پرخاشگری‌ کودکان؛ علت‌ها، راهکارها و درمان!

سرفصل های مهم این مقاله

پرخاشگری‌ کودکان؛ علت‌ها، راهکارها و درمان!

آیا کودک شما به خاطر هر موضوعی عصبانی می‌شود؟ علت این رفتارها چیست و اگر رفتارهای‌ پرخاشگرانه فرزندمان شدت یافت، چه کنیم؟

پرخاشگری کودکان مسئله‌ای طبیعی در فرایند رشد آن‌هاست؛ اما مدیریت و شیوه ابراز صحیح خشم از مهم‌ترین مواردی‌ است که پرداختن به آن از دوران کودکی تا حد زیادی مانع از مشکلات احتمالی و پیچیده در آینده می‌شود.

درواقع اگر آموزش‌ها از سنین کمتری آغاز شوند، احتمال غلبه شخص بر پرخاشگری افزایش می‌یابد. در این مقاله به بررسی دلایل و راه‌های درمان پرخاشگری در کودکان می‌پردازیم؛ بدون شک مطالعه این مقاله، دیدگاه مناسبی به شما ارائه داده و راهتان را روشن و هموار می‌سازد.

علل پرخاشگری کودکان چیست؟

 

علل پرخاشگری کودکان چیست؟

کودکان پرخاشگر که عموماً بی‌قرار و زودرنج نیز هستند؛ در کنار آمدن با خشم ناتوان بوده و احتمالاً مهارت‌های ارتباطی را به‌خوبی فرا نگرفته‌اند. البته عوامل بیولوژیکی و یا مواردی مانند بدرفتاری والدین این رفتارهای پرخاشگرانه را تشدید می‌کنند.

عوامل ژنتیکی؛ همیشه در صحنه!

هیچ‌گاه نمی‌توان از تأثیر عوامل ژنتیکی بر رفتار‌ها غافل شد، البته نباید مایوس‌وار رفتار‌های فرزندمان را مشاهده کنیم و با این تصور که هیچ درمانی وجود ندارد؛ در جهت بهبود یافتن شرایط اقدامی انجام ندهیم.

اغلب کودکان پرخاشگر، والدین پرخاشگر دارند؛ بنابراین اگر دچار تغییرات خلقی هستید و یا نمی‌توانید به درستی خشم خود را بروز دهید؛ از یک روانشناس حاذق کمک بگیرید و تأثیرگذاری اعمال‌ خویش را بر فرزندان از یاد نبرید.

عوامل محیطی را لحاظ کنید

احتمال بروز خشم و رفتارهای پرخاشگرانه در کودکانی که در مکان‌های ناامن زندگی می‌کنند؛ بیشتر خواهد بود‌. همچنین عواملی چون فقر، محرومیت و تک والد بودن موجب برانگیخته شدن کودک و واکنش شدید وی نسبت به اطرافیان می‌شود‌.

الگوهای خانوادگی ناسالم، تأثیر بسزایی در شیوه رفتار کودک دارند

عوامل خانوادگی مانند واکنش شدید به رفتار‌های کودک و تجربیات عاطفی او، تنش‌های خانوادگی، افسردگی، بحث و دعوا میان والدین و عدم هماهنگی بین آن‌ها، تنبیه، کودک‌آزاری و… از مواردی‌ هستند که به مشکلات رفتاری جدی در کودک منجر می‌شوند. در حقیقت کودکانی که در شرایط بیان شده زندگی می‌کنند؛ ناراحتی و سرخوردگی‌ خود را به واسطه خشم ابراز می‌کنند.

عدم مدیریت رسانه‌های گوناگون موجب افزایش پرخاشگری می‌شود

در این عصر ارتباطات، مراقبت و نظارت والدین بر چگونگی استفاده کودک از رسانه؛ اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند، چراکه رسانه‌ها در ایجاد و شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی کودکان نقش مهمی ایفا می‌کنند‌.

کودکانی که هرروز زمان زیادی به تماشای تلویزیون می‌پردازند؛ روابط خوبی با والدین خود نداشته و الگوی غذایی ناسالمی دارند. آن‌ها از تلویزیون به عنوان ابزاری برای حل‌وفصل تعارضات استفاده می‌کنند. علاوه بر این توجه داشته باشید که مستندها، فیلم‌ها یا سریال‌هایی که رفتارهای پرخاشگرانه را به نمایش می‌گذارند؛ با تأثیرات جبران‌ناپذیر بر روان کودک شما، زمینه بدرفتاری او را فراهم می‌آورند‌؛ بنابراین فرزندان خود را تشویق کنید که تنها، برنامه‌های مناسب سنشان را تماشا کنند‌.

درمان رفتارهای پرخاشگرانه کودکان؛ با فرزند پرخاشگر چگونه برخورد کنیم؟

 

درمان رفتارهای پرخاشگرانه کودکان؛ با فرزند پرخاشگر چگونه برخورد کنیم؟

ا ز روش‌های زیر برای نحوه رفتار با کودکان پرخاشگر، استفاده کنید:

1-     اصلاح شیوه تربیتی

نوع رفتار و روشی که برای تربیت فرزند خود در پیش می‌گیرید؛ اهمیت بسیاری دارد، زیرا فرزندتان نیز به همان شکل با دیگران رفتار خواهد کرد. فرض کنید کودک شما کار اشتباهی انجام داده و به واسطه خشم خود به فردی آسیب رسانده است، حال اگر به جای صحبت کردن، او را تنبیه کنید و نتوانید خشم خود را کنترل کنید؛ نه تنها موجب جلوگیری از رفتارهای پرخاشگرانه او نمی‌شوید، بلکه زمینه تداوم این رفتارها را فراهم می‌آورید.

شما همچنین می‌توانید به فرزند خود چگونگی برخورد مؤثر با احساساتی مانند خشم و سرخوردگی را آموزش دهید و از او بخواهید با برقراری ارتباط کلامی، مشکلاتش را بیان کند.

2-     گفت‌و‌گوی مناسب

زمانی که با فرزند خود صحبت می‌کنید، آرام باشید. اگر روز سختی داشته‌اید و عصبانی هستید؛ زمان مناسب‌تری را برای این‌ کار انتخاب کنید. نتایج (قابل درک) رفتارهای کودک را به او گوشزد کنید. به‌عنوان‌مثال یادآور شوید که ادامه دادن رفتارهای پرخاشگرانه و بروز خشم به شیوه‌ای نامناسب اعم از فریاد زدن، پرت کردن وسیله‌ها و آسیب فیزیکی به افراد؛ باعث می‌شود او دوستان خود را از دست بدهد و آن‌ها تمایلی به بازی کردن نداشته باشند.

3-     نظارت بر روابط کودک

حتماً تاکنون در مورد تأثیر دوستان و رفتارشان بر فرزند خود شنیده‌اید. اگر دوست کودکتان رفتار‌های پرخاشگرانه داشته باشد و با اطرافیان خود به درستی برخورد نکند، فرزند شما ناخواسته رفتارهای او را الگو قرار داده و آن‌ها را صحیح تلقی می‌کند.

بنابراین پس از شناخت دوست کودکتان، در مورد رفتارهای اشتباه او صحبت کنید و ضمن آموزش برخورد مناسب، او را تشویق کنید تا دوستانی مؤدب، مهربان و خوش‌رو انتخاب کند.

4-     تشویق و قدردانی

اگر فرزندتان توانست خشم خود را کنترل کند و رفتار مناسبی از خود نشان بدهد، به شیوه‌های مختلفی او را تحسین کنید و نشان دهید که رفتارش باعث خوشحالی شما شده است. این عمل موجب می‌شود او احساس خوشایندی پیدا کند و این رفتار را مجدداً تکرار نماید.

سخن پایانی مقاله پرخاشگری کودکان

پرخاشگری یکی از اختلالات رفتاری کودکان است که اغلب به مسئله‌ای نگران‌کننده برای والدین تبدیل می‌شود‌. این رفتار ناسازگارانه برای ابراز خشم ممکن است تا دوران بزرگ‌سالی ادامه یابد، بنابراین درمان و رسیدگی به این موضوع در دوران خردسالی، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

در این مقاله برخی علل پرخاش کودکان را مورد بررسی قرار دادیم و به روش‌های کارآمدی در جهت چگونگی برخورد با فرزندان اشاره کردیم و دانستیم پرخاشگری والدین متقابلاً منجر به عصبانی شدن و برانگیخته شدن کودکان می‌شود. امید است با مطالعه این مقاله و بهره‌مندی از نکات بیان شده، گام‌های مؤثری در راستای تربیت صحیح فرزند عزیزتان بردارید.

چطور با کودک لجباز و انتقاد ناپذیر رفتار کنیم؟

بسیاری از ما با کودکانی روبرو می‌شویم که لجباز هستند. نجوه رفتار با این کودکان، باید حرفه‌ای و اصولی باشد؛ چون کودکان روحیات حساسی دارند و نحوه غلط برخورد با آنان، می‌تواند آینده‌شان را تحت تاثیرات بدی قرار دهد. پس با بهترین روش‌های رفتار با کودکان انتقاد ناپذیر و لجباز، در دوره زیر آشنا شوید. روی لینک زیر کلیک کنید:

مقابله با لجبازی کودکان | پرخاشگری‌ کودکان؛ علت‌ها، راهکارها و درمان!

 

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟