مهارت شبکه سازی را میتوان ابزاری برای پیشرفت و ارتقاء شغلی دانست. این موضوع در مسیر کاریابی نیز مؤثر بوده و به شما کمک میکند در میان انبوه داوطلبان یک موقعیت شغلی، شانس بیشتری برای رسیدن به آن جایگاه داشته باشید. در حقیقت شبکه سازی با ایجاد نوعی مزیت رقابتی سازمانی، شما را در مسیری قرار میدهد که طی آن بهوسیله ارتباطات مؤثر، میتوانید سریعتر از افرادی که صرفاً مشغول فعالیتهای تخصصی هستند، پلههای ترقی و موفقیت را بپیمایید. پس در این مقاله به تعریف شبکه سازی، ضرورت شبکه سازی در کسب و کار و همچنین نکات مهمی که میبایست در این راستا رعایت کنید، میپردازیم؛ بنابراین اگر هدفتان این است که نسبت به سایرین، با سرعت بیشتری به موفقیتهای پیدرپی شغلی دست پیدا کنید؛ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شبکه سازی به زبان ساده!
نتورکینگ یا شبکه سازی به معنای پروراندن یک رابطه معنادارِ سودمند و البته طولانیمدت با افرادی است که در موقعیتها و محلهای متفاوتی با آنها آشنا شدهاید. توجه داشته باشید که قرار نیست از کسی سوءاستفاده کنید، بلکه در این شبکهها یک رابطه ثمربخش مشترک و دوطرفه وجود دارد که طی آن افراد در جهت رسیدن به اهدافشان به یکدیگر کمک میکنند. نتورکینگ با بهرهمندی شما از حمایت افراد ردهبالا، ایجاد فرصتهای تازه، بهبود خلاقیت و افزایش اعتماد به نفس و اطلاعات، شما را در مسیر تعالی قرار میدهد.
- مطلب مرتبط: شبکه سازی چیست؟ چگونه یک شبکه حرفهای بسازیم؟
چرا شبکه سازی در کسب و کار ضروری است؟
بدون شک دستیابی به موفقیتهای شغلی نیازمند تلاش گروهی است. همه ما در زندگی خود افراد برجسته و مشهور بسیاری را دیدهایم که ساخت کانالهای قدرتمند شبکه سازی در طول زمان؛ تضمینکننده پیروزی آنان بوده است.
گنجینه اطلاعات و ایدههایی که در بازههای زمانی گوناگون از منابع متفاوت گردآوری کردهاید، تأثیر به سزایی در موفقیت شغلی شما دارد. شبکه سازی با ایجاد مسیرهای تبادل دانستهها و ایدهها؛ آرامش شغلی را برای شما به همراه دارد.
همچنین بهبود و توسعه کسب و کار و جایگاه شغلی، یک پروسه طولانیمدت بوده که البته میزان تمرکز شما بر ایجاد شبکههای ارتباطی مؤثر این فرایند را تسهیل میکند. در حقیقت دیدار افراد با تجربه و کسانی که از موقعیت شغلی بالاتری بهرهمند هستند؛ سکوی پرشی محسوب شده که شما را به سمت موفقیت و مدیریت بهینه چالشهای پیشرو هدایت میکند.
چند نکته برای شبکه سازی در کسب و کار که باید رعایت کنید!
لطفا هنگام شبکه سازی در کسب و کار، نکات زیر را رعایت کنید:
تواناییهای خودتان را ارتقاء ببخشید
این موضوع که افراد ردهبالا شما را شخصی حرفهای، هوشمند، نوآور و خلاق تلقی کنند؛ بسیار حائز اهمیت بوده چراکه باعث میشود شما را فرد ارزشمندی برای آشنایی بدانند. نداشتن پیشینه خوب، بیرغبتی افراد برای برقراری ارتباط با شما را به دنبال دارد و منجر به نادیده گرفتن شما از سمت آنان میشود. توجه داشته باشید که برخورد شما و نشان دادن استعدادها و توانمندیهایتان باید به گونهای باشد که دیگران به خوبی متوجه شایستگی و سودمندی فعالیتهایتان بشوند و اشتیاقشان برای ایجاد شبکه ارتباطی افزایش یابد.
بر ایدهها، آرمانها و اهداف مشترک تأکید کنید.
هنگام برقراری ارتباط، ارزشها و نقاط مشترک را دریافته و بر روی آنها تمرکز کنید. توجه به این نکته احساس اتحاد و همدلی را در افراد برمیانگیزد و موجب میشود که آنها به همکاری با شما علاقهمند گردند. علاوه بر این باید به وضوح مشخص باشد که افراد در چه زمانی و در کدام زمینهها میتوانند از سمت شما کمک دریافت کنند.
پیش از آنکه به کمک دیگران نیازمند شوید؛ به آنها کمک کنید.
این عمل باعث میشود در ذهن اشخاص مهم ماندگار شوید و آنها همواره به یاد داشته باشند که زمانی که در شرایط سختی قرار داشتند، شما همراه بوده و کمکی را از ایشان دریغ نکردهاید؛ بنابراین آنها نیز متقابلاً خواستار و مشتاق کمک به شما و هموار ساختن مسیرتان میشوند.
بزرگی ابعاد شبکه، ضامن ارتباطات مفیدتر نیست.
نباید تصور کنید که اندازه و ابعاد شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه مسئله حائز اهمیت؛ قوی بودن شبکههای ارتباطی و محدود کردن آنها به افرادی است که با توصیههای سودمندشان، کاهش خطا را به شما هدیه میدهند.
همراه داشتن کارت ویزیت را از یاد نبرید.
کارت ویزیت به همراه داشته و از دیگران نیز راههای ارتباطی را سؤال کنید. همچنین به صورت مداوم با افراد در تماس بوده و پیگیر صحبتهای انجام شده باشید.
با افراد به طور دوستانه ارتباط برقرار کنید.
قطعاً ارتباطات کارآمدِ دوستانه با اشخاص مهم، مراحل رسیدن به موفقیت را آسان میسازد. شما میتوانید در حین ملاقات دوستانه خود، زمانی که مشغول ورزش کردن هستید یا در فضایی آرام و تفریحی استراحت میکنید؛ مسائل کاری را نیز مطرح نمایید، یعنی افکار و ایدههایتان را به اشتراک بگذارید، در مورد اهداف مشترک و بزرگی که برای گسترش کسب و کار در سر دارید، مشورت کنید و از تجارب فرد مقابل نیز آگاه شوید.
در پایان به صورت خلاصهوار، نکات مهمی را در زمینه شبکه سازی یادآور میشویم:
پرسش سؤالات زیرکانه از بهترین شیوههای جلبتوجه افراد است. این ویژگی، تحسین اشخاص را برمیانگیزد و استعداد بینظیر شما را در صفحه ذهن آنها حک میکند.
با افرادی ارتباط برقرار کنید که در برخی زمینهها از شما توانایی بیشتری دارند و قویترند. فراموش نکنید که در ایجاد شبکههای مؤثر، هر دو طرف باید برای یکدیگر مفید واقع شوند، البته درخواستهای نامعقول نداشته باشید چراکه به شدت برای روابط شما آسیبزا خواهد بود.
القای احساس خوشایند مفید بودن به دیگران و قدردانی از آنها، استحکام و تداوم روابط مؤثر را به دنبال دارد.
سخن پایانی مقاله شبکه سازی در کسب وکار
شبکهسازی در کسب و کار از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است، زیرا داشتن همکارانی که موجب رشد و ترقی شما میشوند؛ زندگی و آینده شما را به شدت تحتالشعاع قرار میدهد و در حقیقت بدون داشتن ارتباطات مؤثر نمیتوان در مسیر شغلی به موفقیت دست پیدا کرد. در این مقاله پس از توضیح مفهوم شبکهسازی، به ضرورت ایجاد ارتباطات کارآمد در کسب و کار و استراتژیهای مفید در این حوزه پرداختیم. امید است با مطالعه این نکات، در مسیر ارتقاء موقعیت شغلی و اجتماعی خود و همچنین گسترش کسب و کار، گام بردارید.
چطور از معجزه شبکه سازی استفاده کنیم؟
شبکه سازی، مهارتی است که ما را قدرتمند و توانا میکند. اهرمی است که میتواند موفقیتهایمان را سریعتر و راحتتر کند. در این دوره، این مهارت مهم را یاد بگیرید!
روی تصویر زیر کلیک کنید: