روانشناسی پول چیست؟ | 10 تکنیک موثر روانشناسی پولدار شدن

تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا در مواجهه با پول رفتارهای متفاوتی داریم؟ چطور بعضی‌ها می‌توانند ثروتمند شوند و بعضی دیگر همیشه درگیر مشکلات مالی هستند؟ در این مقاله، به روانشناسی پول می‌پردازیم؛ یعنی اینکه چطور ذهنیت‌ها و احساسات ما در قبال پول می‌تواند تصمیمات اقتصادی‌مان را شکل دهد. با الهام از کتاب روانشناسی پول نوشته مورگان هاوزل، به نکات و استراتژی‌هایی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند تا بهتر با پول کنار بیایید و زندگی مالی بهتری بسازید.

روانشناسی پول چیست؟

 

روانشناسی پول چیست؟

روانشناسی پول به بررسی رابطه‌ای که هر فرد با پول دارد، اشاره می‌کند. این موضوع به این سوالات پاسخ می‌دهد که چرا بعضی‌ها پول را خیلی دوست دارند و همیشه در تلاشند تا بیشتر داشته باشند، در حالی که دیگران از پول دوری می‌کنند یا اصلاً برایشان اهمیتی ندارد. حتی ممکن است برخی افراد از پول متنفر باشند و این نگرش را به اطرافیانشان هم منتقل کنند.

برای مثال، ممکن است از خودتان بپرسید چرا بعضی‌ها درآمد بسیار بالایی دارند، در حالی که برخی دیگر همیشه درگیر مشکلات مالی هستند. چرا بعضی‌ها از هر فرصتی برای به دست آوردن پول استفاده می‌کنند و بعضی‌ها از آن دوری می‌کنند؟ این‌ها همه سوالاتی هستند که روانشناسی پول به آنها پاسخ می‌دهد.

در دنیای امروز، برخی متخصصان به نام Money Therapists  وجود دارند که به افراد کمک می‌کنند تا مشکلات مالی خود را از نظر روانی شناسایی و حل کنند. این متخصصان تلاش می‌کنند تا باورها و نگرش‌های اشتباهی که افراد درباره پول دارند را اصلاح کنند تا بتوانند زندگی مالی بهتری داشته باشند.

اما وقتی صحبت از “روانشناسی پولدار شدن” یا “روانشناسی ثروت” می‌شود، منظور تکنیک‌ها و روش‌هایی است که افراد با یادگیری آنها می‌توانند رفتارهای اقتصادی بهتری داشته باشند و در نتیجه درآمد بیشتری کسب کنند. این اصطلاح معمولاً به نکاتی اشاره دارد که می‌تواند کمک کند فرد از لحاظ ذهنی و رفتاری برای جذب پول بیشتر آماده شود. در واقع، روانشناسی پولدار شدن بیشتر به نگرش، تصمیمات و رفتارهایی مربوط می‌شود که به فرد کمک می‌کند تا به سمت ثروت، موفقیت مالی و درنتیجه افزایش درآمد حرکت کند.

در نهایت، روانشناسی پول نه تنها به این پرداخته که چرا و چطور افراد پول را به دست می‌آورند یا از آن دوری می‌کنند، بلکه به ما کمک می‌کند تا بهتر درک کنیم که چطور می‌توانیم نگرش خود را نسبت به پول تغییر دهیم و از آن برای بهبود کیفیت زندگی‌مان استفاده کنیم.

مثالی واقعی از پولدار شدن با اصول روانشناسی پول

ویدیو: چرا بی‌پول می‌شیم؟!

نمایش ویدیو درباره چرا بی پول میشویم؟

سال‌ها قبل در آمریکا دختری به نام گریس گرونر (Grace Groner) به دنیا آمد. او یک دختر ساده و آرام بود که در 12 سالگی یتیم شد. بعد از مدتی، گریس به دانشگاه رفت و در یک دفتر مشغول به کار شد. او زندگی ساده‌ای داشت و در خانه کوچکی زندگی می‌کرد که هزینه‌های آن خیلی کم بود. گریس در طول زندگی‌اش کار خاصی نمی‌کرد، فقط گاهی به طور ناشناس به فقرا کمک می‌کرد و چند سرمایه‌گذاری کوچک 60 دلاری انجام داد.

اما ماجرا بعد از مرگ گریس شروع شد. زمانی که او در 100 سالگی در سال 2010 فوت کرد، همه متوجه شدند که گریس در طول زندگی‌اش به طور مخفیانه 7 میلیون دلار ثروت جمع کرده است. نکته جالب اینجا بود که او هیچ شغل پر درآمدی نداشت و حتی زندگی‌اش کاملاً ساده و بی‌هیاهو بود. خیلی‌ها تعجب کردند که این پول را چطور به دست آورده!

در نهایت مشخص شد که گریس هیچ کار غیرقانونی یا پیچیده‌ای نکرده بود. او این 7 میلیون دلار را از طریق چند سرمایه‌گذاری کوچک که در طول سال‌ها انجام داده بود به دست آورده بود. در واقع، او با هوش مالی خود و درک درست از اصول روانشناسی پول و ثروت توانست این سرمایه را بسازد. این مثال نشان می‌دهد که حتی اگر زندگی ساده‌ای داشته باشیم، با تصمیمات درست مالی می‌توانیم به ثروت‌های بزرگی دست پیدا کنیم.

جدول نکات روانشناسی پول

شما می‌توانید در جدول زیر تمامی نکات کاربردی روانشناسی پول را مشاهده کنید که البته در ادامه مقاله به بررسی کامل هر یک از این موارد می‌پردازیم:

نکته توضیحات
1. زمان، خارق‌العاده است ترکیب سرمایه‌گذاری و زمان باعث می‌شود پول شما به طور شگفت‌انگیزی رشد کند. اگر صبر داشته باشید و سرمایه‌گذاری کنید، ثروت شما به طور مرکب افزایش خواهد یافت.
2. ثروت آن چیزی است که نمی‌بینید! ثروت واقعی در چیزهایی است که شما نمی‌بینید مثل پس‌انداز و سرمایه‌گذاری. افراد پولدار بیشتر پس‌انداز می‌کنند و کمتر هزینه می‌کنند تا آینده مالی‌شان تأمین شود.
3. هرگز کافی نیست! همیشه طمع بیشتر می‌کنیم، اما باید یاد بگیریم که از آنچه داریم راضی باشیم. تلاش برای بهبود شرایط خوب است، ولی رضایت از آنچه داریم به ما آرامش می‌دهد.
4. ثروتمند شدن یا ثروتمند ماندن؟! به دست آوردن پول نیاز به ریسک دارد، اما نگه داشتن آن نیاز به دقت و صرفه‌جویی دارد. باید از هدر رفتن پول جلوگیری کنید و مراقب باشید که پولتان از دست نرود.
5. به آزادی و خوشبختی برسید ثروت واقعی به شما آزادی می‌دهد که هر کاری که می‌خواهید انجام دهید. هدف نهایی ثروت باید این باشد که بتوانید زندگی‌تان را به طور کامل کنترل کنید.
6. مراقب احترامی که به دست می‌آورید باشید! نمایش ثروت ممکن است باعث شود مردم فکر کنند که در حال فخرفروشی هستید. برای جلب احترام واقعی باید مهربان و فروتن باشید، نه اینکه فقط به ثروت‌تان تکیه کنید.
7. غافلگیری‌ها را به یاد داشته باشید دنیا غیرقابل پیش‌بینی است، بنابراین باید برای اتفاقات غیرمنتظره آماده باشید. همیشه باید به یاد داشته باشید که آینده را نمی‌توان به طور دقیق پیش‌بینی کرد.
8. عدم قطعیت را در نظر بگیرید در برنامه‌ریزی مالی باید برای شرایط غیرمنتظره آماده باشید. زندگی پر از تغییرات است، پس نباید تمام تلاش‌تان را بر اساس یک منبع ثابت مالی بنا کنید.
9. شما تغییر خواهید کرد شما در طول زمان تغییر می‌کنید. بنابراین بهتر است اهداف مالی‌تان را کوتاه‌مدت و انعطاف‌پذیر تنظیم کنید تا با تغییرات زندگی سازگار باشید.
10. همه چیز را باور نکنید داستان‌ها و شایعات می‌توانند ما را گمراه کنند. باید مراقب باشیم که چیزی را صرفاً به این دلیل که دوست داریم درست باشد، باور نکنیم. تصمیمات مالی باید بر اساس اطلاعات دقیق باشد.

نکات کاربردی از روانشناسی پول

تا اینجا معنی کلمه روانشناسی پول روشن شد. در ادامه مقاله، نکات مهم و کاربردی در این زمینه ارائه خواهد شد که علاوه بر روشن کردن رفتارهای انسانی در قبال پول، تأثیر زیادی بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی خواهد گذاشت. بیشتر مطالب این بخش از کتاب روانشناسی پول (The Psychology of Money) نوشته مورگان هاوزل الهام گرفته شده است.

ویدیو: قوه تشخیص، مهارت ضروری برای ثروت!

نمایش ویدیو درباره قوه-تشخیض پول

1. زمان، خارق‌العاده است

 

روانشناسی پول | 9 تکنیک روانشناسی پولدار شدن

یکی از نکات مهم در روانشناسی پول این است که ترکیب سرمایه‌گذاری با زمان می‌تواند به شدت به رشد دارایی‌ها کمک کند. این ترکیب می‌تواند ثروت شما را به شکلی بسیار سریع و بزرگ افزایش دهد. اما خیلی از ما ممکن است نتوانیم به درستی تاثیر این ترکیب را درک کنیم.

برای مثال، اگر از ما بپرسند که با سود 20 درصد در یک سال، روی 1 میلیون تومان چقدر سود می‌آید، خیلی راحت می‌توانیم این محاسبه را انجام دهیم. اما اگر از ما بپرسند که اگر هر روز 10 هزار تومان پس‌انداز کنیم، در پایان سال چقدر سود به آن تعلق می‌گیرد، ممکن است ذهن ما به سختی بتواند این را حساب کند. این اتفاق به دلیل ماهیت سود مرکب است که ذهن ما معمولاً آن را به درستی درک نمی‌کند.

سود مرکب یعنی اینکه شما سودی که از سرمایه‌گذاری به دست می‌آورید، دوباره در همان سرمایه‌گذاری قرار می‌دهید و از این به بعد سودی که به دست می‌آید، هم روی سرمایه اولیه و هم روی سود قبلی است. این باعث می‌شود که رشد دارایی‌ها به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند.

برای مثال، وارن بافت یکی از ثروتمندترین افراد جهان، موفقیت خود را نه فقط از طریق انتخاب سهام‌های خوب، بلکه از طریق نگه داشتن این سهام‌ها به مدت طولانی به دست آورده است. او به هیچ‌وجه به دنبال سودهای سریع و کوتاه‌مدت نبوده و مدت‌ها به سرمایه‌گذاری‌های خود صبر کرده است تا سود مرکب عمل کند و ثروت زیادی بسازد.

در نهایت، مهم است بدانیم که ما نمی‌توانیم به گذشته برگردیم و از فرصت‌های سرمایه‌گذاری که در گذشته بوده بهره‌برداری کنیم. اما می‌توانیم امروز سرمایه‌گذاری کنیم، صبر کنیم و آینده خود را بسازیم.

2. ثروت آن چیزی است که نمی‌بینید!

 

روانشناسی پول | 9 تکنیک روانشناسی پول درآوردن

ما انسان‌ها معمولاً ثروت دیگران را بر اساس چیزهایی که می‌بینیم، قضاوت می‌کنیم. برای مثال، خانه بزرگ، ماشین‌های لوکس یا عکس‌های زیبا در اینستاگرام. این چیزها فقط ظاهری از ثروت را نشان می‌دهند و چون ما اطلاعات دیگری نداریم، به همین موارد اعتماد می‌کنیم. اما این طرز فکر باعث می‌شود که بسیاری از ما رفتار مصرف‌گرایانه داشته باشیم و خود را در دام خریدهای بی‌هدف و بی‌مورد بیندازیم.

اما در روانشناسی ثروت، نکته‌ای بسیار مهم وجود دارد: ثروت واقعی آن چیزی است که نمی‌بینیم! ثروت نه در چیزهایی است که به وضوح دیده می‌شوند، بلکه در چیزهایی است که ممکن است برای ما پنهان بمانند. مثلاً، ممکن است یک فرد ثروتمند ماشینی نداشته باشد یا از خرید جواهرات گران‌قیمت پرهیز کند. در حقیقت، ثروت واقعی در پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و کنترل هزینه‌ها است.

افراد ثروتمند معمولاً به شما خواهند گفت که تنها راه واقعی ثروتمند شدن این است که پول‌تان را خرج نکنید. همانطور که در دوره‌های آموزشی مثل دوره پول هم اشاره شده، برای ثروتمند شدن اولین قدم این نیست که درآمدتان را بالا ببرید، بلکه باید اصول پس‌انداز را یاد بگیرید، پول پس‌انداز شده را سرمایه‌گذاری کنید و هزینه‌های غیرضروری را کاهش دهید.

آزمون رایگان پول!

_ در این تست رایگان پول به این نکته پی خواهید برد که شما چه دیدگاه و نگرشی نسبت به پول دارید.

_ بلافاصله بعد از پایان آزمون پول و ثروت،نتایج تست خودتان را می بینید.

نکته: هدف از طراحی این آزمون، صرفاً رسیدن به یک خودآگاهی در زمینه پول و ثروت و موفقیت مالی است.

 

یک آمار جالب که استاد بهرامپور در دوره پول اشاره کردند این است که:

ثروتمندان 17 برابر افراد عادی درآمد دارند، اما تنها دو برابر آنها خرج می‌کنند!

بنابراین، باید از خودتان بپرسید که می‌خواهید در زندگی‌تان رفتارهایی مشابه با ثروتمندان داشته باشید یا افراد عادی؟

 به طور خلاصه ثروت همان دارایی‌های مالی ارزشمندی است که هنوز به این چیزهای مجلل تبدیل نشده‌. ثروت پنهان است!

یک هدیه کوچک: نکته‌ای از دوره جامع پول

در جلسه چهارم دوره پول، استاد بهرامپور نمودار جالبی رسم کردند که خلاصه آن این بود:

افراد عادی درآمدشان را به چیزهایی تبدیل می‌کنند که برای‌شان هزینه‌های اضافه می‌تراشد. مثلا خودرو، تلفن همراه و… . اما ثروتمندان درآمدشان را به دارایی‌هایی تبدیل می‌کنند که برای‌شان درآمد اضافه بیافریند و در ادامه از آن درآمد اضافه، خودرو، تلفن همراه و… می‌خرند!

3. هرگز کافی نیست!

چطور در اقتصاد ایران پول بسازیم و آن را حفظ کنیم؟!

زندگی در آرامش و داشتن احساس رضایت یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که نمی‌توان برای به دست آوردن آن، چیزهای دیگر را به خطر انداخت. وقتی همیشه احساس می‌کنیم که چیزی کم داریم یا باید بیشتر داشته باشیم، زندگی‌مان دیگر لذت‌بخش نمی‌شود. ذهن انسان هیچ‌گاه کاملاً راضی نمی‌شود. وقتی طمع می‌کنیم و بیشتر می‌خواهیم – پول، قدرت، اعتبار و… – و جاه‌طلبی‌مان از رضایت‌مان پیشی می‌گیرد، ممکن است در مسیر اشتباهی قرار بگیریم.

البته اینطور نیست که بگوییم باید به داشته‌هایمان قانع شویم و دیگر تلاشی نکنیم. بلکه منظور این است که احساس رضایت و کافی بودن باید در زندگی‌مان وجود داشته باشد. ما باید بپذیریم که شاید کمتر از دیگران داشته باشیم، اما همین که در مسیر خود و در همین لحظه احساس رضایت کنیم، کافی است. زندگی با حس «کافی بودن» آرامش‌بخش و سازنده‌تر خواهد بود.

4. ثروتمند شدن یا ثروتمند ماندن؟!

 

روانشناسی پولدار شدن - روانشناسی ثروت

به دست آوردن پول معمولاً با ریسک کردن، خوش‌بینی و قرار گرفتن در شرایط جدید و متفاوت همراه است. اما نگه داشتن پول به چیزی کاملاً متفاوت نیاز دارد. برای حفظ ثروت، باید فروتن و محتاط باشید. در واقع، باید کمی ترسو باشید چون اگر مراقب نباشید، ممکن است هر چیزی که به دست آورده‌اید خیلی سریع از دست برود.

برای ثروتمند ماندن، صرفه‌جویی نقش بسیار مهمی دارد. نمی‌توانید امیدوار باشید که موفقیت‌های گذشته به طور دائم تکرار شوند. بنابراین، یکی از مهم‌ترین استراتژی‌ها برای حفظ ثروت این است که بیشتر از آنچه به دست می‌آورید، خرج نکنید و همیشه بخشی از درآمدتان را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنید. اینگونه می‌توانید از ثروت‌تان محافظت کرده و در بلندمدت، شرایط مالی‌تان را حفظ کنید.

5. به آزادی و خوشبختی برسید

اگر از افراد مختلف بپرسید که چرا می‌خواهند ثروتمند شوند، بسیاری از آنها می‌گویند که هدف‌شان رسیدن به خوشبختی است. اما مشکل اینجاست که تعریف هر فرد از ثروت و خوشبختی با دیگری متفاوت است. با این حال، یک نقطه مشترک در بین همه انسان‌ها وجود دارد: همه ما می‌خواهیم زندگی‌مان را به طور کامل کنترل کنیم.

بالاترین سطح ثروت این است که هر روز صبح از خواب بیدار شوید و با خود بگویید: «امروز می‌توانم هر کاری که دوست دارم را انجام دهم!» این دقیقا همان چیزی است که استاد بهرامپور در دوره پول به آن آخرین سطح رفاه مالی اشاره کردند. بنابراین، می‌توان گفت بزرگ‌ترین ارزش پول برای انسان‌ها این است که به آنها اختیار، آزادی و توانایی کنترل زندگی‌شان را می‌دهد. پول به شما این امکان را می‌دهد که:

  • هر زمان که می‌خواهید،
  • با هر کسی که می‌خواهید،
  • هر کجا که می‌خواهید،
  • و تا هر زمانی که می‌خواهید باشید!

این همان رفاه مالی و خوشبختی حاصل از پول است. حالا یک سوال: در حال حاضر چقدر با این شرایط فاصله دارید؟ و چه تلاشی برای رسیدن به این آزادی می‌کنید؟

6. مراقب احترامی که به دست می‌آورید باشید!

 

روانشناسی پولدار شدن - روانشناسی پول

ما انسان‌ها به طور طبیعی دوست داریم که دیگران ما را تحسین کنند و یکی از راه‌هایی که برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کنیم، نشان دادن پول و ثروت‌مان به دیگران است. اما نکته مهمی که باید بدانید این است که پول شما بیشتر از همه، خودتان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ممکن است فکر کنید که با نمایش ثروت‌تان به دیگران، احترام و تحسین بیشتری به دست می‌آورید، اما در حقیقت، بعد از مدتی مردم ممکن است تصور کنند که شما در حال فخرفروشی هستید و دیگر به شما احترام نمی‌گذارند.

اگر واقعاً می‌خواهید احترام و تحسین واقعی به دست آورید، باید مراقب باشید که چطور آن را جستجو می‌کنید. مهربانی، فروتنی و همدلی مهم‌ترین عواملی هستند که بیشترین سطح احترام را برای شما به ارمغان می‌آورند. بنابراین، به جای اینکه تلاش کنید با نمایش ثروت‌تان تحسین جلب کنید، به رفتارهای انسان‌دوستانه و شایسته توجه کنید. اینگونه است که احترام واقعی و پایدار را به دست خواهید آورد.

7. غافلگیری‌ها را به یاد داشته باشید

یکی از درس‌های مهمی که می‌توانیم از غافلگیری‌های گذشته بگیریم این است که جهان ما شگفت‌آور و غیرقابل پیش‌بینی است. این که بخواهیم از غافلگیری‌های گذشته برای پیش‌بینی آینده استفاده کنیم، اشتباه است. در واقع، باید اعتراف کنیم که هیچ‌کدام از ما نمی‌دانیم در آینده دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد.

استفاده از تاریخ اقتصادی دنیا می‌تواند مفید باشد تا انتظارات درستی از آینده داشته باشیم. تاریخ به ما کمک می‌کند تا برخی روندها و تغییرات را درک کنیم. اما مشکل زمانی پیش می‌آید که مردم فکر می‌کنند تاریخ یک نقشه دقیق از آینده است. این دقیقا همان تله‌ای است که بسیاری از سرمایه‌گذاران در آن می‌افتند.

ما باید درک کنیم که زندگی همواره در حال تغییر است. مردم تغییر کرده‌اند، تکنولوژی تغییرات بزرگی ایجاد کرده و مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی آینده، چیزهایی خواهند بود که تاریخ هیچ اطلاعی از آنها نداشته است. این تغییرات بی‌سابقه خواهند بود. به عنوان مثال، هیچ کس نمی‌توانست پیش‌بینی کند که شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا یا آمازون به این اندازه رشد خواهند کرد. تاریخ هیچ‌چیز در مورد این نوع تغییرات به ما نمی‌گفت.

اینکه به گذشته نگاه کنیم تا رفتار مردم با پول و نحوه واکنش آنها در زمان‌های بحرانی را بشناسیم، مفید است، اما نباید از آن برای پیش‌بینی روندهای خاص و اتفاقات آینده استفاده کنیم. بنابراین، باید از خطاهای شناختی که بر اساس تاریخ مرتکب می‌شویم پرهیز کنیم و بدانیم که همیشه غافلگیری‌های جدیدی در انتظار ما هستند.

8. عدم قطعیت را در نظر بگیرید

 

روانشناسی پول | 9 تکنیک روانشناسی پولدار شدن

گاهی اوقات، حتی یک شکاف کوچک بین آنچه که انتظار داریم و آنچه که واقعاً اتفاق می‌افتد، می‌تواند تمام برنامه‌های‌مان را به هم بریزد و شرایط را پیچیده‌تر کند. بنابراین، باید احتمال وجود این شکاف‌ها را در برنامه‌ریزی‌مان در نظر بگیریم و خود را برای آن آماده کنیم. این همان چیزی است که به ما توان مقابله و مقاومت می‌دهد.

یک جمله مهم که در این زمینه وجود دارد این است که:

مهم‌ترین قسمت هر برنامه‌ای، برنامه‌ریزی برای زمانی است که شرایط طبق برنامه پیش نرود!”

دنیا هیچ‌وقت مطابق میل ما پیش نمی‌رود و باید به طور مداوم احتمال خطا و عدم قطعیت را در نظر بگیریم. در واقع، خردمند بودن یعنی قبول کنیم که عدم قطعیت، شانس و تصادفی بودن بخشی از زندگی ما هستند.

افراد خردمند در زندگی‌شان انعطاف‌پذیری بالایی دارند. همانطور که استاد بهرامپور در دوره‌های آموزشی خود می‌گویند، استراتژی یعنی داشتن برنامه برای بهترین و بدترین شرایط. پس باید بدانید که اگر تمام برنامه‌ریزی‌های‌تان را فقط بر اساس فیش حقوقی انتهای ماه تنظیم کرده‌اید، احتمال زیادی وجود دارد که در برابر عدم قطعیت‌های زندگی آسیب ببینید.

به عنوان مثال، ویروس کرونا به ما نشان داد که دنیا می‌تواند به طور ناگهانی تغییر کند و شرایط معمولی و پیش‌بینی‌شده به هم بریزد. بنابراین، همیشه باید یک نقشه جایگزین و یک برنامه اضطراری برای خودتان داشته باشید تا در مواجهه با تغییرات غیرمنتظره، بتوانید بهتر از پس مشکلات بربیایید.

یک هدیه کوچک: نکته‌ای از دوره پول

استاد بهرامپور در دوره پول، 7 سطح پس‌انداز که هر شخصی باید داشته باشد را معرفی و سطح اول را ضربه‌گیر اقتصادی نام‌گذاری کردند. طبق چیزی که بالاتر گفتم و صحبت‌های استاد در دوره، هر انسانی باید در زندگی خودش یک پس‌انداز برای مشکلات ضروری و ناگهانی داشته باشد. مثلا برای خراب شدن خودرو، بیماری و… . در ایران میزان توصیه شده برای پس‌انداز ضربه‌گیر اقتصادی بین 5 تا 10 میلیون است اما با توجه به شرایط مالی زندگی شما، این پول می‌تواند کمتر یا بیشتر هم باشد.

در ضمن، بعد از رسیدن پول پس‌انداز به حدود 5 میلیون، باید آن را به سرمایه‌ای تبدیل کنید که ارزش خودش را از دست ندهد و البته که سریعا نقد شود. سرمایه‌هایی مثل دلار و طلا.

9. شما تغییر خواهید کرد

در طول زمان، شما تغییر خواهید کرد، پس برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری بلندمدت ممکن است توجیه زیادی نداشته باشد. یکی از نکات مهم در روانشناسی پولدار شدن این است که بسیاری از افراد اهداف مالی خود را برای مدت‌های طولانی مثل 10 سال یا بیشتر تنظیم می‌کنند. اما طبق تحقیقات مختلف، نمی‌توانیم برای مدت‌های طولانی اهداف مالی دقیقی داشته باشیم. چرا؟ چون در طول زمان تغییر می‌کنیم؛ توانایی‌هایمان بالا و پایین می‌رود، اطلاعات جدیدی می‌آموزیم، علایق‌مان تغییر می‌کند و حتی دنیای اطراف‌مان هم متحول می‌شود.

همانطور که در دوره رایگان هدف‌گذاری هم گفته شد، به جای اینکه اهداف بلندمدت خیلی دور از دسترس مثل 10 ساله تعیین کنیم، بهتر است اهداف خود را در مدت 3 یا 5 سال مشخص کنیم و سپس برای رسیدن به آنها، این اهداف را به مقاطع زمانی کوتاه‌تر مانند یک سال یا چند ماه تقسیم کنیم. این روش باعث می‌شود که هم در مسیر حرکت‌تان بیشتر انعطاف‌پذیر باشید و هم به تغییرات زندگی واکنش بهتری نشان دهید.

10. همه چیز را باور نکنید

طبق اصول روانشناسی، هر چه بیشتر چیزی را بخواهیم درست باشد، احتمال اینکه داستانی را باور کنیم که ثابت کند نظرمان درست است، بیشتر می‌شود. مثلاً وقتی یک داستان از کاندیدای ریاست جمهوری مورد علاقه‌تان می‌شنوید که او را یک قهرمان نشان می‌دهد و شما بدون بررسی کامل، آن را باور می‌کنید.

داستان‌ها قدرت زیادی دارند. آنها می‌توانند شما را متقاعد کنند که هر چیزی را درست بدانید. اما همیشه باید حواس‌تان باشد که داستان‌ها چگونه بر چشم‌انداز مالی شما تاثیر می‌گذارند. در دنیای اقتصاد، عدم قطعیت‌های زیادی وجود دارد و اینکه بخواهیم اقتصاد را فقط بر اساس داستان‌ها پیش‌بینی کنیم، چیزی جز خیال و توهم نخواهد بود. بنابراین، در مواجهه با هر اطلاعاتی، به ویژه در امور مالی، باید دقت و تحلیل بیشتری به خرج دهید و از باور کردن بدون تحقیق خودداری کنید.

سخن پایانی

در نهایت، روانشناسی پول نشان می‌دهد که موفقیت مالی فقط به مقدار پولی که داریم مربوط نیست، بلکه به طرز فکر و رفتار ما نسبت به پول بستگی دارد. با درک بهتر از خودمان و چگونگی ارتباط‌مان با پول، می‌توانیم تصمیمات بهتری بگیریم و زندگی مالی موفق‌تری بسازیم. در نهایت، پول تنها یک ابزار است؛ مهم این است که چطور از آن استفاده می‌کنیم تا آزادی، آرامش و رضایت بیشتری در زندگی‌مان داشته باشیم.

منابع اصلی تولید این مقاله:

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

🎁 به همراه هدیه ویژه برای حاضرین 🎁

Picture of تیم فنی بیشتر از یک

تیم فنی بیشتر از یک

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۹ دیدگاه دربارهٔ «روانشناسی پول چیست؟ | 10 تکنیک موثر روانشناسی پولدار شدن»

    1. پشتیبانی بیشتر از یک

      سلام دوست عزیز
      خوشحالیم که همراه بیشتر ازیکی ها دغدغه رشد و یادگیری دارید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

  1. با سلام
    تعریف ثروت حقیقی :چیزی که تمام نشود کسی نتواند از ما بدزدد بدون منت باشد هیچ وقت از ما نگیرند
    با این تعریف دلار طلا الماس باغ ویلا ماشین خانه زن خانواده بدن ثروت نیستند بلکه ثروت واقعی دل پاک نیت خوب همت بلند آرامش درون خدا قرآن ذکر نماز معرفت ایمان و قناعت هستند
    روانشناسی های جدید قطره ای از معارف اولیا ء خدا و کتب آسمانی را می‌گیرند و به نام خود ثبت میکنند و در این بین افرادی با نیت ناخالص و برای نفس خود از فروش این معارف که قبلاً هم بوده پول در می آورند به عنوان مثال برنامه دوازده قدم که کاملا خدایی و رایگان سینه به سینه از صد سال پیش اومده و از راه دین اول به الکلی ها کمک کرد تا پاک شوند بعد سایر انجمن ها شکل گرفت مثل معتادان نیکوتین ها وابستگان افسردگان مغروران پرخوران و خانواده معتادان یکی اومد و قدم هم کار نکرده بودچون قدم ها را باید زندگی کرد اونو بدون اجازه گرفتن از دفتر خدمات جهانی تفسیر کرد و داخل سی دی ضبط کرد و به قیمت بالا به ملت فروخت خب از همین حرکتش معلومه که تمام زندگیش بوی پول میده کار خوب این است که با نیت خوب و از راه درست باشد این ابداعات و کشف قانون ها به نظرم زندگی خیلی ها را نابود کرد آن ها که بی تجربگی کردند و طمع داشتند تمام داراییشان خانه و ماشین را فروختند ارز دیجیتال وسهام بورس خریدند و الان پشیمان هستند یا وام ربوی گرفتند یا پول نزول دادند یا شغل ها ی سمی مضر دلالی احتکار ماشین و در پایان ورشکست شدند یا زندان افتادند یا معتاد شدند چون خود را نشناختند قیمت هر چیز را می‌دانستند اما قیمت خود را نمیدانستند بنده بارها گفتم همان اول کار عاقبت را ببینید نکنید گوش ندادند و الان پشیمان هستند چقدر گفتم گوش ندید به این سی دی ها خام نشوید مغزتان را از کار می اندازد نشانه ها برای قلبی است که خود را پاک کرده و دنبال کسب ثروت درونی و معرفت است نه آدم شهوت ران طمع کار که نفسش بر او حکومت میکند و فقط دنبال سود دنیوی است معارف الهی برای کسی کار میکند که به دنبال هیچ باشد به دنبال هیچ کردن خود و نفسش تا دلش زنده شود آخه تو رو خدا بس کنید طمع را که ثروت واقعی نیست به قناعت که گنج دو جهان است تبدیل کنید این ها اگر راست می‌گفتند با ثروت خود اشتغالزایی میکردند نه انباشت و احتکار و دلالی و حرف فروشی آخه مگر معارف خدا کتب آسمانی کتاب های حکیمانه اولیای خدا پولی هست مگه پولی بوده اگه برای پول کار میکردند تا الان یاد و نام و حرفاشون زنده نبود مطمئن باشید کسی که خدا بخواهد او را فاسد کند در همین دنیا او را به تمام آرزوهای نفسانی اش میرساند و انسان واقعی کسی است که در همین دنیا نفس خود را رام و مطیع خود سازد نه عقل و دلش خام و رام نفسش شود و هر جا بوی پول بیاید به آنجا گریزد اگر نفس خود را مطیع کرد درنده ها هم مطیعش میشوند و دست به هرچه بزند طلا میشود ولی او دنیا را سه طلاقه داده است و از قدرت معنوی در جهت دستگیری بدون مزد بدون منت استفاده میکند و هیچ از دنیا برای خود نمی‌خواهد ثروت های واقعی که در بالا گفتم مثل ایمان
    قرآن معرفت خدا قناعت ادب حیا تواضع دستگیری همت پاکی از شهوات فقط در دل و سینه پاک وارد میشوند اگر نداری تلاش کن دلت را صیقلی کن درد دارد ولی به خدا قسم به آخرش می ارزد چون این دنیا و مردمانش و تمام لذاتش هیچ است هیچ …ای هیچ ز بهر هیچ بر هیچ مپیچ
    در نیابد حال پخته هیچ خام پس سخن کوتاه باید والسلام
    برای روشنگری بیشتر ۰۹۱۸۹۸۰۳۹۱۸

  2. سید محمد مصطفوی

    من دوره پول رو تهیه کردم، از دوره های آموزشی کم نظیر هستش، پیشنهاد میکنم حتما تهیه کنید. متشکرم

    1. بیشتر از یک نفر

      همراهیتون باعث افتخاره…
      مرسی که نظرتون رو با عموم به اشتراک میگذارید.
      بیشتر ازیک نفر باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟