چگونه خشم خود را در برابر کودکان کنترل کنیم؟ 10 تکنیک روانشناسی

سرفصل های مهم این مقاله

10 روش ساده؛ چگونه خشم خود را در برابر کودکان کنترل کنیم؟

 در زندگی روزمره به شیوه‌های مختلفی با کودکان روبرو می‌شویم. درست است که والدین بیشتر از همه با کودکان مواجه می‌شوند قرار دارند، ولی به‌هرحال برای ارتباط با کودکان لازم نیست که شما لزوماً والد آن‌ها باشید. شما می‌توانید یک معلم باشید و با کودک روبرو شوید. شما ممکن است یک خواهر یا برادر باشید که با کودک در ارتباط است.

در همه این شرایط شما با کودک روبرویید و چه به عنوان یک والد و چه به عنوان یک معلم و دوست و آشنا، نیاز دارید که راه مدیریت خشم در ارتباط با کودکان را بیاموزید. به‌همین خاطر در این مقاله سعی می‌کنیم که به معرفی راه‌های مدیریت خشم در ارتباط با کودکان بپردازیم.

چرا از کودکان خشمگین می‌شویم؟

 

چرا از کودکان خشمگین می‌شویم؟

خشم یک واکنش طبیعی در ارتباطات ما است. خشم در واقع ریشه در نوعی نارضایتی دارد. این نارضایتی در ارتباط با کودکان به‌کرات پیش می‌آید. چرا که دنیای ما با دنیای کودک فاصله زیادی از یکدیگر دارند و این فاصله می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد خشم شود.

ما معمولاً رفتارهای کودک را با معیارهای منطقی دنیای بزرگ‌سالان ارزیابی می‌کنیم و همین باعث می‌شود که به‌راحتی از آنان خشمگین شویم. شاید بتوان گفت که دلیل خشم ما از کودکان در بسیاری از اوقات عدم فهم و درک عمیق ما از کودک و دنیای او است.

عامل دیگری که ارتباط با کودکان را مخصوصاً برای والدین سخت می‌کند درگیری‌های زندگی روزمره است. همان‌طور که می‌دانید کودکان نیاز به وقت و مراقبت و محبت زیادی دارند و زمانی که شرایط والدین در زندگی روزمره خوب پیش نرود، زمینه برای ایجاد خشم در والدین فراهم می‌شود.

چگونه خشممان از کودک را مدیریت کنیم؟

از روش‌های زیر استفاده کنید تا یاد بگیرید چگونه خشم خود را در مقابل کودکان کنترل کنید:

1- سعی کنید شناخت خوبی از خلق‌وخوی کودکتان به دست آورید

هر کودک با ژنتیک و خلق‌وخوی متفاوتی به دنیا می‌آید. شناخت از خلق‌وخوی کودک‌ می‌تواند در درک او و تنظیم رفتارمان کمک زیادی به ما کند. در واقع خلق‌وخو و ویژگی‌های کودک رفتار کودک با ما را تنظیم می‌کنند و با شناخت از این ویژگی‌ها می‌توانیم اطلاعات مهمی را درباره کودکمان به دست آوردیم و در نتیجه نحوه رفتار خود با آنان را تنظیم کنیم.

2- درباره مراحل رشدی کودکان آگاهی کسب کنید

کودکان با توجه به مرحله و وضعیت رشدی‌ای که در آن قرار دارند میل دارند که یک سری از رفتارها را در بعضی از دوره‌ها بیشتر نشان دهند. برای مثال یک کودک ممکن است در برهه‌ای از رشد خود به‌شدت لجباز شود. شناخت از این دوره‌های رشدی و رفتارهای خاص به شما کمک می‌کند که بیشتر با دنیای کودک ارتباط برقرار کنید و کمتر از رفتارهای آنان خشمگین شوید.

3- به خودتان برای خشمگین شدن حق دهید

خیلی از اوقات والدین بابت خشمگین‌ شدن از کودکشان دچار خودسرزنشی و احساس گناه می‌شوند. آن‌ها فکر می‌کنند که نباید از کودکشان خشمگین شوند و به محض تجربه خشم، با احساسات آزاردهنده دیگری روبرو می‌شوند.

راه رهایی از این احساسات آزاردهنده در این است که ما به خود برای خشمگین ‌شدن حق دهیم. مراقبت از کودکان به هرحال کار بسیار سختی است و ما هم قرار نیست که همیشه آنان را درک کنیم و از آنان خشمگین نشویم. به‌صورت کلی این بسیار ضروری است که به خودمان برای خشمگین ‌شدن از کودکان حق دهیم.

4- به خشم خود گوش دهید

گوش سپردن به پیامی که خشم برای ما دارد به ما در مدیریت خشم بسیار کمک می‌کند. به همین خاطر این مسئله بسیار ضروری است که به‌جای واکنش فوری، به خشم خود دقت کنیم و به پیامی که برای ما دارد گوش دهیم.

5- از شخصی کردن مسائل بپرهیزید

خیلی از اوقات والدین با کودک وارد دعواهای شخصی می‌شوند. در واقع والدین به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار کودک از عمد می‌خواهد آنان را تحقیر کند و ارزشمندی‌شان را زیر سؤال ببرد؛ اما باید بدانیم که در بسیاری از اوقات اصلاً مسئله شخص ما نیست و کودک صرفاً متناسب با جهان و دنیایی که در آن قرار دارد رفتار می‌کند و آگاهانه قصد تحقیر ما را ندارد. به همین خاطر ضروری است که از شخصی کردن مسائل بپرهیزیم.

6- بپذیرید که شما نمی‌توانید کودک را کنترل کنید

یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث خشمگین ‌شدن ما در برابر کودک می‌شود میل ما برای کنترل آنان است. واقعیت این است که هرچقدر هم تلاش کنیم نمی‌توانیم کودک را در کنترل خود بگیریم. پذیرش این موضوع شاید بتواند در مدیریت خشممان کمک‌کننده باشد.

7- از تهدید کردن کودک بپرهیزید

یکی از مهم‌ترین اشتباهات والدین در ارتباط با کودکان تهدید آن‌ها است. تهدید صرفاً دنیای روانی کودک را ناامن‌تر می‌کند و به اصلاح رفتار کمک نمی‌کند و فاصله میان ما و کودک را بیشتر می‌کند. به همین خاطر ضروری است که از تهدید کودکان کاملاً خودداری کنیم.

8- قبل از اینکه خشمگین شوید، مرزبندی کنید

مرز گذاری برای کودکان می‌تواند جلوی بسیاری از تنش‌ها را بگیرد. شما با مرز گذاری برای کودکتان می‌توانید جلوی بسیاری از رفتارهای مخرب او را بگیرید و قبل از اینکه با چالشی روبرو شوید، اوضاع را مدیریت کنید.

9- از هرگونه خشونت فیزیکی بپرهیزید

 

کنترل خشم در مقابل دیگران | از دیگر اشتباهات فاحش در مقابل کودکان آزار فیزیکی آنان است

از دیگر اشتباهات فاحش در مقابل کودکان آزار فیزیکی آنان است. آزار فیزیکی راهی برای اصلاح نیست و صرفاً نوعی برون‌ریزی خشم است. برای همین باید مراقب باشید که خشمتان به خشونت فیزیکی علیه کودک منجر نشود.

10- از روانشناسان کودک کمک بگیرید

روانشناسان کودک با توجه به علم و شناختی که از دنیای کودکان دارند به‌شدت می‌توانند در مدیریت خشم ما مؤثر باشند. به همین خاطر باید روانشناسان کودک را همواره به عنوان یک گزینه جدی برای مدیریت خشممان در برابر کودکان در ذهنمان داشته باشیم.

سخن پایانی مقاله کنترل خشم در برابر کودکان

ما در این مقاله به معرفی راه‌های مدیریت خشم در برابر کودکان پرداختیم. برای مدیریت خشممان در برابر کودکان باید بتوانیم از کودک خود شناخت کسب کنیم، درباره مراحل رشدی آگاهی کسب کنیم، به خودمان برای خشمگین‌ شدن حق دهیم و به پیام خشممان گوش دهیم، از تهدید و تحقیر و آزار فیزیکی کودک بپرهیزیم، برای کودک مرز گذاری کنیم و در نهایت از روانشناسان کودک کمک بگیریم.

مطالعه مقالات مفید دیگر در مورد رفتار با کودکان

خواندن مقالات زیر نیز می‌تواند برای شما مفید باشد:

6 تکنیک و راهکار موثر برای کنترل خشم در محیط کار!!

تمرینات کنترل خشم ؛ 5 روش علمی و ساده

چگونه خشم خود را تحت کنترل درآوریم؟

بسیاری از اتفاقات تلخ، استرس‌ها و فشارهای درون و بیرونی، ناشی از خشم هستند. با دوره کنترل کنترل، یاد بگیرید چگونه به صورت علمی و موثر، خشمتان را کنترل کنید. روی تصویر زیر کلیک کنید:
کنترل خشم در مقابل کودکان | دوره کنترل عصبانیت و خشم

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۵ دیدگاه دربارهٔ «چگونه خشم خود را در برابر کودکان کنترل کنیم؟ 10 تکنیک روانشناسی»

  1. سلام وقت بخیر
    من خیلی عصبی میشم همش با خودم میگم آرام باشم چون باخودم تکرار میکنم ازصبح یهو یه موضوع کوچیک باعث میشه از کوره در برم کاری که دوست ندارم انجام بدم وبچمو کتک بزنم بعدش خیلی ناراحت میشم کلی گریه می‌کنم حتی قلبم درد نمیگیره توروخدا کمکم کنید

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که به فکر رشد و تغییر هستید و مهم تر از همه از نیاز تغییر خودتون آگاه هستید.
      بهتون پیشنهاد می کنیم علاوه بر استفاده از راهکارهای این مقاله در صورت نیاز در دوره کنترل خشممون همراهمون باشید؛ از طریق لینک زیر می توانید به اطلاعات و ثبت نام در دوره دست یابید.
      دوره کنترل خشم

  2. علیرضا بابایی

    سلام وقت بخیر
    تروخدا به من کمک کنید من خیلی با بچه‌هام بد رفتاری میکنم و خیلی هم زود از کوره درمیرم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که به فکر رشد و یادگیری هستید.
      باتوجه به اینکه سوال شما تخصصی می باشد بهتون پیشنهاد می کنیم از طریق لینک زیر با سایت دانه/ مجموعه رشد بالغ کودک در این خصوص در ارتباط باشید.
      دسترسی به سایت دانه

  3. فائزه ابراهیمی نسب

    چقدر جامعه ما به این آموزش ها نیاز داره ،متاسفانه والدین ناآگاه زیادی وجود دارند که جای کار زیادی دارند .
    خونه باید اولین مکان امن برای بچه ها باشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟