یکی از مسائلی که اغلب کارمندان و کسانی که برای مدیران کار میکنند وجود دارند، دغدغه افزایش حقوق است. بسیاری از ما بلد نیستیم چطور درخواست افزایش حقوق بدهیم که مؤثر واقع و منجر به افزایش حقوق شود. در این مقاله روشهایی کاملاً ایرانی و کاربردی برای این درخواست را خدمت شما ارائه کردهایم تا بتوانید جایگاه خود در سطح سازمان یا شرکتتان ارتقا بدهید.
ما این نوشته را به چهار قسمت تقسیم کردهایم: قبل از درخواست افزایش حقوق، حین درخواست افزایش حقوق، پس از درخواست افزایش حقوق، گفتوگوهای تکمیلی برای درخواست افزایش حقوق که به هرکدام از این موضوعات به صورت مفصل میپردازیم.
قبل از درخواست افزایش حقوق چه کنیم؟
اولین گام قبل از این که ما اصلاً به افزایش حقوق فکر کنیم این است که به چند سؤال مهم و کلیدی پاسخ دهیم. در این بخش از نوشته دقیقاً به همین موضوع میپردازیم تا بتوانیم درخواستی مطرح کنیم که تا حد امکان با آن موافقت شود.
سؤال کلیدی قبل از درخواست افزایش حقوق
سؤال اولی که باید پاسخ بدهیم این است: “آیا واقعاً لایق افزایش حقوق هستیم یا خیر؟”
تقریباً همه اعتقاد دارند که لایق افزایش حقوق هستند، اما نظر ما ملاک نیست، با بررسی موارد زیر میتوانیم صادقانه به این فکر کنیم که آیا لایق افزایش حقوق هستیم یا این که لازم است چند ماهی روی این موضوع کار کنیم؟
- من چه کار خاصی انجام میدهم که لایق افزایش حقوق باشم؟
- تفاوت من با سایر کارمندان چیست؟
- مبلغ دریافتی در صنعتی که در آن حضور دارم در چه حدودی است؟
- من چه ارزش و یا درآمدی را در سازمان ایجاد کردهام که درخواست افزایش حقوق دارم؟
اگر به این سؤالات پاسخ دادیم و احساس کردیم که واقعاً لایق افزایش حقوق هستیم، آنگاه شاید لازم باشد که به ادامه مقاله توجه کنیم اما اگر واقعاً فاقد شرایط هستیم، لازم است که اول ارزشی ایجاد کنیم تا پاسخ به سؤالات بالا، پاسخ خوبی باشد و بعد از آن به افزایش حقوق فکر کنیم.
آیا من ارزشمند شناخته شدهام؟
دومین موضوعی که لازم است در مورد آن خوب فکر کنیم این است که آیا ما در سازمان و جلوی مدیرمان ارزشمند شناخته شدهایم؟ بسیاری از کارمندان ارزش کار خود را نشان نمیدهند و از نظر خودشان پر تلاش هستند اما مهم نظر مدیران است.
دوستی داشتم که هر روز حدود 16 ساعت کار میکرد (بعد از ساعت کاری حدود 6 ساعت در خانه به ادامه کار میپرداخت) اما فقط به دلیل این که دیر در محل کار حاضر میشد، از نظر مدیرش فردی تنبل بود. حال این فرد که از نظر مدیر تنبل شناخته میشود اگر درخواست افزایش حقوق داشته باشد، چرا باید با آن موافقت شود؟
بنابراین لازم است که توانمندیهای خود را به طور درست و اصولی (و نه با بزرگنمایی و یا کوچک نمایی) مطرح کنیم تا ارزش کار واقعی ما دانسته شود. برای این کار لازم است یک پروسه حداقل چند ماهه را طی کنید تا قدر شما دانسته شود. البته بازهم تاکید میکنم که بزرگنمایی در این شرایط هیچ فایدهای ندارد!
آیا اصلاً درخواست افزایش حقوق امکان پذیر است؟
سؤال دیگری که باید قبل از ارائه درخواست افزایش حقوق مطرح کرد این است که آیا درخواست ما به معنی واقعی امکانپذیر است یا خیر؟ بهعنوانمثال وقتی مدیر ارشد مجموعهای 8 میلیون تومان دریافت میکند، آیا یک کارشناس میتواند درخواست 9 میلیون تومانی داشته باشد؟ بنابراین باید به عرفها و شرایط کلی دقت ویژهای داشت و ببینیم که آیا درخواست ما اصلاً امکانپذیر است یا خیر؟!
پیش از ادامه خواندن این مقاله بد نیست فیلم زیر از پیام بهرام پور که در مورد افزایش حقوق در شبکه اول سیما صحبت میکنند مشاهده کنید
برای دانلود فیلم کلیک کنید
زمان مناسب برای صحبت در مورد افزایش حقوق
از دیگر شرایطی که قبل از انجام درخواست افزایش حقوق باید انجام دهیم این است که زمان مناسبی برای انجام این کار انتخاب کنیم. در ادامه چند زمان اشتباه برای این درخواست را مطرح میکنیم.
1- فرصت و زمان کم
زمانهایی وجود دارد که فرصت بسیار محدود است. مثلاً شش سال پیش که در موسسهای کارمند بودم به یاد دارم که مدیر من آماده رفتن به فرودگاه برای پرواز به سمت شهری دیگر بود که زمان بسیار کمی داشت. حتی نگران بود که پروازش را از دست بدهد! در همین حین دوست و همکارم گفت: جناب مهندس میشه یک دقیقه وقت بدید من فوری یه چیز خیلی خیلی خیلی مهم بگم؟! پس از موافقت مدیر، او جلوی جمع از مدیر خواست که با افزایش حقوق او موافقت کند و….
رعایت نکردن همین موضوع بدیهی توسط این همکار من باعث شد که نه تنها با درخواست او موافقت نشود، بلکه مدیر بارها و بارها پشت سر او میگفت: معین وقت نشناس!
2- تحت فشار
زمان دیگری که درخواست افزایش حقوق یک اشتباه بزرگ است، موقعی است که رئیس، مدیر یا مجموعه تحت فشار باشند. زمانی که افراد تحت فشار باشند، عموماً این درخواستها به منزله باجگیری تلقی میشود و همین موضوع باعث ایجاد کدورت خواهد بود. سال گذشته یکی از همکارانم، پسازاین که یک دعوای مفصل با یک برگزارکننده بابت کارشکنیاش داشتم و از مشکلات دفتر ناراحت بودم، درخواست افزایش حقوقش را مطرح کرد! باورتان نمیشود که تا دو ماه از دست او ناراحت بودم…
اما اگر به هر دلیلی تحت فشار مجبورید درخواست کنید، حتماً این حس را منتقل کنید که این درخواست من هیچ ربطی به این فشار ندارد. مثلاً میتوانید بگویید: البته چه با این درخواست موافقت کنید و چه نکنید، من با تمام قوا و انرژی در این شرایط پرفشار در خدمت شما و مجموعه هستم.
3- وقتی از شما تعریف میشود
یکی دیگر از اشتباهات متداول در انتخاب زمان درخواست افزایش حقوق از رئیس، این است که وقتی او از ما تعریف کرد، درخواست را مطرح کنیم! در حقیقت شما با این کار به او این پیغام را میدهید که جنبه مورد تعریف واقع شدن را ندارید!
4- نگذارید حس کنند شما بو میکشید!
برای زمانهایی که پول در مجموعه زیاد است، ورودی درآمدی خوبی وجود دارد و یا قراردادهای خوبی بسته شده و یا درآمد قابلتوجه است باید مراقب باشید! در چنین شرایطی اکثر همکارانتان پیش از شما درخواست خود را مطرح کردهاند و مدیر شما نباید حس کند که شما بوی پول به مشامتان خورده و برای همین قصد افزایش حقوق دارید.
عددی آماده کنیم یا نه؟!
سؤال دیگری که باید به آن پاسخ دهیم این است که آیا باید عددی برای افزایش حقوق در ذهن خود آماده داشته باشیم یا خیر؟ مثلاً فرض کنید حقوق شما 5 میلیون تومان است و برای مذاکره درخواست افزایش حقوق اقدام کردهاید. سؤال اینجاست که آیا باید عدد مشخصی مد نظر داشته باشید؟
پاسخ قطعاً بله است! این که شما عددی را انتخاب کنید موضوع بسیار خوبی است، اما باید در گفتن آن محتاط باشید و تا زمانی که از شما پرسیده نشده است، از بیان عدد اجتناب کنید. حتی زمانی که از شما در مورد مبلغ پرسیده میشود میتوانید چنین بگویید.
من در حال حاضر 5 میلیون تومان دریافت میکنم که معمولاً در ماه حدود 2 میلیون تومان کم میآورم و مقروض میشوم، آیا امکان دارد که حقوق من به 7 میلیون تومان افزایش پیدا کند؟
درخواست شفاهی باشد یا کتبی؟
سؤال دیگری که باید حتماً به آن پاسخ بدهیم این است که آیا درخواست افزایش حقوق به صورت کتبی باشد یا شفاهی؟ پاسخ این سؤال کاملاً به این بستگی دارد که در سازمان شما چه ادبیاتی حاکم است؟!
مثلاً اگر در موسسه ما (بیشتر از یک نفر) کسی درخواست خود را مکتوب بنویسد، خندهدار خواهد بود؛ درعینحال اگر فردی در سازمانی بزرگ با فرهنگ کتبی، درخواست شفاهی مطرح کند، کارش به هیچ جایی پیش نمیرود.
بنابراین شما باید توجه کنید که:
- فرهنگ سازمانی شما چگونه است؟
- علاقه مدیر شما به چه روشی بیشتر است؟
- توانمندی شما در کدام مورد بیشتر و قویتر است؟
- سایر همکاران چه روشی را انتخاب کرده اند که نتیجه گرفتهاند؟
اکثر روشهایی که در این نوشته به آنها اشاره کردیم، برای هر دو روش کتبی و شفاهی مؤثر است اما این مقاله بیشتر رنگ و بوی گفتوگوی شفاهی دارد و در انتهای مقاله حتماً در مورد متن نامه درخواست افزایش حقوق صحبت میکنیم.
تا میتوانید کوتاه صحبت کنید
از دیگر نکاتی که باید توجه داشته باشید این است که صحبتهای طولانی همه را خسته میکند. این که میگویم طولانی، فکر نکنید منظورم یک ساعت است! حتی اگر شما صحبتتان به 5 دقیقه طول بکشد، ممکن است خستهکننده به نظر برسد!
بنابراین مطمئن باشید که پر حرفی، مقدمهچینی طولانی و.. نه تنها هیچ کمکی به شما نمیکند بلکه عموماً باعث خستگی ذهنی و مقاومت مدیر علیه درخواست شما میشود.
شرایطی نداشته باشید که به شما گیر بدهند
از دیگر نکاتی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که شرایطی نداشته باشیم که مدیر بتواند در حین درخواست به ما گیر بدهد و یا اشکالی به ما وارد کند. بهعنوانمثال مراقب موارد زیر باشید:
- لباس نامرتب به تن نداشته باشید
- مراقب باشید بوی نامطبوع و … ندهید
- دم یک خرابکاری بزرگ که اخیراً انجام دادهاید درخواست ندهید
- وقتی کارهای عقب افتاده زیادی دارید برای این کار سراغ مدیر نروید
- وقتی امروز دیر رسیدهاید، درخواست افزایش حقوق ندهید!
چطور برای افزایش حقوق اعتمادبهنفس داشته باشیم؟
همانطور که در مقاله اعتمادبهنفس چیست گفتیم، برای این کار شما باید هم مهارت کافی داشته باشید و هم تصویر ذهنی درستی از توانمندی خود.
بسیاری از کارمندان زمانی که قصد مراجعه به مدیر خود را دارند، دچار استرس و یا ترس میشوند و همین موضوع باعث میشود که صحبتهایشان آنطور که دوست دارند پیش نرود. راهکاری که ما برای شما پیشنهاد میکنیم این است که تمرین تصویرسازی ذهنی را انجام دهید.
حین درخواست افزایش حقوق چه بگوییم؟
پس از رعایت نکات مربوط به قبل از درخواست افزایش حقوق حالا نوبت میرسد به زمان بسیار مهم یعنی حین درخواست افزایش حقوق! در ادامه راهکارهایی گفته میشود که میتواند به شما کمک کند تا درخواست خود را به درستی مطرح کنید. البته به شرطی که بند قبل یعنی قبل از درخواست زیاد شدن حقوق را به درستی مطالعه و عمل کرده باشید.
چه چیزی باعث میشود با درخواست افزایش حقوق موافقت شود؟
چندی پیش یکی از کارمندانم -که الان اخراج شده است- به من مراجعه کرد و درحالی که من به فکر اخراج کردنش بودم، در اوج نا باوری از من درخواست افزایش حقوق کرد! واقعاً بهت زده بودم که چطور به خودش اجازه داده چنین درخواستی داشته باشد؛ درحالیکه من به فکر اخراج کردنش هستم! به همین دلیل از او پرسیدم که به چه دلیل احساس میکند لایق افزایش حقوق است؟
پاسخ او این بود که:
- من دائماً به شما گزارش میدهم.
- هر اتفاقی میافتد به شما زنگ میزنم.
- کوچکترین مسئله را با شما مطرح میکنم.
- حتی بدقولیهای سایر همکاران را نیز به شما نمیگویم!
جالب بود که تمام ویژگیهایی که او بیان کرده بود، برای من جزو مزخرفترین ویژگیها بودند و نه تنها ویژگی مثبتی به شمار نمیرفتند بلکه ویژگی منفی بودند؛ زیرا برای من مهم است که کارمندانم وقت کمتری از من بگیرند، خودشان کارهایشان را پیش ببرند و اصلاً من را درگیر نکنند! همانطور که در مثال بالا دیدید، مهم نیست که کار برای شما ارزشمند است، مهم این است که کار برای مدیر شما ارزشمند به حساب میآید یا خیر.
بنابراین باید به جای تمرکز بر خودتان، بر روی خواستههای مدیر تمرکز کنید. درست فکر کنید و مشاهده کنید که چه چیزی برای او اهمیت دارد تا بتوانید با برجسته کردن آن موضوع درخواست خود را موجه جلوه کنید.
1. خودتان را مقابل رئیس قرار ندهید!
از دیگر اشتباهاتی که افراد حین بیان درخواست افزایش حقوق مرتکب میشوند، این است که خود را در مقابل رئیس قرار میدهند یعنی به جای این که از واژه ما و شرکت ما و … استفاده کنند یک تقابل ایجاد میکنند و میگویند شما به من حقوق بیشتری بدهید.
2. پیشنهاد بدون ریسک بدهید!
یکی از بهترین کارهایی که میتوان برای درخواست افزایش حقوق مطرح کرد، پیشنهادهای بدون ریسک است. این پیشنهادها عموماً در سازمانهای کوچک و چند نفره امکان پذیر است و به این صورت است که شما درخواست خود را به صورت یک پیشنهاد بدون ریسک مطرح میکنید. مثلاً میتوانید بگویید: اگر من سود فروش محصولات را این ماه 5 میلیون افزایش دادم شما هم حقوق من را 40 درصد افزایش بدهید و اگر هم کمتر از این مقدار بود که هیچ! یعنی با این شرط، شرایطی ایجاد میکنید که مدیر احساس کند در هر دو صورت برنده خواهد شد.
3. رنگ و بوی تهدید را حذف کنید
همه تلاشتان در فرآیند درخواست افزایش حقوق باید اینطور باشد که رنگ و بوی تهدید ندهد. این که مدیر احساس کند شما او را تهدید کردهاید و یا میخواهید تهدید کنید تا باج بگیرید، باعث میشود که هرچه سریعتر به دنبال جایگزین شما باشد؛ چون میداند که اگر این امتیاز را به شما بدهد و با درخواست شما موافقت کند، بازهم ممکن است دو روز دیگر چنین درخواستی داشته باشید!
پس دقت کنید که در زمانهای بحرانی و حساس که سازمان به شما وابسته است این موضوع را بیان نکنید و حتماً حاشیه امنیتی قرار دهید. حتی اگر برایتان قطعی است که میخواهید کار را رها کنید، بازهم لازم است که این حس را بدهید که من قصد باجگیری ندارم.
مثلاً سال 89 قصد داشتم که از ماهنامه آسمان شب خداحافظی کنم و این تصمیم را در نمایشگاه مطبوعات گرفتم.
ماهنامه در شرایطی بحرانی بود و نیاز شدیدی به نیروهای کارشناسی در نمایشگاه داشت و من نیز تصمیم قطعی خودم مبنی بر خروج از ماهنامه را گرفته بودم، به مدیرم گفتم که من با این شرایط امکان ادامه همکاری ندارم، اما حتماً تا پایان بحران و نمایشگاه در خدمت شما هستم تا کارها سروسامان بگیرد.
4. اگر مدیرتان در رشد شما نقش شایانی داشته…
اگر شما از صفر شروع کردهاید و الان جایگاه خوبی دارید و مدیر شما، شما را به اینجا رسانده است، شرایط سختی برای درخواست افزایش حقوق خواهید داشت! زیرا ممکن است مدیر شما این حس را داشته باشد که: ای بابا! ما بزرگش کردیم حالا برای ما دم درآورده!
در چنین شرایطی یادتان باشد که حتماً باید به این موضوع اشاره کنید که قدردان زحمات او هستید و این که میدانید از جایگاه پایینی شروع کردهاید و به لطف آن مدیر به این جایگاه رسیدهاید.
بهعنوانمثال چند سال پیش، گذشته من از مهندس فخری (مسئول برنامههایم در بندرعباس) درخواست افزایش دستمزد برای هر روز سخنرانی را داشتم؛ و ایشان دقیقاً از ابتدای کار کنار من بودند و در موفقیتهای من نقش بسیار مهمی داشتند؛ بنابراین زمانی که من درخواست افزایش دستمزد را مطرح کردم به این نکته اشاره کردم که جایگاه کنونیام را تا حد زیادی به ایشان مدیون هستم و قدردان زحمات وی هستم و این محبت را هیچگاه فراموش نخواهم کرد.
و البته تخفیف ویژه ایشان را همیشه لحاظ کردم چرا که قدردانی وظیفه هر انسان بالغی است. چه برسد به کسی که نقش مهمی در موفقیت شما داشته است.
کارهای اشتباه برای درخواست افزایش حقوق
اگر میخواهید گور درخواست افزایش حقوقتان را با دست خودتان بکنید کارهای زیر را انجام دهید:
1. جلوی دیگران درخواست کنید
فقط کافی است که جلوی دیگران درخواست خود را مطرح کنید تا یک جواب دندانشکن از مدیر خود دریافت کنید!
2. گفتن این که فلان شرکت حاضر است اینقدر به من پرداخت کند
اگر بگویید شرکت فلان میخواهد 20 درصد به من بیشتر پرداخت کند، مدیر شما چه حسی میگیرد؟ این که شما دائماً در حال استعلام قیمت هستید! بنابراین او به دنبال فردی مطمئنتر از شما خواهد شد.
3. رسانه ارتباطی غلط!
همیشه از روش ارتباطی درست پیام خود را منتقل کنید. سه سال پیش یکی از کارکنانم ساعت 10 شب از طریق تلگرام به من پیغام داد که: سلام. شب بخیر! میشه من حقوقم زیاد بشه؟ خوب خودتان چه حسی دارید؟ هیچگاه با رسانه نادرست درخواست خود را مطرح نکنید. جالب است بدانید که این متن را در بیمارستان دریافت کردم، چون برادرم در بیمارستان بستری بود!
4. خود را با دیگران مقایسه کنید
از دیگر اشتباهات بزرگ این است که خود را با دیگر همکاران مقایسه کنید و مثلاً بگویید که مگه من چیم از حسن آقا کمتره که حقوق اون دو برابر منه؟
5. گفتن این جمله که اینکه مبلغی نیست!
از دیگر خودکشیهایی که برای درخواست افزایش حقوق میتوان انجام داد این است که به مدیر بگوییم که این مبلغ که چیزی نیست! این که مبلغ درخواستی شما در مقابل حجم درآمدی شرکت چیزی هست یا نیست به شما ارتباطی ندارد! شما تمرکز را روی توانمندیهای خود قرار دهید.
6. تخریب دیگران در پاسخ به سؤال: مگر شما چه فرقی با بقیه دارید؟
احتمالاً زمانی که شما درخواست افزایش حقوق میکنید، این سؤال از شما پرسیده میشود که: مگه شما چه فرقی با بقیه دارید؟ جالب است بدانید معمولاً کارکنان در پاسخ به این سؤال دیگر همکاران خود را تخریب میکنند! هیچگاه این کار را نکنید؛ زیرا تصویر بدی از خود در ذهن مدیر خواهید ساخت!
از تکنیکهای ارتباط مؤثر برای درخواست افزایش حقوق استفاده کنید
همیشه دقت کنید که در طول مذاکره افزایش حقوق از تمام تکنیکهای ارتباط مؤثر استفاده کنید. مخصوصاً از تکنیک حسن جویی و همگامی به شدت بهره ببرید. باید بپذیرید که لزوماً موافقت یا عدم موافقت با درخواست شما جنبه منطقی ندارد و میتواند تصمیمهای احساسی نیز بسیار مهم باشد بنابراین با ارتباط مؤثر میتوانید به سادگی این موضوع را حلوفصل کنید.
با چه جملهای درخواست افزایش حقوق خود را شروع کنیم؟
یکی از جدیترین نگرانیهای اغلب کارکنان برای بیان درخواست افزایش حقوق این است که درخواست خود را با چه جملهای شروع کنیم؟ این که با چه جملهای درخواست را شروع کنیم، به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد اما حتماً باید این دو موضوع را در نظر داشته باشید.
- گرفتن وقت مناسب
- حسن جویی بسیار کوتاه
در مورد اول یعنی گرفتن وقت مناسب باید توجه داشته باشیم که حتماً قبل از شروع صحبت باید با جملاتی مثل این وقت بگیریم: آقای مدیر من عرض مختصری در حد چند دقیقه داشتم، الان زمان مناسبی هست که خدمت شما مطرح کنم؟
البته بازهم مراقب باشید که این جملهبندی بسته به شخصیت شما و مدیر شما ممکن است تغییر کرد و این فقط یک الگو بود. نکته دوم هم در مورد حسن جویی است. لازم است که شما قبل از بیان درخواست خود یک حسن جویی کوتاه و مختصر داشته باشید به این صورت که مثلاً: آقای احمدی از محبت شما بابت توجهی که به ما داشتید متشکرم و مرسی که با این همه سرشلوغی وقتتون رو به من اختصاص دادید.
کارهای پس از درخواست افزایش حقوق
حالا شما درخواست خود را با روشهای بالا آماده کردهاید و منتظر پاسخ هستید. قاعدتاً پاسخ شما به دو شکل ارائه خواهد. یا پاسخ منفی است یا پاسخ مثبت که در هرکدام از این شرایط توضیحاتی را ارائه میکنیم.
1. اگر برای افزایش حقوق نه شنیدیم چه کنیم؟
احتمالاً اگر مطالب بالا را درست و کامل رعایت کنید، پاسخ با درخواست افزایش حقوق شما مثبت خواهد بود؛ اما این که بخواهیم پاسخ صد درصد بگیریم ممکن نیست! به همین دلیل باید آماده جواب منفی باشیم. در چنین شرایطی من چند راهکار برای شما دارم.
- پرخاش نکنید
این که بعد از نه شنیدن ناراحت شوید، حس بسیار بدی برای مدیر شما ایجاد میکند و احساس میکند که شما بیشتر دردسر هستید تا یک کارمند مفید!
- درخواست راهنمایی کنید
از دیگر تکنیکهای فوق حرفهای برای افزایش حقوق این است که بعد از نه شنیدن از مدیر تشکر کنیم و بگوییم که میشود من را راهنمایی کنید که چطور باید عمل کنم تا بتوانم نظر شما را جلب کنم؟ آیا فعالیت بیشتری باید انجام بدهم و یا این که کارهایی را نباید انجام بدهم؟
حتی اگر با تکنیک دوم موافقت نشد، شما در پایان صحبت باید بگویید که من تمام تلاشم را میکنم که با نحوه عملکردم و تلاش بیشترم و مفید کار کردنم، شما این احساس را داشته باشید که من فرد مناسبی برای افزایش حقوق هستم. با تشکر.
2. اگر برای افزایش حقوق پاسخ مثبت گرفتید…
و خبر خوب این که اگر با درخواست افزایش حقوق شما موافقت شد، ضمن تشکر از مدیر، باید حس خوبی را به او منتقل کنید و چه حس خوبی بهتر از این که به او بگویید من تمام تلاشم رو میکنم که شما رو از لطفی که به من کردید پشیمان نکنم و جبران کنم.
حالا چه اضافه حقوق گرفتید و چه نگرفتید یک اصل مهم و کلیدی یادتان باشد. اصلی که به خیلیها از جمله من، کمک شایانی کرد و امیدوارم که برای شما نیز مؤثر باشد. این اصل میگوید که اگر به اندازه حقوقتان کار میکنید، هیچگاه رشد نخواهید کرد. بنابراین همیشه تلاش خود را برای بهتر شدن و بیشتر بودن و مثبت یک بودن انجام دهید…
3. بهانهها را کنار بگذارید
اکثر کارکنان در بسیاری از سازمانها واقعاً با توجه به عملکردشان اجازه درخواست افزایش حقوق ندارند و وظایف خود را آنطور که شایسته است انجام نمیدهند. ولی با این حال اگر مثل 90 درصد کارمندان میگویید که رئیس شما یک ظالم پست فطرت و زالو صفت است! و شما یک کارمند زحمت کش بی نظیر که اگر شما نباشید شرکت او کار نخواهد کرد، یک پیشنهاد برایتان دارم: به جای غر زدن کارتان را عوض کنید!
اگر شما اینقدر کلیدی باشید که یک شرکت وابسته به شما باشد، قطعاً هر کسب و کاری به دنبال شما خواهد بود و اگر میبینید هیچ فرد دیگری حاضر نیست شما را استخدام کند، احتمالاً متوجه میشوید که حتی همین حقوقی که دریافت میکنید نیز برایتان زیاد است و شما در توهم این هستید که کارتان ارزشمند است.
چگونه ارزش خود را بالا ببریم و «جایگزین ناپذیر» شویم؟
با استفاده از تکنیکهای زیر، میتوانید شایستگیهای خود را ارتقا دهید و رشد کنید.
1- یادگیری مهارتهای جدید و مربوط به کار
آبدارچی یک شرکت را تصور کنید. به نظر شما او چه مهارتهایی را میتواند یاد بگیرد؟ مثلاً مهارتهای ارتباطیاش را قوی کند، مهارتهای پذیرایی را بهتر یاد بگیرد و انواع جدیدی از تهیه چای را بلد شود.
به خاطر دارم برای کاری به شرکتی رفته بودم. آبدارچی آنجا کارتی روی لباسش چسبانده بود که روی آن کلمه «مهربانی» به چشم میخورد. از او علت آن را پرسیدم. او توضیح داد: «من هر روز هفته، کارتی را روی لباسم میچسبانم و روی روزهای هفته، نام گذاشتهام. مثلاً روزی مهربانی، روزی دیگر بخشش و روز سوم خوش اخلاقی. به هرکس چای میدهم به او یادآوری میکنم که امروز چه روزی است…» این آبدارچی مرا تحت تأثیر خودش قرار داد و در نظرم، فرد بسیار شایستهای آمد.
2- بالا بردن دانش تخصصی
اگر بخواهیم باز هم از یک آبدارچی مثال بزنیم، دانش تخصصی او میتواند تست و تولید دم نوشهای جدید با روشها و مزههای متفاوت باشد. او میتواند درعینحال با تحقیقاتی که در سطح اینترنت انجام میدهد، مزایا و منافعی که هر دم نوش او برای بدن ایجاد میکند، به افراد یادآوری کند و به یک مشاور سیار تبدیل شود.
حال یک منشی را در نظر بگیرید. این منشی میتواند برای بالا بردن دانش تخصصیاش، بیاموزد که چگونه با هر فرد رفتار منحصر به فردی داشته باشد، مثلاً با یک آدم بداخلاق چگونه رفتار کند و چطور به اعتراضها پاسخ دهد.
و اگر مدیر را در نظر بگیریم، این مدیر میتواند روشهای بالا بردن انگیز در کارکنان را بررسی کند.
هرکسی به نوبه خودش میتواند دانش و سطح تخصصش را بالا ببرد و ارزشآفرینی کند.
3- ایجاد درآمد و یا کاهش هزینه
با ایجاد درآمد جدید و یا کاهش هزینهها در جایی که کار میکنیم، میتوانیم ارزشآفرین شویم. مثلاً فرض کنید یک شرکت، تمام نامهها و مرسولاتش را با پیک جابجا میکند. یک پیشنهاد میتواند این باشد که یک پیک موتوری تمام وقت استخدام کنیم تا هم از هزینهها کاسته شود و هم از لحاظ زمانی، صرفهجویی شود.
کاستن از هزینهها و افزایش درآمدها، دست مدیران را برای افزایش حقوق یا ارتقای شغلی، بازتر میکند.
متن نامه درخواست افزایش حقوق
چطور یک نامه درخواست افزایش حقوق بنویسیم؛ یک نمونه متن نامه درخواست افزایش حقوق را برای شما قرار دادهایم:
آداب و اصول ارائه نامه درخواست افزایش حقوق
نگارش نامههای اداری اصول و ضوابطی دارد که مطمئنم اعضای سایت، آنها را میدانند و فقط جهت یادآوری آن را به شما عزیزان در ادامه مطرح میکنیم:
- خلاصه نویسی: اولین اصل در ارتباطات، خلاصه بودن است. اگر نامه شما بیش از حد طولانی باشد، چه بسا حتی خوانده نشود!
- رعایت سبک نامههای سازمانتان: هر سازمان سبک خود را در نامه نگاری دارد، مثلاً در سازمانی ممکن است که اصلاً نامههای کاغذی ممنوع باشد و فقط امکان استفاده از اتوماسیون اداری وجود داشته باشد.
- غلطهای تایپی: نیازی به گفتن نیست که غلطهای تایپی به شدت از احترام نویسنده نامه کم میکند و البته بدتر از آن باعث ایجاد حس منفی میشود.
- ویژگیهای نگارشی: از مشکلات متداول در نامههای اداری، عدم رعایت نکات نگارشی و ویرایشی ساده و پیش پا افتاده است. حتماً توضیحات حداقلی در این زمینه را مطالعه کنید.
- تمیز بودن برگه درخواست: به نظر من برگه درخواست باید اینقدر تمیز باشد و هیچ تا و خط نکته منفی دیگری روی آن وجود نداشته باشد بهطوریکه فرد از تمیزی آن لذت ببرد!
- ظاهر زیبا و فونت مناسب: نکته آخر این که اگر سازمان شما قالب خاصی برای نامههای اداری ندارد، حتماً از فونت خوانا و به اندازه کافی درشت استفاده کنید و در صفحهآرایی آن دقت کافی داشته باشید.
سبک کلی یک نامه درخواست افزایش حقوق
عموماً متن نامههای درخواست افزایش حقوق به شکل زیر نوشته میشود:
- حسن جویی و تعریف از مدیر
- بیان مشکل
- ارائه درخواست
- جمعبندی مثبت
حال با توجه به این توضیحات، میتوانید یک نمونه متن نامه درخواست افزایش حقوق را مشاهده کنید:
نمونه متن نامه درخواست افزایش حقوق
در ادامه یک نمونه متن نامه درخواست افزایش حقوق که به زبان بسیار ساده نوشته شده است را مطالعه میکنید که میتوانید بسته به درخواست خود آن را تغییر دهید و اصلاح کنید.
نمونه اول متن درخواست افزایش حقوق
جناب آقای ……………….
با سلام و عرض ادب، ضمن تشکر و قدردانی از محبتهای بی دریغ و همیشگی جنابعالی، به استحضار میرساند، افزایش روزافزون نرخ تورم و تحمیل آن به پیکر قشر حقوق بگیر، تناسب دخل و خرج خانواده را به نحوی بر هم ریخته که بههیچعنوان دریافتی جاری حداقل نیازهای اولیه را نیز تأمین نمینماید، لذا خواهشمند است با توجه به این که اینجانب منبع درآمد دیگری غیر از این شرکت برای تأمین معاش خود ندارم، عنایت فرموده دستور تجدید نظر در حقوق دریافتی بنده را امر به ابلاغ فرمایید. باشد که این لطف جنابعالی، دلگرمی پشتکار و ارتباط خوب مرا با این مجموعه چندین برابر نماید.
نمونه دوم متن درخواست افزایش حقوق
بسمه تعالی
جناب آقای ……………….
رییس محترم ……..
موضوع : تقاضای افزایش حقوق
با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار آن مقام محترم می رساند نظر به افزایش حقوق کارکنان در سال جدید، تا کنون حقوق اینجانب افزایشی نداشته است. لذا از آن مقام محترم تقاضا دارم درصورت صلاحدید دستورات لازم درخصوص افزایش حقوق اینجانب را به امور اداری صادر فرمایند.
پیشاپیش از بذل محبت و همکاری صمیمانه جنابعالی کمال تشکر را داشته و امیدوارم با توکل بر خداوند متعال و مدیریت مدبرانه حضرتعالی و تلاش تمامی همکاران گرامی در رسیدن به اهداف عالیه شرکت، موفقیت روز افزون حاصل گردد.
نام و نام خانوادگی
امضا کارمند
چند سؤال متداول در مورد افزایش حقوق:
۱- آیا تنها کسانی که پارتی دارند رشد میکنند؟ ممکن است خیلی از کسانی که به پستهای بالایی میرسند با پارتی بازی و آشنا داشتن به جایگاه کنونیشان رسیده باشند، اما به نظر شما اگر اینگونه فکر کنیم که تمام افراد موفق، با پارتی موفق شدهاند، آیا امکان رشد برای ما فراهم میشود؟ آیا دیگر تلاش و کوشش معنا پیدا میکند؟ چه فکر کنید میتوانید و چه فکر کنید نمیتوانید؛ در هر دو صورت حق با شماست!
۲- به اندازه حقوقت کار میکنی؛ یا بیشتر و یا کمتر؟ اگر به نوع کار کردن افراد موفق نگاه کنید، میبینید که اکثر انسانهای موفق، همیشه در مقطعی، بیش از میزان حقوقی که گرفتهاند کار کردهاند و در این شرایط بوده که درخواست ارتقا و افزایش حقوق داشتهاند. در حقیقت اگر شما دقیقاً به اندازه حقوقتان یا کمتر از آن کار میکنید، پس با چه منطقی میتوانید درخواست افزایش حقوق یا ارتقای شغلی داشته باشید؟ اگر میخواهی بیشتر داشته باشی، باید بیشتر از یک نفر باشی!
۳- چرا همیشه توهم مهم بودن داریم؟ به یاد دارم برای کاری به شرکتی مراجعه کرده بودم. یکی از کارمندان آن شرکت برای من درد دل میکرد و میگفت: «من آچار فرانسه این شرکت هستم. کلی کار میکنم و اگر یک روز نباشم، کارها لنگ میماند؛ اما حقوقم کم است!». درحالیکه وقتی با مدیر آن شرکت صحبت میکردم، از دست او مینالید و میگفت: «ماندهام چطور این کارمندم را اخراج کنم!»
در واقع آن کارمند دچار نوعی خطا شده بود و فقط فکر میکرد که دارد کارش را به خوبی انجام میدهد! مراقب باشید به این خطای درونی دچار نشوید و هرگز فکر نکنید که الان در بهترین شرایط کاری هستید. بلکه همواره با نگاهی «رشد گونه» به کار و فعالیتهای خود بنگرید. شاید برایتان جالب باشد که مطابق با نتایج یک نظرسنجی، بیش از 80 درصد از رانندگان تاکسی معتقدند که جزء 50 درصد از بهترین رانندگان شهر هستند.
۴- من چقدر میارزم و چه مهارتهایی دارم؟ یکی از روشهایی که میتوانید با استفاده از آن، میزان اهمیت خود برای جایی که در آن کار میکنید را بسنجید این است که از خود بپرسید: «اگر من از این شرکت بروم، چه کسی در چه مدت زمانی میتواند تمام کارهای من را انجام دهد؟»
خیلی از مواقع دیده شده که شخصی که خیال میکند هیچ جایگزینی ندارد، از محل کارش رفته و شخصی جایگزینش شده که اتفاقاً بسیار بهتر از او کار میکند. در واقع اگر «جایگزین پذیری» شما راحت است، نباید توقع ارتقا و افزایش حقوق داشته باشید. تنها در صورتی که «جایگزین پذیری» شما سخت باشد، شما یک فرد لایق و شایسته هستید.
۵- چگونه درخواستهای خود را مطرح کنیم؟ برای اینکه درخواستهای خود مثل درخواست افزایش حقوق را مطرح کنید، باید به نکاتی توجه کنید. این نکات میتواند در موفقیتآمیز بودن درخواست شما یا شکست آن، تأثیرگذار باشد.
نکته اول: الان زمان مناسبی برای درخواست است؟
اینکه چه زمانی درخواست خود را مطرح کنید، بسیار مهم است. پیش خود، همه جوانب را در نظر بگیرید. مثلاً ببینید چه زمانهایی حال مدیرتان بهتر است و یا اینکه در چه مواقعی سرش خلوتتر است. معمولاً ابتدا و انتهای هفته، زمان مناسبی برای ارائه درخواستها نیست. همچنین در زمانهایی که مدیر تحت فشار کاری یا مالی است، اصلاً زمان مناسبی برای ارائه درخواستها نیست.
نکته دوم: از مدیر راهنمایی بخواهید و او را در موقعیت خود قرار دهید
میتوانید برای ارائه درخواستهایتان از خود مدیر مشورت بگیرید. مثلاً به او بگوئید: «آقای مدیر؛ هزینههای ماهانه من خیلی بالا رفته است. به نظر شما من چه کاری میتوانم انجام دهم که برای شرکت ارزشآفرین باشم و حقوقم بیشتر شود؟ ممکن است مرا راهنمایی کنید؟»
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید، افزایش میزان درآمد شرکت است. مثلاً یکی از کارمندان از من همین درخواست را کرد. من به او گفتم اگر بتواند برای شبکههای اجتماعی ما، ارزشآفرینی کند، میتواند حقوقش را زیاد کند. او همین کار را انجام داد و چون باعث افزایش درآمد کلی شرکت شد، طبیعتاً باعث افزایش میزان درآمد خودش هم شد.
سخن پایانی
در مقاله کامل و جامع پیشنهاد افزایش حقوق تلاش کردیم در سه موقعیت، بهترین کارهایی که باید انجام دهید را به شما یادآوری کنیم: قبل از پیشنهاد افزایش حقوق، در حین آن و بعد از آن.
همچنین به شما نبایدهایی که استفاده از آنها در موقع درخواست بیشتر کردن حقوق ممنوع است را گوشزد کردیم.
در انتها نیز چند متن پیشنهادی در رابطه با افزایش حقوق برایتان به رشته تحریر درآوردیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله فوق العاده لذت کافی برده باشید. مشتاق خواندن نظراتتان در انتهای مقاله هستیم…!
و پیشنهاد ما برای افزایش حقوق شما:
در محصول پیشرفت شغلی، به جز روش هایی که برای افزایش حقوق به شما پیشنهاد دادهایم، روشهایی فوقالعاده برای رشد و پیشرفت در سازمان یا هرجای دیگری که کار میکنید قرار دادهایم.
حتما سری به محصول زیر بزنید و دربارهاش بیشتر بخوانید:
۴۴ دیدگاه دربارهٔ «تکنیک های درخواست افزایش حقوق + نمونه متن درخواست افزایش حقوق»
با سلام خدمت جناب بهرامپور.
در مورد اینکه بارها فرمودید کارمند خوب وجود ندارد خواستم عرض کنم که خب شما خود روزی کارمند بودید و قطعا عرایض بنده را درک خواهید کرد :
اگر خودمان را جای کارمندان بگذاریم علت را در مییابیم
کارمندان هر چه قدر هم تلاش کنند و حتی با وجود افزایش حقوق، باز تورم جلوتر از ایشان است و جهش آنچنانی در زندگی ایشان اتفاق نخواهد افتاد و یک شکاف طبقاتی بین زندگی کارمند و کارفرماها هست که این اختلاف دلسردی می آورد.
طبیعی است که کارفرما باشور و انگیزه میکوشد تا هر روز رشد بیشتری به کسب و کارش بدهد و همچنین سایر سهام داران و شرکا در صورت وجود،
اما کارمندی که قله ی رشدش چندان هم بلند نیست طبیعی است که دل به کار ندهد و نردبانی برای رشد سایرین نشود.
سلام همراه عزیز بیشتر ازیکی
خوشحالیم که دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ همیشه ذکر شده که با کارمند های خوب یک کسب و کار اوج گرفته میشه مثل بیشتر ازیک؛ در هیچ یک از محتوای منتشر شده از ما این موضوع ذکر نشده است؛ مطمئنید از محتوای سایت ما چنین چیزی را برداشت کرده اید؟
سلامو تشکراز راهنمایی مفیدتان جهت اگاهی از موقعیت خود مان و کارفرما
سپاس بابت همراهی ارزشمندتون
بسیار عالی
سپاس بابت همراهی ارزشمند شما
با عرض سلام
تمامی موارد و نکته ها از نظر من که در ذهن خودم قبلا مرور میکردم در این مقاله بود و به من کمک کرد تا موضوع را دسته بندی و هدفمند سراغ درخواستم بزم
با آرزوی سالی پر از برکت برای شما
با تشکر
خوشحالیم که همراهمون هستید و تو روزای اول سال جدید به فکر رشد فردیتون هستید؛ تبریک به شما
امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر
شخصا فک میکنم که ما بایت حقوقمون با انجام این +. طرق دیگه ارتقا بدیم به خاطر خوشگلی، بهانه ها چون اگه غنی شیم همه غنی میشن
مدیری که کارمند لایقشو بشناسه باید هر سال حقوقشو بالا ببره بدون اینکه کارمند چیزی بگه. اگه اینطور نباشه اون مدیر لیاقت کار خوب رو نداره. به قول معروف اینکه هیچ مسیر رشدی چه از نظر حقوق و مزایا و چه از نظر جایگاه در شرکت وجود نداشته باشه و انتظار داشته باشن کارمند مسئولیت بیشتری رو قبول کنه و متعهد به کار با کیفیت باشه بیشتر شبیه طنزه تا واقعیت.
خیلی ممنونم از تیم بیشتر از یک
خوشحالیم که بیشتر ازیکی هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
عالی و مفید بود ممنون از شما
خوشحالیم که این روزا شما اهل مطالعه هستید؛ همراهیتون ارزشمنده.
سلام.
میشه لطف کنید ابتدای مقالات زمان مطالعه رو اضافه کنید ؟
میدونم که هرکسی ممکنه سرعت مطالعه ی متفاوتی داشته باشه ولی این کار بهم کمک میکنه بدونم مقاله ای که انتخاب میکنم برای مدت زمانی که دارم بهش اختصاص میدم مناسبه و باعث میشه تمرکز بیشتری روی متن مقاله بذارم.
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که در این مقاله همراه ما بودید؛ نظرتون به تیم محتوا منتقل شده است؛ مرسی که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام
باتشکر از شما بابت توضیحات خوب و کامل
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که اهل مطالعه مقالات آموزشی هستید؛ تبریک به شما
رضایت و همراهیتون باعث افتخار ماست؛ ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
بیشتر ازیک نفر
عالی بود. من واقعابابت حقوقم و صحبت درباره ان دچار مشکل بودم اما الان میدونم که باید چه کاری انجام بدم.ممنونم خیلی
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ همراهیتون باعث افتخارمون هست…
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
با سلام
من به راهنمایی شما نیاز دارم ممنون میشم ایمیلینون رو برام بزارین
سلام همراه عزیز
میتونید از طریق دایرکت، تلگرام، پشتیبانی سایت ( تیکت ) با ما در ارتباط باشید.
ادرس ایمیل ما:
site@bishtarazyek.com
بیشتر ازیک نفر باشید.
سلام. شخصا این مقاله نکات خوبی رو برای من که درگیری و دغدغه ذهنی داشتم، بیان کرد. سپاسگزارم.
خوشحالیم که دنبال محتوا و مقاله های آموزش هستید؛ امیدواریم در ادامه هم بتونیم براتون محتوایی مفید ارائه دهیم.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
باسلام و احترام ، مطالب بسیار مفید بودند و به نکات دقیقی و مهمی اشاره شده بود
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش و یادگیری دارید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
با سلام و عرض ادب خدمت نویسندۀ محترم این موضوع ، واقعا مطالب خیلی آموزنده و مفید بود ، خودم شخصا با این مشکل دچار بودم که چگونه بتوانم درخواست افزایش حقوق در حالی بدهم که مدیرم ازم نا راحت نشه و سخنانم موثر تمام شود ، با خوانش ای مطلب واقعا راهش را پیدا کردم
دوست گرامی سلام
از شما ممنونیم که در این مسیر ما رو همراهی میکنید موفق، شاد و بیشتر از یک نفر باشید.
ممنون از مقاله خوبی که برای درخواست افزایش حقوق نوشته اید بسیار نکات مثبت و آموزنده برای بنده داشت، این مقاله ارزش چندبار خواندن را دارد.
چقدر خوب که دغدغه آموزش و یادگیری دارید؛ همراهیتون باعث افتخاره
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
خیلی عالی بود، دست شما درد نکنه، بنده از مقاله شما کمک گرفتم و درخواست دادم، با افزایش حقوق بنده موافقت شد. بسیار سپاسگزارم.
سلام دوست عزیز
به به تبریک به شما که اهل اموزش و عملگرایی هستید…
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید…
با سلام و احترام
درخواست حقوق بیشتر برای من خیلی سخته ، چون باعث تمسخر و نتیجه نگرفتن است و با روش خودم ادامه می دهم و نتیجه کمتری هم داشته ،من دائما” شکرگزاری میکنم و از این احساس نتیجه بهتری میگیرم
خداوندا بهترین شکرگذاری را بابت همه نعمت هایت می کنم . همین لحظه ای که دارم این متن را تایپ می کنم و احساس خوب و عالی دارم ، همین موبایل و لب تابی که دارم با آنها کار می کنم ، لحظه به لحظه نفس کشیدنم را شکر می گویم و این را آن زمان درک کردم که در بیمارستان برای عیادت پدرم رفته بودم ، واقعا” سلامتی نعمت بزرگی است ، من به خاطر تک تک اعضا و جوارحم ، خداوند را سپاسگذاری می کنم ، چشمانی که با آنها می بینم ، به خاطر آنکه در عمل آخری که سالها قبل داشتم ارزش دیدن را فهمیدم ، به خاطر پاهای سالمی که دارم شکر ، وقتی پایم در گچ بود و با عصا این طرف و آن طرف می رفتم ، فهمیدم نعمت راه رفتن با پای سالم چه لذتی دارد ، به خاطر گوش هایم شکرگزاری، چون دائما” چیزهای خوب از جمله کتاب های صوتی را می شنوم و به من احساس خوب می دهد ، خدایا سپاسگذارم به خاطر انگشت های سالمی که دارم و آن زمان قدر آنها را فهمیدم که از درد نمی توانستم آنها را خم و راست کنم ، خداوندا به خاطر قلبی که در تنم است تو راشکر می گویم ، تنها به خاطر اینکه افراد بسیاری هستند که بارهای به بیمارستان مراجعه می کنند و برای درمان اقدام می کنند از جمله آن ها برادر و پسر عمویم هستند که مشکل قلبی دارند و آرزوی سلامتی برای آنان دارم ، خدایا تو را شکر می کنم به خاطر نعمت کلیه های سالمی که دارم ، برای اینکه آشنایان بسیاری دارم که مشکل کلیه دارند از جمله پدر و مادر و … آرزوی سلامتی برای همه عزیزان ، اطرافیان و تمامی انسانها دارم ، یا من اسمه دواء و ذکره شفا✅✅✅
این متن شکرگزاری من تنها و تنها اشاره به داشته هایمان دارد که از آنها غافل هستیم و قدر آنها را زمانی می دانیم که از دست رفته باشند ، هر روز خدایم را سپاسگذاری میکنم ، فقط در صورتی که نعمت فراموشی آنها را پیدا نکنم ، موفق و پیروز باشید ، شکرگزار نعمت های الهی “لطیف حنضلی”
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحال هستیم که همراهمون هستید و نظراتتون رو با ما به اشتراک میگذارید.
دوست عزیز بنظر لازمه که در خصوص مهارت عزت نفس و اعتماد به نفستون کمی بررسی کنید و ببینید که در خصوص این موضوع ضعف دارید یا خیر…
خیلی جالب بود ، طوری ک من کامل مقاله رو خوندم ، ممنونم بابت اشتراک گذاری اطلاعات ارزشمندتون .
سلام و با تشکر از مقاله ی بسیار خوبتان . من مدیر مالی شرکت هستم و باید برای تعین کردن حقوق پرسنل امسال با مدیر عامل صحبت کنم ولی مدیر عامل اصولا در این زمان از سال بسیار عصبی هستند و اصلا دوست ندارند در مورد حقوق با ایشان صحبت شود و همیشه اواخر فروردین ماه که میشود تهدید به تعطیلی شرکت میکنند که پرسنل جرات نداشته باشند از افزایش حقوق حرف بزنند . و انصافا باید بگویم که پرسنل هر کدام به جای چند نفر کار میکنند و همه زحمت کش هستند . ولی حقوق بسیار پایین . لطفا مرا راهنمایی کنید تا چگونه با این رییس رفتار کنم که افزایش حقوق بدهد . ممنون
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که مقاله تکنیک های درخواست افزایش حقوق را مطالعه کردید.
امیدواریم با اجرایی کردن موارد گفته شده در این مقاله بتوانید این مسئله را بر طرف کنید.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
عالی
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مقاله تکنیک های درخواست افزایش حقوق برای شما مفید بوده.
ممنون که در این مسیر همراه ما هستید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
عالی
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحالیم که مقاله افزایش حقوق براتون موثر و کاربردی بوده
ما رو در جریان موفقیت های بیشترتون قرار بدین
ممنون از همراهی شما
موفق و بیشتر از یک نفر باشید
بسیار عالی بود.
بسیار خوب و مفید
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مقاله تکنیک درخواست افزایش حقوق برای شما مفید بوده.
مارو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …