راه‌های کاربردی برای کنار آمدن با نقص های بدنی

سرفصل های مهم این مقاله

راه های کنار آمدن با نقص های بدنی

زندگی با نقص بدنی چالشی است که با کاهش اعتماد به نفس رابطه مستقیم دارد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) بیش از 1 میلیارد نفر در سراسر جهان دچار نقص بدنی هستند که متاسفانه 15 درصد آن‌ها در شرایطی هستند که نیاز به راهکارهایی دارند که بتوانند زندگی خود را بهبود دهند. اگر شما هم با نقص بدنی و مشکلات آن مثل احساس تنهایی و نداشتن اعتماد به نفس، دست و پنجه نرم می‌کنید راهکارهایی که در ادامه این مطلب برای کنار آمدن با نقص های بدنی به آن‌ها اشاره کرده‌ایم می‌تواند به شما کمک کند.

راه‌های کنار آمدن با نقص های بدنی

در ادامه شما را با 5 راه برای کنار آمدن با نقص های بدنی آشنا می‌کنیم که بتوانید از طریق آن‌ها اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.

1. واقعیت را بپذیرید

پذیرش واقعیت نخستین گام در مسیر کنار آمدن با نقص ‌های بدنی است. وقتی وضعیت خود را همان‌گونه که هست بپذیرید، این امکان را به خود می‌دهید تا به جای تمرکز بر چیزی که قابل تغییر نیست، بر توانایی‌ها و نقاط قوت خود تمرکز کنید. این پذیرش به شما کمک می‌کند تا دیدگاه مثبتی نسبت به زندگی پیدا کرده و به مرور زمان احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.

2. از یک روان‌شناس کمک بگیرید

گفتگو با یک روان‌شناس یا مشاور می‌تواند در مدیریت احساسات و همچنین یافتن راه‌های مناسب برای بهبود کیفیت زندگی بسیار مؤثر باشد. مشاور به شما کمک می‌کند تا بهتر با چالش‌های احساسی کنار بیایید، دیدگاه‌های جدیدی پیدا کنید و راهکارهایی عملی برای رسیدن به آرامش و رضایت بیشتر در زندگی داشته باشید.

3. با افرادی که شرایط آن‌ها با شما مشابه است وقت بگذرانید

 

وقت گذراندن با افرادی با شرایط مشابه

وقت گذراندن با افرادی که شرایط مشابهی دارند، می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش احساس تنهایی داشته باشد. حضور در این گروه‌ها فرصتی فراهم می‌کند تا با افرادی که تجربه‌ها و چالش‌های مشابهی دارند، گفت‌وگو کنید و از تجربیات آن‌ها یاد بگیرید. این نوع حمایت گروهی، نه تنها احساس همدلی و درک متقابل را تقویت می‌کند، بلکه راهکارهای جدیدی برای کنار آمدن با دشواری‌ها و بهبود کیفیت زندگی در اختیارتان قرار می‌دهد.

4. به سلامت جسمی و روانی خود اهمیت دهید

توجه به سلامت جسمی و روانی یکی از پایه‌های مهم برای بهبود کلی حال شماست. تغذیه مناسب، ورزش منظم، و انجام تمریناتی مثل مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا بدن و ذهن خود را در حالت تعادل و آرامش نگه دارید. این مراقبت‌های ساده اما مؤثر می‌توانند سطح انرژی، تمرکز و روحیه شما را بهبود بخشیده و در مدیریت بهتر احساسات و افزایش حس رضایت از زندگی نقش مهمی ایفا کنند.

5. به جای توجه به نقص‌ بدنی خود بر روی توانایی‌های خود تمرکز کنید

تمرکز بر توانایی‌ها و استعدادهای خود، به جای تمرکز بر محدودیت‌ها، می‌تواند گامی مؤثر در تقویت اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی باشد. شناسایی و پرورش استعدادها، این امکان را به شما می‌دهد تا به نقاط قوت خود بیشتر توجه کنید و حس موفقیت را تجربه کنید. این دیدگاه مثبت به شما کمک می‌کند که به جای تمرکز بر جنبه‌های منفی، به موفقیت‌ها و پیشرفت‌های خود افتخار کنید و انگیزه‌ای برای ادامه مسیر پیدا کنید.

روش‌های کنار آمدن با نقص های بدنی از زبان پیام بهرام پور

 

پاسخ پیام بهرام پور را در فایل صوتی زیر بشنوید:

دانلود همین فایل صوتی

پیام بهرام پور در فایل بالا چه گفت؟

آقای بهرام پور در پاسخ به سؤال « چطور با نقص های بدنی کنار بیاییم؟»، به روانشناسی اکت (روانشناسی ACT) استناد کرد.

به این ترتیب که «آنچه را می‌شود تغییر داد، تغییر می‌دهیم و آنچه را نمی‌شود تغییر داد، می‌پذیریم.»

در حقیقت با نقص‌های بدنی هم با همین تکنیک می‌توانیم روبرو شویم. در مواردی مثل لکنت زبان یا نقص‌های ساده‌تر که می‌شود با تمرین و آموزش آن را تغییر داد، باید تلاش خودمان را بکنیم؛ اما در مواردی که نمی‌توان تغییر داد، (مثلاً انگشتتان را طی حادثه‌ای از دست داده‌اید یا راه رفتنتان به گونه‌ای است که شاید مورد تمسخر قرار بگیرید) باید روی ذهن و روانمان کار کنیم.

در مورد مسخره شدن، بسیاری از افراد بزرگ دنیا، بارها و بارها مسخره شده‌اند. چه به خاطر ظاهرشان، چه به خاطر افکار یا کارهایی که انجام می‌داده‌اند. فکر کردن به این موضوع شاید باعث شود در مورد مسخره شدن، تجدید نظر کنیم و آن را بپذیریم.

اما در مورد اعتماد به نفس، باید بگوییم اعتماد به نفس چیزی کاملاً آموختنی است و می‌توانیم با تمرین آن را بیاموزیم.

بنابراین نظر من این است که زندگینامه افراد بزرگی که همیشه مورد تمسخر قرار می‌گرفته‌اند (نظیر چارلی چاپلین، گاندی و غیره) را بخوانید.

مقاله‌های زیر، به شما حتماً کمک خواهد کرد تا در اعتماد به نفس خودتان را زیادتر کنید و بهتر بتوانید با این فکرهای خودتان کنار بیایید.

چند توصیه تکمیلی:

 

پیدا کردن معنی و هدف زندگی

در ادامه شما را چند توصیه دیگری که می‌توانند در کنار آمدن با نقص های بدنی به شما کمک کنند آشنا می‌کنیم:

1- بسیاری از افراد محبوب ما، زیبا نیستند!

یادتان باشد، بعضی از افراد جذاب محبوب ما چندان هم زیبا نیستند. باربارا استرایساند و کارول برونت واقعاً نمونه بارز زیبایی به حساب نمی‌آیند اما ما آن‌ها را به خاطر روحیه جذاب، دلپذیر و پرانرژی‌شان دوست داریم. در نمونه‌های ایرانی هم می‌توانیم ببینیم بسیاری از هنرمندان بزرگ یا حتی بازیگران، زیبایی ظاهری ندارند اما بسیار دوست‌داشتنی هستند!

2- رسالت دارید؟ معنا و ارزش زندگی‌تان چیست؟

واقعیت این است که وقتی معنا و رسالت واقعی زندگی‌تان را بفهمید، مشکلات ظاهری به اولویت چندم زندگی تبدیل می‌شود. نگاه کنید ببینید چه کسانی به ظاهر و شکل همدیگر گیر می‌دهند. بیکارترین و پوچ‌ترین آدم‌ها. کافی است نگاهی به اینستاگرام چهره‌های سرشناس با چند میلیون فالوور بیندازید! بنابراین به نظر من ارزش‌های واقعی زندگی‌تان را کشف کنید. (این مقاله را هم بخوانید: چطور باارزش‌هایمان زندگی کنیم؟ +لیست ارزش های زندگی)

3- زندگینامه افراد بزرگ را بخوانید

حتماً نیک وویچیچ را می‌شناسید. کسی که نه دست دارد و نه پا؛ اما یکی از برترین سخنرانان بزرگ دنیاست. او می‌تواند الهام بخش میلیون‌ها نفر باشد. او هم می‌توانست با این توجیه که من مسخره می‌شوم یا دست و پا ندارم، هیچ کاری نکند؛ اما بدون توجه به قضاوت‌ها و مسخره شدن‌ها، برخاست و رؤیاهایش را به واقعیت تبدیل کرد.

خواندن زندگینامه افراد این‌چنینی می‌تواند دید خوبی به شما بدهد. شما هم می‌توانید ضعف‌های خودتان را به نقاط قوت تبدیل کنید. آقای وویچیچ، با ظاهر خودش شوخی می‌کند و این موضوع را به یک تکنیک تبدیل کرده و جاهای زیادی از آن استفاده می‌کند. شما هم می‌توانید نشان دهید که ضعف‌ها و نقص‌های بدنی‌تان برایتان مهم نیست!

4- و بازهم می‌گویم…!

چیزهایی که واقعاً غیرقابل تغییر هستند را رها کنید و به ارزش‌های دیگر زندگی‌تان دست یابید…!

و در انتها، محصول عالی «کشف رسالت» را به شما معرفی می‌کنم. این به شما کمک می‌کند تمام چیزهای فانی و بیهوده را رها کنید و با کشف رسالت‌های واقعی زندگی، به عمق و معنای بیشتری دست پیدا کنید…

رسالتت رو کشف کن!

و البته این محصول عالی هم می تواند به شما کمک کند:

بسته جامع و غیرحضوری افزایش اعتماد به نفس

سخن پایانی

پذیرش و کنار آمدن با نقص های بدنی کار آسانی نیست و برای هر کسی چالش‌های زیادی را به همراه دارد. اما نباید فراموش کنید که شما تنها نیستید و آدم‌های زیادی هستند که نقص بدنی دارند. از این‌رو باید تمام سعی و تلاش خود را بکنید تا به جای تمرکز بر روی نقص‌های خود بر روی توانایی‌هایی که دارید متمرکز شوید. راهکارهایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم به شما کمک می‌کند تا علاوه‌بر پذیرش نقص بدنی خود و کنار آمدن با آن با افزایش اعتماد به نفس، زندگی خود را بهبود دهید.

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱۹ دیدگاه دربارهٔ «راه‌های کاربردی برای کنار آمدن با نقص های بدنی»

  1. من ی دختر ۲۲ساله هستم و بخاطر مدل راه رفتنم و لنگ زدم همیشه مورد تمسخر نه ترحم دیگران بودم و این منا خیلی اذیت می‌کنه هیچ جوره نمیتونم کنار بیام
    تو اجتماع حضور داشته باشم و توانایی هانا نشون بدم همیشه ترس از این داشتم ک نکنه بفهمم پاهام لنگ میزنه نکنه مسخره کنن الان طرز راه رفتنم خیلی بده و..
    برای درمان هم اقدام کردم اما نشد
    خیلی ناراحتم و روحیمو باختم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام دوست عزیز بیشتر ازیکی
      خوشحالیم که اهل مطالعه و یادگیری هستید؛ آیا راهکارهای مقاله رو تست کردید>

  2. همه اینا حرف مفته هروقت مث من روزانه و لحظه ای روی زندگیت تاثیر داشت و خودت رو بخاطر نقصت سرزنش کردی اون موقع نظر بده

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      رضایت و همراهیتون باعث افتخار ماست؛ ممنونیم که نظرتون رو با ما و با عموم به اشتراک گذاشتید.
      امسالتون مبارک؛ بیشتر ازیک نفر

  3. سپاس فراروان
    لذت بردم و استفاده کردیم
    ”چیزی که میتونم تغییر میدم، چیزی که نمیتونم، می‌پذیرم“

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      از این که اهل مطالعه و یادگیری هستید بسیار لذت میبریم؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  4. چندوقت پیش ذهنم درگیر همین موضوع بود که چطور میتونم خواهر زاده‌ام که به خاطر قد بلندش که مورد تمسخر قرار میگیره و خودش هم حساسه رو بهش توضیح بدم که حساس نباشه.
    با این توضیحات کامل و دقیق حتما بهتر میتونم کمکش کنم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      از این که اهل مطالعه و یادگیری هستید بسیار لذت میبریم؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟