آموزش نویسندگی آنلاین | راهنمای نویسندگی در وب

سرفصل های مهم این مقاله

وقتی قرار است به‌عنوان یک نویسنده در بستر اینترنت و وب محتوا تولید کنید، مهم‌ترین شاخصه‌ای که باید همواره مدنظر داشته باشید، بهینه‌سازی و سازگاری محتواهای ما با الگوریتم موتورهای جستجو (به‌طور ویژه گوگل) است. 

در این مقاله به شما آموزش می‌دهم که چگونه می‌توانید محتوای متنی حرفه‌ای و استانداردی برای سایت‌های اینترنتی و مطابق با الگوریتم‌های گوگل بنویسید. به همین دلیل لازم می‌دانم قبل از ورود به بحث اصلی، کمی درباره مفهوم سئو (SEO) برای شما توضیحاتی ارائه کنم. 

 سئو و ارتباط با آن با نویسندگی آنلاین

 کلیدواژه یا عبارت‌های کلیدی

 شناخت کسب‌وکار و مخاطبان آن

 ساختاربندی محتوا برای مقالات اینترنتی

      1) تیتر یا عنوان محتوا

      2) مقدمه یا لید محتوا

      3) بدنه اصلی مقاله

      4) نتیجه‌گیری و جمع‌بندی مقاله

 پنج نکته مهم برای نوشتن مقالات اینترنتی

      1) تکرار حرفه‌ای کلمه کلیدی در متن

      2) ایجاد ارتباط با محتواهای دیگر

      3) کپی‌کاری ممنوع!

      4) حجم محتوا

      5) استفاده از عکس و تصاویر مرتبط

 معرفی دوره آموزش نویسندگی آنلاین

سئو و ارتباط با آن با نویسندگی آنلاین

بیش از 90 درصد جستجوهای اینترنتی در گوگل انجام می‌شود. این موتور برای پیشنهاد محتوا به جستجوگران معیارهای مختلفی را بررسی می‌کند. گوگل هیچ‌گاه به‌طور رسمی و دقیق درباره این معیارها صحبت نکرده است؛ ولی افراد خبره توانسته‌اند به روش‌های مختلف به بخشی از این معیارها پی ببرند و همین سرآغاز پیدایش مفهومی به نام «سئو (SEO)» شد. سئو سرواژه عبارت Search Engine Optimize به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو است. 

پس اگر می‌خواهید محتواهایی که تولید می‌کنید در نتایج جستجوهای گوگل در جایگاه خوبی نمایش داده شود، لازم است بسیاری از این معیارها را در نوشتن رعایت کنید. اگرچه نتیجه نهایی کار در مصاف با رقبایتان در اینترنت مشخص می‌شود.

با این اوصاف باید بگویم که تقریبا نیمی از بار سئو روی دوش تولیدکنندگان محتواست و الباقی به برنامه‌نویس‌ها و متخصصان سئو برمی‌گردد. پس شما به عنوان نویسنده آنلاین نقش مهمی در پروژه‌های سئوی سایت‌های اینترنتی دارید. 

پس اگر موافق هستید در ادامه با من همراه شوید تا بررسی کنیم که شما به عنوان یک نویسنده آنلاین باید چه قواعد و معیارهایی را برای نوشتن و انتشار محتوا در سایت‌های اینترنتی رعایت کنید. 

در مورد سئو، این مقالات را هم مطالعه کنید:

سئو چیست؟ با 0 تا 100 سئو آشنا شوید!

کلیدواژه یا عبارت‌های کلیدی

مهم‌ترین ویژگی نویسندگی آنلاین این است که انتخاب سوژه و موضوع مقالات براساس کلمات و عباراتی است که کاربران در گوگل جستجو می‌کنند. در غیر‌این‌صورت شانس دیده‌شدن محتوای ما بسیار پایین می‌آید. به‌عبارتی این ما نیستیم که تعیین می‌کنیم باید درباره چه چیزی محتوا تولید کنیم؛ بلکه خواست کاربران ارجحیت دارد. 

از این رو متخصصان سئو با بررسی‌هایی که انجام می‌دهند، بهترین عبارت‌های کلیدی (شما بخوانید سوژه) را برای تولید محتوا انتخاب کرده و در اختیار نویسندگان قرار می‌دهند. شاید هم این وظیفه بر عهده خودتان باشد. 

شناخت کسب‌وکار و مخاطبان آن

وقتی قرار است درباره هر عبارت کلیدی مقاله‌ای بنویسید، باید دقت کنید که می‌خواهید این مقاله را برای از طرف چه کسی (کسب‌وکار) برای چه کسانی (مخاطبان) بنویسید. 

مثلا نوشتن درباره «روش‌های رنگ‌کردن مو»، برای یک آریشگاه زنانه با یک شرکت تولیدکننده رنگ مو کاملا متفاوت است. اولی به‌دنبال جذب متقاضیانی برای خدمات آرایشگری است و دومی به‌دنبال مشتریانی برای خرید محصولات آرایشی بهداشتی است.

ساختاربندی محتوا برای مقالات اینترنتی

گوگل عاشق مقالاتی است که ساختاری حرفه‌ای دارند؛ البته مخاطبان هم همین‌ نظر دارند! مثلا فرض کنید در حال مطالعه مقاله‌ای بلند هستید که یک نفس و بدون هیچ میان‌تیتر، عکس و پاراگراف‌بندی مناسبی نوشته شده است. حتما مطالعه آن برای شما ملال‌آور است. پس برای این‌که مقاله حرفه‌ای و استانداردی در وب بنویسید، بهتر است محتوای شما از چهار بخش زیر تشکیل شود: 

1) تیتر یا عنوان محتوا

نخستین بخش از هر مقاله‌ای که در نتایج جستجوی گوگل و فهرست مقالات سایت دیده می‌شود و نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در جذب مخاطب دارد. می‌توانیم بگوییم تیتر هر مقاله مخاطب را برای کلیک روی آن جذب می‌کند.

عبارت کلیدی را باید حتما در تیتر مقالات به‌کار ببرید. مثلا اگر عبارت کلیدی شما «تشخیص قند خون» است، می‌توانید چنین تیترهایی انتخاب کنید:

• چگونه قند خون را تشخیص دهیم؟

• تشخیص قند خون تنها در یک دقیقه!

• چرا باید قند خون را به موقع تشخیص داد؟

• مهم‌ترین عوارض عدم تشخیص قند خون

• و …

حتماً بخوانید: 8 روش کمتر گفته شده برای نوشتن تیتر جذاب

2) مقدمه یا لید محتوا

این بخش در ابتدای مقاله و عموما در حد یک پاراگراف است و در صورت جذابیت مخاطب را به مطالعه ادامه مقاله ترغیب می‌کند. سعی کنید با ارائه خلاصه‌ای جذاب و یا طرح پرسشی جالب، حس نیاز و کنجکاوی را در مخاطب برانگیزید. 

نوشتن لید و همچنین عنوان محتوا را به‌زمانی موکول کنید که کل مقاله را نوشته‌اید و به محتوا اشراف بیشتری دارید. حتما عبارت کلیدی را در لید به‌گونه‌ای خلاقانه و مرتبط به‌کار ببرید. برخی نویسنده‌ها متاسفانه در این کار خوب عمل نمی‌کنند و عملا متنی بی‌روح و تصنعی می‌نویسند. سعی کنید با تمرین در این زمینه حرفه‌ای شوید.

مثلا لید زیر نمونه خوبی برای مقاله‌ای با عبارت کلیدی «تعمیر موبایل» است که برای یک آموزشگاه تعمیرات موبایل نوشته است:

چگونه با تعمیر موبایل کسب درآمد کنیم؟

قیمت موبایل سر به فلک کشیده و مردم مثل سابق توان خرید موبایل جدید را ندارند. پس تعمیر موبایل را به خرید آن ترجیح می‌دهند. این یک فرصت جدید و بسیار مناسب در بازار است که تعمیر موبایل را فراگرفته و از این روش به درآمد برسید. در این مقاله به شما می‌گوییم که برای یادگیری این مهارت لازم است چه مسیری را طی کنید.

3) بدنه اصلی مقاله

مفاهیم و پیام‌های اصلی مقاله در این بخش قرار دارد و تقریبا 90 درصد حجم محتوا را تشکیل می‌دهد. برای جلوگیری از یکنواختی و ساختارمندکردن محتوا بهتر است این قسمت را به 3 تا 7 شاخه اصلی تقسیم کرده و برای هر شاخه هم یک میان‌تیتر و عنوان جذاب انتخاب کنید. البته برای هر قسمت می‌توانید چند زیرشاخه دیگر نیز درنظر بگیرید. 

سعی کنید عبارت کلیدی را در تمامی میان‌تیترها به‌کار ببرید. مثلا برای مقاله‌ای بر پایه عبارت کلیدی «قند خون بالا» می‌توان چنین میان‌تیترهایی انتخاب کنیم:

چگونه قند خون بالا را تشخیص دهیم

• علائم قند خون بالا

• تاثیر قند خون بالا بر بدن

• عوارض طولانی مدت قند خون بالا

• علل قند خون بالا

• راه‌های جلوگیری از قند خون بالا

حواس‌تان باشد در بکاربردن عبارت کلیدی در میان‌تیترها خیلی افراط نکنید. زیرا مخاطب را دل‌زده می‌کند. اگرچه گوگل از این کار شما بسیار لذت می‌برد!

4) نتیجه‌گیری و جمع‌بندی مقاله

همان‌طور که به نوشتن یک لید جذاب در ابتدای مقاله اهمیت می‌دهید، به بخش پایانی مقاله نیز توجه کنید. سعی کنید مقالات‌تان مثل فیلم‌های اصغر فرهادی پایان باز نداشته باشد! به‌خصوص مقالاتی که با هدف آموزش و یا معرفی محصول یا خدماتی نوشته می‌شود. 

محتوا را با یک پاراگراف مناسب جمع‌بندی کنید و می‌توانید مقاله با یک دعوت به اقدام خوب به پایان برسانید. دعوت به اقدام می‌تواند پیشنهاد مطالعه مقاله‌ای مرتبط باشد و یا تماشای یک ویدئو و حتی تماس با پشتیبانی برای دریافت راهنمایی.


بیشتر یاد بگیرید: 

چطور برای تولید محتوا ایده یابی کنیم؟ 10 راه خوب

 

پنج نکته مهم برای نوشتن مقالات اینترنتی

در بخش‌های قبلی درباره نحوه نگارش یک مقاله حرفه‌ای و استاندارد برای انتشار در سایت توضیحاتی ارائه کردم. در بخش پایانی مقاله آموزش نویسندگی آنلاین نظر شما را به پنج نکته مهم برای ارتقاء سطح کیفی محتواها جلب می‌کنم.

1) تکرار حرفه‌ای کلمه کلیدی در متن

وقتی مقاله‌ای را بر پایه یک کلمه یا عبارت کلیدی می‌نویسید، در متن اصلی آن نیز باید این عبارت را به‌کار بگیرید. چون ربات خزنده گوگل در میان متون نیز حرکت کرده و آن‌ها را نیز بررسی می‌کند. پس سعی کنید در حد متعادلی (حدود یک درصد) در بخش‌های مختلف محتوا از عبارت کلیدی استفاده کنید. 

2) ایجاد ارتباط با محتواهای دیگر

در بخش‌های مختلفی از هر مقاله سعی کنید با سایر محتواهای دیگر لینک‌هایی برقرار کنید. برخی لینک‌ها داخلی هستند؛ یعنی به سایر مقالات سایت ارجاع داده می‌شوند و برخی دیگر خارجی هستند که به مقالات و صفحات سایت‌های دیگر وصل می‌شوند.

3) کپی‌کاری ممنوع!

نه‌تنها گوگل، بلکه کاربران از محتواهای کپی‌شده و یکسان بسیار متنفرند. به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایط، کل یا بخشی از محتوای سایت‌های دیگر را کپی نکرده و در سایت‌ منتشر نکنید. 

4) حجم محتوا

گوگل می‌گوید حداقل حجم محتوا برای یک مقاله باید 300 کلمه باشد. اما درباره حداکثر آن صحبتی نکرده است. برخی می‌گویند 800 الی 1500 کلمه برای یک مقاله اینترنتی، حجم مناسبی است و گروهی نیز اعتقاد دارند مقاله هر چی بیشتر، بهتر!

اما از آن‌جایی که مخاطب اصلی ما در هر محتوا «انسان‌ها» هستند و نه ربات‌ها. پس معتقدم حجم محتوا را باید متناسب با کشش موضوع و سطح حوصله و ادراک مخاطب تعیین کنیم. مثلا حجم مقاله حاضر حدود 1500 کلمه است. 

5) استفاده از عکس و تصاویر مرتبط

برای افزایش اثربخشی محتوا در مخاطب و نیز کسب امتیازات بیشتر از گوگل در میان متن مقاله در حد اعتدال از تصاویر و ویدئوهای مرتبط استفاده کنید. حتی‌المقدور به سراغ استفاده از تصاویر رایج اینترنتی نروید و عکس‌هایی منحصربه‌فرد در میانه متن قرار دهید، یا دستکم تغییری در عکس‌های جستجو شده به وجود بیاورید و آن را بومی سازی کنید، مثل عکس نوشته درست کردن. راهنمای نویسندگی در وب


معرفی دوره آموزش نویسندگی آنلاین

آن‌چه در این راهنما خواندید، گزیده‌ای از محتوای بسته جامع آموزش نویسندگی آنلاین سایت بیشتر از یک نفر است. با تماشای محتوای این بسته با مهم‌ترین مهارت‌ها برای تولید انواع محتوای متنی برای سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی آشنا می‌شوید. بسته آموزش نویسندگی آنلاین راهنمای کاملی برای شماست تا تخصص‌های وبلاگ‌نویسی، کپی‌رایتینگ (تبلیغ‌نویسی) و نوشتن متون کوتاه (کپشن‌نویسی) را به‌طور حرفه‌ای و اصولی فرابگیرید. با یادگیری این مهارت‌ها و انجام تمرین‌ها می‌توانید به عنوان نویسنده با کسب‌و‌کارهای اینترنتی به صورت استخدامی یا پروژه‌ای همکاری کرده یا برای سایت و شبکه‌های اجتماعی‌تان تولید محتوا کنید.

آموزش نویسندگی آنلاین | راهنمای نویسندگی در وب

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of پشتیبانی بیشتر از یک

پشتیبانی بیشتر از یک

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟