چگونه شبکه سازی کنیم؟ بده بستان‌های پول‌ساز و کارساز!

سرفصل های مهم این مقاله

چگونه شبکه سازی کنیم؟ بده بستان‌های پول‌ساز و کارساز!

همه ما در مسیر زندگی‌مان به شبکه‌های ارتباطی مختلفی نیازمند می‌شویم. شبکه‌های ارتباطی به ما کمک می‌کنند تعامل بهتری با دیگران داشته باشیم و از حضور یکدیگر بهره ببریم. شبکه سازی مهارتی است که به‌سادگی به دست نمی‌آید و برای کسب آن نیازمند آموزش و آگاهی هستیم. در این مقاله نکات لازم برای ساخت شبکه‌های ارتباطی را معرفی می‌کنیم.

چرا لازم است بدانیم چگونه شبکه سازی کنیم؟

چه در زندگی شخصی و چه در کسب‌وکارمان، لازم است بدانیم چطور شبکه سازی کنیم.

اینجا برخی از مهم‌ترین دلایل اینکه چرا باید شبکه سازی را یاد بگیریم را به صورت تیتروار برای شما گفته‌ایم:

  • شبکه سازی ، راهی برای تبادل‌نظر با دیگران است
  • شبکه سازی باعث می‌شود شما قابل‌توجه باشید و دیگران به شما توجه کنند
  • شبکه سازی کردن راهی برای ایجاد فرصت‌های تازه‌تر است
  • با شبکه سازی  می‌توانید یک ارزیابی مجدد در مورد صلاحیت خود داشته باشید
  • شبکه سازی ، راهی برای خلاقیت بیشتر است
  • با شبکه سازی می‌توانیم از پشتیبانی افراد بانفوذ برخوردار شویم
  • شبکه سازی، باعث رشد اعتماد به‌ نفس خواهد شد
  • با شبکه سازی امکان ایجاد روابط طولانی‌مدت وجود خواهد داشت

چگونه شبکه سازی حرفه‌ای انجام دهیم؟

 

چگونه شبکه سازی حرفه‌ای انجام دهیم؟

برای اینکه تبدیل به یک شبکه ساز حرفه‌ای شوید، لازم است کارهای زیر را انجام دهید!

1. توانایی‌های خود را بالا ببرید

حضور در هر شبکه‌ای نیازمند مهارت است. ما نباید فراموش کنیم که در شبکه‌ها یک رابطه برد-برد حاکم است و ما قرار نیست از کسی سوء‌استفاده کنیم. به همین دلیل اولین نکته‌ای که ما باید در ذهن داشته باشیم این است که مهارت‌های لازم ارتباطی را کسب کنیم. این مهارت‌ها بسته به نوع کار ما و شبکه‌های مورد نیاز ما می‌تواند متفاوت باشد.

2. توانایی‌های خود را به نمایش بگذارید

دیگران‌ برای اینکه با ما در یک شبکه ارتباطی قرار بگیرند نیاز دارند که از توانایی‌های ما مطلع باشند. ازآنجایی‌که شبکه‌های ارتباطی یک سیستم برد برد هستند ما باید به خوبی با توانایی‌های یکدیگر آشنا باشیم. به همین دلیل ضروری است که توانایی‌ها و مهارت‌های خود را نشان دهیم. توجه داشته باشید که این اصلاً به معنی خودنمایی و فخرفروشی نیست، بلکه صرفاً پیامی است که دیگران را با توانایی‌های ما آشنا می‌کند.

3. قبل از اینکه به شبکه‌ای نیازمند شوید، به دنبال ایجاد آن باشید

خیلی اوقات افراد منتظر می‌نشینند تا به یک شبکه ارتباطی نیازمند شوند، سپس به سراغ ایجاد آن می‌روند. ما باید مراقب باشیم که در دام این اشتباه نیفتیم و با آگاهی از شغل و نیازهای کاری و فردی خود، به دنبال ایجاد شبکه‌های معنادار باشیم. در واقع ما باید بتوانیم که با دقت و آگاهی شبکه‌های اجتماعی مختلفی را ایجاد کنیم که در مواقع ضروری بتوانیم از کمک یکدیگر بهره بگیریم.

4. در پی ایجاد شبکه‌های متناسب با خودتان باشید

یکی از اشتباهاتی که افراد حین شبکه سازی مرتکب می‌شوند این است که به دنبال ایجاد شبکه‌هایی هستند که متناسب با وضعیت و موقعیت خودشان نیست. برای مثال این کاملاً طبیعی است که فردی که ده‌ها سال در یک مسیر کار کرده باشد علاقه‌ای به برقراری رابطه با ما به عنوان یک فرد تازه‌کار را نداشته باشد، چرا که همان‌طور که گفتیم در شبکه یک رابطه برد برد حاکم است. به‌صورت کلی نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که افرادی را برای ایجاد شبکه انتخاب کنیم که با ما تناسب داشته باشند، به‌گونه‌ای که هر دو طرف بتوانند به یکدیگر سود برسانند.

5. رابطه‌های معنادار بسازید

خیلی اوقات افراد صرفاً به دنبال ایجاد یک رابطه با دیگری هستند و برایشان مهم نیست که آن رابطه چقدر عمق دارد. برای مثال صرفاً به دنبال ردوبدل شماره تلفن با دیگران می‌روند و بعد گمان می‌کنند که موفق شده‌اند شبکه سازی کنند. بااین‌حال ما باید بدانیم که شبکه سازی این نیست که ما صرفاً با یک فرد آشنا باشیم و او نیز با ما آشنا باشد. ما زمانی می‌توانیم از موفقیت در شبکه سازی حرف بزنیم که موفق شده باشیم رابطه‌ها و دوستی‌های معناداری ایجاد کنیم.

6. درخواست و انتظار نامعقول نداشته باشید

ما برای شبکه سازی باید به درخواست‌هایی که از دیگران داریم توجه داشته باشیم. خیلی اوقات افراد از یکدیگر درخواست‌های نامعقولی دارند و همین باعث سست‌ شدن و ناکارآمد بودن شبکه می‌شود. ما نباید فراموش کنیم که شبکه‌ها قواعد خاص خود را دارند و این‌که ما با یک فرد رابطه داریم، اجازه هر درخواست و انتظاری را به ما نمی‌دهد. به همین دلیل باید مراقب باشیم که درخواست هر چیزی را از دیگران نداشته باشیم.

7. بازخورد به دیگران را فراموش نکنید

یکی از عواملی که باعث قدرتمندتر شدن شبکه‌ها می‌شود بازخورد و قدردانی از یکدیگر است. بازخورد به ما و دیگران کمک می‌کنند که از اهمیت خود در شبکه مطلع شویم و با نقش خود آشناتر شویم. بازخورد به دیگران حس زنده بودن و مفید بودن می‌دهد و همین باعث می‌شود که شبکه ارتباطی ما قدرت بیشتری پیدا کند.

8. پرورش شبکه‌های ارتباطی‌تان را از یاد نبرید

ما باید توجه داشته باشیم که ساخت شبکه فقط یک بخش از مسیر است و آنچه از ساخت شبکه اهمیت بیشتری دارد، پرورش شبکه است. یکی از اشتباهاتی که افراد همواره به آن دچار می‌شوند این است که بعد از ایجاد یک شبکه ارتباطی دیگر به اندازه کافی بر روی آن وقت نمی‌گذارند. بااین‌حال ما نباید فراموش کنیم که روابط همواره نیازمند پرورش هستند.

سخن پایانی

ما در این مقاله به معرفی نکات لازم برای ساخت شبکه‌های ارتباطی پرداختیم. ما برای شبکه سازی باید ابتدا روی خودمان و مهارت‌هایمان کار کنیم. در مراحل بعد باید به سراغ شبکه‌های متناسب با خودمان برویم، مراقب باشیم که از دیگران درخواست نامعقول نداشته باشیم، مرتب به یکدیگر بازخورد دهیم و در نهایت هم باید توجه داشته باشیم که یک شبکه ارتباطی هیچ‌گاه از پرورش بی‌نیاز نمی‌شود.

چطور از معجزه شبکه سازی استفاده کنیم؟

شبکه سازی، مهارتی است که ما را قدرتمند و توانا می‌کند. اهرمی است که می‌تواند موفقیت‌هایمان را سریع‌تر و راحت‌تر کند. در این دوره، این مهارت مهم را یاد بگیرید! روی تصویر زیر کلیک کنید:

دوره جامع شبکه سازی | چگونه شبکه سازی کنیم؟

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟