هوش درون فردی چیست؟ 7 روش برای تقویت این هوش!!

سرفصل های مهم این مقاله

هوش درون فردی چیست؟ 7 روش برای تقویت این هوش!!

احتمالاً تاکنون بارها نام هوش درون فردی را شنیده‌اید. خیلی از افراد این هوش را (Intrapersonal Intelligence) با هوش میان فردی (Interpersonal Intelligence) اشتباه می‌گیرند. بااین‌حال این دو هوش علی‌رغم تأثیرپذیری از یکدیگر با یکدیگر متفاوت‌اند. در این مقاله به معرفی هوش درون فردی و نحوه تقویت آن می‌پردازیم. پس برای آشنایی با این هوش و تقویت آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هوش درون فردی چیست؟

هوش درون فردی(Intrapersonal Intelligence)  یکی از هوش‌های چندگانه است که توسط گاردنر معرفی شده است. هوش درون فردی نشان‌دهنده میزان درک و شناخت فرد از خود‌ش است. در واقع این هوش جلوه‌گر رابطه ما با خودمان است. هر چقدر که رابطه بهتری با خود داشته باشیم، این هوش در ما بیشتر است. یک رابطه خوب رابطه‌ای است که مبتنی بر شناخت و پذیرش باشد؛ و زمانی که سخن از رابطه خوبِ درون فردی می‌شود منظور این است که فرد خود را بشناسد، از احساسات و انگیزه‌های خویش آگاه باشد و همچنین نسبت به خود پذیرا باشد. پس به‌صورت کلی هوش درون فردی به معنی شناخت درونی و خودآگاهی فرد است.

خیلی از افراد هوش درون فردی را (Intrapersonal Intelligence) با هوش میان فردی (Interpersonal Intelligence) اشتباه می‌گیرند.

 

با این راه‌ها، هوش درون فردی‌تان را افزایش دهید!

روش‌های زیر به شما کمک خواهد کرد که هوش درون فردی بیشتری داشته باشید (این هوش قابل ارتقا است!)

لیستی از نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید

تهیه لیست از نقاط قوت و ضعف می‌تواند محرک خوبی برای خودشناسی باشد. هرکدام از ما انسان‌ها نقاط ضعف و قوت خود را داریم. شناخت این نقاط باعث می‌شود که بهتر خود را بفهمیم و تصمیمات و انتخاب‌های خود را هوشمندانه‌تر انجام دهیم.

با خودتان حرف بزنید

حرف زدن با خود می‌تواند ارتباط ما با خودمان را صمیمی‌تر کند. البته که نحوه‌ای که با خودمان حرف می‌زنیم بسیار مهم است. پیشنهاد ما این است که سعی کنید که تا جای ممکن مشفقانه و همچنین کنجکاوانه با خود حرف بزنید. به‌گونه‌ای که انگار با فردی غریبه روبرویید که می‌خواهید کشفش کنید. اصلاً با دید قضاوتی با خود حرف نزنید، بلکه صرفاً خود را مشاهده و واکاوی کنید.

کتاب بخوانید و مطالعه کنید!

کتاب‌ها مجموعه‌هایی عظیم اطلاعاتی هستند. کتاب‌ها درک بهتری نسبت به جهان بیرون و درون به ما می‌دهند و می‌توانند یک منبع اطلاعاتی مهم برای افزایش هوش درون فردی باشند. در واقع می‌توانیم خود را در لابه‌لای نمادهایی که در کتاب‌ها بازنمایی می‌شوند جست‌وجو کنیم.

به رفتارهایتان و چرایی آن‌ها دقت کنید

هر رفتار یک گنجینه اطلاعاتی محسوب می‌شود. رفتارهای ما عمدتاً توسط انگیزه‌های ناخودآگاه جهت‌دهی می‌شوند. به همین خاطر با ریز شدن روی هر رفتار و واکاوی آن می‌توان اطلاعات خوبی را نسبت به خود به دست آورد. پس سعی کنید که همواره نسبت به رفتارهای خود دقت و پرسشگری کنید.

آگاهی هیجانی خود را بالا ببرید

آگاهی هیجانی به معنی شناخت از تک‌تک احساسات و به رسمیت شناختن و پذیرش آنان است. سعی کنید که با کمک از کتاب‌ها و آموزش‌های مختلف ابتدا به خوبی با تک‌تک احساسات‌ و تفاوت‌هایشان آشنا شوید. در مرحله بعد سعی کنید با به رسمیت شناختن احساسات‌، به پیامی که هر احساس برای شما دارد گوش دهید و به احساسات‌ به عنوان چراغ‌های راهنما نگاه کنید. به‌صورت کلی افرایش آگاهی هیجانی در افزایش هوش درون فردی ما بسیار مهم است.

هر چقدر که رابطه بهتری با خود داشته باشیم، هوش درون فردی در ما بیشتر است

 

به نحوه تعامل خود با دیگران دقت کنید

ما در طی زندگی همواره در رابطه‌های مختلف به سر می‌بریم. از رابطه با خانواده گرفته تا رابطه با دوست و کارمند و غریبه و همسر. همه این روابط سازنده و همچنین جلوه‌گر بخش‌های مختلف شخصیتی ما هستند. رابطه با دیگران به ما کمک می‌کند که در خود عمیق شویم و خود را بهتر بشناسیم. پس حتماً روی روابطتان به عنوان یک گنجینه اطلاعاتی برای افزایش هوش درون فردی‌تان حساب کنید.

از روان‌درمانی کمک بگیرید

روان‌درمانی فرصتی را فراهم می‌کند که ما در تک‌تک لایه‌های شخصیتی‌مان و رفتارهایمان عمیق شویم. روان‌درمانی پیش از اینکه درمان باشد، آموزش است. در واقع روان‌درمانی با آگاهی دادن به ما، به سراغ درمان ما می‌رود. به همین خاطر حتماً برای افزایش شناختتان از خود و همچنین افزایش هوش درون فردی‌تان از روان‌درمانی کمک بگیرید.

هوش درون فردی به معنی شناخت ما از خودمان است و جلوه‌گر رابطه‌ای است که ما با خود و احساساتمان داریم

 

سخن پایانی مقاله هوش درون فردی

ما در این مقاله به معرفی هوش درون فردی و نحوه تقویت آن پرداختیم. هوش درون فردی به معنی شناخت ما از خودمان است و جلوه‌گر رابطه‌ای است که ما با خود و احساساتمان داریم. این هوش به ما کمک می‌کند که بهتر خود و رفتارهایمان را بفهمیم و نسبت به خود پذیراتر عمل کنیم.

ما برای افزایش این هوش می‌توانیم لیستی از نقاط قوت و ضعفمان فراهم کنیم و از حرف زدن با خود و کتاب خواندن کمک بگیریم. افزایش آگاهی هیجانی، دقت به رفتارهایمان و چرایی آن‌ها نیز می‌توانند به ما در افزایش این هوش کمک زیادی کنند. نحوه تعامل ما با دیگران نیز می‌تواند اطلاعات زیادی را راجع به ما، به خودمان دهد. روان‌درمانی نیز یک پیشنهاد عالی است که به ما کمک می‌کند با عمیق‌ترشدن در خود با لایه‌های مختلف شخصیتی‌مان آشنا شویم و خودآگاهی خود را بالا ببریم.

چگونه هوش کلامی خود را به نحو چشمگیری افزایش دهیم؟

هوش ما، قابل بهبود است، به ویژه هوش کلامی که می‌توان با تکرار و تمرین، هر روز آن را بیشتر از روز قبل ارتقا داد. بعد از گذراندن دوره زیر، به خوبی درک می‌کنید که هوش کلامی و زبانی‌تان تا چه اندازه بهبود یافته است…!

روی تصویر زیر کلیک کنید:

بسته جامع هوش کلامی | هوش درون فردی را تقویت کنید!

 

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۲ دیدگاه دربارهٔ «هوش درون فردی چیست؟ 7 روش برای تقویت این هوش!!»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟