نحوه کار با من: چطور با همکاران بهتر ارتباط برقرار کنیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

بهترین راه ارتباطی برای ارتباط با من

شناختن رفتارهای یک فرد برای اولین دیدار کاری بسیار دشوار است. تشخیص اینکه کدام صحبت و حرکت ما سبب رضایت و یا ناراحتی فرد می‌شود، نیاز به زمان زیاد و تعامل بیشتر با فرد دارد. اما گاهی اوقات با اینکه آشنایی قبلی با فرد داریم ممکن است در بعضی مواقع به دلیل ندانستن معیارهای فرد دچار سوتفاهم شده و برداشت اشتباهی داشته باشیم. قطعا سوال برایتان پیش امده که چطور دچار این سو تفاهم‌ها نشویم و یک ارتباط موثر برقرار کنیم؟ بهترین کار برای ارتباط موثر و مفید با افراد، تهیه یک دفترچه راهنما با موضوع نحوه کار با من است. داشتن این نوشته سبب می‌شود که افراد خیلی راحت شما را بشناسند و بتوانند ارتباط موثری برقرار کنند. اگر شما هم به دنبال داشتن ارتباطات مفید و بدون سوتفاهم هستید پیشنهاد می‌کنیم نکات مفید این مقاله را از دست ندهید.

 

نکات مهم نگارش یک لیست جامع در مورد نحوه کار با من

ابتدا برای داشتن چنین یادداشتی باید مناسب‌ترین و کامل‌ترین جواب را برای 4 سوال زیر زیر انتخاب نمایید.

 

1. کدام موارد باعث افزایش انرژی و یا کاهش انرژی شما می‌شود؟

در حقیقت این سوال به شما کمک می‌کند که هم خودتان را بیشتر بشناسید و هم به دیگران فرصت بدهید که شما را بهتر و راحت‌تر بشناسند. چیزهایی که به ما انرژی میدن وقتی لیست شوند، می‌توانند به عنوان یک فرصت برای دیگران تلقی شوند که انرژی ما را بالا ببرند و چیزهایی که باعث تخلیه انرژی می‌شوند، همانند یک زنگ هشدار افراد را متوجه کرده تا مراقب این موارد باشند.

 

2. بهترین راهی که دیگران با من ارتباط برقرار می کنند چیست؟

طبیعتا افراد بنا به دلایل ترجیح می‌دهند که به اشکال مختلف با آن‌ها ارتباط بگیرند. عده‌ای فقط به صورت ایمیل و یا پیام در شبکه‌های اجتماعی را ترجیح داده و افرادی هم فقط تماس تلفنی در ساعات مشخص را انتخاب می‌نمایند. تعیین این موضوع که افراد با شما در چه ساعاتی و به چه صورتی ارتباط برقرار کنند، یکی از بهترین روش‌ها برای داشتن یک ارتباط موثر کاری و یا دوستانه است.

 

3. کدام مسائل سبب آزار شما می‌شوند؟

پاسخ به این سوال مزایای دو طرفه زیادی دارد. تعیین اینکه کدام موارد باعث ناراحتی شما می‌شود سبب می‌شود که حساسیت خود شما نسبت به این موارد کم‌تر شود و افراد نیز با آگاهی بیشتر نسبت به این موضوع عمل می‌کنند. کلی گویی در پاسخ به این سوال یکی از موارد ممنوع است چون به دلیل دقیق نبودن هیچ‌ وقت باعث تغییر نمی‌شوند.

 

4. کدام موارد باعث برداشت اشتباه دیگران از رفتار ما می‌شود؟

خیلی وقت‌ها ویژگی‌هایی در مورد ما هست که شناخت کم از ما باعث اشتباه متوجه شدن این موضوع می‌شود. بنابراین با گفتن این موضوعات لطف بزرگی به خودتان و روابطتتان می کنید.

برای اینکه این ۴ سوال را بیشتر درک کنید و بتوانید راحت‌تر یک لیست از موارد مهم در ارتباط با خودتان داشته باشید به عنوان نمونه متن نحوه کار با پیام بهرام‌پور در ادامه برای شما آورده شده است.

 

نحوه کار با پیام بهرام‌پور

 

پیام بهرام پور

 

سلام مرسی از این که اینقدر خوبید و دوست دارید بدونید من چطوری هستم که بر اساس اون ارتباط بهتری با هم داشته باشیم.

 

این نوشته در تاریخ ۲۵ تیرماه  ۱۴۰۳ به روز رسانی شده است

 

معرفی کامل خودم

من پیام بهرام‌پورم و آرزو دارم که یه روزی توی مدرسه‌های کشورم ببینم درس زندگی تدریس میشه نه این چیزهایی که کسی نمیدونه واسه چیه …. امیدوارم که بتونم در تغییر سیستم مدارس و آموزش و پرورش کشورم موثر باشم (رزومه پیام بهرام‌پور). سعی می‌کنم وقتی با من هستید بهتون خوش بگذره، بخندید و تجربه خوبی داشته باشید.

و اما چهار سوالی که می‌تونه شناخت خوبی در مورد من به شما بده:

 

1. چه چیزهایی به من انرژی میده و چه چیزهایی باعث تخلیه انرژیم میشه؟

 

مواردی که باعث افزایش انرژی من می‌شوند

  • خوابیدن بهم خیلی انرژی میده (و برای حل مشکلات بزرگ،  خواب معمولا بهترین استراتژی منه)
  • تنهایی (منظورم تو خونه با خلوت خودم. یعنی دوست دارم تا حد ممکن پیغام کمتر دریافت کنم)
  • دیدن آدم‌هایی که از وقت و تمرکزشون خوب استفاده می‌کنند.
  • آدم‌هایی که سوال‌های خوب می‌پرسن (به همون اندازه آدم‌هایی که سوال بد – مخصوصا سوال های قابل سرچ در گوگل – می‌پرسن انرژیمو میگیرن)
  • آدم‌هایی که چیزهای خوبی بهم یاد میدن

 

این موارد زیر انرژی من رو تخلیه می‌کنه

  • هرچیزی که می‌تونست وقت یا تمرکز من رو نگیره اما الان داره میگیره! من خیلی بی‌رحمم در مقابل چیزهایی که وقتم رو تلف می کنن
  • پرسیدن سوالات بیهوده که با یه آزمون و خطا و یا جست و جو یا کمی فکر میشه بهش رسید
  • جلسات ابتدای صبح! (وای خواهش می‌کنم جلسات از ساعت 4 به بعد باشه)
  • فراموش کاری! این که چیزی رو ننویسید یا یادتون بره
  • بودن در فضای شلوغ (کلاً به بیرون از خونه‌مون میگم فضای شلوغ: حتی دفتر خودم) برای مدت طولانی، توضیحات این که من در دفتر هیچ کدوم از شرکت‌هام اتاقی ندارم! چون از خونه کار می‌کنم! یعنی شش تا شرکت و یا موسسه که 150 نفر همکار دارم اماتو خونه کار می‌کنم (هرچند خودم ایران نیستم)
  • دیدن آدم‌های جدید به مقدار زیاد و برای مدت طولانی
  • دریافت کلی پیغام در شبکه‌های اجتماعی
  • شفاف نبودن  یعنی چیزی رو نگه داری تو دلت و نگی! مشکلات رو جمع کنی
  • نظر دیگران در زندگی شخصیم. حتی با نزدیک‌ترین‌ها هم جدی مرزگذاری می‌کنم
  • اما این خیلی مهمه! «بدون سوال پرسیدن، قضاوت کردن و تصمیم گرفتن» (این خیلی منو تخلیه می‌کنه)
  • نگفتن موضوع: خب وقتی بین 6کسب و کاری که دارم در حال تعامل با همکارانم هستم، گرفتن یک پیغام بدون توضیح قبلی و بعدی یا آوردن Big picture به ذهن من باعث میشه که اصلا ندونم موضوع چیه و لازم باشه دوباره سوال بپرسم. مثلا به جای برنامه امروز رو کی بچینیم باید بگید. هفته پیش توی جلسه …. قرار شد که ….. و برنامه اون رو چه زمانی بچینیم.

2. بهترین راهی که دیگران با من ارتباط برقرار می کنند چیه

  • بسته به نوع رسانه هر شرکتی با من در تماس باشید. مثلا در یک شرکت ترلو روش ارتباطی است و در شرکتی دیگر تلگرام. طبق همان پیش برویم
  • لطفا به هیچ عنوان با من تماس تلفنی یهویی نگیرید! یا توی جلسه هستم، یا سر ضبط دوره یا مشغول کار متمرکز! قبلش هماهنگ کنید. و تا میشه اصلا تماس نگیرید
  • تلگرامم خیلی روش خوبیه و از واتس اپ متنفرم اما به صورت متنی. چون خیلی وقت‌ها امکان گوش دادن به ویس ندارم.
  • اگر واقعا مجبور به ارسال ویس بودید بدانید و آگاه باشید که از ویس‌های طولانی (بالای 45 ثانیه) واقعاً اذیت میشم و معمولاً در پاسخ میگم که من اینهمه ویس رو گوش نمیدم لطفاً خلاصه 45 ثانیه‌ای بفرستید. (البته اگر شخص با من آشنا نباشه و از این حرفم ناراحت بشه چنین چیزی رو نمی‌گم)
  • اما گفت و گوی مهم حتماً باید در یک جلسه گوگل میت باشه
  • از جلسات حضوری خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی فراری هستم مگر لازم باشه. با آدم‌های جدید تقریباً هیچ وقت جلسه حضوری نمیذارم مگر قبلش چند بار مجازی صحبت کرده باشیم. (چه ایران چه لندن چه استانبول)

اگر کاری باید توسط یکی از همکارانم انجام بشه و دوستی به دلیل نزدیکی با من از من می خواد که خودم سریع‌تر این کار رو انجام بدم خیلی ناراحتم می کنه. (مثلاً اگه سوال دارید، طبیعتا سایتی که روزی 20 هزارنفر بازدید کننده داره خوشحال نمیشم خودم جواب بدم چون اگه روزی 24 ساعت هم وقت بذارم تموم نمیشه) دوست دارم همه چیز مجرای خودش رو طی کنه. ارتباط مستقیم الکی رو دوست ندارم.

کلاً هم کسی که نمی‌شناسم هیچ روش ارتباطی مستقیمی وجود نداره. به همین دلیل شماره منو تقریباً کسی نداره.

این موارد رو حدیث رحمانی (مدیر فرایندهای بیشتر از یک نفر) گفت: شاید براتون جالب باشه:

  • یه مورد هم اینکه وقتی توی شرایطی هستید که خسته اید یا تحت فشارید و … ازتون راجع به مورد مهم که باید تصمیم گیری بشه سوال نشه چون ممکنه کنسلش کنید (تا این حد می‌تونم بی مغز بشم)
  • وقتی کاری به کسی میگید اون شخص زمان کار رو ازتون بپرسه چون بعضی وقت ها تفاوت کار فوری و غیرفوری مشخص نمیشه.
  • باید برخی موارد رو کامل باهاتون چک بشه و اگر شخص سوال داره دقیق سوالش مشخص باشه
  • چندتا موضوع توی یک پیام بهتون اطلاع داده نشه. مطالب جدا جدا و دونه دونه
  • حافظه بسیار عجیبی دارید! بعضی چیزها عالی یادتون می مونه و بعضی چیزهای بسیار واضح یادتون میره

کلاً گفت و گوی سطحی برام خیلی سخته! میاین لطفاً دست پر و تحقیق کرده بیاین و همه جوانب رو در نظر گرفته باشید.

 

3. مسائلی که باعث ناراحتی من می‌شود

ممنونم که دوست دارید بدونید چه چیزی باعث ناراحتی من هست که بتونیم بهتر با هم ارتباط برقرار کنیم.

  • تموم کننده باش! من عاشق آدم‌های تمام کننده هستم. کسانی که کاری که به آنها سپرده شده را خودشان تا انتها پیگیری می‌کنند و آن را تمام می‌کنند! آدم‌هایی که نمیتونی یه کاری رو با خیال راحت بسپاری بهشون و یا ناقص انجامش میدن یا دائما موارد غیر مهم را با من چک می‌کنند، خیلی سخت می‌توانند با من کار کنند 
  • یکی از ارزش‌های من مسئولیت پذیری هست. یعنی نیازهای خودت رو خودت برآورده کنی بدون این که زحمتش رو بندازی رو دوش دیگران.

برای نمونه بد قولی چیزیه که خیلی آزارم میده. اگر کسی چیزی رو با من وعده می‌کنه در مورد زمان و نحوه انجام کار باید خیلی خیلی مطمئن باشه. البته طبیعیه یه موقع‌هایی نتونیم به زمان متعهد باشیم اما زود خبر دادن خیلی مهمه! مثلاً اگر قراره چیزی رو دوشنبه به من تحویل بدید و الان جمعه هست، خیلی مهمه که الان بگید و وقت مجدد رو اعلام کنید تا این که من انتهای روز دوشنبه بپرسم چی شد؟

  • نکته دوم این که شخص اگر کاری رو انجام میده اطلاعات کافی رو به دست بیاره، یادگیری داشته باشه در موردش، نمونه‌های خوب رو ببینه و بعد اون کار رو انجام بده. از افرادی که تو باغ نیستن و برای اومدن به باغ کاری نمی کنند خیلی حس خوبی نمی گیرم.

کلاً‌ برام قبول نیست که از نمونه کارهای قبلی، کیفیت کار پایین تر باشه

  • نکته سوم صادق نبودنه! من آدم گیر بده‌ای نیستم پس واقعاً دلیلی نمی‌بینم کسی به من راستش رو نگه!
  • نکته چهارم: غر زدنه! غر زدن جلوی من جایی نداره! شرمنده. غر یعنی صحبت در مورد چیزی که نمی‌تونیم تغییرش بدیم (مثل قیمت دلار، وضعیت مملکت داری و یا دسیسه فراماسون‌ها برای کرونا….)
  • نکته پنجم: تعارف کردن. متنفرم وقت کسی رو بگیرم برای تعارف یا کسی وقتم رو بگیره

این که کسی به دروغ چیزی بر خلاف میل باطنیش بهم بگه و یا این که کسی نتونه به خاطر خجالت یا تعارف به درخواست من نه نگه! اونهایی که منو میشناسن میدونن که تعارف کنن، بیچاره‌شون می‌کنم. نکن آقا نکن.

  • نکته ششم: صدا کردن به اسم کوچک! بعضی‌ها می‌خوان صمیمی بشن یهو بهم میگن پیام جان! اصلاً‌ دوستش ندارم! چون احساس می‌کنم فرهنگ ما چنین فرهنگی نیست و خیلی داستان‌ها ایجاد می‌کنه مثلاً فرض کنید در یک سمینار یکی بگه پیام جان! خیلی نچسب میشه برای بقیه و داستان داره (کاملا حق دارید که فکر کنید که این از روی تکبر هست)
  • نکته هفتم: بهانه! وای وای وای وای!

کسی جلوی من نمی‌تونه بهانه بیاره چون:

  1. اگه دوست باشه ازش فاصله میگیریم چون باعث افول مسئولیت پذیری من میشه
  2. اگه کارمند باشه حتماً به مدیران توصیه قطع همکاری می‌کنم (البته در صورت مداومت) چون بهانه‌ها کار آدم‌های معمولیه و بیشتر از یک نفر جای آدم معمولی نیست
  3. اگه همکار باشه سعی می‌کنم دیگه همکارم نباشه
  4. بهانه یعنی دلیل انجام ندادن کاری که می‌شد انجام بشه (حالا به هر سختی)

جلوی من بهونه بیارید معمولاً واکنش من اینه: خب جاش این کار رو می‌کردی و اگه دیدم بازهم بهونه میاره، خودم انجامش میدم ولی دیگه به اون فرد با این چشم نگاه می‌کنم که بهونه گیره

  • نکته نهم: حل مساله نکردن! اونهایی که مسائلشونو به صورت جدی و با روش حل مساله حل نمی‌کنن! اقدام نمی‌کنن و چیزی تغییر نمی‌کنه برام خیلی راحت نیستند.
  • نکته دهم: لطفاً جلوی من بلند نشید! اگه من میام تو اتاق یا جایی لطفا بلند نشید چون خیلی معذب میشم. بگیرید بشینید تهش یه دست تکون بدید.

 

4. چه چیزی رو بقیه در مورد شما اشتباه متوجه شدن؟

  • شوخی‌هام: من خیلی شوخی می کنم و هیچوقت هیچوقت پشت شوخی‌هام جدی نیست! اصلاً

چون اینقدری عرضه دارم که حرفی که دارم رو بزنم بدون این که بخوام در قالب شوخی یا کنایه صحبت کنم. شوخی‌های من برای این هست که بهتون خوش بگذره و از سر دوست داشتنه. اگه یه کوچولو منو بشناسید می‌دونید هرچی بیشتر شما رو دوست داشته باشم بیشتر باهاتون شوخی می‌کنم❤️ پس شوخی‌هام رو جدی نگیرید و بدونید هیچ چیزی پشتش نیست.

  • قاطعیت من: بعضی موقع‌ها چون اصلاً تعارف نمی‌کنم، شاید فکر کنند من بی ادبم! البته خیلی کم پیش میاد اما من وقت و انرژی خودم و هیچ کسی دیگه‌ای رو برای چیزهایی مثل تعارف، رودروایستی، کنایه و یا غیر مستقیم حرف زدن نمی گیرم.

نه من نه هست و بله من بله هست

من درونگرا هستم! یعنی ترجیح من به تنهایی هست تا تو جمع بودن! برخلاف شغلم و کارم!

  • فرد بسیار رقابتی هستم اما در عین حال سعی می‌کنم که اخلاقی باشم. یعنی سعی می‌کنم باعث زحمت کسی نشم و به گونه‌ای رفتار می‌کنم که بار زندگی من روی دوش کسی نباشه و رفتارم طوری باشه که اگه همه مثل من رفتار کنند دنیا جای بهتری برای زندگی بشه.
  • من اتوکشیده نیستم! مخصوصاً تو حرف زدن چه تو خونه و چه بیرون! منتظر نباشید فقط گل و بلبل از من بشنوید. البته اگه ادبیاتم اذیتتون بکنه می‌تونید بهم بگید حتما مراعات خواهم کرد.
  • من خیلی جدی هستم موقع کار طوری که برخی فکر می‌کنند عصبانی هستم. معمولا به مرور متوجه میشید که موقع کار خیلی جدی میشم و اصلا ترس نداره

ممنونم از وقتی که گذاشتید تا من رو بهتر بشناسید.❤️

 

کلام آخر

آموزش این موارد و پاسخ به تمامی سوالات گفته شده در این متن به شما کمک می‌کند که به صورت دقیق یک آشنایی در مورد تمام رفتارها و معیارهایتان در اختیار افراد قرار دهید تا بتوانید یک ارتباط موثر و خوشایند داشته باشید. اکنون زمان اقدام است! برای خودتان یک لیست تهیه کنید و از مزایای آن برای ما در قسمت کامنت‌ها بنویسید.

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of سونیا عزیزخانی

سونیا عزیزخانی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱۱ دیدگاه دربارهٔ «نحوه کار با من: چطور با همکاران بهتر ارتباط برقرار کنیم؟»

  1. مرجان سکه چی

    سلام
    مرجانم
    به جرات میگم بهترین آموزگار هستید
    چون برای همه سن وهمه قشرجامعه صحبت می‌کنیدوکسی که آموزش گیرنده باشه نکته ها براش تیک میخوره ✌️
    روان وقابل فهم صحبت می‌کنید
    مدل آموزش شما در آموزش پذیراتون کاملا مشهود است
    زیرا هر شخصی که الان سمت یا جایگاهی داره الگویی ازشما در عملکرد آموزشی ونحوه ارائه کاملا روشن‌ه.
    محسوس ونا محسوس اثر گذار هستید.✋

  2. سلام
    انگار داشتم شرایط خودمو میخوندم. ۲ ، ۳ مورد رو هم ذخیره کردم که حتما استفاده کنم، چون از فرارحضوری تاحالا دقیق نشده بودم ببینم راه حل داره که وقت ندم.

  3. مرینا تاجیک

    بینظیر بود من بعد از خوندن مقاله تصمیم گرفتم هم چین لیستی برای خودم تهیه کنم و حتمن درادامه در مورد مزایایی که برام داشت اینجا کامنت خواهم کرد اما کاملا حسن عملتون مشخصه چقدر دقیق و منظم طبیعیه که بیشتر از یک نیاز به بنیان گذاری با این خصلت ها نیاز داشته در غیر این صورت ما هیچ وقت بیشتر از یک نداشتیم سپاس فراوان از شما بهترین ها رو برای تیم بیشتر از یک و جناب بهرام پور آرزو دارم پیروز باشید .

    1. بیشتر از یک نفر

      خانم مرینا تاجیک سلام
      از شما ممنونیم که مجموعه بیشتر از یک نفر رو برای رشد و یادگیری خودتون انتخاب کردید.
      خوشحالیم این مقاله برای شما کاربردی بوده.
      ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
      موفق و بیشتر از یک نفر باشید …

      1. سلام
        بسیار عالی و آموزنده بود. قبلا دیدم افرادی رو که با نداشتن چنین لیستی، زندگی رو برای خودشون و کارمندانشون جهنم شاخته بودند الان افسوس تمام اون های رو میخورم که مدیرند( با یک یا هزار کارمند فرقی نمیکنه) و این موضوع رو بلد نیستن، تمام انرژی شون رو با غر زدن بعد خراب کاری کارمندانشون تخلیه می کنند. از قدیم گفتند : ” وقایع بهتر از تداوی است”.
        مرسی بابت وقت و انرژی تون در راستای اگاه سازی مردم.

        1. بیشتر از یک نفر

          سلام دوست عزیز
          تبریک به شما که اهل اموزش و مطالعه هستید.
          خوشحالیم بابت همراهیتون
          بیشتر ازیک نفر باشید…

  4. زهرا پارسای

    خیلی جالب بود من تا انتها خوندم و پله پله انجام دادم. واقعا نمونه ای که از خودتون گذاشتین خیلی کمک کرد به درک بهتر. سپاس

    1. بیشتر از یک نفر

      خانم پارسای عزیز سلام
      خوشحالیم این مقاله برای شما کاربردی بوده.
      ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
      موفق و بیشتر از یک نفر باشید …

      1. زرین تاج نجفی

        تا حالا این گونه به این موضوع فکر نکرده بودم تا انتها خواندم و متوجه شدم که با شناخت کامل خودم و نوشتن چیزهایی که باعث میشه دیگران به شناخت کاملی از من برسند چقدر کمک کننده است سپاس از شما خواندن این نمونه در نوشتن به من خیلی کمک کرد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟