علم بهتر است یا ثروت؟ چرا؟ جواب کاملا منطقی و اثبات شده!!

سرفصل های مهم این مقاله

در وبینار رایگان و فوق‌العاده دانش مالی شرکت کنید!

در بحران‌های مالی چه کنیم؟ برای اینکه ارزش پول‌هایمان کم نشود، چه کنیم؟ چطور درآمدمان را واقعاً بیشتر کنیم؟ در شرایط کنونی اقتصادی و مالی ایران، بهترین اقدامات چیست؟

همه و همه در وبینار رایگان دانش مالی! روی لینک زیر کلیک کنید (موضوعات مهمی در این وبینار گفته خواهد شد…!)

 

******************************

علم بهتر است یا ثروت؟ سوالی که به اندازه سن من و شما قدمت دارد! اجازه بدهید مقاله را با یک مثال شروع کنم: تصور کنید مال بسیار زیادی از کسی به شما ارث رسیده. به عنوان اولین قدم با این پول اقدام به راه‌اندازی یک کسب و کار می‌کنید و برای گرفتن  پروژه، با رئیس یک شرکت وارد مذاکره می‌شوید.

در این شرایط اگر اصول مذاکره را ندانید، اگر ندانید چه قوانینی را باید در امضای قرارداد مورد توجه قرار بدهید و اصلا اگر با اصول و آداب رفتار رسمی آشنا نباشید، هم احتمال دارد که پروژه را از دست بدهید و هم اینکه با ضرر مالی روبرو شوید. در ادامه حتی ممکن است این ندانستن‌ها باعث شکست کل کسب و کارتان هم بشود!

خب؟ پس علم بهتر از ثروت است؟ نه! هنوز زمان زیادی داریم برای جواب دادن به این سوال…

علم بهتر است یا ثروت؟ چرا؟

 

علم بهتر است یا ثروت؟ چرا؟

اجازه بدهید سراغ مثال بعدی برویم. این بار تصور کنید یک انسان متخصص در دنیای بیزینس هستید و در مورد گوشه و کنار کسب و کار اطلاعات زیادی دارید. در این شرایط یک ایده به ذهن‌تان می‌رسد و تصمیم می‌گیرید یک کسب و کار راه بیندازید. حالا پول از کجا بیاوریم؟ بودجه اجرایی کردن ایده را از کجا بیاوریم؟ پشتوانه مالی که باید حین کار داشته باشیم چه؟ قطعا با مشکل روبرو هستیم.

خب ، پس ثروت بهتر است از علم؟ باز هم نه! قضیه چیست؟ اجازه بدهید در ادامه به جای مثال و داستان به سراغ بحث فلسفی برویم.

وقتی سوال را اشتباه مطرح می‌کنیم…

اگر پای جلسه امتحان از شما بپرسند آب مهم‌تر است یا غذا، جواب‌تان کدام است؟ می‌دانم شاید بعضی بگویید ((خب بدون آب زمان کمتری زنده‌ایم تا بدون غذا.)) اما در هر حال با چند روز اختلاف، در صورت فقدان هر کدام، مرگ انتظارمان را می‌کشد. بنابراین مقایسه درستی نمی‌توان بین آنها داشت.

به نظر من سوال علم بهتر است یا ثروت هم یک سوال نسبتا اشتباه است. چون انسان چه در جامعه امروز، چه چند صد سال پیش و چه هزاران سال قبل، هم به علم نیاز داشته و هم ثروت و فقدان هر کدام، باعث ایجاد مشکلات زیادی برایش می‌شده.

اینها را نمی‌گویم که از پاسخ دادن به سوال اصلی شانه خالی کنم، فقط اینها را گفتم که بدانیم سوالی که با آن روبروایم، خیلی هم سوال کاملی نیست و در نتیجه جوابش هم نمی‌تواند بی‌نقص و اشکال باشد. حالا با این پیش‌زمینه به سراغ جواب برویم:

یک هدیه کوچک از دوره پول: 

باورها! در بخشی از روز دوم دوره پول، استاد بهرامپور در مورد باورهای مالی صحبت کردند. در این بخش استاد گفتند: به طور کلی هر چیزی که ذهن ما تصمیم می‌گیرد آن را درست بداند، یک باور است. در ادامه این باورها، عملکرد ما را می‌سازند. مثلا اگر شما باور داشته باشید در ایران فرصت کسب درآمد مناسب وجود ندارد، برای آن تلاش نمی‌کنید، در نتیجهِ این تلاش نکردن، در کسب درآمد به مشکل خورده و دوباره باورتان نسبت به نبود فرصت کسب درآمد، قوی‌تر میشود. در واقع شما با باورهای اشتباه مالی در یک چرخه باطل قرار می‌گیرید که ممکن است زندگی مالی‌تان را مختل کند.

در دوره به طور کامل در مورد باورهای مالی، انواع آنها، شناخت و تغییرشان صحبت شد. اما به طور خلاصه اگر می‌خواهید ببینید که باور مالی بدی دارید یا نه، به شرایط مالی فعلی‌تان نگاه کنید. اگر شرایط ایده‌آل نیست، در واقع باورهایی دارید که اجازه نداده‌اند در مسیر درست تلاش کنید.

دوست دارید در جلسه صفرم دوره جامع پول شرکت کنید؟ به انتهای مقاله بروید!

علم بهتر است یا ثروت؟ چرا؟ جواب کاملا منطقی و اثبات شده

علم بهتر است یا ثروت؟

به نظر من در مجادله علم و ثروت، در نهایت زور علم به ثروت می‌چربد و احتمالا در انتها هم پیروز می‌شود. چرا؟ در ادامه جواب می‌دهم:

اول از همه درست است انسانی که پول زیادی داشته باشد، می‌تواند خوشی زیادی وارد زندگی‌اش کند، اما بحث صرفا بر سر داشتن پول نیست. یکی از مهم‌ترین مواردی که خودتان هم با آن موافقید، این است که انسان بی‌خرد و دانش، حتی در دریای پول هم که باشد می‌تواند آن را از بین ببرد.

همانطور که در جلسه دوم دوره جامع پول هم استاد بهرامپور مثال زدند، خیلی از اطرافیان ما هستند که برای فرزندان‌شان پول زیادی به ارث گذاشته‌اند اما آنها جز خرج کردن و حیف و میل این مال، چیزی بلد نیستند! یا اصلا یک مثال دیگر:

 

اسامه بن لادن را می‌شناختید؟! یک رهبر جامعه تروریستی که مسئولیت حملات تروریستی بزرگی مثل  11 سپتامبر را به عهده گرفته بود. این فرد در واقع یک شاهزاده سعودی بود که چندین میلیون دلار ارث از پدرش به او رسیده بود. بن لادن پول داشت اما به دلیل نداشتن خرد و علم کافی، این پول را در مسیر کشت و کشتار خرج کرد. بنابراین می‌توان گفت پول بدون خرد و علم، نه تنها کافی نیست، بلکه می‌تواند خطرناک هم باشد!

پاسخ به سوال علم بهتر است یا ثروت

نکته: می‌دانم الان خیلی‌ها می‌گویند انسان به کمک ثروت می‌تواند علم بخرد، پس ثروت برتر از علم است. در واقع این جمله‌ای است که خودم سال‌ها پیش به استنادش، ثروت را برتر از علم می‌دانستم. اما بعدها متوجه شدم مهم این نیست که می‌توان با ثروت علم خرید، مهم این است: اغلب افرادی که دانش کمی دارند، اصلا اهمیتی برای علم قائل نیستند که بخواهند برایش پول خرج کنند! می‌گویید نه؟ همین حالا در اطراف خودتان ببینید چند نفر هستند که ثروت زیادی دارند اما حتی یک جلسه آموزشی برای یادگیری اصول ارتباطات در خانواده شرکت نکرده و همیشه با اطرافیان مشکل دارند؟

 

خیلی مواقع اعتبار، جایگزین خوبی برای پول است!

اگر به دنیای اطراف نگاه کنید، همیشه دو دسته انسان هستند که اعتبار بالایی دارند:

  • دسته اول آنهایی که پول زیادی داشته و اطرافیان به خاطر پولدار بودن، روی آنها حساب می‌کنند،
  • دسته دوم آنهایی که خرد و دانش زیادی دارند و به خاطر عالم بودن و رفتار متناسب‌شان، اعتبار دارند.

اما اعتبار به چه دردی می‌خورد؟ اجازه بدهید یکی از کاربردهایش را بگویم: خیلی از صاحبان کسب و کاری که امروز می‌بینید، به دلیل داشتن اعتبار توانسته‌اند از ثروت دیگران استفاده کنند و در ادامه به کمک خرد و دانش خودشان، به پول زیاد برسند. مثلا همین جف بیزوس، در ابتدای کار حدود 250 هزار دلار از ناپدری و مادر خودش قرض کرد و امروز به کمک همان سرمایه اولیه، یک کسب و کار چند صد میلیارد دلاری دارد.

چیزی که می‌خواهم بگویم این است که خیلی جاها اعتبار جای خالی پول را پر می‌کند، بنابراین اگر اعتبار از طریق علم و خرد به وجود بیاید، می‌توان گفت علم بهتر از پول است!

خوشبختی با پول یا علم؟!

علم بهتر است یا ثروت - زندگی شادتر با پول و ثروت

این بار اجازه بدهید کمی از تجربه خودم صحبت کنم. تا چند سال پیش تصور می‌کردم تمامی خوشی و خوشبختی در پولدار بودن خلاصه شده. البته الان هم نسبتا چنین نظری دارم و قطعا با این نظریه که با پول می‌توانیم زندگی شادی داشته باشیم، موافقم.

اما بعد از مدتی در زندگی بعضی افراد ثروتمند ریز شدم و دیدم خیلی از آنها حتی با وجود پول زیاد هم شاد نیستند! دلیل این موضوع برایم همیشه گنگ بود تا اینکه در یکی از دوره‌های استاد بهرامپور به جوابش رسیدم!

در یکی از دوره‌ها (دقیقا یادم نیست کدام، شاید مدرسه استادی) استاد از این صحبت کردند که ذهن ما چطور احساس خوشبختی را در ما به وجود می‌آورد و از نقش هورمون‌هایی مثل دوپامین و سروتونین صحبت کردند. (حتما بخوانید:4 گانه! هورمون های شادی و رضایت از زندگی)

آن روز متوجه شدم تا زمانی که انسان علم و خرد لذت بردن از زندگی را نداشته باشد، نمی‌تواند حتی از بیشترین ثروت هم لذت ببرد. اما انسان‌های خردمند حتی از یک زندگی عادی هم لذت می‌برند، با بیرون رفتن‌های کم‌هزینه و کم‌خرج خوش می‌گذرانند و می‌توانند از کوچک‌ترین بهانه‌ها حس خوبی به دست بیاورند. بنابراین عملا می‌توانم بگویم در این مورد هم اهمیت علم بیشتر از ثروت است.


در آزمون رایگان پول شرکت کنید و دیدگاهتان نسبت به پول را بسنجید!

آزمون رایگان پول و ثروت


اما چه علمی بهتر از ثروت است؟

دقیقا یکی از مشکلاتی که من با سوال علم بهتر است یا ثروت دارم، این است که جزئیاتش مشخص نیستند! در واقع در این سوال به این موضوع پرداخته نمی‌شود که چه علمی از ثروت بهتر یا بدتر است؟

حتی اگر دقت کنید، مثال‌هایی که من بالاتر زدم و به استناد آنها علم را بهتر از ثروت دانستم، کمی جهت داشت! در واقع من به سراغ بعضی از علم‌های مهم رفتم تا بتوانم راحت‌تر نتیجه‌گیری کنم! مثلا داشتن ثروت را با علم شیمی مقایسه نکردم چون قطعا در این شرایط ثروت برنده می‌شد ولی در مجادله‌اش با علم ارتباطات، قطعا می‌باخت.

بنابراین برای اینکه موضوع را واضح‌تر کرده و توضیح بدهم که دقیقا نظرم چیست، در ادامه می‌خواهم به علوم و خردهایی که به نظرم از ثروت بهتر بوده و باید یادشان بگیریم، اشاره کنم:

1_ علم ارتباطات

تحقیقات مختلف تا امروز تایید کرده‌اند که ما انسان‌ها به شدت اجتماعی هستیم و عملا دوری کردن‌مان از بقیه، نتایج خوبی روی زندگی و ذهن‌مان ندارد. همینطور به راحتی می‌توانیم ببینیم که واقعا زندگی ما به ارتباطات وابسته است. از پول درآوردن تا خرید کردن و… . بنابراین اولین نکته مهم این است که بدانیم در ارتباطات باید چطور عمل کنیم. در اصل ما باید علوم ارتباطی مهم مثل آداب معاشرت، حل تعارض و… را یاد بگیریم.

تحقیقات علمی در مورد علم بهتر است یا ثروت

2_ علم شناخت مغز

راستش من از زمانی که دوره‌های  مجموعه «بیشتر از یک نفر» را ثبت نام می‌کنم، توانسته‌ام با شناخت مغز، موفقیت‌های نسبتا بزرگی در زندگی‌ام به دست بیاورم. مثلا:

 می‌دانستید منفی‌نگری‌هایی که در زندگی داریم و گاهی مواقع حتی زندگی‌مان را مختل می‌کنند، همگی حیله مغز هستند تا از خطرات احتمالی دورمان کنند؟

 می‌دانستید اینکه گاهی مواقع می‌خواهیم کاری را انجام بدهیم اما در آن تعلل می‌کنیم، در واقع به خاطر مغز ماست که سعی دارد از قرار دادن‌مان در شرایط جدید خودداری کند؟

 یا اصلا اینکه بعضی مواقع می‌خواهیم یک کار مهم انجام بدهیم ولی به دلیل تعیین کردن استانداردهای بسیار بالا نمی‌توانیم آن را انجام بدهیم. می‌دانید اینهم یکی از تکنیک‌های مغز است تا از انجام کار دورمان کرده و در گوشه امنش آرام باشد؟

در واقع از زمانی که به لطف پیام بهرام پور با کارکرد مغزم آشنا شده‌ام، می‌توانم خیلی راحت‌تر به حیله‌های آن غلبه کنم و در شرایط مختلف از مشکلات رها شوم. بنابراین شناخت مغز و نحوه کارکردش هم یکی از علوم بسیار مهمی است که ما انسان‌ها باید با آن آشنا باشیم.

3_ علم پول

علم بهتر است یا ثروت - هوش مالی بالا

یک بار دیگر من موضعم در قبال پول را روشن کنم: من هیچ جای این مقاله نگفتم که پول بد است یا از آن بدم می‌آید. اتفاقا گفتم که پول در زندگی انسان نقش مهمی دارد. در ادامه:

هم من و هم شما از اهمیت پول در زندگی‌مان با خبریم. بنابراین اگر واقعا خواهان این هستیم که زندگی مالی خوبی داشته باشیم، بتوانیم برای اطرافیان زندگی مناسبی ایجاد کنیم و حتی به فقرا کمک کنیم، باید در مورد مسائل مالی اطلاعات کافی داشته باشیم.

یعنی باید بدانیم که چرا درآمد ما کم است؟ چرا انتهای ماه هزینه‌های زیادی داریم و پولی برای‌مان باقی نمانده؟ چطور باید پول‌مان را پس‌انداز کرده و سریعا آن را سرمایه‌گذاری کنیم؟ اصلا چطور درآمدمان را افزایش بدهیم و چطور کسب و کار شخصی خودمان را راه بیندازیم؟

همه این سوالات، در دوره جامع پول جواب داده می‌شوند. بنابراین اگر می‌خواهید علم پولی و هوش مالی خودتان را افزایش بدهید، پیشنهاد می‌کنم ابتدا در جلسه صفرم دوره جامع پول شرکت کنید! (کمی پایین‌تر)

راستی، اگر از الان می‌گویید که مگر در ایران می‌شود پول درآورد؟ مگر می‌شود پول پس‌انداز کرد یا اصلا اینها کلاهبرداری است و… بدانید که مغزتان در حال مقابله با شماست! پس حداقل برای خودتان هم که شده در جلسه صفرم دوره جامع پول شرکت کنید. 5 سانس قبلی این جلسه با بیش از 7 هزار شرکت کننده برگزار شد!

سخن پایانی مقاله علم بهتر است یا ثروت

خب، به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله سعی کردم با کمک تجربه خودم و البته نکاتی که از دوره‌های معتبر یاد گرفته بودم، به این سوال جواب بدهم که علم بهتر است یا ثروت؟ باز هم باید تاکید کنم که مطالب این مقاله نظر من بودند و می‌توانند غلط باشند. در هر حال اگر شما هم نظری در مورد این سوال دارید، در بخش نظرات منتظرتان هستم.

 

 

در دوره فوق‌العاده پول شرکت کنید!

برای اینکه باورهای درست و علمی (نه صرفاً انگیزشی و زودگذر) در مورد پول داشته باشید، در دوره جامع پول شرکت کنید.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of سعید عباسی

سعید عباسی

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱۳ دیدگاه دربارهٔ «علم بهتر است یا ثروت؟ چرا؟ جواب کاملا منطقی و اثبات شده!!»

  1. علم بهتروبالاترازپول است چون ثروت دردست جاهل مثل تکه گوشت لذیذ وپاکیست که پیش پشک انداخته شود وپشک انرادرخاک مالیده می خورد…
    یعنی اول بایددرموردهرچیز علم کسب کنیم وگرنه تمثیل ان پشک برمانیزصدق میکند..

  2. فیروز احمدی ثانی

    سلام ازنظر من علم بهتر ازثروت است چون آدم اگر آگاهی وعلم نداشته باشد .شکر گذاری واحترام به پول رانمی داند.همین هم باعث کاسته شدن ثروت می شود.دراصل تا علم نباشد ثروتی نیست .چون هر نوع ثروت جمع شده یک علمی در وجود انسانی باعث به وجود آمدن آن شده است. مثال. خداوند هم باعلم خودش جهان راخلق کرده است.

  3. نه علم به تنهایی به اوج میرسد بدون ثروت و نه ثروت ماندگار است بدون علم
    نمونه اش چند سال قبل ثروت های فراوانی از کف مردم رفت بعلت ندانستن علم سهامداری
    و از طرفی هم چقدر تولید علم ها روی زمین ماندند بعلت نداشتن سرمایه تحقیق و پژوهش
    پس تفکیک این دو از هم مثل ضرب المثل معروف می ماند که اول مرغ بود یا تخم مرغ
    پس علم توام با ثروت و ثروت توام با علم مفیدتر است

  4. هر جوری حساب کنی پول بهتره پول یعنی همه چیز پول داشته باشی علم هم میخری اون دانشمندانی هم ک گفتن علم بهتره بیشترشون آدم‌های فقیری هستن الان این روزا اول پوله جناب مهندس خودتو خسته نکن

  5. قطعا علم از ثروت مهمتره
    حتی اگه ثروتمندترین فرد جهان باشی باز هم یک روز پول هات تموم میشه ولی علم دانش تا زمان مرگ همراه انسان
    باقی میمونه

    1. سلام و عرض ادب
      نظر همه محترم هست ولی به نظر من اگه ما پول نداشته باشیم چه طوری به کلاس های مختلف بریم و مهارت یاد بگیریم تا از اونا استفاده کنیم و اگه پول نداشته باشیم خرج غذا شب مدرسه بچمون رو نمیتونیم تامین کنیم و به فرض مثال من یه معلم هستم با دانش و آگاهی فراوان اما چطوری وقتی دوست دارم به خارج کشور برم بتونم برم نمیتونم برم مگه چهقدر حقوق میگیریم

      1. در این باره باید بگویم که از نظری سخن شما درست و از لحاظی دیگر، نادرست است
        زیرا فقط در کشور هایی مانند کانادا خرج تحصیلی ، با دولت است و دولت موظف به پرداخت هزینه‌های تحصیلی دانش آموز است
        اما از نظری هم ، حرف شما کاملا درست است و نیاز به رسیدگی مسئولین مربوطه دارد
        اما باز هم ، همانطور که در ابتدا ذکر شد، این سوال ، پرسشی است که بیش از سن من و شما قدمت دارد ولی سوال درست و منطقی‌ای نیست و به قول معروف آب از سرچشمه گل آلود است
        پس تلاش برای تمیز کردن آب، بی فایده است و فقط زمان ها و فرصت ها را از دست خواهید داد

        1. پشتیبانی بیشتر از یک

          سلام همراه عزیز اهل آموزش
          ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید؛ بیشتر ازیک نفر

      1. علم بهتروبالاترازپول است چون ثروت دردست جاهل مثل تکه گوشت لذیذ وپاکیست که پیش پشک انداخته شود وپشک انرادرخاک مالیده می خورد…
        یعنی اول بایددرموردهرچیز علم کسب کنیم وگرنه تمثیل ان پشک برمانیزصدق میکند..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟