بهترین راه‌های افزایش سهم بازار (6 تکنیک جدید)

سرفصل های مهم این مقاله

اگر به دنبال برندسازی و محبوبیت کمپانی خود در بازار هستید، می‌بایست با استفاده از روش‌های مختلف جهت افزایش سهم بازار اقدام کنید. چرا که این اقدامات باعث افزایش فروش و درآمدزایی هرچه بیش‌تر می‌شود و اعتبارتان را نیز افزایش می‌دهند. در این صورت شما به شماره یک بازار تبدیل می‌شوید‌. از‌ جمله این روش‌ها می‌توان به ارتباط موثر با مشتری، تصاحب سایر برندها و خلاقیت زیاد اشاره کرد.

سهم بازار چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

سهم بازار چیست

سهم بازار در واقع به درصد فروش کلی یک کمپانی در یک بازه زمانی معین گفته می‌شود. جهت محاسبه شاخص سهم شرکت خود از بازار می‌بایست مقدار فروش خود را به میزان فروش کلی در همان بازه زمانی در صنعت تقسیم کنید. به طور معمول این شاخص طی یک پروسه زمانی معین ۳ یا ۶ ماهه و یا یک ساله مشخص می‌شود.

به طور مثال اگر یک شرکت در سال ۱۴۰۰، ۶ میلیارد اجناس خود را فروخته و کل فروش اجناس مورد نظر در ایران ۱۰۰ میلیارد باشد، سهم این شرکت در بازار ایران برابر با ۶ درصد است. در این‌جا اگر سهم رقبایتان از بازار را هم بدانید، می‌توانید جایگاه خود را در بازار سنجیده و برای سال بعد نیز برنامه ریزی کنید.

همچنین علاوه بر محاسبه سهم بازار با توجه به میزان درآمد کل بازار، برخی شرکت‌ها هستند که این شاخص را با در نظر گرفتن تعداد واحدهای فروخته شده محاسبه کرده و برای افزایش سهم بازار تلاش می‌کنند. در زیر طریقه این محاسبات برای راحتی کار شما شرح داده شده:

  • انتخاب یک دوره مالی: همانطور که قبل‌تر پرداخته شد، سهم بازار را باید در یک دوره زمانی خاص محاسبه کرد. اولین قدم برای محاسبه این شاخص، مشخص کردن دوره زمانی است.
  • محاسبه کل تعداد واحدهای فروخته شده: در این مرحله باید کل واحدهای فروخته شده در یک دوره مالی را پیدا کنید.
  • محاسبه واحدهای فروخته شده توسط کل صنعت: زمانی‌که واحدهای فروخته شده خودتان را محاسبه کردید، می‌بایست تعداد کل واحدهای فروخته شده را توسط کل بازار نیز حساب کنید. این اطلاعات باید از کانال‌های صنعت خودتان بدست آید. تمامی شرکت‌ها وظیفه دارند که این متغیرها را در گزارش‌های مالی ثبت کنند.
  • انجام‌ تقسیم بندی: در مرحله آخر می‌بایست تعداد واحدهای فروخته شرکت خود را به کل واحدهای فروخته شده در صنعت تقسیم کرده و عدد حاصل را در ۱۰۰ ضرب نمایید.

 

بیشتر بخوانید:

 

اهمیت افزایش سهم بازار

سهم بازار یکی از معروف‌ترین فاکتورهای اصلی سودآوری شرکت‌ها در صنایع مختلف است. به طور مثال شرکت‌هایی که بیش از ۴۰ درصد از سود بازار را در اختیار داشته باشند، دو برابر بیش‌تر از شرکت‌هایی که کم‌تر از  ۱۰ درصد از بازار را در اختیار دارند، سود می‌کنند. همچنین برآورد می‌شود که به میزان ۱۰ درصد از افزایش سهم بازار، بازدهی سرمایه‌گذاری حدود ۵ درصد افزایش می‌یابد.

سهم بازار بهترین معیار برای ترجیح مصرف کنندگان است. به همین دلیل هم سهم بالاتر با فروش بیش‌تر در نتیجه تلاش کم‌تر برابر است. اگر سهم بالایی از بازار داشته باشید، اصلی‌ترین مانع برای رقبایتان هستید. به همین دلیل می‌توان گفت که با به کار گیری روش‌های افزایش سهم بازار می‌توانید در صنعت رقابت ایجاد کنید. شاخص سهم بازار می‌تواند روندهای اصلی رفتار مشتریان و پتانسیل رشد یا سقوط بازار را مشخص کند. زمانی‌که شما سهم خود و رقبایتان را اندازه‌گیری کنید، می‌توانید نیازهای مشتریان و احساس آن‌ها را نسبت به خدمات، محصولات، تبلیغات و استراتژی‌های قیمت گذاری و سایر عملکردها بررسی کنید.

روش های افزایش سهم بازار

برای افزایش سهم بازار و پیشی گرفتن از سایر برندها و شرکت‌ها می‌بایست روش‌هایی را پیاده سازی کنید تا به رتبه یک بازار تبدیل شوید. در زیر روش‌های مختلفی برای شما شرح داده شده تا با استفاده از آن‌ها نام برندتان در بازار زبانزد باشد:

1_ مشخص کردن شخصیت و هویت برندتان و تمرکز روی آن

اهمیت تقویت برند در گرفتن سهم بازار

شرکت انحصاری شما باید دارای یک وجه تمایز و شخصیت خاص و منحصر به فرد باشد، تا مخاطبان بتوانند آن را از سایر شرکت‌ها و برندها تشخیص دهند. این شخصیت و هویت ممکن است به همه چیز تعلق داشته و در جای جای کمپانی شما نمایان باشد. به طور مثال شرکت اپل یک لوگوی انحصاری سیب گاز زده دارد و در تمامی محصولات این‌ برند نمایان است و مشتریان به راحتی آن را تشخیص می‌دهند. همین وجوه متمایز می‌تواند کاری کند که در بازار بزرگ محصولات، مردم باز هم به سمت برند شما کشیده شوند.

اگر شما بتوانید با برندسازی منحصر به فرد هویت برند خود را قدرتمند جلوه دهید و همچنین محصولات یا خدمات باکیفیتی را نسبت به رقبا ارائه کنید، در واقع همه چیز را برای یک حضور قدرتمند و افزایش سهم بازار فراهم کرده‌اید. به طور مثال شاید افراد زیادی درمورد لوازم آرایشی بانوان اطلاعات چندانی نداشته باشند، اما یک برند معروف مانند Hoda beauty به علت منحصر فرد بودن و داشتن یک لوگوی خاص، همیشه در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند.

این استراتژی و لوگو سازی برای کسب و کارهایی که از ابتدا محصولات باکیفیت و مرغوب تولید کرده و شروع موفقی داشته‌اند، باعث می‌شوند که سهم زیادی از بازار را به دست بگیرند. زمانی‌که مشتریان نام برند را روی محصول ببینید در ذهن آن‌ها کیفیت محصول هک شده و می‌دانند چه محصولی را خریداری می‌کنند و از آن مطمئن هستند.

2_ خلاق و ابداع کننده باشید

کنسول بازی پلی استیشن (PS) شرکت Sony توانسته تاکنون ۶۸ درصد از بازار کنسول های خانگی را از آن خود کند. از سال ۱۹۹۴ میلادی، شرکت سونی مسیرهای گوناگونی را برای پیشرفت هرچه سریع‌تر نسبت به سایر شرکت‌های کنسول‌های بازی امتحان کرده است. این تکنولوژی‌های طی شده توسط شرکت سونی برای حفظ و افزایش سهم بازار و به دنبال آن بالابردن لذت و رضایت مشتریان نقش مهمی داشته‌اند.

همانطور که می‌دانید این شرکت توانسته در کنار المان‌های ثابت مانند لوگو و سیستم طراحی اولیه، بخش‌های زیادی را رو‌ به جلو سوق دهد و بخش اعظمی از بازار را از آن خود کند. دسته‌های نسل‌های مختلف پلی استیشن سونی دارای شباهت‌های زیادی به هم هستند، اما چیزی که نسخه‌های جدید این کنسول بازی را هیجان‌انگیز می‌کند، پیشرفت باتری، ظرافت و بلوتوث است. اگر سونی این پیشرفت‌های بزرگ را در صنعت بازی سازی پیاده سازی نمی‌کرد، امکان چنین موفقیت‌هایی برایش فراهم نمی‌شد.

در واقع تیم قوی سونی از طریق بررسی دقیق نیازهای بازیکنان و مشتریان و مطابقت آن‌ها با تکنولوژی کالاهای خود توانسته خیلی سریع به بهترین و لذت بخش‌ترین کنسول بازی خانگی تبدیل شود و سهم بزرگی از بازار را از آن خود کند.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

3_ ایجاد ارتباط مناسب و سازنده با مخاطبان و مشتریان

ایجاد ارتباط مناسب و سازنده با مخاطبان و مشتریان برای گرفتن سهم بازار

اکثر مخاطبان و مشتریان می‌دانند که چه می‌خواهند، پس بهترین راه برای تعامل سازنده با مشتریان این است که با آن‌ها بیش‌تر ارتباط برقرار کنید و بازار را به نفع خود گسترش دهید. به طور مثال می‌توانید به طور مستقیم از آن‌ها سوال بپرسید و‌ نیازهای آن‌ها را بشناسید. می‌توانید یک نظرسنجی معمول، اما دقیق را مطرح کنید. این‌کار به تیم‌های سازمان جهت طراحی، به روز رسانی و شناخت مسائل مخاطبان شما کمک زیادی می‌کند.

حتما لازم نیست که از نظرسنجی‌های سنتی برای تعامل با مشتریان استفاده کنید. چرا که شما می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، سایت و سایر راه‌های ارتباطی با مخاطبان خود حتی درباره ریزترین مسائل ارتباط برقرار کرده و نظرات آن‌ها را جویا شوید. با این‌کار می‌توانید به افزایش سهم بازار خود کمک کنید.

همچنین این اقدام که به جامعه هدف خود رفته و از منابع اصلی خود به طور مستقیم سوال کنید که سرمایه‌شان را برای چه چیزی خرج می‌کنند، گام بزرگی در توسعه و پیشرفت شما در بازار محسوب می‌شود. این استراتژی بسیار کم هزینه و پر بازده است به خصوص برای فروش محصولات مبتنی بر ادراک مشتریان. حضور بین مردم و نظر سنجی از آن‌ها همیشه جوابگو بوده است. یه نحوی که چرچیل جهت تعیین استراتژی جنگ یا صلح به همراه هیتلر به میان مردم رفته و نظر آن‌ها را پرسید. یکی از مدرن‌ترین راه‌های ایجاد تعامل با مشتریان استفاده از یک سیستم نرم‌ افزاری به نام CRM است.

4_ تصاحب کمپانی‌ های دیگر را فراموش نکنید

تصاحب سایر شرکت‌ها به کمی تحقیق و بررسی و همچنین صرف هزینه نیازمند است. اما برای این‌که بدانیم چگونه سهم بازار را افزایش دهیم؟ یکی از اقدامات جهت بالا بردن سهم بازار، تصاحب سایر کمپانی‌ها است که اگر به درستی انجام شود، می‌تواند سهم زیادی از بازار را از آن شما کند. شرکت‌های بزرگ و خواهان موفقیت بیش‌تر برای افزایش سهم بازار، توسعه محصولات خود و استفاده از ابزارهای کمکی، شرکت‌ها یا برندهای دیگر را تصاحب کرده و برای خریداری آن‌ها اقدام می‌کنند.

به طور مثال کمپانی مایکروسافت، کمپانی‌های Linkedin و Github را تصاحب کرده و به زیر مجموعه‌های خود اضافه کرد. از این رو مایکروسافت علاوه بر محصولات قبلی خود هم اکنون به سایر شبکه‌های اجتماعی از طریق لینکدین و سیستم عامل‌های ابری از طریق گیت هاب نیز دسترسی دارد. چنین راه‌کارهایی می‌تواند شامل خرید شرکت‌هایی باشد که با کمپانی شما ارتباط مستقیم ندارند یا تصاحب شرکت‌های رقیب شما در بازار باشند.

5_ جلب رضایت مشتریان و حفظ کردن این رضایت

همواره در تلاش باشید که رضایت مشتریان برایتان اولویت داشته باشد. یکی از مثال‌های عالی برای حفظ رضایت مشتریان، کمپانی نتفلیکس است. این شرکت ثابت کرد که وفاداری خاصی نسبت به مشتریان خود نسبت به سایر برندها دارد. این اپلیکیشن از طریق اضافه کردن امکانات و نمایش‌های دائمی جدیدتر و بهینه کردن الگوریتم‌ها توانسته همیشه رضایت مشتریان را جلب کرده و به همان شکل نگه دارد. همین ایجاد رضایت در مخاطبان باعث شد تا نتفلیکس در سال ۲۰۱۴ ۹۰٪ از صنعت پخش فیلم و سریال را از آن خود کند.

این بروزرسانی‌ها برای نتفلیکس باعث شد تا با حضور سایر اپلیکیشن‌های قدرتمند دیگر در این صنعت، این پلتفرم همواره جایگاه قوی خود را حفظ کند. مشتریان نتفلیکس هیچ‌گاه اشتراک خود را لغو نکردند. چرا که هر روز امکانات بیش‌تری به آن اضافه می‌شد. به همین دلیل هم وفاداری خود را حفظ کردند. همچنین روز به روز فضای کاربرپسند و جذابیت‌های بصری نتفلیکس بیش‌تر می‌شد. فیلیمو و نماوا نمونه‌های ایرانی این پلتفرم هستند اما نتفلیکس خود را به عنوان رهبر این فضا معرفی کرده است. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که همیشه نباید منتظر باشید که مشتریان نظراتشان را با شما درمیان بگذارند، بلکه از قبل نیازهایشان را بشناسید و به آن‌ها پاسخ دهید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

6_ کارمندان با استعداد و حرفه ای

نقش کارمندان در گرفتن سهم بازار

کمپانی‌هایی که افزایش سهم بازار متعلق به آن‌هاست، همواره از کارمندان و کارکنان با استعداد و ماهر برای تولید محصولات یا ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند.

چرا که وجود کارکنان حرفه‌ای و متخصص می‌تواند‌ هزینه‌های مرتبط با گردش مالی را کاهش داده و به کمپانی‌ها این امکان را می‌دهد تا منابع مالی بیش‌تری را جهت تمرکز بر ویژگی‌های مثبت و اصلی خود در اختصاص دهند. یکی از بهترین راه‌های جذب بهترین و مستعدترین نیروهای کار این است که حقوق و مزایای رقابتی را برای آن‌ها در نظر بگیرید. با این وجود کارمندان این روزها به دنبال ویژگی‌های مثبت بارز نظیر برنامه‌های منعطف و محیط کاری معمولی هستند.

نکات کلیدی درمورد این‌ که چگونه سهم بازار را افزایش دهیم ؟

نکته کلیدی افزایش سهم بازار

درمورد چگونگی شاخص افزایش سهم بازار نکاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا زودتر به این هدف دست پیدا کنید که در زیر شرح داده شده است:

  • افزایش سهم بازار میزان درصد یک صنعت یا مجموع فروش یک بازار بوده که از طریق  یک شرکت مشخص در یک پروسه خاص حاصل می‌شود.
  • بالا رفتن سهم بازار با توجه به فروش شرکت در طول دوره زمانی و تقسیم کردن آن بر کل فروش صنعت در همان دوره زمانی بدست می‌آید.
  • شاخص افزایش سهم بازار جهت ارائه یک چشم انداز کلی مرتبط با بازار و رقبای آن به کار می‌رود.
  • رهبر بازار به طور معمول کمپانی است که در صنعت مورد نظر بیشترین سهمیه بازار را به خود اختصاص می‌دهد و بیشترین تاثیر را دارد.
  • سهم بازار اندازه یک کمپانی را نشان می‌دهد. این شاخص یک معیار بسیار عالی برای نشان دادن تسلط و رقابت یک شرکت در زمینه مشخص محسوب می‌شود.
  • سهم یک کمپانی در مقایسه با کل سهم فروش در صنعت مورد نظر می‌بایست در یک دوره زمانی خاص محاسبه شود.
  • سهم بازار به طرز چشم‌گیری روی عملیات بازار تاثیر می‌گذارد. به این معنی که این شاخص، مقیاس پذیری و قیمت‌های محصولات یا خدمات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کلام آخر

افزایش سهم بازار به دنبال یک سری روش‌های کلیدی ایجاد می‌شود. این شاخص اعتبار شما را در بازار بالا می‌برد. همچنین مشتریان بیش‌تری به سمت برند شما جلب می‌شود. برای این‌کار سعی کنید نیاز مشتریان را مورد بررسی قرار داده و به آن پاسخ دهید، با آن‌ها ارتباط برقرار کنید و استفاده از تکنولوژی و فناوری را فراموش نکنید. چرا که سهم بازار اهمیت زیادی در سودآوری دارد‌. به طور مثال کمپانی که ۴۰ درصد سهم بازار را از آن خود کرده است، نسبت به شرکتی که ۱۰ درصد سود بازار را بدست آورده، سود بالاتری بدست می‌آورد. پس می‌توان گفت سهم بازار اهمیت بسیار بالایی در فروش بالاتر دارد.

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of mohamadfatahi

mohamadfatahi

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۴ دیدگاه دربارهٔ «بهترین راه‌های افزایش سهم بازار (6 تکنیک جدید)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟