اعتیاد به موبایل ؛ اعتیاد عصر حاضر…!

سرفصل های مهم این مقاله

اعتیاد به موبایل ، اعتیاد عصر حاضر است.
گوشی‌های هوشمند، دسترسی به دنیای بی انتهای شبکه‌های اجتماعی را سهل و آسان کرده است.
بااین تلفن‌ها می‌توانیم از اخبار مطلع شویم، در شبکه‌های اجتماعی فعال باشیم، ایمیل چک کنیم، ویدئو تماشا کنیم و هزار کار دیگر با اپ های مختلف انجام دهیم.
اگر آنتن داشته باشید و خط اینترنت، فعالیت با موبایل دیگر هیچ محدودیتی نخواهد داشت. چه روی خط عابر پیاده رو در خیابان باشید و چه در روی تخت خواب خود، آرمیده!
اما گاهی اعتیاد به موبایل می‌تواند اطرافیانمان را برنجاند.
مثلاً وقتی در تعطیلات هستیم، در مهمانی و یا سر میز غذا!
گاهی آنقدر مشغول چک کردن تلفن همراهمان هستیم که یادمان می‌رود در اطرافمان چه می‌گذرد! حتی ممکن است در یک چاله بیفتید!
جالب است بدانید آنقدر این قضیه تبدیل به معضل شده که در یکی از ایستگاه‌های اتوبوس شهر آگزبورگ آلمان، چراغ‌های راهنمایی روی زمین نصب شده است!
اگر تلفن همراه اولین چیزی است که به محض بیدار شدن از خواب به سراغش می‌روید، اگر موبایل یا تبلت‌ شما حتی تا حمام و دستشویی همراه شماست و اگر خالی شدن شارژ موبایل ترسناک‌ترین اتفاق در زندگی روزمره شماست، ممکن است شما هم در زمره معتادان به اینترنت و تلفن همراه هوشمند باشید.

بله!
همه چیز زیر سر این پدیده بی زبان است. اسمارت فون ها!

از وقتی این تلفن‌ها وارد زندگی ما شدند، شرایط تغییر زیادی کرده است. سیم کشی‌های مغز ما آنقدر وابسته و دلبسته این تلفن‌ها شده که شاید هوا را از شما بگیرند بتوانید زنده بمانید اما بدون تلفن همراه هرگز!

بچه مهم تره یا موبایل!؟

در یک مطالعه برای بررسی اعتیاد به موبایل چندین فرد تحت آزمایشی جالب قرار گرفتند.
در این مطالعه هدف این بود که تأثیر گم شدن یکی از این چهار چیز بر روی افراد مختلف مورد تست قرار بگیرد: «کیف پول، سوئیچ، موبایل و بچه!»
نتایج این مطالعه حیرت آور بود.
اولین چیزی که اکثر افراد متوجه گم شدن آن می‌شوند، نه بچه که «موبایل هوشمند» آن‌هاست. در رده دوم بچه، در رده سوم سوئیچ و در رتبه آخر هم کیف پول قرار می‌گرفت!

آیا-اعتیاد-به-موبایل-قابل-حل-است؟

عجیب است که موبایل حتی از فرزند هم مهم‌تر شده و بدون آن زندگی گویی چیزی کم دارد؛ اما واقعاً می‌شود بدون موبایل هم زندگی کرد؟ چه راهی برای کنترل و مدیریت اعتیاد به موبایل وجود دارد؟ چطور می‌توانیم از این پدیده‌ها، «درست» استفاده کنیم؟
در دوره حرفه‌ای یکی از بیست و یک درس به صورت کامل به مبحث موبایل و چگونگی استفاده صحیح از آن اختصاص دارد.
از جمله مضرات دیگر این شبکه‌ها، ایجاد حالات بد در تفکر ما است.
سال گذشته میلادی، انجمن سلطنتی سلامت عمومی در تحقیقی از حدود 1500 نفر در سنین 11 تا 25 سال خواست تا خلق و خوی‌شان در زمان استفاده از پنج شبکه اجتماعی محبوب را ثبت کنند. براساس نتیجه این تحقیق به نظر می‌رسد، شبکه اجتماعی اینستاگرام بیش از همه بر اضطراب و خودکم‌بینی افراد تأثیر داشته است.
در این بررسی از هر ده نفر، هفت نفر گفته بودند که اینستاگرام باعث شده که تصویر خیلی بدی از بدنشان داشته باشند و نیمی از شرکت کنندگان 14 تا 24 ساله گفتند که اینستاگرام و فیسبوک حس اضطراب را در آن‌ها تشدید کرده است. دو سوم از شرکت کنندگان هم گفتند که فیسبوک قلدری آنلاین را افزایش داده است.

برای اینکه با محصول حرفه ای ما آشنا بشید روی لینک زیر کلیک کنید 

 

اعتیاد-به-اینترنت

موبایل؛ اعتیاد آور یا کار راه انداز؟

شاید شما هم از آن دسته افراد باشید که معتقدند موبایل‌ها نه اعتیاد آور، بلکه به شدت کمک کننده و تسهیل کننده زندگی است.
البته که استفاده صحیح از هر تکنولوژی می‌تواند زندگی را آسان‌تر کند و اتلاف وقت و انرژی را به حداقل برساند.
اما آیا اعتیاد به موبایل هم همینطور است؟
آیا گوش دادن بیش از حد اخبار یا گشت و گذار بدون هدف در شبکه‌های اجتماعی هم همینطور؟
آیا این کارها باعث نمی‌شود از هدفتان دور شوید و وقت کافی برای انجام کارهای مهم‌تر و موثرتر را نداشته باشید؟
اعتیاد به تلفن همراه آنقدر در حال «همه گیر شدن» است که در برخی کشورها از جمله آمریکا، مراکزی برای ترک اعتیاد به موبایل راه اندازی شده است.
در این کمپ‌ها، زندگی دور از اعتیاد دوباره به افراد آموزش داده می‌شود و به آنها گفته می‌شود که چطور به «بهترین شکل ممکن» از اینترنت و موبایل استفاده کنند.

اعتیاد-به اینترنت-مضر-است

از متفکرین بزرگ دنیا یاد بگیریم…

هفدهمین متفکر برتر جهان یعنی مارتین لیندستروم در پاسخ به سوالی که خودم شخصا در یکی از جلساتم با او در مورد اعتیاد به موبایل پرسیدم گفت: «من در طول سال به 250 کشور مختلف برای سخنرانی می‌روم. با این حال اسمارت فون ندارم!»
شاید این جمله اغراق آمیز یا دروغ به نظر برسد. شاید با خودتان بگویید «مگر می‌شود؟»
او تمام مواردی که باید از آن مطلع باشد را از طریق ایمیل پیگیری می‌کند؛ بنابراین وقتی می‌بینیم که هفدهمین متفکر دنیا و تعداد زیادی از روانشناسان در مورد خطرات استفاده زیاد از موبایل هشدار می‌دهند، به عمق خطرات آن پی خواهیم برد.
با این حال شاید نتوانیم استفاده از موبایل را به «صفر» برسانیم. در این صورت می‌توانیم موارد استفاده از آن را «کاهش» دهیم. به مرور زمان می‌بینیم که در مصرف انرژی و وقت چقدر پیشرفت می‌کنیم تا چه اندازه به کارهای عقب افتاده می‌رسیم و چقدر به سمت اهدافمان سریع‌تر حرکت می‌کنیم.
همچنین با برطرف کردن اعتیاد به موبایل، حالتان بهتر می‌شود، می‌توانید وقت بیشتری را برای خانواده یا کسانی که دوستشان دارید بگذارید و آموزش‌های بهتری ببینید.

معتادان-به-موبایل

بله گفتن به شبکه‌های اجتماعی یعنی نه گفتن به خیلی چیزها!

همزمان که به سوی موبایل و شبکه‌های اجتماعی جذب می‌شوید، به همان اندازه از خانواده و دوستان و آرامش ذهنتان دور می‌شوید.
با هر پستی که در قسمت اکسپلورر اینستاگرام می‌بینید، یک لبخند را از فرزندتان، از همسرتان و یا از دوستانتان دریغ می‌کنید. فرصت صحبت کردن و تفکر را از دست می‌دهید.
مطابق با نتایج دیگر همان تحقیقاتی که در بالا به آن اشاره شد، نیمی از کاربران 18 تا 34 ساله گفته‌اند ترک شبکه‌های اجتماعی تأثیر مثبتی بر خواب آنها داشته و روابط آنها را در دنیای واقعی بهتر کرده است. حدود نیمی از این افراد (47 درصد) هم معتقد بودند که این کار در کل برای سلامت آنها سودمند بوده است.

اعتیاد-به-موبایل-ضرر-دارد

اعتیاد به موبایل ، درمان پذیر است؛ اگر…

درمان اعتیاد به صورت یکدفعه ای شاید چندان خوشایند نباشد.
در عوض می‌توانید به مرور زمان این اعتیاد را کاهش دهید.
وقتی برای خودتان هدف گذاری داشته باشید، دیگر شاید کمتر وقت داشته باشید تا بدون دلیل در شبکه‌های اجتماعی گشت و گذار کنید.
فیلم سمینار هدف گذاری (رایگان) می‌تواند به شما در این زمینه کمک زیادی کند. از لینک زیر این فیلم را تماشا کنید:

توصیه‌های دیگری که برای کم کردن وقت‌گذرانی در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است:

  • وقتی در مراسم و مناسبت‌های اجتماعی شرکت می‌کنید به هیچ عنوان از شبکه‌‎های اجتماعی استفاده نکنید.
  • بعد از ساعت 6 بعد از ظهر از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنید.
  • اکانتهای شخصی را در محل کار یا مدرسه چک نکنید.
  • شبکه‌های اجتماعی را قبل و بعد از خواب و در رختخواب ممنوع کنید.

یک نکته: اینکه ما کارمان با اینستاگرام باشد و شبکه‌های اجتماعی و حتی از این راه پول دربیاوریم، هم بهانه خوبی برای اعتیاد به موبایل و شبکه‌های اجتماعی نیست.
شما اگر کارتان هم با این شبکه‌ها باشید، صرفاً تولید کننده محتوا هستید. نباید خودتان هم اسیر آن شوید و مصرف کننده آن باشید.
بنابراین در یک جمع بندی، بدانید و آگاه باشید که اعتیاد به موبایل (دقت کنید: اعتیاد به موبایل با استفاده صحیح از آن متفاوت است) شما را از اهدافتان دور می‌کند و کیفیت روابطتان با نزدیکانتان را به تدریج کاهش می‌دهد. لطفاً برای استفاده صحیح از آن برنامه ریزی مناسبی داشته باشید و نتایج آن را در دراز مدت ببینید.

در آزمون رایگان اعتیاد به اینترنت شرکت کرده اید؟
روی لینک زیر کلیک کنید تا از میزان اعتیاد خودتان (!) با خبر شوید!

زندگی بدون اینترنت – آزمون تست اعتیاد به اینترنت

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد  دوره فوق العاده حرفه ای بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

دوره-حرفه-ای

 

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱ دیدگاه دربارهٔ «اعتیاد به موبایل ؛ اعتیاد عصر حاضر…!»

  1. اینترنت زیاد اعتیاد نیست بلکه مفید هم هست ولی این وسایل ارتباطی به خیال خود اجتماعی شاید آنقدر مفید نباشند که اگر بخواهند آنها هم میتوانند مفید باشند؛بعدشم اگر نیتشان خیر است چرا خود ساعاتی را ارتباطشان با مردم قطع نمیکنند که مردم که همگی شاید توان جلوگیری خودرا نداشته باشند پس تو ای که دستت میرسد خودت لطف کن و قانع باش حداقل ۸ ساعت فعالیتت رو متوقف کن در هر منطقه به اقتصایه شرایط زمانی ومکانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟