شغل های پر تقاضا در آینده | شغل های کمیاب و پردرآمد تا 2025

سرفصل های مهم این مقاله

خب، بدون مقدمه سراغ اصل مطلب می‌روم:

مجمع جهانی اقتصاد مدتی قبل یک گزارش 163 صفحه‌ای منتشر کرد و در آن به طور جامع در مورد این توضیح داد که در سال 2025 باید چه مهارت هایی داشته باشیم؟ حالا در این مقاله و ویدیو و زبان ساده، به سراغ 4 موضوع از این گزارش رفتم:

  • به طور خلاصه شغل هایی که در سال 2025 تقاضای کم‌تری دارند را می‌شناسیم،
  • به طور خلاصه با شغل هایی که در سال 2025 تقاضای بیشتری دارند آشنا می‌شویم،
  • به طور خلاصه با تخصص‌های شغلی انعطاف‌پذیر مناسب آینده آشنا می‌شویم،
  • به طور جامع مهارت های لازم برای آینده و سال 2025 را بشناسیم.

 

ویدیو

 

لینک گزارش: WEF_Future_of_Jobs_2020

 

شغل هایی که تا سال 2025 تقاضای کمتری خواهند داشت

تصویر: مجمع جهانی اقتصاد تخمین می‌زند که تا سال 2025، حدود 85 میلیون شغل در اثر تغییر تقسیم کار بین انسان و ماشین، از بین می‌رود.

خب، در ابتدا به سراغ شغل‌هایی می‌رویم که طبق این گزارش تا 4 سال آینده بازارشان کساد شده و تقاضای کم‌تری خواهند داشت. اگر در این مشاغل فعال هستید باید احتمالا به مرور به فکر تغییر باشید.

نکته مهم: دوستان این پیش‌بینی بیشتر فضای کسب و کار غرب و آمریکا را در نظر گرفته. بنابراین قطعا قرار نیست تا 4 سال آینده تمامی این پیش‌بینی در ایران رخ بدهد. اما خب مطمئنا در کشور ما هم نهایتا با چند سال تاخیر، این موارد تحقق پیدا می‌کنند. بنابراین صرفا بدانید که ما در ایران کمی بیشتر از دیگر کشورها وقت داریم.

1_ شغل‌های حوزه Data entry

ببینید، به طور کلی شغل‌های Data entry شغل‌هایی هستند که در آن یک نیرو اقدام به ورود اطلاعات در یک نرم افزار، سایت و… می‌کند. مثلا در یک شرکت، یک نیرو مشغول به وارد کردن نام تمامی مشتریان یا کارمندان همراه با شماره تماس و… شان به اکسل می‌شود.

طبق این گزارش با توجه به خودکار شدن فرآیندها و همینطور اتوماسیون‌هایی که در آینده شکل می‌گیرد؛ این شغل‌ها به مرور تقاضای کم‌تری خواهند داشت. علاوه بر Data entry، شغل‌های نزدیکی مثل تایپ هم به سرنوشت مشابهی دچار خواهند شد.

2_ کارهای اجرایی ساده

شغل‌های بعدی که احتمالا تا 5 سال دیگر باید به مرور شاهد حذف شدن‌شان باشیم، شغل‌ها و کارهای اجرایی ساده مثل شغل منشی‌گری است. بنابراین بهتر است خیلی روی چنین مشاغلی حساب نکنید.

3_ حسابداری و حسابرسی

زمانی‌که قرار باشد مشاغلی مثل منشی‌گری در آینده تقاضای کمی داشته باشد، منطقی است که مشاغل حوزه حسابداری و حسابرسی هم از بین بروند. البته منظور تمامی مشاغل این زمینه نیست و بیشتر روی صحبت با شغل‌هایی است که به‌شکل مبتدی با حسابداری سر و کار دارند. مثلا حسابدارهایی که بیشتر کارشان شبیه به ورود اطلاعات است تا تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات حساب‌های کسب و کار.

4_ مونتاژکاری

تصویر: ربات‌ها با هزینه‌ها و دردسر بسیار پایین‌تر اقدام به سر هم کردن و مونتاژ محصولات می‌کنند!

منظور از کار مونتاژ، آن‌دسته از مشاغلی هستند که در آن نیرو باید اقدام به سر هم کردن یک محصول کند. مثلا کار سر هم کردن قطعات یک مانیتور که تخصص خاصی هم نیاز ندارد. در حال حاضر اغلب در کشورهای چینی افراد به انجام این کارها مشغولند اما در آینده ربات‌ها جایگزین افراد فعال در این زمینه می‌شوند.

5_ فروشندگی خیابانی یا منزل به منزل

منطقی است با توجه به اینکه هر روز آمار فروش آنلاین در حال افزایش است، شغل فروشندگان خیابانی در معرض خطر قرار بگیرد. بنابراین احتمالا در آینده کم‌تر کسی را ببینید که حاضر باشد به‌شکل منزل به منزل اقدام به فروش محصولات کند.

 

 

 

دیگر مشاغل در معرض خطر

علاوه بر مشاغل بالا، دیگر شغل‌هایی که نام‌شان در این لیست نوشته شده اینها هستند:

  1. تعمیرکاران مکانیک و ماشین آلات
  2. تحلیلگر مالی
  3. کارمند و منشی بانک
  4. نصاب و تعمیرکار لوازم الکترونیکی
  5. متخصص منابع انسانی
  6. متخصص آموزش و توسعه کارکنان
  7. کارگر ساختمانی
  8. و…

شغل هایی که تا سال 2025 تقاضای بیشتری خواهند داشت

تصویر: مجمع جهانی اقتصاد احتمال می‌دهد تا 5 سال دیگر، 97 میلیون شغل جدید و مرتبط به دنیای فناوری، ربات‌ها و هوش مصنوعی ایجاد شود.

خب، اجازه بدهید حالا به سراغ لیست مشاغلی برویم که تا سال 2025 تقاضای بیشتری خواهند داشت. اگر از الان به فکر یادگیری این مشاغل باشید قطعا آینده شغلی خوبی در انتظارتان است.

1_ تحلیلگر داده یا Data Analyst

شغل و تخصص تحلیلگر داده چیزی نیست که بتوانم به طور کوتاه معرفی‌اش کنم. اما خب به طور خلاصه، در این شغل متخصص به کمک دانش عمومی که دارد و البته دانش تخصصی‌اش در کار با نرم افزارها، هوش مصنوعی، برنامه نویسی و… اطلاعات مورد نظر یک کسب و کار را جمع‌آوری، ساماندهی کرده و آنها را به چیزی تبدیل می‌کند که در نهایت بتوان از آن نتیجه‌گیری کرد یا حتی از آنها در هوش مصنوعی و… استفاده شود.

2_ متخصص هوش مصنوعی

اگر دقت کرده باشید، هوش مصنوعی در همین 3/4 سال گذشته تغییرات بزرگی در دنیای پیرامون ما به وجود آورده. از تغییراتش در دنیای تکنولوژی گرفته تا حتی حوزه‌های نظامی! بنابراین مطمئنا در آینده‌ای خیلی نزدیک متقاضیان استخدام متخصصان هوش مصنوعی بسیار بیشتر می‌شود. تا جایی‌که ممکن است هر کسب و کاری نیاز به استخدام یک یا چند نفر از این متخصصان داشته باشد.

3_ یادگیری ماشین

یادگیری ماشین یکی از مشاغل واقعا جذاب است. در این شغل متخصصان با ماشین‌ها و سیستم‌هایی سر و کار دارند که قرار است خودشان یادگیری داشته باشند! مثلا امروز ربات‌هایی وجود دارند که طبق یادگیری قبلی‌شان، می‌توانند دقیقه‌ها یا حتی ساعت‌ها با شما چت کنند و به سوالاتی که از آنها می‌کنید، پاسخ بدهند. جالب اینجاست که این ربات‌ها حتی از گفتگوی جدیدشان با شما هم چیزهای جدیدی یاد می‌گیرند! با توجه به این، آینده شغل یادگیری ماشین بسیار روشن است و متخصصان این حوزه بازار کار خوبی خواهند داشت.

4_ متخصص بازاریابی دیجیتال

تصویر: در آینده نیاز به متخصصان بازاریابی دیجیتال بیشتر از الان حس می‌شود.

بله؛ متخصصان دیجیتال مارکتینگ از جمله افرادی هستند که هم در شرایط فعلی و هم آینده، شرایط شغلی بسیار خوبی خواهند داشت. مخصوصا که هنوز در بسیاری از کشورها از جمله کشور خودمان هنوز بازار فروش آنلاین محصول بسیار جای رشد دارد و این یعنی یک بازار رو به رشد برای متخصصان بازاریابی دیجیتال.

البته اصولا وقتی می‌گوییم متخصص دیجیتال مارکتینگ، بیشتر نظرمان در مورد کسی است که در یک یا دو حیطه از روش‌های بازاریابی آنلاین تخصص کامل و عمیق داشته و با بقیه زمینه‌های مرتبط آشنایی متوسط و کافی دارد. مثلا یک متخصص، به سئوی سایت و تولید محتوای سایت مسلط بوده و با ایمیل مارکتینگ، تبلیغات آنلاین و… یک آشنایی متوسط دارد و بیشتر خدماتش را هم در زمینه تخصص‌های اصلی‌اش ارائه می‌کند. اما خب هستند متخصصانی که با توجه به سابقه بالا، به‌شکل جزئی اقدام به ارائه همه خدمات بازاریابی دیجیتال حرفه‌ای به یک کسب و کار می‌کنند.

5_ متخصص اتوماسیون

همانطور که در بخش اول مقاله هم گفتم، در آینده‌ای نزدیک احتمالا شغل بسیاری از کارگران، افراد فعال در زمینه مونتاژ و… از بین می‌رود. چرا؟ چون کار آنها را قرار است ربات‌ها، نرم افزارها و سخت افزارها بر عهده بگیرند! در این شرایط اما هنوز هوش مصنوعی و همینطور ربات‌ها تا حدی پیشرفت نکرده‌اند که بتوانند همه کار را انجام بدهند. بنابراین نیاز به متخصصین اتوماسیون داریم که با نظارت بر همه چیز، به خودکارسازی کارها در صنایع کمک کند.

6_ متخصص توسعه کسب و کار

مخصوصا در ایران، هنوز کسب و کارها آنطور که باید با اصول رشد بیزینس آشنا نیستند؛ البته مشکل اصلی عدم آشنایی آنها با این اصول نیست، مشکل اصلی این است که هنوز خیلی از صاحبان کسب و کار اصرار دارند بدون نیاز به مشاوره و کمک گرفتن از متخصصان، خودشان مسیر رشد را طی کرده، در این مسیر آزمون و خطا کنند و حتی از بین بروند!

در هر حال امروز کسب و کارهای موفق و بزرگ به ما نشان داده‌اند که وجود مشاوران و متخصصان توسعه کسب و کار در موفقیت‌شان بسیار اهمیت دارد. همین موضوع است که باعث افزایش تقاضا برای این موقعیت شغلی در آینده می‌شود.

7_ متخصص امنیت اطلاعات

تصویر: متخصصان امنیت باید برای مقابله با هکرها و جلوگیری از نفوذشان، نقاط ضعف سایت یا برنامه را پیدا کرده و آن را رفع کنند.

از همان ابتدایی که کاربران به اینترنت هجوم آوردند؛ افرادی به فکر سوء استفاده از وجود حفره‌های امنیتی در سایت‌ها، اکانت کاربران و… بودند و اتفاقا به مرور به تعداد آنها افزوده شده. البته امروز امنیت اطلاعات اهمیتش بسیار بیشتر از امنیت اطلاعات یک شخص یا نهایتا کسب و کار است.

همانطور که می‌بینید امروز حتی دولت‌ها و کشورها بخشی از تمرکزشان را روی نفوذ به دستگاه‌های امنیتی و رسمی یکدیگر گذاشته و عملا با حملات هکری، دشمنان‌شان را آسیب‌پذیر می‌کنند. همین موضوعات است که باعث شده هم در شرایط حال متقاضیان استخدام متخصص امنیت وب بالا برود و هم در آینده شرایط شغلی این موقعیت، بهبود پیدا کند.

8_ متخصص اینترنت اشیاء

خانه‌های هوشمند عملا انقلاب جدیدی در دنیا بودند که می‌توانیم آنها را نسل بعدی معماری بدانیم. در این خانه‌ها بسیاری از اشیاء به اینترنت متصل هستند و به‌شکل هوشمند همه چیز را برای داشتن یک زندگی جذاب‌تر برای شما تنظیم می‌کنند.

مثلا خانه‌ای را تصور کنید که می‌توانید از راه دور، نور، باز و بسته شدن درب و پنجره و… اش را تنظیم کنید. یا اینکه تعیین کنید چه ساعتی پرده از پنجره کنار برود، چه ساعتی فلان موسیقی در خانه پخش شود و…  البته اینها صرفا بخشی از کاربردهای عظیم اینترنت اشیاء هستند و خب همین چیزهاست که باعث می‌شود در آینده اینترنت اشیاء به یکی از ترندهای شغلی محبوب تبدیل شود.

9_ متخصص برنامه نویس

ممکن است خیلی‌ها تصور کنند ما امروز در عصر طلایی برنامه نویسی هستیم اما اگر دقت کنید، در اغلب شغل‌هایی که بالاتر از آنها به عنوان شغل‌های پر تقاضا در آینده نام بردم، برنامه نویسی کاربرد دارد. بنابراین می‌توانیم بگوییم سال‌های آینده حتی جامعه کسب و کار بیشتر از الان به متخصصان برنامه نویس نیاز پیدا می‌کنند و این شغل هنوز برای شکوفایی جای زیادی دارد.

شاید بتوان گفت برنامه‌نویسی یکی از مهارت‌های لازم برای هر کودکی در آینده خواهد بود. کدنویسی و زبان‌های برنامه‌نویسی شیوه جدیدی از فکر کردن و حل مسئله را آموزش می‌دهد. چه در حوزه فرانت اند، بک اند، توسعه نرم افزار، موبایل یا دسکتاپ نیاز به متخصص برنامه‌نویس بیشتر خواهد شد.

10_ فعالیت در بازارهای کریپتوکارنسی

ارز دیجیتال دنیای مبادلات مالی پیشرفته را دگرگون کرد. آینده سرمایه‌گذاری برای فارکس و ارز دیجیتال بسیار روشن است. افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند می‌توانند به درآمد خوبی برسند و مهارت آنها خواهان زیادی دارد. یادگیری اصولی فعالیت در این بازار و تحلیل و پیش‌بینی درست شما می‌تواند سودهای کلانی را برای شما به ارمغان بیاورد.

البته همان‌قدر که سودها نجومی هستند ضررها هم ممکن است شما را با بحران‌های جبران‌ناپذیری روبرو کنند. پس آموزش و فعالیت اصولی، مدیریت ریسک و سرمایه و توجه به شاخص طمع از شروط لازم برای فعالیت شما در بازارهای مالی به حساب می‌آیند. امکان فعالیت با هر میزان سرمایه، در هر زمان و مکانی انعطاف و جذابیت زیادی به این حوزه می‌دهد.

11_ مهندسی پرامپت

مهندسی پرامپت یا به معنی استفاده از قوانین و دستورالعمل‌ها به بهترین شکل ممکن برای برقراری ارتباط با هوش مصنوعی است. هر چه فرمان‌ها یا ورودی‌های هوش مصنوعی بهینه‌تر باشند خروجی به هدف ما نزدیک‌تر می‌شود. تمرین و تکرار، بررسی خروجی حاصل از هر ورودی، شفافیت در بیان و نحوه انتقال مطالب همگی بخشی از مهندسی پرامپت به حساب می‌آیند.

 

دیگر شغل‌ های پر تقاضا در آینده

علاوه بر مشاغل بالا، دیگر عنوان‌های شغلی پر تقاضا در آینده به این شرح هستند:

  1. متخصص big data
  2. مدیر پروژه
  3. مهندس رباتیک
  4. متخصص توسعه سازمانی
  5. مهندس فین‌تک
  6. مشاور استراتژیک
  7. متخصص پایگاه داده
  8. و…

مهارت‌ها و تخصص‌های Top cross-cutting در آینده

خب، در بخشی از این گزارش به چند مهارت Top cross-cutting در آینده اشاره شده. به زبان ساده، این تخصص‌‎ها، تخصص‌هایی هستند که حتی در صورت به مشکل خوردن در شغل فعلی، به شما اجازه می‌دهند سریعا نقش‌تان را عوض کرده و در یک شغل دیگر به کمک‌شان درآمد داشته باشید. به زبان دیگر اینها مهارت‌هایی هستند که در زمان و حال و آینده روی زمین نمی‌مانند!

  • بازاریابی محصول
  • مدیریت کسب و کار
  • تبلیغات
  • فروش
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • فناوری ذخیره اطلاعات
  • شبکه‌های رایانه
  • توسعه وب
  • کارآفرینی
  • هوش مصنوعی
  • علم داده
  • پشتیبانی فنی
  • طراحی گرافیک
  • مدیریت اطلاعات

نکته جالب اینجاست که حتی با وجود اینترنتی شدن همه چیز و توسعه مشاغل با ربات‌ها و نرم افزارها، هنوز هم مهارت فروش به عنوان یکی از مهم‌ترین مهارت‌ های آینده محسوب می‌شود. بنابراین هنوز هم مثل سال‌های گذشته، می‌توانم به شما توصیه کنم که در هر شغل و حوزه‌ای هم که فعال هستید، فروش را یاد بگیرید.

 

 

 

مهارت های لازم در آینده (مهارت های 2025)

تصویر: مهارت‌های لازم برای آینده، مهارت‌هایی هستند که باعث می‌شوند در دنیای پرتلاطم چند سال دیگر، سطح کیفیت زندگی‌تان بیشتر از بقیه افراد عادی باشد.

خب، به بخش اصلی مقاله رسیدیم. تا اینجا با مهارت‌هایی که در آینده تقاضای‌شان کم می‌شود آشنا شدیم، مهارت‌ های پر تقاضا در آینده را شناختیم و لیست مهارت‌های Top cross-cutting را هم خواندیم. در ادامه اما می‌خواهیم با چندین مهارت مهم برای سال 2025 آشنا شویم. در واقع اینها مهارت‌هایی است که وجودشان در شما باعث می‌شود به یک انسان ارزشمندتر تبدیل شده، زندگی خوبی داشته باشید و با مشکلات کم‌تری روبرو شوید.

نکته: در مورد بعضی از این مهارت‌ها در سایت بیشتر از یک، دوره‌های رایگان یا غیر رایگانی داریم. بنابراین بعد از توضیح هر کدام، دوره مرتبطش را هم به شما معرفی می‌کنم.

 

در انتهای هر مهارت؛ cta دوره مرتبط قرار بگیرد.

 

1_ تفکر تحلیلی، نقاد و خلاق

تصویر: تفکر انتقادی و حل مسئله در لیست مهارت‌هایی است که کارفرمایان معتقدند در پنج سال آینده اهمیتش زیاد خواهد شد.

اگر بخواهم به زبان ساده بگویم؛ تفکر نقاد و تفکر تحلیلی داشتن، یعنی اینکه بر خلاف اغلب افراد در جامعه، بتوانیم قبل از قبول کردن یک حرف، حسابی روی آن فکر کرده و به طور دقیق در مورد درست بودن و نبودنش تصمیم بگیریم. مثلا کسی که تفکر تحلیلی نداشته باشد؛ چنین صحبت‌هایی می‌کند یا حداقل کسی که این حرف را بزند را باور خواهد کرد:

من تا الان که 2 سال از شیوع کرونا گذشته، به خاطر اینکه همیشه از گوشت شترمرغ تغذیه می‌کنم؛ کرونا نگرفته‌ام و دیگر هم نمی‌گیرم!

 

اما انسانی که مهارت تفکر نقاد داشته باشد؛ در این شرایط می‌گوید آیا هر کسی که گوشت شترمرغ می‌خورد در مقابل کرونا محافظت می‌شود؟ آیا تحقیقاتی که در این یکی‌دو سال پیرامون کرونا انجام شد، چنین چیزی را ثابت کرده‌اند؟ اصلا چه عوامل دیگری ممکن است باعث کاهش احتمال درگیری این فرد با کرونا شده باشد که خودش از آنها اطلاعی ندارد؟

به زبان دیگر، شما در این شریط به سادگی هر گفته‌ای را قبول نمی‌کنید، سنجش‌گرانه می‌اندیشید، در مورد موضوع عمیق می‌شوید و در نهایت تصمیم می‌گیرید که: این گفته را رد کنم، تایید کنم یا با توجه به کمبود شواهد فعلا در مورد درست و غلط بودنش تصمیم نگیرم؟!

اگر فکر می‌کنید تفکر نقاد خیلی مهارت مهمی نیست، باید نیم‌نگاهی به آمار فوتی‌های کشور در اثر کرونا و بی‌احتیاطی کسانی که با چنین حرف‌هایی بیماری کرونا را توجیه می‌کردند، داشته باشید. البته این فقط یکی از مثال‌ها و کاربردهای تفکر نقاد است.

2_ یادگیری فعال

تصویر: بر اساس گزارش آینده مشاغل از مجمع جهانی اقتصاد، 50 درصد از همه کارکنان تا سال 2025 به افزایش مهارت‌های‌شان نیاز خواهند داشت.

اگر نگاهی به پدران و پدربزرگان‌مان داشته باشیم، متوجه می‌شویم آنها برای موفقیت یا حداقل گذران زندگی در دنیای خودشان، نهایتا مجبور بودند چند مهارت تخصصی پرتقاضا را یاد بگیرند و با همین مهارت‌ها تا آخر عمر در رفاه نسبی زندگی کنند. اما امروز چه؟

امروز سرعت رشد تکنولوژی آنقدر زیاد شده که یک کارمند هم مجبور است هر چند سال یک بار حتی مهارت‌های تخصصی خودش را دوباره آپدیت کند، چه برسد به مهارت‌های جدید. مثلا کارمندان بانک هر از گاهی باید کار با یک نرم افزار جدید را یاد بگیرند، معلمان امسال مجبور شدند با سیستم‌های وبیناری کار کنند و… .

یا در مثال دیگر، اصولا متخصصان حوزه بازاریابی دیجیتال باید هر روز به فکر یادگیری باشند چراکه سرعت رشد اطلاعات در این حوزه بسیار زیاد است و هر بار یک نرم افزار، تکنیک، آپدیت و… جدید آنها را به یادگیری اجباری وامی‌دارد.

با توجه به اهمیت یادگیری در دنیای جدید، ما باید در ابتدا با اصول یادگیری آشنا باشیم! اینکه چطور می‌توانیم یک مهارت را سریع و البته به بهترین شکل ممکن یاد بگیریم! بدانیم مغزمان چطور در حین یادگیری عمل می‌کند، نقش تمرکز در یادگیری چیست، مرور چه تاثیری در یادگیری دارد و… .

3_ حل مسائل پیچیده

شاید اینطور نباشد که بتوانم بگویم نسل‌های قبل از ما طی زندگی با مسائل پیچیده زیادی برخورد نداشتند؛ چراکه در زمان آنها هم دائما مشکلاتی مثل قحطی، جنگ، بیماری‌های واگیردار و… رخ می‌داد. اما خب حداقل می‌توانم بگویم در دنیای جدید تعداد مشکلات ما بیشتر از دوران گذشته است!

بنابراین باید به خوبی توانایی حل مسئله و مخصوصا مسائل پیچیده را بلد باشیم. در واقع اگر در ابتدای شیوع کرونا، در زمان انتشار خبر گران شدن فلان محصول، فلان خدمات، فلان مواد اولیه یا اصلا قطعی اینترنت به جای پیدا کردن راه حل صرفا در حال حرص خوردن بودید، یعنی توانایی حل مسئله ندارید و قطعا باید روی آن کار کنید.

4_ خلاقیت و ابتکار عمل

در دنیای کسب و کارِ رقابتی امروز، بسیاری از بیزینس‌ها صرفا به دلیل نداشتن مهارت‌های خلاقیت و ابتکار عمل است که شکست می‌خورند! چراکه آنها به جای دادن ایده‌های جدید صرفا کپی کردن را یاد گرفته‌اند و این یعنی همیشه در بهترین حالت، صرفا می‌توانند مثل گذشته رقیب‌شان باشند، نه بهتر!

البته کپی کردن مخصوصا در ابتدای مسیر بد نیست، اما خب قطعا فقط کپی کردن و نداشتن ابتکار عمل چیزی نیست که بتواند شما را چه در کسب و کار و چه دیگر حیطه‌های زندگی به موفقیت برساند. در این زمینه پیشنهاد می‌کنم حتما کتاب هنرمندانه بقاپید را بخوانید.

5_ مدیریت و نفوذ اجتماعی

تصویر: انسان‌هایی که بتوانند با کلام و رفتار روی دیگران تاثیر بگذارند؛ همیشه سرعت موفقیت‌شان چند برابر دیگران است.

مهارت نفوذ اجتماعی، مهارت تاثیرگذاری روی انسان‌هاست! به زبان دیگر، این مهارت نه در مورد رئیس بودن که در مورد رهبر بودن صحبت می‌کند! اصولا انسان‌هایی که در مرحله اول روی مهارت‌های ارتباطی و سپس روی مهارت تاثیرگذاری و در نهایت رهبری کار می‌کنند، می‌توانند به نفوذ اجتماعی دست پیدا کنند.

6_ استفاده و مدیریت تکنولوژی

متاسفانه هنوز هم دور و بر ما پر است از انسان‌هایی که وقتی صحبت از تکنولوژی، حتی تکنولوژی‌های بسیار ساده هم می‌شود؛ دست و پای‌شان می‌لرزد. در واقع در دنیای امروزی و مخصوصا در چند سال آینده؛ اگر بلد نباشیم که چطور باید از تکنولوژی استفاده کنیم، چه در زندگی شخصی و چه کسب و کار از بقیه عقب می‌افتیم.

همین حالا هم اگر هنوز تایپ 10 انگشتی را بلد نیستید، نمی‌دانید کدام نرم افزارها و اپلیکیشن‌های روی رایانه و تلفن باعث صرفه‌جویی زمانی و مالی می‌شود، اگر با سرچ کردن حرفه‌ای در گوگل آشنا نیستید و… از تکنولوژی بسیار دورید.

7_ تاب‌آوری

بله، ما انسان‌ها از اول بشر تا الان همیشه با مشکلات زیادی روبرو بوده و هستیم. شاید اصلا هیچ کسی نتواند ادعا کند من طی زندگی خودم با هیچ مشکلی روبرو نشده‌ام و چالشی نداشته‌ام. چنین چیزی به ما می‌آموزد که باید روی مهارت تاب‌آوری‌مان کار کنیم تا بتوانیم در مقابل مشکلات مختلفی که در زندگی با آنها روبرو می‌شویم، دوام آورده و راحت‌تر از پس‌شان بربیاییم.

 دیگر مهارت های لازم برای آینده

علاوه بر مهارت‌هایی که بالاتر نام بردم، در این لیست نام این مهارت‌ها هم برای آینده دیده می‌شود:

  1. برنامه نویسی و طراحی تکنولوژی
  2. استدلال و حل مسئله
  3. مهارت شناخت احساسات و هیجانات
  4. بررسی و آنالیز سیستم (بخشی از تفکر سیستمی)
  5. متقاعدسازی و ترغیب و مذاکره

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله عملا یک آینده‌نگری در مورد 4 سال آینده دنیای پیرامون‌مان داشتیم، شغل‌های کم تقاضای آینده، شغل های پر تقاضای آینده، تخصص‌های ارزشمند و همینطور مهارت‌ های ضروری در آینده را بررسی کردیم. در آخر اگر سوال و نظری دارید در بخش نظرات منتظر شما هستم.


در این مدرسه، کسب‌وکارتان را راه‌اندازی می‌کنید و در 100 روز به سوددهی می‌رسانید!

روی تصویر زیر کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذاریم:

مدرسه کسب و کار | راه اندازی و به سود رساندن بیزینس در 100 روز

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of تیم فنی بیشتر از یک

تیم فنی بیشتر از یک

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۴۱ دیدگاه دربارهٔ «شغل های پر تقاضا در آینده | شغل های کمیاب و پردرآمد تا 2025»

  1. باسلام واحترام. ممنون از مطلب کاربردی و مفیدتون. قرار بود بعد از هر قسمت دوره مرتبط قرار بگیره (cta) ولی فکر کنم فراموش شده.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی
      خوشحالیم که انقدر دقیق محتوا رو دنبال می کنید؛ درخواست شما منتقل شده و طبق برنامه ریزی زمانی محتوای بیشتر ازیک این مقاله در اختیارتون قرار خواهد گرفت.
      بیشتر ازیک نفر

  2. سلام
    می خواستم بدونم در مورد مهارت زبان انگلیسی چطور؟ ایا دیگه لازمه که مهارتشو بلد باشیم؟ براش وقت بگذاریم یا نه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که اهل مطالعه هستید.
      یادگیری زبان های مختلف خصوصا زبان بین المللی انگلیسی همیشه عالی و حتی ضروری می باشد؛ بسته به نیاز، علاقه و شرایط خودتون در این باره باید تصمیم بگیرید.
      بیشتر ازیک نفر

  3. بسیار عالی و لذت بخش بود
    انسان ذاتا از رشد و یادگیری لذت میبره مطالبتون خوب و باطراوت بود به امید آینده‌ای شاداب و پویا برای کشور عزیزمون ایران و هموطن های خوبم .
    (فقط خودمون هستیم که میتونیم یار و کمک هم باشیم ، هوای همدیگرو بیشتر داشته باشیم )
    موفق و پیروز باشید

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که اهل محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم براتون کاربردی باشد.
      ممنونیم بابت همراهیتون؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که مطالب براتون کاربردی بوده است؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  4. علیرضا اعتمادی

    سلام و درود
    بیسار ممنونم از ارائه این مقاله به شدت ارزشمند که می دونم وقت زیادی برای تهیه اون گرفته شده است

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      چه خوب که اهل رشد و آگاهی هستید؛ خوشحالیم که تو جمع بیشتر ازیکی ها هستید.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  5. تعمیرات از بین نمیره چون هرچی خلق شه ب تعمیرم نیاز داره خود انسانم ب بیمارستان نیاز داره برای مداوا.ماشینم خطاش بالاست جای انسانو نمیگیره با تشکر

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که اهل مطالعه مقالات آموزشی هستید؛ تبریک به شما
      رضایت و همراهیتون باعث افتخار ماست؛ ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
      بیشتر ازیک نفر

  6. ممنونم بابت این مقاله ی مفید توی سئو اومده بود بالا گفته عه عشقم بیشترازیکه
    دمتون گرم دوستون دارم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که به فکر رشد فردی خود هستید؛ مرسی که نظرتون رو با ما به اشتراک می گذارید.
      رضایت و همراهی شما باعث افتخار ماست.
      بیشتر ازیک نفر

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      خوشحالیم که اهل تحقیق و بررسی هستید.
      باتوجه به اینکه مجموعه ما در زمینه توسعه فردی فعالیت دارد، متاسفانه در این زمینه محتوا و اطلاعاتی نداریم؛ و بهتره در سایت های مربوطه تحقیق و جست و جو کنید.
      بیشتر ازیک نفر

  7. سلام من راننده کامیون بودم براثرتصادف ضایع نخایی شدم هیچ شغلی بلدنیستم فقط سه الی چهارملیاردسرمایه دارم لطفاراهنمایی کنید ممنون

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام همراه عزیز
      بابت اتفاق پیش اومده متاسفیم؛ اما بهتون تبریک میگیم که به فکر رشد و پیشرفت هستید.
      پیشنهاد ما به شماره دوره خلق کسب و کار در یک چشم بهم زدن می باشد؛ که از طریق لینک زیر می توانید به آن دسترسی داشته باشید.
      فیلم وبینار خلق کسب‌وکار در یک چشم به هم زدن!

    2. سلام میتونی دو تا سوپر مارکت بزنی و یواش یواش شعبه هاتو ارتقا بدی و تبدیلشون کنی به ۲٠ تا سوپر مارکت
      کارگر بذار و خودتم نظارت کن
      موفق باشی♥

  8. سلام و درود، یه سوال داشتم¿
    در قسمت شغل هایی ک تا ۴ سال آینده نابود میشن نوشتید تحلیل گر بازارهای مالی! میتونم منظور دقیقتون رو بدونم؟تحلیل گر یا تریدر؟ گاها اشتباه میگیرن برای همین سوال شد! اگر تریدر باشه، یعنی یک تریدر تا ۴ سال آینده هیچ آینده شغلی نداره؟ بنظرم اشتباهه یک دلیل اینه که شرکت هایی مانند پراپ فارم ها وجود دارن و اونها سرمایه اولیه برای یک تریدر رو جور میکنن و در اون طرف قضیه این شرکت ها سود های خوبی رو بدست میارن! و خب غیر منطقیه ک بخواد این شرکت ها از بین برن مگر اینکه اینقدر علم تکنلوژی پیشرفت کنه که ربات ها ترید کنن ک بعید نیست.
    بازم منتظر جوابتون هستم!
    درکل مرسی از اطلاع رسانیتون عالی بود!

    1. تیکتینگ بیشتر ازیک

      دوست عزیز ممنون از اینکه وقت گذاشتین و برامون کامنت گذاشتید.
      نکته اول اینه که اینها همه پیش بینی هستند و میتونن قطعی نباشن. در واقع ما چکیده ای از مقالات خارجی رو براتون ترجمه و منتشر کردیم.

      نکته دوم هم اینه بدون تردید، شغل تحلیل گری با توجه به اینکه به جز منطق و ریاضیات و آمار، با چیزی به اسم احساسات هم در هم آمیخته شده و چون هوش مصنوعی از این پدیده بی بهره هست، پس تحلیل گری در آینده همچنان ادامه خواهد یافت.

      بنابراین میشه اینجوری گفت که هوش مصنوعی و ربات ها دستکم در آینده نزدیک، جایگزین انسان ها نمیشن، بلکه به انسان ها کمک خواهند کرد که تحلیل های حرفه ای تر و دقیق تری داشته باشند.

  9. برای کسی که این مقاله رو نوشته واقعا متاسفم
    به نظرم هیچ بینش و تفکری در نوشتن این کلمات نیست
    ب جرات میتونم بگم حتی تو هیچ بازار کاری هم نیستن این نویسنده

  10. سلام روز بخیر
    ممنون از مقاله خوبتون
    این که میگین تا ۵سال آینده، ۹۷ میلیون شغل مرتبط با ربات ها و… بوجود میاد.
    این رقم از نظر تعدد ِ یا تنوع شغلی؟

    1. بیشتر از یک نفر

      دوست عزیز!
      منون از نظری که زیر مقاله مهارت های شغلی در آینده، نوشتید
      با توجه به بالا بودن این رقم، بدیهی است که چنین عددی به تعداد افرادی که مشغول به کار در این حوزه می‌شوند، اشاره می‌کند نه تنوع شغلی.
      این آمار از مجمع جهانی اقتصاد استخراج شده است.
      بیشتر ازیک نفر…

    1. بیشتر از یک نفر

      سلام دوست عزیز
      ممکنه یه شغل درامد و پیشرفت خوبی داشته باشه اما نتیج این تحقیقات نشون داده که اخیرا شغل های پردرامد موارد ذکر شده می باشد…
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید…

    2. سلام سلطان دنیا داره به سمتی میره که دیگه تعمیرات جایی توش نداره خراب شد جایگزین کن تمام

    1. بیشتر از یک نفر

      سلام دوست عزیز
      تبریک به شما که اهل اموزش و یادگیری هستید.
      این مقاله نتایج تحقیقات و منابع علمی تیم محتوای بیشتر ازیک می باشد.
      قطعا شغل های پردرامد دیگری هم وجود داره اما ما در این مقاله سعی داشتیم به شغل های پر تقاضا اشاره کنیم.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید…

    1. بیشتر از یک نفر

      سلام دوست عزیز
      وقت شما بخیر
      ممنون از اینکه همراه ما هستید.
      خیلی خوشحالیم که به ما اعتماد کردید و ما تونستیم نظرتون رو جلب کنیم.
      ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
      موفق و بیشتر از یک نفر باشید…

    2. بیشتر از یک نفر

      سلام دوست عزیز
      خیلی خوشحالیم که مقاله ۱۵ مهارت و شغل های پرتقاضا در اینده براتون کاربردی بوده
      از بازخورد مثبت شما بی نهایت ممنونیم
      موفق و بیشتر از یک نفر باشید…

    3. مقاله که عالی بود
      ولی من هم ترسیدم که شغلی که دارم زیاد نمیشه روش حساب کردم
      ولی خوشحال هم هستم که باعث شدین حداقل باید یک فکری بکنم
      که چیکار باید بکنم
      در کل ممنون بابت زحمت تون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟