5.00
(6 امتیازات)

دوره رایگان آموزش نکات سخنرانی (20+1 نکته کاربردی)

دسته بندی ها: بدون دسته بندی
لیست علاقه‌مندی‌ها اشتراک گذاری
اشتراک گذاری محصول
لینک صفحه
در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

درباره دوره

از بقیه رقبا، 20 + 1 گام جلوتر باشید!!!

دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی برای داشتن یک ارائه فوق العاده

⭕️ دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی…

در این دوره رایگان، به بیست و یک نکته در رابطه با سخنرانی پرداخته ایم، سخنرانی و ارائه مطلب تجربه هیجان برانگیز و فوق العاده‌ای است زیرا شما قرار است در مقابل تعداد زیادی از مردم صحبت کنید. برای ارائه حرفه‌ای سخنرانی ما در این دوره آموزشی به  20 + 1 ریز نکته که باعث می شوند شما سخنرانی فوق العاده‌ای از خود ارائه دهید را به صورت رایگان در اختیارتان قرار داده‌ایم. با دیدن نکاتی که در این دوره گفته‌ایم شما یاد خواهید گرفت که قبل از ارائه سخنرانی باید چه نکاتی را رعایت کنید.

21 نکته رایگان سخنرانی

 

با رعایت همین نکات جزئی شما از سایر سخنرانان، یک گام جلوتر خواهید بود…

این دوره به چه کسانی پیشنهاد می شود؟

  • اگر ارائه کنفرانس دارید…
  • اگر می خواهید در مقابل تعداد زیادی از مردم سخنرانی داشته باشید …
  • اگر می خواهید بدون نگرانی به سخنرانی بپردازید
  • اگر میخواهید به یک سخنران حرفه‌ای تبدیل شوید…
  • اگر قصد آموزش دهنده شدن دارید…

و صدها فرد دیگری که میخواهند حرفه‌ای تر و استانداردتر سخنرانی کنند…

 

 سرفصل‌های دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی

در حال حاضر شما می توانید به هفت درس از 21 درس دسترسی داشته باشید. این درس تبدیل به مقاله شده. اطلاعات کافی از درس‌های یک تا هفت را می توانید در لینک مقاله زیر ببینید.

آماده کردن سالن سخنرانی (قسمت اول)

باز کردن پرونده سخنرانی در ذهن (قسمت دوم)

✅ نحوه شروع سخنرانی در جلسات ؛ شروع خوب/بد (قسمت سوم)

✅ تغییر در شرایط سخنرانی (قسمت چهارم)

✅ چطور سمینار را به موقع شروع کنیم؟ (قسمت پنجم)

ارتباط چشمی در سخنرانی (قسمت ششم)

راه رفتن و حرکات بدن در سخنرانی (قسمت هفتم)

 مشکلات اسلاید در سخنرانی (قسمت هشتم)

 پشت صحنه سخنرانی (قسمت نهم)

✅ چرا در سخنرانی داستان بگوییم؟ (قسمت دهم)

✅ برای حضار چه چیزی مهم است؟ (قسمت یازدهم)

✅ شوخی و حاضر جوابی در سخنرانی (قسمت دوازدهم)

✅ حرف تکراری در سخنرانی (قسمت سیزدهم)

✅ کلمات انگلیسی در سخنرانی (قسمت چهاردهم)

✅ روش‌های جذاب کردن محتوای سخنرانی (قسمت پانزدهم)

✅ استفاده موثرتر از دست ها در سخنرانی (قسمت شانزدهم)

✅ چند نمونه جلب توجه مخاطب در سخنرانی (قسمت هفدهم)

✅ چطور زمان را در سخنرانی مدیریت کنیم؟ (قسمت هجدهم)

✅ رفتار با افراد مخالف در سخنرانی (قسمت نوزدهم)

✅ جمع بندی صحبت ها در سخنرانی (قسمت بیستم)

✅ پایان سخنرانی با سوال؟ (قسمت آخر)

 

 

آموزش‌هایی از سرفصل‌های این دوره

در ادامه می‌خواهیم آموزش‌هایی مربوط به سرفصل‌های این دوره را در قالب ویدیو و متن رایگان به شما ارائه کنیم. دقت کنید که این قسمت از صفحه، از مقالات آموزشی رایگان در وبلاگ بیشتر از یک برداشته شده و محتواهای خود دوره آموزشی، به شدت پربارتر و ارزشمندتر هستند:

1_ اطلاعات مخاطبان سخنرانی

همیشه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اعضای سایت که مطرح می‌کنند این است که چگونه زمانی که اطلاعات مخاطبان سخنرانی بیشتر از ماست، سخنرانی خوبی ارائه کنیم؟ پیشنهاد می‌کنیم فایل صوتی پایین را بشنوید:

2_ باز کردن پرونده سخنرانی در ذهن

خیلی از افراد فکر می‌کنند باید یک وقت جداگانه بگذارند و شروع به طراحی سخنرانی کنند. سعی کنید در سخنرانی، اسیر چنین اشتباهی نشوید. فرض کنید هفته آینده، یک سخنرانی در پیش دارید و فرض کنید موضوع سخنرانی شما «اراده و راه‌های تقویت اراده» است. برای اینکه یک سخنرانی کم ایراد و عالی داشته باشید، باید یک پرونده ذهنی در مورد سخنرانی خودتان باز کنید. به چه شکل؟

وقتی پرونده باز می‌شود…

هر سخنرانی، می‌تواند برای شما، یک پروژه باشد. از وقتی ایده اولیه آن در ذهن‌تان باز می‌شود یا از لحظه‌ای که کسی اولین تماس را برای دعوت رسمی به سخنرانی با شما می‌گیرد. هر پروژه هم نیاز به تشکیل یک پرونده دارد. ابتدای پروژه، مواد یا ابزار لازم برای پروژه، پایان‌بندی پروژه، زمان‌بندی پروژه و مواردی از این قبیل، در پرونده ذهنی سخنرانی شما جای می‌گیرد. بنابراین از این به بعد هر سخنرانی شما، یک پرونده باز در ذهن‌تان تشکیل می‌دهد و سپس پایان آن سخنرانی، آن پرونده را در ذهن‌تان خواهد بست.

چطور یک پرونده سخنرانی در ذهن‌مان باز کنیم؟

همان‌طور که گفتیم، شما یک سمینار آموزشی در مورد «اراده و تمرین‌های تقویت اراده» در پیش رو دارید. پس پرونده‌ای با همین عنوان در ذهن تشکیل می‌دهید. از همین حالا تا پایان سخنرانی‌تان در روز موعود، باید این پرونده را تکمیل و بهینه کنید تا یک سخنرانی جامع و درست و حسابی داشته باشید.

واندرلیست را روی گوشی‌تان نصب کنید!

نرم افزار واندرلیست، یک نرم افزار عالی برای ایده‌یابی، برنامه ریزی و مدیریت ایده‌هاست. وقتی واندرلیست را داشته باشید، ی‌توانید برای هرسخنرانی یا هر برنامه‌ای که در پیش دارید، یک پرونده درست کنید.

برای هر پروژه و دوره در واندرلیست، یک پرونده درست کنید و هر ایده‌ای که به ذهن‌تان رسید را در آن یادداشت کنید. به زودی می‌بینید که ده‌ها ایده برای هرکدام از سخنرانی‌های خود خواهید داشت. هرکدام از سخنرانی‌های شما که به پایان رسید، این پرونده باز را آرشیو خواهید کرد. به این ترتیب در درازمدت، شما یک آرشیو فوقالعاده از صدها ایده خواهید داشت و ایده‌های تازه به مغزتان می‌رسد!

فرض کنید، در مورد همان موضوع اراده، می‌بینید که در کوچه‌تان دعوایی شده است. همین جرقه در ذهن شما می‌خورد که جلوگیری از خشم را به عنوان مصداقی برای «اراده قوی» در واندرلیست یادداشت کنید یا آن را به عنوان یک مثال یا داستان شخصی، در سخنرانی استفاده و تعریف کنید.

چرا RAS مغز، با این روش فعال می‌شود و خوب کار می‌کند؟

در مورد قسمتی به اسم RAS در مغز چیزی می‌دانید؟

در مغز ما و در قسمت دستگاه مرکزی عصبی ما، قسمتی به اسم دستگاه فعال‌کننده مشبک یا همان RAS وجود دارد. RAS بر فعالیت‌های ارادی و واکنش‌های بدن اثر مستقیم می‌گذارد. در حقیقت به ما می‌گوید در هر موضوعی، به دنبال چه چیزی بگردیم. همین کار ساده‌ای که با واندرلیست می‌کنید، به شما کمک می‌کند تا RAS فعال‌تری داشته باشید و در نتیجه به مرور زمان، ایده‌های جذاب‌تر و بهتری به مغزتان برسد.

3_ آماده کردن سالن سخنرانی

برای سخنرانی که در پیش دارید، حسابی آماده شده‌اید. فکر می‌کنید آن‌قدر تمرین کرده‌اید که دیگر محال است تپق بزنید. به خوبی استراحت کرده‌اید. متن سخنرانی خود را آماده کرده‌اید. در مورد بایدها و نبایدهای آن خوانده‌اید. حتی نحوه شروع سخنرانی خود را هم طراحی کرده‌اید.

در ظاهر همه چیز خوب است، اما وقتی دقایقی قبل از سخنرانی به سالن می‌رسید، تازه با مشکلات مواجه می‌شوید. انگار برق سالن مشکل دارد، صدا به نظر می‌رسد چندان واضح و شفاف نیست. میکروفن قطع و وصل می‌شود. هوای سالن گرم است و گویا کمی هم آشغال روی زمین ریخته است! یک دلهره به جان شما افتاده که «نکند با این وضعیت مخاطبین از سخنرانی من زده شوند؟» یا «به احتمال زیاد، با این مشکلات، سخنرانی مؤثری نخواهم داشت!»

بله دوستان عزیز!

حتی اگر همه چیز را هم از قبل حاضر کرده‌اید، اما سالن سخنرانی را از قبل آماده نکرده باشید، طبیعتاً تأثیر سخنرانی شما کم خواهد بود. با توجه به این موضوع؛ حتماً این فیلم کوتاه از پیام بهرام پور را ببینید تا با نکاتی ساده و کاربردی در این زمینه آشنا شوید.

 

آیا همه چیز در سخنرانی، تحت کنترل ماست؟

بدون شک خیر!

 طی یک سخنرانی یکی دو ساعته، ممکن است هر اتفاقی بیفتد. از قطع شدن میکروفن در حین سخنرانی تا تپق زدن در سخنرانی، از قطع برق تا بالا نیامدن اسلایدها. حتی اتفاقات بدتر هم می‌تواند بیفتد. شخصی بر اثر بیماری بیهوش شود، دعوا و درگیری رخ دهد و…

طبیعتاً در چنین مواردی، برخی موضوعات ممکن است از کنترل شما خارج شود؛ اما حتی در چنین شرایطی هم می‌توانیم با یادگیری مدیریت بحران در سخنرانی، از بروز این اتفاقات جلوگیری کنیم. یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از اتفاقات بد و ناگوار در سخنرانی، آماده‌سازی سالن سخنرانی از ساعتی پیش از شروع آن است. شما لازم است روز قبل از سخنرانی یا چند ساعت پیش از شروع آن شخصاً در سالن حاضر شوید و همه چیز را چک کنید.

برای این کار، بهتر است از قبل یک چک لیست کامل تهیه کنید تا گیج و سردرگم نشوید. همچنین اگر افرادی را در مجموعه خود دارید که بتوانند به دقت این چک لیست را به سرانجام برسانند، خیالتان راحت‌تر است. با این وجود حتی در این شرایط هم توصیه ما این است که خودتان شخصاً در سالن باشید تا به خوبی با فضای سالن، سازگاری پیدا کنید.

آماده کردن سالن سخنرانی

یک تحقیق روی افراد مذاکره کننده

نتایج یک تحقیق ساده نشان می‌دهد اگر نیم ساعت زودتر از شروع یک مذاکره کاری در محل برگزاری جلسه مذاکره حاضر شوید، اعتماد به نفس شما برای انجام مذاکره افزایش خواهد یافت. به صورت مشابه، این اتفاق برای سخنرانی هم می‌تواند رخ بدهد. اگر زودتر به محل برگزاری سخنرانی بروید، آمادگی شما برای سخنرانی بسیار بیشتر خواهد بود. بعد از حضور، لطفاً این چند نکته ساده را پیش از شروع سخنرانی، رعایت کنید:

1- خودتان روی صندلی‌های مخاطبین بنشینید

روز قبل از برگزاری سخنرانی، در سالن حاضر شوید. به صورت اتفاقی چند ناحیه از سالن را در نظر بگیرید و روی چندین صندلی بنشینید. این کار از چند جهت به شما کمک می‌کند. اول اینکه شما از زاویه دید مخاطب، به خودتان نگاه می‌کنید. ممکن است اسلایدها برای مخاطب غیرقابل مشاهده باشد. در این صورت شما تصمیمات بهتری خواهید گرفت.

حسنِ بعدی انجام این کار این است که می‌توانید میزان راحتی یا راحت نبودن مخاطبین را تجربه کنید و اینکه آیا به راحتی می‌توانند یادداشت برداری کنند یا باید یک تخته شاسی به آن‌ها بدهید.

 

آماده سازی سالن سخنرانی - آماده کردن سالن سخنرانی

2- سالن به اندازه کافی حس آرامش می‌دهد؟

محیطی که برای سخنرانی انتخاب می‌شود باید جای راحت و آرامش بخشی باشد. اگر در محل برگزاری سالن، کارگران مشغول کار باشند، سخنرانی‌تان خراب خواهد شد؛ بنابراین با حضورتان ساعاتی قبل از سخنرانی در سالن، می‌توانید این اطمینان را ایجاد کند که صداهای مزاحم و مختل کننده سخنرانی، از صحنه سخنرانی محو خواهند شد!

3- برق سالن چطور است؟ اگر برق قطع شد چه؟

برق سالن را چک کنید که به خوبی کار می‌کند یا خیر. مطمئن شوید آیا برق اضطراری دارد؟ همچنین خود را برای قطع احتمالی برق آماده کنید و سناریوهایی در این زمینه داشته باشید. اگر از اسلاید استفاده می‌کنید، در صورت قطع شدن برق در محل سخنرانی، چه خواهید کرد؟ حتماً یکی دو نسخه از نسخه چاپی اسلایدها را با خود ببرید تا اگر برق قطع شد، مطالب سخنرانی را فراموش نکنید.

4- تجهیزات سالن مثل صدا چطور است؟ همه چیز خوب است؟

میکروفن یکی از مهم‌ترین ابزاری است که هر سخنران از آن استفاده می‌کند. مطمئن باشید که بالاترین کیفیت صدا را در اختیار مخاطبین قرار دهید. همچنین برای مواقع قطع صدا، تدبیری بیندیشید. 

آماده کردن سالن سخنرانی - مشکل صدا

مثلاً استاد بهرام پور، همیشه یک عدد از این وسیله در پشت صحنه دارد که اگر به هر دلیل صدا قطع شد، به راحتی از آن استفاده کند. هم جنبه فان و طنز دارد و هم کار راه انداز است!

5- مخاطبین روی هوای سالن حساسند!

در سخنرانی بهتر است به تهویه هوای داخل سالن هم توجه کافی داشته باشید. هوا یکی از موارد حساسیت برانگیز در سخنرانی است. برای آماده سازی سالن جهت سخنرانی، ببینید که هوای داخل سالن زیاد گرم یا زیاد سرد نباشد. اگر سالن خیلی کوچک است، حتی یک پنکه ساده هم می‌تواند برای بهتر شدن و تهویه هوای سالن، کارتان را راه بیندازد.

6- از شارژ وسایل خود مطمئن شوید

از شارژ پرزنتور، لپ تاپ، هدفون و میکروفن خود مطمئن باشید. این را هم به خاطر داشته باشید که شما برای هر اتفاق احتمالی باید یک پلن B داشته باشید. مثلاً بدانید که اگر شارژ پرزنتور کار نکرد چه کار کنید (یک عدد دیگر همراه داشته باشید). اگر هدفون قطع شد چه کار کنید (از همان بلندگوها داشته باشید!)، اگر لپ تاپ خاموش شد (از روی جزوه ادامه دهید) و…

4_ مشکلات اسلاید در سخنرانی

خیلی مواقع ممکن است در حین پخش اسلایدها در سخنرانی، مشکلاتی به وجود بیاید. آیا بلد هستید در این مواقع چه کار کنید؟ این ویدئوی سه دقیقه‌ای از من را ببینید:

 

نکته اول: آماده کار نکردن اسلایدها باشید

حتی اگر در بهترین، استانداردترین و مطمئن‌ترین سالن دنیا هم سخنرانی داشته باشید، باید آماده این باشید که ممکن است اسلایدهای شما به هر دلیلی پخش نشود یا با مشکلات اسلاید در سخنرانی مواجه شوید.

بنابراین نخستین نکته این است که همیشه قبل از برگزاری یک سمینار یا کارگاه، به این نکته دقت کنید  «اگر اسلایدهای من کار نکرد، چه کنم؟»، «چه راه‌های جایگزینی در صورت خراب بودن یا پخش نشدن اسلایدها دارم؟» و «اگر اسلایدها قطع شود، آیا همچنان بدون مشکل می‌توانم به سخنرانی خود ادامه دهم یا نه؟»

نکته دوم: مشکلات احتمالی و رایج اسلایدها در سخنرانی چیست؟

لیست کردن مشکلات احتمالی که ممکن است برای شما در سخنرانی پیش بیاید، کار ساده‌ای نیست. چون طیف گسترده‌ای ممکن است داشته باشد. شارژ نداشتن لپ تاپ و خاموش شدن آن، نبود یا قطعی ناگهانی برق، پریدن اسلایدها از روی فلش یا لپ تاپ، قطع شدن پرژکتور، عدم نمایش اسلایدها و ده‌ها مورد دیگر از جمله اتفاقاتی است که ممکن است با آن روبرو شوید! اصلاً شما بنا را بر این بگذارید که ناگهان زلزله می‌آید و همه چیز زیر و رو می‌شود! مهم‌ترین نکته این است که همیشه آماده باشید و تا حد امکان پیش‌بینی‌های لازم را کرده باشید. 

مشکلات اسلایدها در سخنرانی

نکته سوم: نسخه پرینت شده اسلایدها را حتماً داشته باشید

من همیشه دو نسخه از اسلایدها را به صورت پرینت شده با خودم به سخنرانی‌هایم می‌برم. چرا دو نسخه؟ چون ممکن است برای یک نسخه اتفاقاتی پیش بیاید. مثلاً روی آن چای یا نوشیدنی‌های دیگر بریزد یا پاره شود؛ بنابراین توصیه می‌کنم حتماً دو نسخه از اسلایدها را به صورت پرینت شده همراه خود به جلسه ببرید.

6_ پشت صحنه سخنرانی

پشت صحنه سخنرانی یا «بک استیج» اهمیت زیادی دارد ولی اغلب زیاد توجهی به آن نمی‌شود. در فایل کوتاه ویدئویی زیر، به شما اهمیت بک استیج یا پشت صحنه سخنرانی را یادآوری کرده‌ام: (یک و نیم دقیقه)

 

نکات پشت صحنه در سخنرانی

سخنرانی کردن، یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های هرکسی است. شاید اگر تا به حال در موقعیت سخنرانی قرار نگرفته باشید، به این جمله بخندید! اما اگر تنها یکبار در پشت صحنه سخنرانی حاضر بوده باشید، می‌بینید که فضای پشت صحنه، فضایی پراسترس و اضطراب‌آور است. برای کنترل بهتر بک استیج در سخنرانی، چه کنیم؟

نکته اول: نسخه کاغذی اسلایدها

یکی از رایج‌ترین اتفاقات در پشت صحنه سخنرانی، این است که اولین اسلاید را به خاطر ترس از شروع سخنرانی، یادمان برود. برای جلوگیری از این استرس، نسخه چاپی اسلایدها را با خود داشته باشید یا دست‌کم خلاصه‌ای از آنچه باید همان اول به کار ببرید را روی یک کاغذ بنویسید و همراه‌تان داشته باشید. این کار به شما آرامش خواهد داد.

نکته دوم: موقع استراحت، ببنید کجای کار هستید

تنظیم سرعت در سخنرانی، نکته مهمی است. اینکه شما از زمان‌بندی‌تان عقب هستید، از آن جلو افتادید یا دقیقاً مطابق برنامه پیش می‌روید. هربار که برای استراحت به پشت صحنه می‌روید، این موضوع را چک کنید.

هیلاری کلینتون در پشت صحنه سخنرانی

نکته سوم: ریلکس کنید

پیش از شروع سخنرانی و یا مواقع استراحت، حتماً دقایقی را به ریلکس کردن یا یک مدیتیشن بسیار ساده بگذرانید. اجازه دهید جریان خون‌تان منظم و آرام شود. نفس عمیق بکشید. حتی اگر فکر کردید که تایم اول را خراب کردید، نباید اعتماد به نفس‌تان را از دست دهید. این بار می‌روید که جبران کنید. یادتان باشد، اغلب اوقات، مخاطبین متوجه استرس شما نخواهند شد…!

7_ برای حضار چه چیزی مهم است؟

فیلم کوتاه زیر را ببینید و ادامه مطلب را بخوانید:

 

 

برای حضار چه چیزی مهم است؟

واقعیت این است که برای حضار اینکه چه چیزی مهم است، مهم نیست! اگر شما دائماً بخواهید چیزهایی را به زور در مغز مخاطب خودتان فرو کنید، این برای آنها چندان خوشایند نخواهد بود. ببینید آنها چه چیزی می‌خواهند بشنوند و همان را تقدیمشان کنید.

مثل والدین این مدلی نباشیم…

حتماً دیده‌اید بعضی از پدر یا مادرها، روش درست تعامل با فرزندشان را بلد نیستند. هرچه می‌خواهند بارشان می‌کنند و در آخر هم می‌گویند: «بدبخت من به خاطر خودت میگم!» شاید این دلسوزی از جانب والدین باشد اما وقتی به روش درستی ادا نشود، تاثیری هم ندارد. شما هم در سخنرانی، آموزش‌ بدهید منتها به زبانی که فکر می‌کنید مخاطب بیشتر دوست دارد.

8_ حرف تکراری در سخنرانی

فیلم کوتاه زیر را ببینید:

 

 

 چرا حرف تکراری در سخنرانی خوب نیست؟

اگر مخاطبین سخنرانی شما، ببینند که حرف‌های خیلی تکراری و کلیشه‌ای یا شعاری می‌زنید، به آنها حق بدهید که کمی دلزده شوند و دیگر نخواهند به صحبت‌های شما گوش دهند. در این مورد که چطور حرف‌های تازه بزنید یا حرف‌های قدیمی را به روش تازه بگویید، حسابی فکر کنید. شما اسمتان «سخنران» است. باید برای تخصص خودتان حسابی وقت بگذارید. باید حرف‌های‌تان را قبل از شروع سخنرانی، بارها و بارها مرور کرده باشید و برای انتخاب بهترین جملات و جذاب‌ترین صحبت‌ها آماده باشید. اگر نتوانید به عنوان یک سخنران حرف جذاب و تازه بزنید، پس هیچ فرقی با همان مخاطبینی که پای صحبت‌های شما نشسته‌اند، نخواهید داشت.

حرف تکراری در سخنرانی

آیا موضوع سخنرانی همیشه باید جدید باشد؟

خیر! ممکن است چندین سخنران مختلف، در مورد یک موضوع واحد صبحت کنند. اما ما باید ببینیم چه حرف تازه‌ای نسبت به سخنران‌های مشابه داریم. به شما توصیه می‌کنم یا حرف‌های تازه بزنید یا حرف‌های قدیمی و تکراری را به روش‌های تازه‌ای بزنید.

9_ چطور زمان را در سخنرانی مدیریت کنیم؟

این فیلم یک دقیقه‌ای و 50 ثانیه‌ای را ببینید:

 

 

 چطور زمان را در سخنرانی مدیریت کنیم؟

در طول یک سخنرانی احتمالاً دو چالش عمده با زمان خودمان خواهیم داشت. یا زمان اضافه خواهیم آورد و یا وقت کم می‌آید و تمام محتوای سخنرانی را نمی‌رسیم به مخاطبین منتقل کنیم. بسیار خب! چه کار کنیم؟

 حالت اول: وقتی زمان کم می‌آوریم…

اولین کار خوب این است که از کم آوردن وقت، پیشگیری کنیم. راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. مثلاً استفاده از ساعت هوشمند برای ویبره زدن راس دقیقههای خاص (مثلاً  وقتی یک سوم از سخنرانی گذشته و باید ببینید از اسلایدها عقب نیفتاده باشید).

دومین کار این است که از یکی از همکاران بخواهید راس دقایقی خاص، با علامت دست از انتهای کلاس یا سالن، به شما هشدار بدهد یا روش‌هایی خلاقانه که خودتان ابداع می‌کنید. اگر دیدید از بحث عقب افتاده‌اید، باید کمی سرعت‌تان را زیاد کنید تا هم وقت کم نیاورید و هم دچار استرس و حواسپرتی نشوید.

اما فرض کنید به هر دلیلی، وقت نشد که محتوا را کامل بگویید. در این صورت می‌توانید ضمن عذرخواهی از مخاطبین، به آنها وعده بدهید که در یک فایل صوتی یا ویدئویی، بقیه محتوا را ضبط و در اولین فرصت برایشان ارسال می‌کنید.

 حالت دوم: وقتی زمان زیاد می‌آوریم…

معمولاً این حالت کمتر از حالت قبلی پیش می‌آید. اما برای این حالت، باید از قبل، یک محتوای زاپاس (و البته ارزشمند نه فقط برای پر کردن زمان) آماده کرده باشیم و در صورت کم آوردن وقت، آن را فورا استفاده کنیم.

مثلا این محتوای زاپاس می‌تواند یک ضمیمه جالب و جذاب باشد، یک فیلم آموزشی مرتبط باشد که تهیه کرده‌اید یا بررسی و تحلیل آمار و ارقام و نمودار یا حتی یک اینفوگرافی.

10_ رفتار با افراد مخالف در سخنرانی

این فیلم یک دقیقه‌ای و 10 ثانیه‌ای را ببینید:

 

 رفتار با افراد مخالف در سخنرانی

اگر تجربه سخنرانی داشته باشید یا حتی پای سخنرانی افرادی نشسته باشید، حتماً دیده‌اید که اغلب اوقات دست‌کم یک نفر هست که به مخالفت بپردازد. حالا می‌خواهیم بررسی کنیم که بهترین راه پاسخ به مخالفتها در سخنرانی چیست؟

 افراد مخالف در سخنرانی چه کسانی هستند؟

این افراد به صورت ناخودآگاه با هر چیزی مخالفت دارند. درست یا غلط بودن محتوا برای ایشان چندان مهم نیست، بلکه مساله اصلی مخالفتی است که باید با موضوع داشته باشند. این مخالفت اغلب جنبه ذهنی و روانی دارد و معمولا در ضمیر ناخودآگاه آنها ریشه دارد.

این گروه معمولا برای مخالفت‌های خود دلایل کافی پیدا نمی‌کنند اما معمولا معترض و مخالفند و ترجیح می‌دهند در هر شرایطی مخالفت کنند. افراد همیشه مخالف، با مخالفت‌های گاهوبیگاه قصد دارند برای خود اعتباری کسب و نظر سایرین را به سوی خود جلب کنند.

 آیا همه مخالف‌ها اینگونه هستند؟

اصلا منظور ما این نیست که همه مخالف ها بی‌دلیل مخالفت می‌کنند یا کارشان اشتباه است. خیلی مواقع، مخالفت به این دلیل پیش می‌آید که فرد سخنران یا اشتباهی فاحش انجام داده، یا مثلاً دروغ گفته باشد! بنابراین منظور ما، صرفاً مخالفینی هستند که بدون دلیل خاص و صرفاً برای جلب توجه مخالفت می‌کنند.

 آیا مخالف بودن، بی‌ادبی و گستاخی است؟

این یک باور کاملاً اشتباه است. تصور کنید اگر همه‌ی اطرافیان‌تان همیشه با شما موافق باشند و تاییدتان کنند چه احساسی خواهید داشت؟ هرگز نمی‌توانید همه را از خود راضی نگه دارید. اما احترام به مخاطب یعنی به حرف مخالفین گوش دهید و ببینید حرفشان چیست.

 چطور در برابر مخالفین رفتار کنیم؟

من ابتدا چندکاری که شما به عنوان سخنران باید انجام دهید راگوشزد می‌کنم، سپس نحوه رفتار با مخالفت در سخنرانی را به شما آموزش می‌دهم:

رفتار با افراد مخالف در سخنرانی (دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی قسمت نوزدهم)

چیزهایی که خودتان به عنوان سخنران باید رعایت کنید:

در ادامه لیستی از نکاتی که باید به عنوان سخنران رعایت کنید را می‌نویسیم:

 1- صداقت شرط لازم و کافی!

اگر مطالبی که در تبلیغات یا قبل از سمینار به مخاطبین گفته باشید با مطالبی که در حین سمینار به آن‌ها ارائه می‌دهید متفاوت باشد، منجر به نارضایتی و مخالفت آنها خواهد شد. اگر وعده‌ای را نمی‌توانید عملی کنید، هرگز آن را قبل از سخنرانی نگویید. صداقت شرط مهمی است. لطفا با مخاطبین خود صادق باشید.

 2- پیشگیری کنید

قبل از اینکه جلسه را آغاز کنید، با ساخت یک کلیپ یا توضیحات خودتان، به مخاطبین بگویید که لطفا سوال نپرسند و تا انتها منتظر پایان سخنرانی شما بمانند.

 3- وقت پرسش و پاسخ بدهید

اگر همان ابتدای کار به مخاطبین بگویید که مثلاً 20 دقیقه پایانی سخنرانی را به پرسش و پاسخ اختصاص می‌دهید، احتمالاً جلوی خیلی از سوالات و مخالفت‌ها در سخنرانی را می‌گیرید. روش دیگر این است که به آنها همان اول کار، برگه نظرسنجی بدهید و خواهش کنید هر مخالفت یا نظری که دارند، روی کاغذ بنویسند و حتماً به آن‌ها رسیدگی کنید.

کارهایی که می‌توانید در مقابل مخالفت انجام دهید

در ادامه هم لیستی از واکنش‌هایی که می‌توانید در مقابل مخالفت انجام بدهید را برای‌تان نوشته‌ایم:

 1- صبور باشید…

در هنگام مواجه شدن با سوال و اعتراض و مخالفت، ابتدا کمی مکث کنید تا بتوانید بهترین واکنش را به ایشان نشان دهید. عجله نکنید، زیرا همه حاضرین چشم به دهان شما دوخته‌اند تا پاسخ شما را بشنوند. مدیریت شما در پاسخ‌دهی می‌تواند اعتبارتان را بیشتر کند.

 2- هوشمندانه رفتار کنید

در مواجهه با فرد مخالف، رفتار شما از پاسخی که به او می‌دهید، مهم‌تر است… در طرز بیان، لحن گفتار و رفتارتان با فرد مخالف، هوشیار باشید. مواظب باشید  خشمگینانه یا تحقیر آمیز پاسخ ندهید، چرا که این افراد آمادگی به چالش کشیدن گفتگو را به سمت بگومگو  و مجادله دارند. همچنین پاسخ‌های تند و تیز شما، ممکن است از سوی مخاطبان دلیلی برای کم آوردن و عدم مهارت سخنران ارزیابی شود.

رفتار با افراد مخالف در سخنرانی (دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی قسمت نوزدهم)

 3- از دیگران کمک بگیرید…

می‌توانید برای پاسخ گویی به گروه همیشه مخالف، از نظر و دیدگاه سایر مخاطبان سخنرانی و شنوندگان کمک بگیرید. شما می‌توانید پاسخگویی را بر عهده جمع بگذارید و تنها این گفتگو را مدیریت کنید تا به بیراهه نرود و خود را درگیر چالش با این افراد نکنید.

11_ زبان بدن در سخنرانی

به همان شکل که یک تصویر می‌تواند هزار حرف ناگفته در خود داشته باشد، زبان بدن و حالت دست ها نیز از آنچه اغلب تصور می‌شود حرف‌های بیشتری برای گفتن دارند. در این قسمت، در مورد استفاده موثرتر از دست‌ها در سخنرانی و به خصوص دست در جیب کردن در سخنرانی، مطالب کوتاهی به شما می‌آموزم:
این فیلم یک دقیقه‌ای و 10 ثانیه‌ای را ببینید: 

 

 

چرا لازم است حتی به نکات کوچکی مثل «دست در جیب کردن در سخنرانی» توجه کنیم؟

گاهی وقت‌ها همین تفاوت‌های کوچک و رعایت نکات جزئی در سخنرانی، می‌تواند مرز بین شما و یک سخنران آماتور تلقی شود. اگرچه در درجه اول محتوای سخنرانی و نوع سخنرانی شما در اولویت است اما رعایت نکات اینچنینی و زبان بدن در سخنرانی هم منجر به رقم خوردن اتفاقات بهتری خواهد شد.

و چند نکته تکمیلی برای استفاده بهتر و موثرتر از دست‌ها در سخنرانی

یک محقق به نام ون ادواردز، بعد از بررسی سخنرانی‌های پرطرفدار TED، متوجه شد سخنرانی‌هایی که بیشترین طرفداران را پیدا کرده‌اند از سوی سخنران‌هایی ایراد شدهاند که بیشترین بهره را از دست‌هایشان برده‌اند.

در کم طرفدارترین سخنرانی‌های TED در یک بازه زمانی مشخص به طور متوسط 272، و در پر طرفدارترین سخنرانی‌ها به طور متوسط 465 حالت دست توسط سخنرانان مورد استفاده قرار گرفته است.

استفاده ی موثرتر از دست‌ها در سخنرانی، مغز مخاطبان را در حالت رضایتمندی بیشتری قرار می‌دهد، چون  به صورت همزمان، از دو منبع توصیفی برای فهمیدن یک موضوع استفاده می‌کند. مغز این حالت را خیلی دوست دارد. بنابراین ضمن مفید بودن استفاده از دست حین سخنرانی به طور کلی، اینکه با آنها «چه پیامی» منتقل می‌شود نیز اهمیت زیادی خواهد داشت. در ادامه 8 قانون کلی برای استفاده مؤثرتر از دست‌ها در سخنرانی را یاد خواهید گرفت.

استفاده بهتر و موثرتر از دست ها در سخنرانی

 نکته اول: حرکات دست خود را توصیفی نگه دارید

با وجود اینکه بروز دادن حالات طبیعی بدن به شما کمک می‌کند حرکات طبیعی‌تری داشته باشید، اما داشتن چند ژست توصیفی آماده در آستین نیز فکر خوبی است! مثلا وقتی در مورد چیز کوچک یا بزرگی صحبت می‌کنید، این بزرگی یا کوچکی را با دست‌های‌تان نیز به مخاطب خود نشان دهید.

یا مثلاً می‌توانید با استفاده از یک دست برای توصیف مزایا و دست دیگر برای توصیف معایب یک چیز، به مخاطبین خود در دنبال کردن و فهم بهتر مطالبی که می‌گویید، کمک کنید.

همینطور، وقتی در سخنرانی خود اعداد کمتر از 10 را به زبان می‌آورید آن را با دست خود نشان دهید تا به مخاطبان خود در به یاد سپردن آن کمک کرده باشید. استفاده از دست‌ها برای توصیف، به فهم مطالب گفته شده کمک خواهد کرد.

 نکته دوم: کف دست‌ها، باز!

وقتی مشت خود را به گونه‌ای که کف دست در معرض دید قرار داشته باشد، باز کنید، یعنی شما چیزی برای مخفی کردن ندارید! این کار به افزایش اعتماد مخاطب به شما کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند علل تکاملی هم داشته باشد. مثلا می‌گویند خاستگاه دست دادن، به هزاران سال پیش باز می‌گردد. ممکن است در دوره یونان باستان، دست دادن، نشانه صلح بین دو نفر بوده که به یکدیگر می‌فهماندند مسلح نیستند.

استفاده موثرتر از دست ها در سخنرانی (دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی قسمت شانزدهم)

سخنرانی سیاسی اوباما در واشنگتن

 نکته سوم: دست‌های خودتان را در محدوده مناسب حفظ کنید

«محدوده مناسب» به بخشی از بدن اتلاق می‌شود که حد فاصل بین کتف‌ها و قسمت پایین کمر قرار می‌گیرد. این محدوده طبیعی قرارگیری دست های شماست و خارج شدن از این محدوده می‌تواند حواس مخاطب شما را پرت کند. البته این قانون، قانون سفت و سختی هم نیست. اما رعایت کردنش می‌تواند خوب باشد.

 نکته چهارم: با انگشت اشاره کنیم؟

شاید بهتر باشد از اشاره کردن با انگشت اشاره یا انگشتان دیگر اجتناب کنید. این کار می‌تواند توسط بسیاری از حاضرین در جمع، حالتی خصمانه تلقی شود! مگر اینکه آنقدر با شمای سخنران راحت باشند که هیچ واکنش بدی نشان ندهند.

 نکته پنجم:  دست‌ها را قلاب نکنید!

قلاب کردن دست‌ها جلوی بدن، هم می‌تواند حواس مخاطب را پرت کند و هم باعث شود دست‌های‌تان بی‌حرکت باشند؛ این به معنی آن است که از آنها به شکلی اثرگذار استفاده نمی‌کنید.

 نکته ششم: از حرکات تکراری و کلیشه‌ای دوری کنید

از ژست های تکراری و حرکات کلیشه‌ای و نامتناسب پرهیز کنید. زنان بهتر است از شباهت پیدا کردن حرکات دست خود با رهبری ارکستر پرهیز کنند. تحقیقات نشان داده صدای خانم‌ها آن بخشی از مغز آقایان را درگیر می‌کند که برای رمزگشایی موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین توأم شدن این دو با هم می‌تواند حواس مخاطب را از موضوع سخنرانی پرت کند.

نکته هفتم: چیزی در دست‌های‌تان نگه ندارید

اگر موقع سخنرانی، چیزی مثل خودکار در دست دارید، ممکن است در تمام این مدت به طور ناخودآگاه با آن بازی کنید. تکان‌های اضافه یا بیقراری می‌تواند شما را مضطرب نشان دهد و  تمرکز حضار را بر هم بزند؛ چه باز و بسته کردن خودکار باشد و چه خط خطی کردن کاغذ روی میز. البته از پرزنتر هم به گونه‌ای استفاده کنید که حواس کسی پرت آن نشود..

نکته هشتم: دست‌ها در معرض دید

با ایستادن پشت تریبون احساس امنیت بیشتری پیدا می‌کنید، اما محکم گرفتن قسمت بالایی تریبون و مخفی کردن حرکات بدن پشت آن تأثیر قابل توجهی نخواهد داشت. دست‌های خود را از پشت میز یا تربیون خارج و از آنها استفاده کنید. در غیر این صورت آن‌ها را به آرامی روی تریبون قرار دهید.

دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی شامل چه چیزهایی می شود؟

 21 فایل تصویری

 

 فایل های صوتی دوره

 

◀️ افرادی که محصول را خریداری نمایند، به روز رسانی ها را به صورت رایگان دریافت می نمایند.

 

 چطور می توانم به این دوره دسترسی داشته باشم؟

بعد از عضویت در سایت، فایل های دوره، در بخش پروفایل کاربری و در قسمت محصولاتتان برای شما در دسترس قرار خواهد گرفت و شما می توانید فایل ها را مشاهده بفرمایید

با مدرس دوره رایگان 20 + 1 نکته کلیدی سخنرانی آشنا شوید…

پیام بهرام پور:

check_mark-2  موسس مجموعه آموزشی بیشتر از یک نفر

check_mark-2  نگارش بیش از 10 جلد کتاب از جمله کتاب جعبه ابزار سخنرانی (با مقدمه‌ای از Diane Windingland) و کتاب انسان 2020 و از شنبه و تیغ و مهندس خوشبختی و مهندسی آرزوها و کتاب چگونه در بیست ساعت هر چیزی را یاد بگیرید؟

check_mark-2  اجرای بیش از 20000نفر ساعت سخنرانی و کارگاه آموزشی (در مراکز مختلف از جمله دانشگاه‌های شریف، تهران و …)

check_mark-2  نگارش بیش از 100 مقاله آموزشی (در مجلاتی از جمله راز، خلاقیت و …)

check_mark-2  تدارک بیش از 15 دوره آموزشی غیر حضوری

check_mark-2  اجرای بیش از 30 برنامه در رسانه ملی (شبکه دو سیما، شبکه استانی همدان، شبکه استانی یزد، رادیو اقتصاد)

check_mark-2  مشاور و مربی شماری از غول‌های اقتصادی کشور

 

 

 

می‌توانید مستند زندگی محمد پیام بهرام‌پور را در اینجا مشاهده کنید:

 

⭕️ چرا این دوره آموزشی 100٪ رایگان است؟

این سوالی است که بسیاری از افراد پیش از این که در سایت ما عضو شوند می‌پرسند و البته برخی نیز تصور می‌کنند این دوره به این دلیل رایگان است که محتوای زیادی ندارد!! اما باید بگویم که این تصوّر کاملاً اشتباه است. مطالب ارائه شده در این دوره بسیار کاربردی هستند و شک ندارم که از مطالب آن به وجد خواهید آمد.

پس با خیال آسوده این دوره رایگان را مشاهده کنید.

و تنها خواهشی که از شما داریم این است که این دوره را با دوستان و آشنایان خودتان به روش های مختلف به اشتراک بگذارید تا دیگران هم از این دوره رایگان استفاده کنند.

 

مطمئناً با دیدن این دوره، مهارت‌های سخنرانی شما چندین گام از سایر رقبای شما فراتر خواهد رفت…. شک نکنید…

 

 

 اگر سوالی از نحوه شرکت در این دوره را دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید 02191090908 
یا سوالاتتان را در بخش نظرات بپرسید، در کمتر از 24 ساعت پاسخ خواهیم داد…

برای دریافت آموزش های بیشتر ما را در اینستاگرام دنبال کنید :

روی آیکون زیر کلیک کنید

نمایش بیشتر

محتوای دوره

دانلود ویدیوهای آموزشی 21 نکته رایگان سخنرانی

  • 01- خوب با سالن آشنا شوید…
    02:05
  • 02- باز کردن پرونده سخنرانی در ذهن (در تاریخ 98.11.14 قرار گرفت)
    01:59
  • 03- نحوه شروع سخنرانی در جلسات؛ شروع خوب/بد (در تاریخ 1398.11.27 قرار گرفت)
    03:48
  • 04- تغییر در شرایط سخنرانی (در تاریخ 1398.12.25 در سایت قرار گرفت)
    01:39
  • 05- چطور سمینار را به موقع شروع کنیم؟ (در تاریخ 1399.01.09 در سایت قرار گرفت)
    02:39
  • 06- ارتباط چشمی در سخنرانی (در تاریخ 1399.01.20 در سایت قرار گرفت)
    03:09
  • 07- راه رفتن و حرکات بدن در سخنرانی( در تاریخ 1399.02.03 درسایت قرار گرفت)
    02:35
  • 08- مشکلات اسلاید در سخنرانی(در تاریخ 1399.02.10 درسایت قرار گرفت)
    01:35
  • 09 – پشت صحنه سخنرانی ( در تاریخ 99.02.17 در سایت قرار گرفت)
    01:16
  • 10 – چرا در سخنرانی داستان بگوییم؟ (در تاریخ99.02.24 در سایت قرار گرفت)
    01:06
  • 11 – برای حضار چه چیزی مهم است؟ (در تاریخ99.02.31 در سایت قرار گرفت)
    01:22
  • 12 – شوخی و حاضر جوابی در سخنرانی (در تاریخ 99.03.09 در سایت قرار گرفت)
    01:18
  • 13 – حرف تکراری در سخنرانی (در تاریخ 99.03.14 در سایت قرار گرفت)
    01:00
  • 14 – کلمات انگلیسی در سخنرانی (در تاریخ 99.03.24 در سایت قرار گرفت)
    01:30
  • 15 – روش های جذاب کردن محتوای سخنرانی (در تاریخ 99.03.27 در سایت قرار گرفت)
    01:04
  • 16 – استفاده موثرتر از دست ها در سخنرانی (در تاریخ 99.04.07 در سایت قرار گرفت)
    01:04
  • 17 – چند نمونه جلب توجه مخاطب در سخنرانی (در تاریخ 99.04.11 در سایت قرار گرفت)
    01:17
  • 18 – چطور زمان را در سخنرانی مدیریت کنیم؟(در تاریخ 99.04.21 در سایت قرار گرفت)
    01:45
  • 19 – رفتار با افراد مخالف در سخنرانی (در تاریخ 99.04.28 در سایت قرار گرفت)
    01:07
  • 20 – جمع بندی صحبت ها در سخنرانی (در تاریخ 99.05.05 در سایت قرار گرفت)
    00:43
  • 21 – پایان سخنرانی با سوال؟ (در تاریخ 99.05.14 در سایت قرار گرفت)
    01:20

فایل های صوتی

رتبه بندی و نظرات دانشجویان

5.0
جمع 6 امتیاز
5
۶ رتبه بندی
4
۰ رتبه بندی
3
۰ رتبه بندی
2
۰ رتبه بندی
1
۰ رتبه بندی
عم
8 ماه قبل
دوره خوبی بود
اق
2 سال قبل
دوره بسیار خوب و پرباری بود
مم
2 سال قبل
فوق العاده.......
عباس سرمد
2 سال قبل
سلام . خداقوت و وقتتون بخیر این دوره باعث شد که من همیشه اسلاید هام رو توی گوشیم داشته باشم موقع تدریسم و شروع کلیشه ای نداشته باشم و به مرور در کنار اینکه تسلطم رو بالا ببرم بتونم ارائه ی جذابی داشته باشم . ممنونم ازتون
مگ
3 سال قبل
مثل همیشه کاربردی
9
3 سال قبل
عالی
اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟