چگونه پخته حرف بزنیم؟

سرفصل های مهم این مقاله

حرف زدن توانایی بسیار مهمی است که هر فرد برای برقراری ارتباطات موفق به آن نیاز دارد. اما پخته حرف زدن مهارتی است که با تمرین و آگاهی از اصول ارتباطی، قابلیت بهبود دارد. همه ما دغدغه داریم که چگونه بهتر حرف بزنیم و پیام‌هایمان را به شیوه‌ای مؤثر انتقال دهیم. پخته حرف زدن یک هنر است که می‌توان با تمرین و توجه به جزئیات به آن دست یافت. اما چگونه پخته حرف بزنیم؟ همانطور که شاید بدانید، برخی از تکنیک‌ها برای پخته حرف زدن عبارت‌اند از:

  • شیوایی و رسایی کلام
  • لحن مناسب
  • استفاده از کلمات مناسب و به‌جا
  • و…

اما این‌ها فقط برخی از تکنیک‌ها هستند. در این مقاله، به سایر اصول و تکنیک‌ها برای پخته حرف زدن پرداخته و راهکار‌هایی برای بهبود مهارت ارتباطی مطرح می‌کنیم.

 

چگونه می‌توانیم به شکل پخته و بالغانه سخن بگوییم؟

چگونه پخته حرف بزنیم و بالغ به نظر برسیم؟

پخته حرف زدن یک هنر است که می‌تواند در زندگی شخصی و حرفه‌ای شما تأثیرگذار باشد. به کمک روش‌های زیر و همچنین استفاده از ابزارهای متنوع برای بهبود حرف زدن، قادر خواهید بود ارتباط خود با دیگران را به سطح جدیدی برسانید و از تأثیرگذاری و اطمینان در ارتباطات خود بهره‌مند شوید:

1_ عمق صدای خود را بالا ببرید

صدای یک فرد پخته دارای عمق است و این عمق صرفاً با پایین آوردن عمدی صدا به‌دست نمی‌آید. اگر به طور مصنوعی صدای خود را پایین بیاورید، فکر می‌کنید تا چه مدت می‌توانید این کار را ادامه دهید؟ حتی یک دقیقه هم نمی‌توانید به راحتی و به شکل طبیعی صحبت کنید. برای ایجاد عمق صدا، باید صدای کامل خود را پیدا کنید. هنگامی که با صدای کامل صحبت می‌کنید، نه تنها پخته، بلکه قابل اعتماد نیز به نظر خواهید رسید.

2_ وضوح صدای خود را تقویت کنید

صدای یک فرد بالغ واضح است و به راحتی شنیده می‌شود. این صدا نباید حالت زمزمه داشته  یا خیلی آرام باشد. افراد با صدای پخته، افکار، ایده‌ها و عقاید خود را به‌طور شفاف بیان می‌کنند. برای صحبت کردن با وضوح، خود را رها کنید و هنگام مکالمه، از هوای کافی استفاده کنید. سعی داشته باشید که از تنفس دیافراگمی استفاده کنید.

با صحبت کردن با وضوح، نه تنها متوجه خواهید شد که حرف زدن‌تان شفاف‌تر شده است، بلکه بسیاری از مشکلات مربوط به صدا، مانند زیر لب حرف زدن، کم‌حرف بودن و تند صحبت کردن نیز حل خواهند شد.

 

 

 

 

3_ باز بودن و گشودگی صدا خود را بیشتر کنید

چگونه پخته حرف بزنیم و متفاوت باشیم؟

یک فرد پخته با گشودگی و بدون اجبار و فشار صحبت می‌کند نه با حالت گرفته و نه فشرده. یک صدای پخته، آزاد و رهاست. در این صدا می‌توانید اصالت و بخشندگی را حس کنید.

برای ایجاد گشودگی در صدا، با بدن خود راحت باشید. هر گونه تنش فیزیکی مانع از باز شدن صدا می‌شود. به‌یاد داشته باشید که درون شما صدایی غنی‌تر، رساتر و اصیل‌تر وجود دارد. هنگامی که برای صحبت کردن از کل بدن خود و نه فقط دهان یا گلو استفاده می‌کنید، صدایتان را دوست خواهید داشت و شروع به ایجاد اعتماد‌به‌نفس، اصالت و گشودگی خواهید کرد.

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که ابتدا باید طرز فکر خود را تغییر دهند، سپس صدای آن‌ها نیز تغییر خواهد کرد. آن‌ها قدرت عظیم صدای خود را درک نمی‌کنند. صدای شما، توانایی توانمندسازی و تحول شما را دارد. صدایتان را پرورش دهید تا ویژگی‌های منحصربه‌فرد و قدرتی را که در درون شما نهفته است، کشف کنید. از این ابزار قدرتمندی که در اختیار دارید به خوبی بهره ببرید.

4_ مودب باشید

بهترین راه برای اثبات اینکه به نسخه‌ بالغ‌تری از خودِ سابقتان تبدیل شوید، رفتار مودبانه‌ است. در واقع، این همان روشی است که همه باید در پیش بگیرند. به چیزهای کوچک توجه کنید، مانند نحوه دست دادن در اولین ملاقات با کسی یا اوقاتی که باید «لطفاً» و «متشکرم» بگویید. برای اینکه حرف خود را به کرسی بنشانید، وسط صحبت دیگران نپرید و کمی برای نوبت صحبت خود صبر کنید. به نیازها و احساسات دیگران فکر کنید و ادب را رعایت کنید!

5_ بیشتر بدانید!

یکی دیگر از بهترین راه‌ها برای پخته‌تر و بالغ‌تر شدن، تلاش مداوم برای مطلع بودن از اتفاقات پیرامون و یادگیری در مورد تقریباً هر چیزی است. کنجکاو باشید و تحقیق کنید! بخشی از بالغ بودن، درک اتفاقاتی است که برای شما یا در اطراف شما رخ می‌دهد، بنابراین هرگز یادگیری را متوقف نکنید! به این ترتیب، برای تمام موقعیت‌های مختلفی که ممکن است در طول مسیر با آن‌ها روبه‌رو شوید، آماده‌تر خواهید بود.

 

 

 

 

6_ مغرور نباشید

چگونه پخته حرف بزنیم و جذاب باشیم؟

بسیاری از مردم بر این باورند که افراد مغرور، در واقع نابالغ و گاهی اوقات حتی آزاردهنده هستند. معمولا افراد دوست ندارند به کسی گوش دهند که در مورد کارهایی که انجام نداده است لاف می‌زند یا با دیگران با بی‌احترامی رفتار می‌کند. پذیرفتن اینکه شما کامل نیستید، اینکه کمی ناامنی دارید، شجاعت می‌خواهد؛ اما خب، همین چیزهاست که شما را منحصربه‌فرد و اصیل می‌کند و باید به فرد فوق‌العاده‌ای که هستید افتخار کنید.

7_ روی لحن صحبت خود کار کنید

صحبت کردن با صدای خیلی بلند، نشانه‌ بی‌ادبی است. از طرف دیگر، صحبت کردن با صدای خیلی آرام هم می‌تواند نشانه‌ خجالتی بودن باشد. با یک صدای متوسط صحبت کنید که فردی که با او حرف می‌زنید متوجه شود، اما کسی که طرف دیگری از اتاق است، متوجه صحبت‌های شما نشود.

8 _ با دیافراگم صحبت کنید

شاید توضیح دادن آن کمی سخت باشد اما وقتی صحبت می‌کنید، سعی کنید که از راه بینی حرف نزنید. شما باید با شکم (دیافراگم) صحبت کنید. اگه به شکل درست آن را انجام دهید، متوجه می‌شوید که صدای شما بم‌تر یا بالغ‌تر به نظر می‌رسد. سعی کنید فن بیان یاد بگیرید و آن را تقویت کنید. برای این کار می‌توانید از دوره‌های فن بیان و سخن‌وری زیر نظر مربی‌های مجرب استفاده کنید.

 

 

 

 

9_ بدانید که چه زمانی باید صحبت کنید و چه زمانی نباید

چگونه پخته حرف بزنیم تا دیگران را جذب کنیم؟

صحبت کسی را قطع نکنید؛ مگر در موارد اضطراری. هنگامی هم که  می‌توانید صحبت کنید، گفت‌وگوهای کوچک داشته باشید.

11_ دامنه‌ لغات خود را گسترش دهید

دامنه لغات خود را افزایش دهید اما با این حال، برای اینکه باکلاس به نظر برسید، از کلمات قلمبه سلمبه هم استفاده نکنید. به‌جای آن، از مترادف‌های کلمات دیگر استفاده کنید. مثلا به‌جای کلمه «عشق» می‌توانید از کلمه «علاقه» استفاده کنید و تغییرات کوچکی از این قبیل.

12_ کلمات را درست بنویسید

موقع چت کردن یا پست گذاشتن آنلاین، کلمات را درست بنویسید. قبل از اینکه پستی را منتشر کنید، آن را مرور کنید تا مطمئن شوید که غلط املایی نداشته باشد.

 

 

 

 

13_ صادق و راستگو باشید

شیوه گفتار خود را برای جلب توجه دیگران تصنعی نکنید. تلاش کنید که صادقانه با دیگران ارتباط برقرار کنید.

14_ مواظب باشید به‌طور نامناسب نخندید یا شوخی نکنید

اگر کسی سعی دارد با شما جدی باشد و شما سعی کنید شوخ باشید، پخته و بالغ در نظر گرفته نخواهید شد.

 

 

 

 

برای پخته صحبت کردن از چه جملات و عباراتی استفاده کنیم؟

چگونه پخته حرف بزنیم و نظر دیگران را جلب کنیم؟

پخته حرف زدن یک مجموعه از مهارت‌ها و اصول است که می‌توان با تلاش و تمرین مداوم به آن‌ها دست یافت. اهمیت استفاده از اصطلاحات و اصول منطقی در حرف‌زدن را فراموش نکنید. برای انتقال پیام خود بهترین انتخاب‌ها را برای کلمات و عبارات داشته باشید. برخی از این عبارات و کلمات مناسب، شامل موارد زیر است:

1_ «می‌فهمم»

کلمه «می‌فهمم» و «متوجه‌ام»، صرف نظر از اینکه واقعا موضوع را درک کنید یا نه، نشانه‌ بلوغ و پختگی است. به همین سادگی. هر وقت کسی این عبارات را به شما می‌گوید، شما احساس آرامش و اطمینان می‌کنید. احساس می‌کنید که او حداقل آن‌ها برای شما احترام قائل است و این چیز خوبی است!

2_ «اجازه بده درباره‌اش فکر کنم»

این جمله برای زمانی که می‌خواهید پیشنهادی را رد کنید یا تمایل زیادی به چیزی ندارید، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. از طرفی، چه کسی می‌تواند شما را به‌خاطر اینکه می‌خواهید کمی درباره چیزی فکر کنید، سرزنش کند؟ این جمله در هر موقعیتی، معادل دکمه مکث در یک مکالمه است.

3_ «کاملا درسته»

چگونه پخته حرف بزنیم تا موثر باشیم؟

این جمله، راهی مناسب برای تایید حرف‌های دیگران است. با گفتن این جمله، هم بالغ‌تر به نظر می‌رسید و هم باعث بهتر شدن ارتباط اجتماعی می‌شوید. از طرفی، چه کسی دوست ندارد به او بگویند که در مورد چیزی درست می‌گوید؟

4_ «ممکنه کمک کنم؟»

این جمله بهتر است به‌جای «کمک می‌خوای؟» یا «می‌تونم کمکت کنم؟» است و کمی رسمی‌تر و باکلاس‌تر به نظر می‌رسد. با گفتن این جمله، فردی بالغ و باتجربه‌تر به نظر می‌رسید.

5_ «این باید سخت باشه»

این جمله راهی مؤثر برای نشان دادن همدردی و این است که به حرف‌های کسی اهمیت می‌دهید. این جمله بدون اینکه ادعای درک کامل شرایط طرف مقابل را داشته باشید، همدردی شما را نشان می‌دهد. به این ترتیب، بدون اینکه وانمود کنید که کاملاً او را درک می‌کنید، به او نشان می‌دهید که به حرف‌هایش گوش و به احساساتش اهمیت می‌دهید.

6_ «بگذارید بررسی‌اش کنم»

این جمله‌ای است که معمولاً در خدمات مشتری، زمانی که مشکلی نیاز به حل دارد، گفته می‌شود. اگر مشکلی به سرعت قابل حل نباشد، با گفتن این جمله نشان می‌دهید که به موضوع رسیدگی خواهید کرد. این یک جمله‌ مودبانه است، به شرطی که واقعاً قصد بررسی و رسیدگی به موضوع را داشته باشید.

7_ «در این مورد با شما تماس خواهم گرفت»

این جمله هم‌سطح با جمله‌ «بگذارید بررسی‌اش کنم» است و روشی خوب برای نشان دادن این است که درگیر حل مشکلی هستید، اما برای انجام آن به کمی زمان نیاز دارید. با این حال، همانطور که در مورد قبلی هم گفته شد، مطمئن شوید که واقعاً قصد حل مشکل یا پاسخ به سوال را دارید و از این جمله فقط به‌عنوان بهانه استفاده نمی‌کنید.

8_ «مطمئن نیستم که متوجه  شدم»

چگونه پخته حرف بزنیم ودر گفتگوها عاقلانه باشیم؟

این جمله، راهی عالی برای ابراز سردرگمی در زمانی است که متوجه حرف‌های طرف مقابل نمی‌شوید. این جمله به‌طور ضمنی نشان می‌دهد که شاید بخشی از حرف‌ها را متوجه شده‌اید، اما کاملاً مطمئن نیستید و از فرد مقابل می‌خواهید که توضیحات بیشتری ارائه دهد. این یک روش بالغانه و ظریف برای پرسیدن منظور طرف مقابل است.

9_ «می‌شه بیشتر در مورد منظورت توضیح بدی؟»

این جمله، روشی بالغانه برای بیان این است که شما چیزی را متوجه نشده‌اید. اما به‌جای اینکه بگویید گیج شده‌اید یا اصلاً نمی‌دانید موضوع بحث چیست، درخواست می‌کنید که «بیشتر» توضیح داده شود. با این کار حتی اگر واقعاً گیج و سردرگم هستید، باعث می‌شود تا بالغ و با اعتمادبه‌نفس به نظر برسید.

10_  «می‌خوای درباره‌اش صحبت کنی؟»

این جمله، روشی محترمانه و پخته برای پرسیدن در مورد تمایل کسی به صحبت کردن درباره مشکلی است که با آن روبه‌رو است. ممکن است تمایلی به صحبت نداشته باشند یا از اینکه می‌دانند شما آمادگی شنیدن حرف‌هایشان را دارید، قدردانی کنند. در هر صورت، این یک جمله‌ عالی است که می‌توانید برای نشان دادن همدردی خود به‌کار ببرید.

11_ «بگذار درباره‌ چیزی که به من کمک کرد، برایت تعریف کنم»

این جمله زمانی که از شما مشاوره خواسته می‌شود یا وقتی که احساس می‌کنید کسی که ناراحت است را باید تشویق کنید، راهی عالی برای الهام بخشیدن به فرد است. این عبارات و جملات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی، مسیر شما را به سمت ارتباطات مؤثرتر هدایت خواهند کرد.

کلام آخر

در مطلب، آموختیم که چگونه پخته حرف بزنیم. پخته حرف زدن یک مهارت است که با تمرین و توجه به جوانب مختلف ارتباطات، می‌توانید آن را در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود بهبود ببخشید. با دقت به موضوع، استفاده از اصول ارتباطی و ایجاد یک ساختار منطقی در حرف زدن، می‌توانید اعتمادبه‌نفس و تأثیرگذاری خود را تقویت کرده و در ارتباط با دیگران موفق‌تر عمل کنید.

 

منابع:

 

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of شبنم

شبنم

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱۰ دیدگاه دربارهٔ «چگونه پخته حرف بزنیم؟»

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ امیدواریم مجددا با محتوایی مفید در خدمت شما باشیم.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      خوشحالیم که محتوا براتون کاربردی بوده است؛ امیدواریم مجددا با محتوایی مفید در خدمت شما باشیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟