خیلی از انسانها با رویای کارآفرین شدن و راهاندازی کسب و کار بزرگ میشوند. خیلی از کارمندانِ شرکتهای مختلف، رویای صاحب کسب و کار شدن را در ذهن میپرورانند؛ اما فقط عده کمی میتوانند این رؤیا را عملی کنند. به نظر شما چه چیزی باعث میشود که فقط عده کمی بتوانند کسب و کار خود را راه بیندازند و با موفقیت آن را به جلو ببرند؟!
احتمالاً مهارتهای مختلفی به ذهنتان رسیده؛ اما چیزی که بهشدت در مسیر راهاندازی کسب و کار اهمیت دارد، تیزحسی کسب و کار است. اگر بار اول است که این واژه به گوشتان خورده است، نگران نباشید. در این مقاله با زبانی ساده شما را با ابعاد مختلف تیزحسی در کسب و کار و نحوه تقویت آن آشنا خواهیم کرد. برای شناخت کامل از تیزحسی کسب و کار فقط کافی است که تا انتهای این مقاله همراهمان باشید.
- مطلب مرتبط: بهترین ایده ها برای راه اندازی کسب و کار موفق
گرفتن تصمیمات درست با هوش کسب و کار
زمانی که شما هوش تجاری ندارید و از تیز حسی کسب و کار بهره نمیبرید، حتما بعدها دچار ضررهای بزرگ در کسب و کار خود خواهید شد. اما چطوری بدانیم که تیزحسی کسب و کار داریم یا چطوری از آن استفاده کنیم؟ الگوهای اصلی تصمیم گیری در کسب و کار چه چیزهایی است؟ پیشنهاد میکنیم این فیلم را حتما تماشا کنید تا خیلی دقیقتر با مفهوم هوش تجاری آشنایی پیدا کنید.
تیزحسی کسب و کار چیست؟
تیزحسی کسب و کار معادل کلمه انگلیسی «Business Acumen» است. واژه «Acumen» در انگلیسی به معنی توانایی گرفتن تصمیمات سریع و دقیق است. اینطور که در شرایط مختلف، شما با شناخت و درک موقعیت و شرایط، همه چیز را بالا و پایین کنید و در نتیجه قضاوتها و تصمیمات مناسبی را داشته باشید.
حال تیزحسی کسب و کار به این معنی است که یک فرد به خوبی سازمان خود و اهداف آن را بشناسد، خدماتی که ارائه میدهد را بشناسند، مخاطبانش را به خوبی آنالیز کند و در نهایت تصمیماتی را اتخاذ کند که به نفع سازمان یا شرکت و مخاطبان و مشتریان آن باشد.
تیزحسی کسب و کار در واقع به این معنا است که یک فرد تلفیقی از دانش، مهارت و توانایی را داشته باشد و در شرایط مختلف دست به تصمیماتی بزند که بیشترین سود را برای شرکت داشته باشند و بهترین خدمات را به مشتریان ارائه دهند. در ادامه به بررسی دقیقتر این موارد میپردازیم.
مؤلفههای تیزحسی کسب و کار
بیایید همراه هم برخی از فاکتورهای تیزحسی در کسب و کار را بررسی کنیم:
مؤلفه اول: دانش!
خود مؤلفه دانش، از چنین زیرمجموعه تشکیل میشود که آنها را بررسی نی کنیم:
1. دانش مالی یا اقتصادی؛ هنر استفاده از منابع!
سواد مالی یا اقتصادی از جمله مواردی است که هر مدیری بهشدت به آن نیاز دارد. یک مدیر تیز حس به خوبی میداند که چگونه از منابعش استفاده کند که بیشترین سوددهی را برای شرکت یا سازمان داشته باشد.
نمیتوان این موضوع را انکار کرد که یکی از مهمترین اهداف هر سازمانی سود مالی است و بدون دانش مالی نمیشود انتظار داشت که یک مدیر بتواند با تیزحسی دست به تصمیمگیری و انتخاب بزند.
2. دانش سازمانی؛ هنر مدیریت سازمان
یک مدیر تیز حس به خوبی با سازمان و بخشهای مختلف آن آشنایی دارد. چنین مدیری به خوبی با اهداف سازمان خود آشنا است و میداند که در جهت عملی کردن آنها به چه ابزارهایی نیاز دارد.
او همچنین با کارمندان خود و تواناییهایشان به خوبی آشنا است و میداند که برای عملی کردن هدفهای خود چقدر میتواند روی آنها حساب باز کند.
مؤلفه دوم: مهارتها!
این مؤلفه را نیز میتوان با زیرمجموعههای زیر بررسی کرد:
1. مهارت شناخت خود؛ اول از همه باید خودمان را بشناسیم!
فردی که تیزحسی کسب و کار بالایی دارد، به خوبی خود را میشناسد و میداند که تصمیمات او چگونه بر سازمان تأثیر خواهد گذاشت. چنین فردی میداند که در چه شرایطی ممکن است به اشتباه بیافتد و سعی میکند در آن شرایط با دقت بیشتری تصمیمگیری کند و یا از دیگران برای تصمیمگیری کمک بخواهد.
در واقع میتوان اینگونه گفت که مدیران تیز حس به خوبی از خودشان شناخت دارند و با ضعفهای خود آشنا هستند. در نتیجه مراقب تأثیراتی که بر سازمان میگذارند، هستند و سعی میکنند که تصمیماتشان بهترین تأثیر را بر سازمان داشته باشد.
2. مهارت شناخت مخاطب؛ مؤثر و مورد نیاز!
مدیران تیز حس مخاطب خود را نیز به خوبی میشناسند و از تأثیرات آنها بر شرکت اطلاع کافی دارند. دقت کنید که همواره این ما نیستیم که بر مخاطب تأثیر میگذاریم بلکه خیلی اوقات این مخاطبان و مشتریان هستند که بر تصمیمات ما تأثیر میگذارند.
یک مدیر تیز حس به خوبی از این تأثیرات آگاه است و سعی میکند که از مخاطبان نهایت استفاده را در جهت موفقیت کسب و کار داشته باشد.
مؤلفه سوم: توانایی!
اما مؤلفه توانایی، چه زیرمجموعههایی دارد؟
1. توانایی تحمل ابهام؛ مهم در تصمیمگیریها!
یک مدیر با تیزحسی کسب و کار، به خوبی میداند که در روند تصمیمگیریها قرار است مدام با ابهامهای مختلف روبرو شود. مسیر راهاندازی و پیش بردن کسب و کار پر از ابهامات و ناشناختهها است و صاحبان کسب و کار هیچگاه نمیتوانند همهچیز را پیشبینی کنند و از آنها مطمئن باشند.
سؤال اصلی این است که یک مدیر یا یک صاحب کسب و کار در چنین شرایطی چقدر میتواند ابهام را تحمل کند؟ با وجود این ابهامات چقدر میتواند تصمیمهای خوبی را اتخاذ کند؟ پاسخ هر دو سؤال به توانایی فرد در روبروی با ابهامها برمیگردد.
2. توانایی فهم علت و معلول؛ مفید برای ارزیابی و تحلیل!
یک مدیر تیز حس همواره در حال بررسی نتایج تصمیماتش و مدام نتایج تصمیماتی که در شرکت گرفته میشود را بررسی میکند. یک مدیر باید بداند که تصمیمات او در شرکت چه نتایجی را به همراه داشته است.
این موضوع نه تنها به مدیران کمک میکند که عملکرد خود را ارزیابی کند، بلکه آنان را با مخاطب و مشتریان خود نیز بیشتر از قبل آشنا میکند. بهطور کلی بررسی نتایج هر تصمیم، به مدیران کمک میکند در آینده تصمیمات بهتری برای شرکت بگیرند.
یک نکته مهم؛ تیزحسی کسب و کار ربطی به شم درونی ندارد!!
قبل از اینکه به سراغ چند پیشنهاد برای تقویت تیزحسی کسب و کار برویم لازم است که یک نکته مهم را گوشزد کنیم. تا سخن از تیزحسی کسب و کار میشود، بسیاری گمان میکنند که افراد تیز حس افرادی هستند که به حسها و شهود خود تکیه میکنند و با تکیه بر آنها دست به تصمیمگیری و انتخاب و برنامهریزی برای کسب و کارشان میزنند.
این دیدگاه دقیقاً برعکس آن چیزی است که ما سعی کردیم از تیزحسی کسب و کار ارائه دهیم. دقت کنید که افراد تیز حس با تکیه بر دانش، مهارت و تواناییها و تجارب خود دست به تصمیمگیری و اقدام میزنند و اینگونه نیست که با حسهای خود کسب و کارشان را پیش ببرند.
چگونه تیزحسی کسب و کار را در خود افزایش دهیم؟
حال که تا حد خوبی با تیزحسی کسب و کار آشنا شدهایم وقت آن رسیده که به معرفی چند پیشنهاد برای تقویت تیزحسی کسب و کار بپردازیم. یک خبر خوب برای شما این است که ما در مدرسه کسب و کار به همه موارد زیر اشاره خواهیم کرد و به شما کمک کنیم که به فردی با تیزحسی بالا در کسب و کار تبدیل شوید:
- اهداف خود در کسب و کارتان را مشخص کنید
- ابزار و منابع در دسترستان را مشخص کنید
- مدلهای مختلف کسب و کار را بشناسید
- دانش اقتصادی و مالی خود را ارتقا دهید
- دانش سازمانی خود را تقویت کنید
- در ارزیابی بازار مهارت پیدا کنید
- مهارتهای رهبری خود را افزایش دهید
- از مشتریان شناخت پیدا کنید
- از متخصصین کسب و کار کمک بگیرید
- نتایج تصمیماتتان را مرتب تحلیل و آنالیز کنید
- توانایی و ظرفیت خود برای تحمل ابهام را افزایش دهید
سخن پایانی مقاله تیزحسی کسب و کار!
در این مقاله به معرفی تیزحسی کسب و کار و راههای تقویت آن پرداختیم. تیزحسی کسب و کار به معنی داشتن مهارت، توانایی و دانش بالا در جهت گرفتن بهترین تصمیمات است. تیزحسی کسب و کار به ما کمک میکند اهداف خود را پیش ببریم و نهایت سودآوری را برای شرکتمان داشته باشیم. تیزحسی کسب و کار همچنین با افزایش کیفیت تصمیمات به ما کمک میکند بهترین خدمات را به مخاطبانمان ارائه دهیم. برای تقویت تیزحسی کسب و کار ما باید دانش، مهارتها و تواناییهای خود را ارتقا دهیم. ما در مدرسه کسب و کار به همه این مباحث میپردازیم و به شما در جهت تقویت تیزحسی کسب و کارتان کمک خواهیم کرد.
۷۴ دیدگاه دربارهٔ «تیزحسی کسب و کار چیست؟ بهترین روشهای افزایش هوش تجاری»
عالی بود
عالی بود
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
سلام خدا قوت تشکر بابت زحماتتون
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
تیرحسی خیلی مبحث مهمیه
ممنون که به این موضوع مهم به زیبایی پرداختید
همراهیتون باعث افتخاره
بسیار لذت بردم
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
مثل همیشه عالی وبی نظیر
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
من با همین تیزحسی تونستم استاد نابغه رو پیدا کنم. هر مدرس موفقی رو که میدیدم یه جورایی به آقای بهرامپور ربط پیدا میکرد یا از دوستانشون بودن یا شاگردانشون
عزیزید و ارزشمند؛ همراهیتون باعث افتخاره
مثل همیشه عالی و جذاب
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
بسیار عالی
سپاس بابت همراهی ارزشمند شما
پر از یادگیری های جدید و کاربردی
خوشحالیم که اهل آموزش هستید؛ تبریک به شما
سلام و درود بر شما ، ممنون مقاله رو خوندم در واقع این مقاله بخشی از دوره مدرسه کسب و کار هست، اما خود این مطالب رو این بار در قالب مقاله خوندن خودش یک لطف دیگه ای داره و شاید در خصوص شیوه بیان برای یک عده ای جذابتر و مؤثرتر باشه. به قول حافظ “یک قِصّه بیش نیست غمِ عشق، وین عجب مدار ، کز هر زبان که میشنوم، نامکرّر است” در کل چه به صورت دوره آموزشی ویدیویی ببینید چه به صورت متن مقاله یا کتاب بخونید، حرف درست، درست هست و شنیدنی و قابل تأمل. بازم ممنون از تمامی اعضای تیم قدرتمند مجموعه بیشتر از یک نفر، در پناه خدای مهربان هر روز شادتر و موفق تر و اثرگذارتر باشید✌✌✌
خوشحالیم که اهل مطالعه و یادگیری هستید؛ همراهیتون باعث افتخار ماست.
بسیار عالی
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
سپاس
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
ممنون بابت اطلاعات دقیق و خوبتون
به نظرم مهارت شناخت خود از همه مهمتره
چقدر خوب که به رشد فردیتون توجه دارید؛ تبریک به شما و سپاس بابت همراهیتون
جدید و جالب
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
مفید و پر کاربرد بود.
خداقوت ❤️❤️❤️
خوشحالیم که دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ تبریک به شما
عالی
کوتاه و جذاب
ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک می گذاریدبیشتر ازیک نفر باشید.
سپاسگزارم
ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک می گذارید.
بیشتر ازیک نفر
از زحمات شما ممنونم
خوشحالیم که به دنبال محتوای آموزشی هستید؛ تبریک به شما
مثل همیشه عالی
سپاس بابت همراهی شما
عالی بود
خوشحالیم که به دنبال محتوای آموزشی هستید؛ تبریک به شما
عالی بود
خوشحالیم بابت همراهی ارزشمند شما
عالی بود
عالی
واقعا مقاله ی مفیدی بود
خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ همراهیتون ارزشمنده
به چه مهارت ضروری و خوبی پرداختید، از مطالعه لذت بردم.
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
با خواندن این مطالب متوجه میشم که چقدر چیز ها هست که نمیدونم.اما خیلی هاست رو یادم میاره.و ازشون استفاده نمیکنم.مثل صحبت آقای بهرام پور که دانشش رو دارم ،اما مهارتش رو ندارم.میشه مقاله هم در این زمینه بنویسید که چطور از اطلاعاتمون استفاده کنیم و چی باعث به وجود اومدن این موضوع میشه؟
همراه عزیز اهل مطالعه
ممنونیم که همراهمون هستید و نظراتتون رو با ما به اشتراک می گذارید؛ امیدواریم در این خصوص در مقالات بعدی در خدمتتون باشیم.
سطح خفن❤️
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
کوتاه و مفید
چه موضوع قشنگی بیان کردید
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که دغدغه رشد و تغییر دارید؛ امیدواریم مقاله در این راستا براتون مفید و کاربردی باشد.
بیشتر ازیک نفر
ممنون از تیم بیشتر از یک
خوشحالیم که که دنبال کننده مطالب آموزشی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
چه نویسنده ی خفنی داشت این مقاله
توجه مو خیلی جلب کرد
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید.
بیشتر ازیک نفر
ممنون
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون؛ امسالتون مبارک و بیشتر ازیک نفر
عالی
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
مهارت تیزحسی از نون شب واجب تره
تیز حسی واقعا مهارت مهمیه الان
واقعا عالی و کاربردی
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه یادگیری دارید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
خسته نباشید
واقعا عالی و کاربردی بود 🙂
همراه عزیز
خوشحالیم که به دنبال رشد فردی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
بسیار عالی و کاربردی بود.
خوشحالیم که اهل مطالعه هستید؛ بیشتر ازیک نفر باشید.
چقدر عالی