تجهیزات

مورد دوم برای تنظیم بودجه، تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه برای تهیه غذا است. برخی از این لوازم مانند یخچال، گاز، فر و… به بودجه قابل توجهی نیاز دارند. همچنین، وسایل دکوراسیون شامل میز و صندلی رستوران و تزئینات لازم را هم باید درنظر داشته باشید. برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، می‌توانید به‌ دنبال لوازم دست دوم، اما سالم و تمیز باشید. با این کار تاحد زیادی در بودجه خود صرفه‌جویی خواهید کرد.

3_ مواد غذایی اولیه 

مورد بعدی که برای خرج و مخارج باید در نظر داشته باشید، خرید مواد غذایی اولیه است. در این مرحله باید صرفه‌جویی را کنار بگذارید! تا جایی که می‌توانید از مواد باکیفیت استفاده کنید تا اعتبار فست فود تازه‌ تاسیس شده شما به خطر نیافتد. 

البته، راه‌های دیگری برای صرفه‌جویی در این مرحله وجود دارد. خرید عمده یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش هزینه‌ها است. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه‌های عمده، تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را به‌ صورت یکجا، با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید.

4_ حقوق کارگران و یونیفرم کارکنان

تمامی کارکنان باید یک لباس تمیز، بهداشتی و ترجیحا یکدست داشته باشند. افرادی که در داخل آشپرخانه مشغول هستند باید انواع مختلف لباس‌های بهداشتی مانند کت سرآشپز یا پیراهن و پیش‌بند بر تن کنند. 

همچنین، گارسون‌ها و سایر کارکنانی که در فضای رستوران هستند باید لباسی یکدست داشته باشند تا قابل تشخیص باشند. در شروع کار شما می‌توانید از لباس فرم‌های ارزان استفاده کنید تا در بودجه‌تان صرفه‌جویی شود.

5_ هزینه نرم‌افزار مدیریت فروش و صندوق فروشگاهی

یکی از ابزارهای مورد نیاز برای موفقیت در راه ‌اندازی فست فود، استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت فروش است. برای انتخاب این نرم‌افزار باید گزینه‌ای را انتخاب کنید که مطابق با نیازهای رستوران شما باشد. مبلغ مورد نیاز برای خرید این نرم‌افزار از 5 میلیون آغاز می‌شود. همچنین، باید یک صندوق فروشگاهی تهیه کنید که مبلغ آن کمتر از 25 میلیون تومان نیست.

6_ سایر هزینه‌ها

تا به اینجا، اصلی‌ترین هزینه‌هایی که بخش قابل توجهی از بودجه را اشغال می‌کنند بررسی کردیم. البته، موارد دیگری هم وجود دارند که شاید به نظر نرسند اما باید درنظر گرفته شوند. برای مثال، گرفتن مجوز به‌تنهایی هزینه‌بردار است. 

همچنین، باید هزینه‌های دیگر از جمله هزینه بیمه رستوران، بیمه کارگران، تبلیغات و بازاریابی را در نظر بگیرید. درآخر، این نکته را هم به‌خاطر بسپارید که همواره باید برای سایر هزینه‌های غیرمنتظره آمادگی داشته باشید!

کلام آخر

راه‌ اندازی فست فود کسب وکاری است که با ارائه فرصت‌های متعدد، امکان سودآوری را برای شما فراهم می‌کند. در این مطلب با تمامی مزایا و مهارت‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی فست فود آشنا شدید. همچنین، مراحل راه‌اندازی رستوران فست فود را در 6 مرحله بررسی کردیم. اکنون برای ما بنویسید نظر شما درمورد راه‌اندازی فست فود چیست؟ آیا به شروع این کسب وکار علاقه دارید؟ 

 

منابع:

 

پیام

اگه می‌خوای از کسب‌و‌کار خودت به درآمد برسی، ارتش تک نفره خودت رو بساز!

Picture of mohamadfatahi

mohamadfatahi

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱ دیدگاه دربارهٔ «راه‌ اندازی فست فود در 6 مرحله + (مهارت‌ها و مدارک مورد نیاز)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا