برآورد هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد مهمترین اقدامی است که باید در این مسیر انجام دهید. این کار به شما کمک میکند که بررسی کنید آیا تاسیس این کارخانه سودآور خواهد بود یا خیر. عوامل مختلفی وجود دارند که برروی هزینه احداث کارخانه میلگرد بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم تاثیر میگذارند. این مطلب به بررسی این عوامل و هزینههای مربوط به تولید میلگرد اختصاص داده شده است.
هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد چقدر است؟
برای تخمین هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد، در ابتدا باید یک طرح توجیهی داشته باشید. در این طرح، تمامی هزینهها در هر مرحله بهصورت جزئی ذکر میشوند. همچنین، در طرح توجیهی تمامی محصولات تولیدی نوشته میشوند تا باتوجه به آنها هزینهها برآورد شود. بهطور کلی، هزینهها و درآمدها در تولید میلگرد به شرح زیر هستند:
عوامل تاثیرگذار بر هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد
عوامل متعددی وجود دارند که برروی هزینه راهاندازی خط تولید میلگرد تاثیر میگذارند. برای مثال، مساحت زمینی که برای تاسیس کارخانه نیاز دارید میتواند برروی سرمایه اولیه تاثیر مستقیم بگذارد. همچنین، حجم اولیه تولیدات کارخانه، میزان پیشرفته بودن تجهیزات، کیفیت مواد اولیه و… مواردی هستند که بر میزان بودجه تاثیر دارند.
سایر عوامل مهم برروی هزینه احداث کارخانه میلگرد شامل موارد زیر هستند:
- هزینه اجرای طراحی
- حجم تولید
- هزینه انبارداری و حمل ونقل
- تعداد نیروی کار مورد نیاز
- هزینه آزمایش کنترل کیفیت میلگرد
- هزینه بستهبندی
- قیمت میلگرد در بازار و…
البته، هزینههایی که بررسی کردیم جزو هزینههای ثانویه محسوب میشوند، چراکه در مرحله اول برای راهاندازی کارخانه ضروری نیستند، اما درنظر گرفتن آنها به موفقیت بالای کسب وکارتان کمک میکند.
میزان سود تولید میلگرد
میزان سود تولید میلگرد میتواند به عوامل مختلف بستگی داشته باشد. یکی از مهمترین عوامل، میزان تقاضای آن در بازار است. بدون شک، با افزایش تقاضا، قیمت میلگرد افزایش پیدا کرده و درنهایت سود کارخانه شما افزایش مییابد. همچنین، میزان سود به تعداد ماشین آلات، نیروی کار، حجم تولید و… بستگی دارد.
بهطور کلی، میتوان میزان سود تولید میلگرد را تقریبا 28 تا 36 درصد برآورد کرد. البته، هرچه مساحت کارخانه و تعداد ماشین آلات در آن بیشتر باشد، تولید با سرعت بیشتر و حجم بالاتر انجام خواهد شد. درنتیجه شما میتوانید محصولات بیشتر تولید کرده و سود بالاتری کسب کنید.
هزینه اجاره یا خرید زمین کارخانه تولید میگرد
یکی از اولین خرجهایی که برای راهاندازی خط تولید میلگرد در پیش روی شما است، به تهیه زمین مربوط میشود. بسته به میزان بودجهای که دارید میتوانید زمین مورد نیاز را خریداری کرده یا آن را اجاره کنید. حتی میتوانید از یک سوله صنعتی که در شهرکهای صنعتی اجاره داده میشوند استفاده کنید تا برای ساخت سوله هزینه نکنید.
اما درصورت تهیه زمین خام، باید چالشهای ساخت و ساز در آن را هم تحمل کنید. فراموش نکنید که زمین مورد نیاز برای تولید میلگرد باید مساحت بالایی داشته باشد، از آنجایی که قیمت زمین در هر ناحیه متفاوت است، بهتر است زمان کافی صرف کنید تا در یک ناحیه مقرون بهصرفه میزان زمینی که لازم دارید را تهیه کنید.
- بیشتر بخوانید: مهارت های کارآفرینی
- بیشتر بخوانید: راه اندازی کسب و کار موفق
- بیشتر بخوانید: راه اندازی کسب و کار اینترنتی
- بیشتر بخوانید: اهمیت مدیریت تولید در کسبوکارها
هزینه نورد سرد یا نورد گرم در تولید میلگرد
بخش دیگری از سرمایه اولیه شما برای راهاندازی خط تولید میلگرد، به خرید تجهیزات اختصاص داده میشود. شما میتوانید تجهیزات داخلی را تهیه کنید که با قیمت مناسب در بازار موجود هستند. اما برخی از آنها، نمونه داخلی ندارند. بنابراین، تنها راه چاره، خرید تجهیزات وارداتی با نرخ دلار است.
پیشنهاد میکنیم که برای کاهش میزان مخارج، از دستگاههای دست دوم استفاده نکنید. در این صورت باید مبلغی جداگانه برای تعمیر و نگهداری این دستگاهها کنار بگذارید. هزینه تعمیر این دستگاهها بسیار زیاد است، بنابراین مقرون بهصرفه نخواهد بود.
همچنین، هزینه تولید میلگرد باتوجه به نوع آن متفاوت خواهد بود. در بین انواع میلگرد، تولید نورد سرد کمترین هزینه را دارد. از طرف دیگر، کیفیت بالایی ارائه نمیدهد. باکیفیتترین میلگردها از نوع آلیاژسازی و ترمکس ساخته میشوند که هزینه راهاندازی خط تولید آنها بسیار زیاد است. روش آخر، تولید میلگرد با فرآیند نورد گرم است که علاوهبر مقرون بهصرفه بودن، کیفیت مناسبی دارد.
هزینه نیروی کار
تولید میلگرد به نیروی کار زیادی نیاز دارد، درصورت استفاده از خدمه در تعداد بالا، باید حقوق آنها و حق بیمه این افراد را در نظر بگیرید. این افراد باید به میزان لازم در قسمتهای تولید، کنترل کیفی، جابهجایی و… مشغول به کار شوند تا تمامی فعالیتها با سرعت انجام شود. میزان حقوق نیروی کار باتوجه به بخشی که در آن فعالیت دارد متفاوت خواهد بود.
هزینه ساخت سوله تولید میگرد
جهت تولید میلگرد، به یک سوله نیاز دارید تا جابهجایی محصولات آسانتر باشد. این سوله میتواند بهصورت یک سوله سبک، با تیر ورق یا هر نوع دیگری ساخته شود. انتخاب نوع سوله به میزان بودجه شما بستگی دارد. اگر میخواهید کمترین هزینه را داشته باشید میتوانید از یک سوله سبک یا خرپایی استفاده کنید.
البته، ساخت سوله بهتنهایی کافی نیست. شما به یک سری تجهیزات جانبی نیاز دارید تا بتوانید میلگردها را بهراحتی تولید کرده و آنها را جابهجا کنید. برای مثال، نصب جرثقیل سقفی یکی از موارد مهم است که پیشنهاد میکنیم درنظر داشته باشید.
هزینه دریافت مجوز
درصورت خرید زمین خام، باید یک سوله در آن بسازید که ساخت سوله به مجوز نیاز دارد. بنابراین، پس از نهایی شدن خرید زمین، بهتر است بهدنبال مجوزهای مربوطه بروید. مهمترین مجوزهایی که باید تهیه کنید شامل موارد زیر میشوند:
- انشعاب آب، برق و گاز
- مجوز ساخت بنای کارخانه
- مجوز وزارت صمت
- مجوزهای مربوط به استانداردهای ملی
از آنجایی که میلگرد باید طبق استانداردهای روز داخلی و بینالمللی تهیه شود، برای راهاندازی کارخانه آن باید استانداردهای لازم را دریافت کنید. استانداردهای ایزو و استانداردهای زیستمحیطی دو مورد از مهمترین استانداردها هستند که در دریافت مجوز باید درنظر بگیرید.
همچنین، درصورتی که میخواهید محصولات شما در سراسر کشور عرضه شوند، باید از استاندارد ISIRI 3132 پیروی کنید. این استاندارد به یک واحد کنترل کیفی نیاز دارد که هزینه راهاندازی این بخش را هم باید برآورد کنید.
- بیشتر بخوانید: راه اندازی کافی شاپ
- بیشتر بخوانید: راه اندازی تولیدی کیف چه مراحلی دارد؟
- بیشتر بخوانید: راه اندازی خط تولید سنگ مصنوعی
- بیشتر بخوانید: راه اندازی کسب و کار با 50 میلیون!
- بیشتر بخوانید: راه اندازی خط تولید بلوک هبلکس
تجهیزات لازم برای راه اندازی کارخانه تولید میلگرد
بدون شک هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد، شامل یک سری ماشین آلات تخصصی و کاربردی هم میشود. مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای احداث کارخانه میلگرد را در لیست زیر بررسی میکنیم:
- کوره پیشگرم: جهت پخت شمشها
- رولهای کوره: برای انتقال شمش جهت نورد به طرف رافینگ
- رافینگ: جهت نورد و کاهش ابعاد شمش و افزایش طول آن
- رولهای رافینگ: برای انتقال مواد به طرف استند
- قیچی سرزن
- استند: شامل موتور گیربکس، گاردان (غلطکهای مونتاژ شده و گایدهای ورودی و خروجی)
- قیچی متراژ: برش میلگرد در طولهای معین
- شانههای بستهبندی: جهت خنککاری و آمادهسازی برای بستهبندی محصول
موارد ذکر شده، تجهیزاتی هستند که پیش از راهاندازی کارخانه تولید میلگرد باید تهیه کرده باشید. ممکن است با توجه به نوع میلگردی که تولید میکنید، یا برای سهولت برخی از مراحل تولید میلگرد (برای مثال بستهبندی) به ابزارهای دیگر هم احتیاج پیدا کنید که در این لیست ذکر نشده است.
کلام آخر
در این مطلب، با عوامل موثر بر هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد آشنا شدید. این هزینهها به موارد مختلف مانند حقوق و بیمه نیروی کار، دریافت مجوز، خرید ماشین آلات و… مربوط میشوند. شما میتوانید با ذکر این موارد در طرح توجیهی کارخانه خود، یک برنامهریزی عالی برای راهاندازی آن داشته باشید. اکنون برای ما بنویسید که نظر شما درمورد احداث کارخانه تولید میلگرد چیست؟
۲ دیدگاه دربارهٔ «هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد»
عالی
خوب