۱۰ تکنیک برای آموزش پس انداز به کودکان (روانشناسی)

سرفصل های مهم این مقاله

۱۰ تکنیک برای آموزش پس انداز به کودکان به صورت اصولی!

یکی از مهم‌ترین مواردی که والدین باید به آن توجه داشته باشند؛ آموزش پس انداز کردن به کودکان است. یادگیری این موضوع در خردسالی؛ توانایی مدیریت مالی در آینده را برای افراد به دنبال دارد. درواقع یادگیری بعضی مفاهیم در کودکی به شناخت و آگاهی فرد در دوران بزرگ‌سالی کمک می‌کند و او را در مسیر تعالی و موفقیت قرار می‌دهد.

توجه داشته باشید که شرایط، محیط خانواده و نحوه تربیت کودک در شکل‌گیری شخصیت افراد به شدت مؤثر است و چگونگی آموزش پس انداز اهمیت بسیار بالایی پیدا می‌کند، چرا که این مسئله تعیین کننده میزان مهارت شخص در مدیریت مالی و تأمین رفاه است. در این مقاله به بررسی روش‌هایی برای آموزش پس انداز کردن، به کودکان پرداختیم. پس اگر قصد دارید به فرزندتان کمک کنید تا با آرامش خاطر وارد جامعه بشود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 آموزش پس انداز کردن به کودکان با این روش‌ها

روش‌ها و توصیه‌های زیر را برای آموزش پس انداز به کودکان دنبال کنید:

۱- الگوی کودکتان باشید

باید خودتان‌ نیز به عنوان والدین پس انداز کنید. کودکان از شما الگوبرداری می‌کنند. می‌توانید قلکی برای خود تهیه کنید و به طور مرتب، (زمانی که فرزندتان آن را مشاهده می‌کنید)؛ مبلغی درون آن بیندازید. هنگام خرید در مورد علت و اهمیت خرید وسایل مختلف توضیح دهید و نشان دهید که چگونه میان قیمت‌های گوناگون؛ تفاوت قائل می‌شوید. همچنین مدام به آن‌ها یادآوری کنید که بخشی از پول خود را برای هدف مشخص در آینده، ذخیره می‌کنید.

۲- مفاهیم نیاز، خواسته، آرزو و همچنین تمایز آن‌ها را به فرزندان خود آموزش دهید

آموزش این موارد در زمینه اقتصادی و مدیریت مالی به کودکان کمک می‌کند بر اساس نیاز‌های خود تصمیم‌گیری کنند و از خریدهای غیرضروری بپرهیزند. تصویرسازی اهداف کوتاه‌مدتی که با پس انداز می‌توان به آن‌ها دست‌یافت؛ به روشن‌سازی این مفاهیم کمک بسیار زیادی می‌کند.

از فرزند خود درباره‌ میزان اهمیت وسیله‌ای که قصد خرید آن را دارد، سؤال کنید و به‌عنوان‌مثال از او بپرسید که آیا با خرید آن وسیله می‌تواند تا انتهای ماه پول‌ کافی داشته باشد و مقداری از آن را نیز کنار بگذارد و پس انداز کند؟! پرسش این سؤالات، کودک را به اندیشه‌ وا‌می‌دارد و به او کمک می‌کند که در آینده‌ نیز ولخرجی نکند و به بهترین شکل ممکن برای میزان بودجه‌ای که در اختیار دارد، برنامه‌ریزی کند.

۳- ارزش پس انداز کردن را برای‌ آن‌ها یادآوری کنید

 

ارزش پس انداز کردن را برای‌ آن‌ها یادآوری کنید

در مورد فواید این امر با فرزندان خود صحبت کنید. شما می‌توانید با شیوه‌های گوناگون انگیزه و اشتیاق کودکان خود را برای پس انداز کردن افزایش دهید.

برای مثال زمانی که کودک مبلغی‌ را پس انداز می‌کند، به او پاداش دهید تا ارزش نگهداری پول را دریابد. همچنین با همراهی کودک به بررسی این موضوع بپردازید که او پس از مدتی جمع‌آوری و پس انداز پول، می‌تواند چه فعالیت‌هایی‌ را انجام دهد یا برای کدام یک از وسایل موردعلاقه‌اش هزینه کند.

۴- برای اهداف مختلف؛ ظرف‌های جداگانه تهیه کنید

با انجام این کار کودک می‌آموزد که در هر زمینه باید چه میزان پول را کنار بگذارد. به‌عنوان‌مثال برای خریدهای کوچک، پس انداز و هزینه‌های اشتراکی (هدیه و یا استفاده گروهی کنار دوستان)؛ سه ظرف تهیه کنید و توضیح دهید که هر ماه باید مبلغی که به او می‌دهید را بین این سه ظرف تقسیم کند.

۵- باز کردن حساب بانکی آن‌ها را به پس انداز کردن تشویق می‌کند

این عمل برای کودکان بسیار جالب و هیجان‌انگیز بوده و با ایجاد احساس استقلال مالی و افزایش اعتماد‌ به‌ نفس، اشتیاق آنان را برای پس انداز و همچنین استفاده صحیح از منابع مالی، می‌افزاید. علاوه‌ براین موارد سیستم سوددهی حساب بانکی باعث می‌شود، فرزندتان به بهترین نحو، ارزش پس انداز کردن را درک کند.

۶- اولویت‌بندی را به فرزندتان یاد دهید

برای کودکان یک بودجه مشخص در نظر بگیرید و در مورد اولویت نیازها یا خواسته‌ها با آن‌ها صحبت کنید. با این کار به فرزند خود کمک می‌کنید که شیوه خرج کردن برای ضروریات زندگی را بیاموزد و از خریدهای غیرضروری اجتناب کند.

۷- کودکان خود را تا حدی مشخص آزاد بگذارید و به آن‌ها حق انتخاب بدهید

پس از مدتی پس انداز، به کودکان خود پیشنهاد دهید آن را در جهت فعالیتی که دوست دارند، خرج کنند. نکته‌ای در این زمینه بسیار حائز اهمیت است؛ این مسئله است که ” باید به کودکان خود اجازه اشتباه بدهید “.

حق انتخاب کودک را با پیامد‌های تصمیم خود مواجه می‌کند (البته پیش از خرید می‌توانید او را راهنمایی کنید). درهرصورت پی بردن به لذت استفاده از پس انداز و نتیجه نهایی که نگهداری پول و صبر در‌ پی دارد، با تقویت حس مسئولیت‌پذیری و همچنین یادگیری مهارت تصمیم‌گیری کودکان را به سمت موفقیت‌های مالی در آینده سوق می‌دهد.

۸- فرزندان خود را تشویق کنید

تحسین کردن کودک به تقویت رفتار صحیح او می‌انجامد، زمانی که او پس انداز می‌کند به او افتخار کنید و یا به او جایزه بدهید‌. تشویق کردن از مهم‌ترین اصول فرزند پروری بوده که رابطه عمیق میان والدین و فرزند را در پی دارد.

همچنین پیگیری، دنبال کردن روند پیشرفت کودک از طریق یک جدول و جشن گرفتن قدم‌های مثبت او؛ این پروسه را به فرایندی جذاب‌ و سرگرم‌کننده تبدیل می‌کند.

۹- آن‌ها را به مسابقه دعوت کنید

برانگیختن احساس رقابت در کودکان به طور غیرمستقیم بر استمرار و پافشاری آن‌ها برای پس انداز کردن مؤثر است. با طراحی یک مسابقه، خلاقیت و هوش مالی کودک‌ خود را در زمینه اقتصادی به چالش بکشید.

۱۰- لذت کمک‌ مالی به دیگران، انگیزه کودک‌ را در جهت پس انداز افزایش می‌دهد

کودکان به مرور از جهان پیرامون خود، آگاهی و درک‌ بیشتری پیدا می‌کنند. با فرزند خود در رابطه با خوشحال کردن دیگران توسط کمک‌ مالی او، صحبت کنید. بدون شک انجام این عمل و دیدن شادی اشخاص از نزدیک احساس خوشایندی را به کودک القا می‌کند.

سخن پایانی مقاله آموزش پس انداز به کودکان

یادگیری هر موضوعی در سنین اولیه کودکی باعث نهادینه شدن آن‌ها در فرد شده و در سبک زندگی او جای می‌گیرد، بنابراین والدین موظف‌اند متناسب با سن تربیت کودک آموزش‌های مختلفی را به او بدهند.

در این مقاله دانستیم که چگونگی پس انداز، از مهم‌ترین آموزش‌هایی است که والدین باید به آن توجه لازم و کافی را داشته باشند‌. همچنین در این مقاله به بهترین تکنیک‌های آموزش پس انداز نیز اشاره کردیم. امید است با خواندن این مطالب به آسانی فرهنگ پس انداز کردن پول و مدیریت مالی را به فرزندان خود یاد بدهید.

چطور پول را عمیق‌تر و بهتر بشناسیم؟

برای اینکه باورهای درست و علمی (نه صرفاً انگیزشی و زودگذر) در مورد پول داشته باشید، در دوره جامع پول شرکت کنید.

آموزش پس انداز به کودکان - دوره جامع پول

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of آرمان مهراوران

آرمان مهراوران

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟