تحلیل سخنرانی افراد مشهور
آیا تا به حال به اهمیت تحلیل سخنرانان مشهور فکر کردید؟ تحلیل سخنرانی افراد مشهور، نقش بسیار مهمی در بهبود سخنرانی ما میتواند داشته باشد. با تحلیل هر سخنران میتوانیم نقاط قوت و قابل بهبود سخنرانی او را در بیاوریم. یک الگوی ذهنی مناسب برای سخنرانی خودمان داشته باشیم. نهایتا به آنچه ما را متمایز میکند یعنی سبک سخنرانی شخصی خودمان برسیم. در مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور، بیشتر از یک به تحلیل سخنرانی افراد مشهوری از جمله گاندی، استیو جابز و … پرداخته است. ما با همراه باشید.
قبل از آغاز این مقاله، پیشنهاد ما:
در دوره رایگان سخنرانی و فن بیان، شرکت کنید!
روی تصویر کلیک کنید
تحلیل سخنرانی گاندی
مهاتما گاندی به عنوان یکی از بزرگترین سخنرانان جهان شناخته شده است. گاندی فردی بود که با این که صدایی بسیار آرام داشت اما با همین صدا، دنیا را تکان داد. روش و سبک سخنرانی گاندی واقعاً نوین بود. البته جالب است بدانید که از ابتدا به این سبک نبود که در ادامه توضیح میدهیم.
اولین تجربه سخنرانی گاندی
نگاهی بیندازیم به اولین تجربه جالب سخنرانی گاندی که جلسه گیاهخواران در رستورانی در لندن بود. تصمیم گرفته شده بود که گاندی که در آن زمان دانشجوی حقوق بود؛ درخصوص مزایای گیاهخواری سخنرانی کند. گاندی خودش را آماده کرده بود؛ اما وقتی نوبت سخنرانی او رسید دچار ترس و اضطراب شدیدی شد. گاندی فقط توانست یک خط از سخنرانی خود را ارائه کند و بقیه صحبت را یکی دیگر از اعضای گروه از نوشتههای او ادامه داد. همین جا میتوانید یک درس بزرگ بگیرید که لازم نیست از ابتدا عالی باشید، بلکه چیزی که مهم است شروع کردن، ممارست و پشتکار است.
اشتیاق و اعتبار
گاندی فهمیده بود که موانع باعث ایجاد تغییرات میشوند. او به کار خود که ایجاد هند مستقل بود علاقهی شدیدی داشت. توانایی او در برقراری ارتباط به روشهای مختلف او را به یک سخنران فوقالعاده تبدیل کرده بود. مردم پیرو و دنبالهرو او بودند حتی زمانیکه از او هیچ اثری نبود.
مکانی که جلسات عمومی گاندی برگزار میشد در کنار رود کاتجوری در کوتاک بود و او به زبان هندی صحبت میکرد. طبق گزارشات هزاران نفر در جلسات او حاضر میشدند علیرغم اینکه همهی حاضران متوجه صحبت او نمیشدند. در واقع او به قلب شنوندگانش با اشتیاق و صدای آرام و مطمئنش که طنین بلندی داشت، دست پیدا کرد.
شنوندهی همدرد
گاندی فردی نبود تا حرفهایی بزند که مخاطبان دوست دارند بشنوند؛ بلکه افکاری که او بیان میکرد کاملاً با افکار و گفتار خیلی از مردم در تضاد بود. برخی دلیل موفقیت گاندی را شنونده همدرد و خوب بودن میدانند.
تحلیل سخنرانی استیو جابز
بعد از بررسی سخنرانی گاندی در مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور نوبت به تحلیل سخنرانی استیو جابز به عنوان یک سخنران و شخصیت کاریزماتیک است. بسیاری از افراد، استیو جابز، موسس شرکت اپل را به عنوان یک ایده پرداز خلاق یا یک مدیر موفق میشناسند، اما حقیقتاً به موضوع فن بیان و سخنرانی او کمتر پرداخته شده، موضوعی که در موفقیت وی سهم بهسزایی داشته است.
سخنرانیهای استیو جابز الگوهای فوقالعادهای برای رونمایی از محصول هستند. او در ابتدای سخنرانی خود از یک سوال استفاده میکرد. شوخی و طنز خمیرمایهی سخنرانیهای استیو جابز بود. کلماتی که در سخنرانی به کار میبرد همگی ساده و گیرا بودند نه کلمات تخصصی و دشوار.
استیو جابز یک فرد فوقالعاده در زمینه سخنرانی است و با تمام وجود، به جملهای که خودش گفته عمل کرده است: نحوهی ارائه هر چیز اهمیت آن را مشخص میکند. احتمالا تجربه حضور در یک مراسم رونمایی و همایشهای سازمانهای مختلف را داشته باشید؛ یک لحظه تصور کنید که شرکت اپل به همان شکل خود را معرفی میکرد:
شرکت اپل با بیش از 4 دهه سابقه در صنعت پویا و رو به رشد تکنولوژی جایگاهی درخور و شایسته در میان مشتریانش پیدا کرده است و امروزه بسیار خرسندیم که شرکت اپل با بهره گیری از بهترین تکنولوژی های روز دنیا و با عنایت و لطف مردمان عزیز این کشور با تکنولوژی ساخت آیفون 11 پرو مکس اپل دست یافته است.
علاوه بر سخنرانیهای رونمایی محصولات اپل، استیو جابز یک سخنرانی ماندگار در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه استنفورد در سال 2005 با عنوان “Stay Hungry, Stay Foolish” دارد. در ادامه به بررسی نکاتی از تحلیل سخنرانی استیو جابز میپردازیم. ابتدا این سخنرانی را تماشا کنید و لذت ببرید:
سبک محاورهای
یکی از ویژگیهای متمایز استیو جابز سبک محاورهای سخنرانیاش بود. جملهی”استفان وزنیاک و من اپل را تاسیس کردیم ” را با این جمله “استفان وزنیاک و من اپل را شروع کردیم” مقایسه کنید.
جمله اول رسمی است و دو موسس شرکت که اپل را تاسیس کردند مجسم میشود. جمله دوم محاورهای است و دو دوست صمیمی مجسم میشود. استیو جابز سبک محاورهای را انتخاب کرد و این انتخاب هوشمندانهای بود؛ مخصوصا که این جمله در سخنرانی فارغالتحصیلی جمعی از دانشجویان بود.
جملات و ساختار ساده
استیو جابز در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه استنفورد، مخاطبانش را در حدود زمان 15 دقیقه با جملات ساده به بهترین شکل راهنمایی کرد. سخنرانی خود را آمیخته با سه داستان کرد. داستانگویی یکی از مهارتهای یک سخنران حرفهای است که مخاطب را درگیر صحبت میکند. داستان اول ارتباط اتفاقات مختلف در زندگی بود. داستان دوم درباره دوست داشتن و از دست دادن است. نهایتا سومین داستان درباره مرگ بود. خبری از جملات غیرقابل فهم و واژگان تخصصی در سخنرانی نبود.
مکث و سکوت طلایی
استیو جابز مکثهای موثری را قبل و بعد از نکات کلیدی داشت که به مخاطبین فرصت میداد نکات مورد نظر او را هضم کنند. برای مثال داستان اولش را با ارجاع آشکار به یک شعر به پایان رساند که به دنبال آن شش ثانیه سکوت کامل حکمفرما شد.
استفاده از تضاد
استیو جابز از جنبه های زیادی در سخنرانی استفاده میکند که بسیار قابل توجه و هوشمندانه است. تضاد که یکی از اشکال مورد استفاده در سخنرانی است در جای دقیق خودش، اغلب در ساختاری موازی استفاده میشود. استیو جابز به خوبی بارها از این مثالها استفاده کرده است. به دو نمونه توجه کنیم.
نمیتوانید وقایع را با نگاه به آینده به یکدیگر مرتبط کنید، فقط میتوانید با نگاه به گذشته آنها را به هم ربط دهید.
مرگ بهترین دستاورد زندگی است.
ساده سازی محتوا
استیو جابز پیچیدهترین محصولات و جزئیات آنها را در خلاصهترین شکل ممکن بیان میکرد. تکنیک اصلی او «ساده سازی محتوا» بود. محصولات شرکت او همیشه جزو اولینها بودند؛ بنابراین استیو جابز کار سختی برای معرفی آنها داشت. با این وجود او به خوبی محصولاتش را ساده سازی و برای عموم تعریف میکرد. مثلاً به جای اینکه بر پیچیدگیهای آن تاکید کند، بر مزایایی که برای مخاطبین دارد تاکید میکرد. از راحتی، آسانی و از سهل شدن زندگی سخنرانی میکرد.
خوب ارتباط برقرار کردن با مخاطبین
اگر چه هدف استیو جابز از برگزاری جلسات معرفی محصول فروش یک تکنولوژی بود، اما او همیشه سخنرانیهایش را با یک رابطه احساسی با حضار شروع میکرد. یک راه بسیار مؤثر در جلب توجه مشتریان احتمالی و درگیر کردن فکر آنان با محصول و یا خدمات تصویر سازی ذهنی و القای این تصویر به مخاطبان است. روش استیو جابز برای ایجاد این تصویر ذهنی، قصه گویی بود. او برای مخاطبانش مثالهای واقعی را به نمایش میگذاشت.
از طرف دیگر به جای اسلایدها کاری میکرد که مخاطبین بر روی خودش میخکوب شوند. به عبارتی مخاطبین نیامده بودند اسلاید ببینند. اگرچه اسلاید برای فهم بهتر مطالب به شدت تاثیرگذار است، اما اگر هدف از ارائه شما، نمایش اسلاید باشد، این کار را تنها با اینترنت هم میشود انجام داد یا حتی میشود برای مخاطبین ارسالشان کرد. سبک اسلایدهای استیو جابز بسیار متمایز و عالی بود. یک اسلاید ساده تا توجه مخاطب را به خودش و محصول جلب کند.
مقایسه سخنرانی استیو جابز و بیل گیتس
در همایش دنیای مک و سخنرانیها در نمایشگاه کالاهای الکترونیکی در لاس وگاس بیل گیتس و استیو جابز هر دو یک سخنرانی ارائه دادند. هر دو از افراد موفق و مطرح هستند و سخنرانیهایی با تفاوت جالبی داشتند.
اگر در صدد تبدیل شدن به یک سخنران حرفهای هستید به یاد داشته باشید که جملات کوتاه و تعداد کلمات کمتر بهتر است. ذهن مخاطب جملات را گم میکند. حتما تجربه کردید در یک کتاب که در حال مطالعه بودیم جملات که طولانی میشدند ذهن توان ارجاع دادن نداشت. در حقیقت ذهن سر و ته جمله را نمیتواند ارتباط دهد. در سخنرانی استیو جابز حدودا 10 کلمه در هر جمله بود ولی در سخنرانی بیل گیتس تقریبا21 کلمه در هر جمله. به طور کلی بیل گیتس تعداد کلمات بیشتری نسبت به استیو جابز در سخنرانیهایش دارد.
مورد بعدی عدم استفاده از واژگان دشوار و تخصصی است. البته استفاده از واژگان دشوار که برای عامه مردم ملموس نیست گاهی اجتناب ناپذیر است مثل معرفی یک محصول با سیستم سخت افزارش. نکته جالب این است که استیو جابز حدود 2 درصد و بیل گیتس حدود 5 درصد از واژگان دشوار و تخصصی استفاده میکردند؛ یعنی بیل گیتس حدود دو برابر بیشتر از استیو جابز از واژگان دشوار استفاده میکند.
فایل صوتی تحلیل پیام بهرام پور از مقایسه بین سخنرانی بیل گیتس و استیو جابز:
این فیلم را هم بد ندیدیم در این مقاله قرار دهیم. یک سخنرانی و مصاحبه جالب دو نفره استیو جابز و بیل گیتس در سال 2007!
تحلیل سخنرانی آدولف هیتلر
درست است که ما هیچ علاقهای به عقاید هیتلر نداریم ولی هیتلر نحوه بیان و سخنرانی جالبی دارد. به عبارتی فارغ از این که آدولف هیتلر فرد خوب یا بدی بوده است؛ میتوان گفت یک سخنران کاریزماتیک بود.
پروفسور بروس لوئیز، یکی از اساتید بزرگ فن بیان و سخنرانی در دانشگاه ایالتی اوهایو می گوید:
من فصاحت، بلاغت و تاثیرگذاری عجیب سخنرانی سخنرانان بزرگ مثل هیتلر و وینستون چرچیل را به کاریزمای آنها نسبت می دهم. هیتلر سخنران بزرگی بود. آنها یاد گرفته اند که چطور کاریزمای خود را به مغز مخاطبینشان میخ کنند و آنها را شیفته خود سازند.
ابتدا سخنرانی او را نگاه کنید:
حالا برسیم به بررسی نکاتی که چرا هیتلر یک سخنران ماهر بود.
صدای هیتلر
صدای هیتلر نوعی قدرت منحصر به فرد در خود داشت. آقای اشتاینر، یکی دیگر از اساتید سخنوری آلمانی می گوید: من در سال 1929 به دنیا آمدم. از چهار سالگی به یاد دارم در آشپزخانه می نشستم و به صدای هیتلر در رادیو گوش میدادم. اشتاینر ادامه می دهد: توضیح دادنش کمی دشوار است؛ اما صدای هیتلر گویی هیپنوتیزم می کرد. به طور عجیبی می توانستید ژست های بدنش را از طریق رادیو درک کنید و او را کاملاً در نظر بیاورید. نمی توانم بهتر از این توصیفش کنم. اشارات و حرکات بدنش را گویی زیر نظر می گرفتید. موضوع دیگر شدت بیان و کوتاهی کلام هیتلر است. چنین سخنرانیهایی اگر طولانی باشند اغلب اثرگذاری خود را به شدت از دست خواهند داد.
فرآیند نوشتن متن سخنرانی توسط هیتلر
جوزف گوبلز، در خاطرات خود نوشته که هیتلر به نوشتن سخنرانی هایش علاقه وافری داشت و به طور متوسط هر سخنرانی را پنج بار ویرایش می کرد. او می گوید: هیتلر تا پاسی از شب به سختی مشغول نوشتن بود. چندین بار تمرین و تکرار می کرد، سه منشی داشت که قبل از طراحی هر سخنرانی، متن هیتلر را می خواندند، تایپ می کردند و اشکالات احتمالی را به او یادآور می شدند. برای هیتلر، سخنرانی ها چنان اهمیت داشتند که هرگز به کسی برای نوشتن سخنرانی هایش اعتماد نکرد و طراح اصلی سخنرانی ها، فقط و فقط خودش بود.
زبان بدن قدرتمند و آگاهانه
جورج اشتاینر، توضیح میدهد که: هیتلر مجبور بود روی ارائه هایش کار کند؛ اما می دانست که این تنها نیمی از پیام هایش را منتقل می کند؛ بنابراین کاملاً آگاهانه ساعت ها بر روی روش های درست زبان بدن، حرکت دست ها، نوع لحن و اینکه در چه جاهایی باید فریاد بزند، کار می کرد. او جزو افراد مهمی بود که به زبان گفتاری خود، زبان بدن را به خوبی اضافه کرد.
در واقع حرکات بدن هیتلر کمی هم عجیب است! شاید اگر هر سخنران دیگری این حرکات را در حین سخنرانی خود انجام دهد، به نوعی فردی دیوانه تلقی شود زیرا این حرکات جوشیده از شخصیت یک سخنران نیست.
تمرین جلوی آینه
طبق خاطرات هاینریش هافمن، عکاس شخصی هیتلر که محرم اسرار و یکی از نزدیک ترین افراد به هیتلر بود میگفت: هیتلر در مقابل آینه سخنرانی خود را تمرین میکرد و من از ژست های او عکس می گرفتم و هیتلر به بررسی آنها میپرداخت.
تحلیل سخنرانی کِن رابینسون
اجازه بدهید حالا یک سخنرانی معروف از آقای کن رابینسون را تحلیل کنیم. این سخنرانی پربینندهترین سخنرانی تاریخ TED است و مسلماً مطالب آموزشی بسیار جالبی برای سخنرانان در آن نهفته است. این سخنرانی در سال 2006 اجرا شده و موضوع اصلی سخنرانی بررسی این موضوع است که آیا سیستم آموزشی ما دارای خلاقیت هست یا خیر.
ابتدا این سخنرانی را ببینید:
نکات تحلیلی این سخنرانی عبارتند از:
اعتبار بخشیدن
با استفاده از منابع موثق، به تجربهها و باورهای شخصی که خودتان دارید اعتبار ببخشید. وقتی شما در سخنرانی خود از تجربیات و باورهایتان بهره میبرید، دو کار مهم انجام خواهید داد:
سخنرانی خود را قابل فهم تر میکنید. یعنی متن سخنرانی خود را از حیطه تفکر مخاطبانتان یعنی تجربیات و اطلاعات ذهنی آنان به حیطه آنچه که شما میخواهید مخاطبانتان آن را بدانند یعنی پیام خودتان تغییر میدهید.
همچنین مخاطبان شما حس آشنایی با شما پیدا میکنند و شما از طریق تجربیات خود، گذشته خود را با مخاطبانتان به اشتراک خواهید گذاشت. کن رابینسون این کار را در طول سخنرانی خود بارها انجام میدهد و تجربیات خود از کنفرانس را به صحبتها و نکات مهم موضوع بحث خود گره میزند.
داستان گویی
رابینسون بخش عمدهای از سخنرانی خود را به گفتن داستانهای کوتاه یا بلند اختصاص میدهد. او زندگی خود را با داستانهای واقعی به تصویر میکشد. همچنین کن رابینسون در طول سخنرانی خود، زمانی که میخواهد نکته مهمی را بگوید تاکید میکند تا مخاطب توجه لازم را داشته باشد. با این کار او مخاطبان خود را آماده کند تا به خوبی و مشتاقانه دقت نمایند.
طنز و شوخی
رابینسون واقعاً در خنداندن مخاطبان فوقالعاده عمل میکند! در مدت بیست دقیقه چند بار میتوانید مخاطبان خود را بخندانید؟ آمار طنز جالب رابینسون فوقالعاده است! حداقل 22 بار در یک سخنرانی 20 دقیقهای یعنی بیش از یک بار در دقیقه! این بینظیر است!
.
سئوالات هدفمند
این فوقالعاده است اگر بتوانید که سخنرانی خود را یک سخنرانی یک نفره نکنید و با دخیل کردن مخاطبان خود آنها را نسبت و سخنرانی خود مشتاق کنید. رابینسون این کار را با یک الگوی خاص انجام میدهد. در بیشتر موارد او از عبارتهای اخباری با دو یا سه لفظ پرسشی استفاده میکند. برای مثال: “همه افراد علاقه خاصی به آموزش و پرورش دارند. مگر نه؟” یا “همه هدف آموزش و پرورش عمومی، در سرتاسر جهان، این است که اساتید دانشگاهی تربیت کنند. آیا این طور نیست؟”
کن رابینسون یک جمله بینظیر دارد:
اگر آماده اشتباه کردن نباشید، هیچ وقت هیچ فکر نابی به ذهنتان نخواهد رسید.
رایگان دانلود کنید!
کتاب تحلیل سخنرانی استیو جابز و آنتونی رابینز
کتاب «چطور مثل استیو جابز سخنرانی کنیم؟»
تحلیل سخنرانی تی جی واکر
در ادامه مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور میخواهیم کمی از اسرار موفقیت سخنرانیهای آقای تی جی واکر بگوییم. تیجی واکر میگوید وقتی قرار باشد برای چندین نفر صحبت کنیم فرقی ندارد یک جمع دوستانه یا همکاران باشد در هر صورت از منطقه امن خودمان خارج میشویم. هر چند کار آسانی نیست ولی باید بدانیم که باید تا جای ممکن سعی کنیم آرامش و خونسردی خود را حفظ کنیم. شاید یک قدم کوچک این باشد که برای دو ثانیه ابتدایی سخنرانی فقط لبخند بزنیم و یک ارتباط چشمی خوب با مخاطبین برقرار کنیم.
برای یک سخنرانی حرفهای پیام خود را با داستان و مثال آمیخته کنیم. یک برگه از نکات اصلی سخنرانی خودمان با فونت بزرگ داشته باشیم. سادهسازی محتوا نقش به سزایی دارد. باید تا جای ممکن طوری ارائه داشته باشیم که پیامهای اصلی ما برای مخاطبین مشخص باشد. جالب است که طبق تحقیقات صورت گرفته مخاطبین بعد از یک سخنرانی آنهم توسط افراد حرفهای؛ نهایتا 5 تا از پیامهای سخنرانی را به یاد میآورند. باید در نظر داشته باشیم که مخاطبین را بمباران اطلاعاتی نکنیم. معمولا سخنرانان تازهکار این اشتباه را به وفور میکنند که حجم بسیار زیادی اطلاعات به مخاطبین میدهند. این حجم زیاد اطلاعات نه تنها کمکی به مخاطب نمیکند؛ بلکه در انتهای سخنرانی مخاطب کاملا گیج میشود.
در نهایت آقای تیجی واکر تاکید ویژهای دارد که حتما قبل از سخنرانی اصلی از خودمان چندین مرتبه فیلم بگیریم و آن را تحلیل کنیم. انقدر این کار را تکرار کنیم تا به یک رضایت درونی از دیدن ویدیو خودمان برسیم.
این هم فیلم اختصاصی تی جی واکر که برای مجموعه بیشتر از یک نفر فرستاده است:
فرزانه سادات معصومیان
خانم فرزانه سادات معصومیان یکی از گویندگان مطرح و حرفهای در مصاحبهای که با آقای پیام بهرامپور در رادیو سخنرانی داشتند از رموز موفقیت در فن بیان گفتند که در مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور به چند مورد اشاره میکنیم.
خانم معصومیان اشاره دارند که کسی که بتواند 32 حرف فارسی را بدون اشکال تلفظ کند و مشکلی در گفتن حروف فارسی نداشته باشد یک قدم ابتدایی در سخنرانی را برداشته است. از طرف دیگر، یک سخنران یا گوینده نخست باید یک شخصیت قابل قبول داشته باشد چون شخصیت ما پشت صدایمان است.
به یک نویسنده ی معروف که کتابهایش هم خیلی فروش میرفت می گویند که توصیههایی به ما بکند که مانند او نویسنده ی موفق و قهاری شویم. آن شخص میگوید که نخست نوشتن، دوم نوشتن و سوم نوشتن. حالا برای سخنران حرفهای شدن هم همین است. نخست تمرین، دوم تمرین و سوم هم تمرین و دهم هم تمرین. برای اینکه تمرین زیاد کمک میکند که آن فرد توانمندیهایش بالا برود. یعنی بالقوه همه میتوانند اما در عمل آنکه تمرین های لازم را روی تنفس و بیان حروف، روی استرسی که باید کنترل کند، روی زبان غیر کلامی خود و هرچیزی که مربوط میشود به یک ارتباط خوب در سخنرانی کردن تمرینات لازم را بکند حتماً موفق میشود.
خانم معصومیان برای دلنشین شدن صدا توصیههایی کردند. صدایی دلنشین است که حجم خوبی داشته باشد، واضح و آشکار باشد و در واقع حروف و واژه های شنیده شود. این کار نیاز به چندین تمرین دارد یکی از راحتترین تمرینهایی که میشود به دوستان علاقه مند همین جا گفت این است که موقع حرف زدن تمرین کنیم که دهان را خوب باز و بسته کنیم. بدون اینکه به حنجره و تارهای صوتی فشار وارد کنیم بتوانیم با انرژی صحبت کنیم، بیحال و شل صحبت کردن برای مخاطب خیلی غیرجذاب است. یکی دیگر از تمرینات این است که از یکنواخت حرف زدن پرهیز کنیم. باید قدرت و اثر کلاممان را با به کار بردن زیر و بمی صدا، فراز و فرودها، تأکیدهای بجا روی واژگان بالا ببریم.
فریبا علومی یزدی
در ادامه مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور نوبت به خانم فریبا علومی یزدی ملقب به بانوی سخن پارسی، از برجستهترین مجریان کشور میرسد.
خانم علومی یزدی در بیش از هزار سخنرانی که در طول سالها ایشان مجری گری این برنامه را بر عهده داشتند، تجربیات بسیار ارزشمندی را به دست آوردند. خانم فریبا علومی یزدی برای سایت بیشتر از یک نفر نکاتی را که در طول سالها مجری گری از سخنرانان تأثیر گذار دیدند را اشاره کردند. برخی از این نکات عبارتند از:
یک سخنران حرفهای باید پاورپوینت اصولی که حاکی از تصاویر و فیلم موثر برای سخنرانی خود طراحی کند. یک زمانبندی خوبی برای سخنرانی در نظر بگیرد. همچنین احتمال کمتر شدن و بیشتر شدن مدت سخنرانی خودش را هم بدهد. یک پیکربندی برای سخنرانی داشته باشد که شامل مقدمه، موضوع و اهداف اصلی سخنرانی و در نهایت اگر فرصت شد پرسش و پاسخ باشد. به نیاز مخاطبین توجه شود و احترام لازم را برای مخاطب در نظر بگیریم. به هیچ عنوان با پوزش و عذرخواهی سخنرانی را آغاز نکنیم؛ بلکه با جملات مثبت و باانرژی سخنرانی را آغاز کنیم
یکی از اجراهای خانم علومی را هم میتوانید در فیلم زیر ببینید:
در دوره رایگان سخنرانی و فن بیان، شرکت کنید!
روی تصویر کلیک کنید
تحلیل سخنرانی استیو بالمر
استیو بالمر از ژانویه سال 2000 میلادی تا فوریه 2014 مدیرعامل شرکت مایکروسافت بود. او تمام دارایی خود را از راه کارمندی شرکت مایکروسافت بدست آورد، در حالی که نه موسس و نه خویشاوند موسس شرکت بود. او در فهرست ثروتمندترین افراد دنیا که توسط مجله فوربس منتشر میشود، با دارایی معادل 15٫2 میلیارد دلار در سال 2013 میلادی در رتبه 51 دنیا قرار گرفته است.
در دوران استیو بالمر شرکت مایکروسافت موفق رشد سود سالانه اش را از 25 به 70بیلیون دلار افزایش دهد و ارزش خالص شرکت توانست رشد 215 درصدی کند و به 23 بیلیون دلار برسد. در سال 2014 که بالمر قصد خداحافظی از ماکروسافت را داشت، یک سخنرانی فوقالعادهای داشت که وجه تمایز اصلی آن هیجان و احساسات ویژهی او بود. استیو بالمر در سخنرانی خداحافظی خود بسیار پرهیجان و با تمام احساسات خود از ماکروسافت خداحافظی کرد. واکنشهای این سخنران بسیار جالب بود و ارتباط احساسی فوقالعادهای که با کارکنان مجموعه برقرار کرده است واقعاً ستودنی بود. این هیجانات و احساسات در سخنرانی به خوبی به مخاطبین منتقل شد.
تحلیل سخنرانی جیمی اولیور
جیمی اولیور یکی از برترین آشپزهای جهان است و چند سال پیش در مجموعه سخنرانیهای تد (TED)، سخنرانی بسیار حرفه ای و جذابی را ارائه کرد. جیمی الیور برندهی جایزه TED Prize 2010 به وسیله یک پروژه قدرتمند ضد چاقی درهانینگتن واقع در ویرجینیای غربی آمریکا به مقابله ای همه جانبه با بی توجهی ما نسبت به غذا و خوراک میپردازد. جالب است بدانید که این ویدیو نزدیک به 77 میلیون بار در TED مشاهده شده است. این ویدیو را ببینید و مخصوصا به قسمت اولیه توجه کنید که چقدر حرفهای جیمی اولیور خود و حرفهاش را معرفی میکند.
تحلیل این سخنرانی حرفه ای با شما! عالی میشود که در قسمت نظرات، تحلیلهای شما در مورد این سخنرانی را بخوانیم.
دانلود رایگان فایل صوتی آخرین سخنرانی (درباره رندی پاوش)
اگر به شما بگویند که فقط یک سخنرانی می توانید انجام بدهید و بعد باید با این دنیا خداحافظی کنید چه می کردید؟ چه سخنرانی آماده می کردید؟
آخرین سخنرانی (درباره رندی پاوش)
حتماً خیلی جالب میشد اگر میدانستید این آخرین سخنرانیتان است و قرار است برای آخرین بار برای سخنرانیتان برنامهریزی کنید. قطعاً همهچیز فرق با وقتهای عادی فرق میکرد.
این فایل صوتی، به معرفی یکی از زیباترین سخنرانی های چند دهه اخیر می پردازد، یک سخنرانی از رندی پاوش که می دانست آخرین سخنرانی زندگیش را دارد…
یک کتاب هم با عنوان آخرین سخنرانی با همراهی رندی پاوش نوشته شده است. آخرین سخنرانی (به انگلیسی: The Last Lecture) نوشتهٔ مشترک رندی پاوش استاد علوم کامپیوتر دانشگاه کارنگی ملون و جفری زاسلو روزنامهنگار نشریهٔ وال استریت ژورنال است.
کتاب از آخرین سخنرانی رندی پاوش در دانشگاه کارنگی ملون با عنوان دستیابی به رویاهای کودکی سرچشمه میگیرد. این کتاب یکی از کتابهای پرفروش لیست نشریهٔ نیویورک تایمز است.
به لحاظ محتوا این کتاب را با کتاب معروف سهشنبهها با موری نوشتهٔ میچ آلبوم مقایسه میکنند و هر دو را در ژانر تجربیات استاد دانشگاه قبل از مرگ نسبت میدهند. امیدوارم با شنیدن این فایل صوتی و درک آنچه در آن میآموزید نگاهی تازه به سخنرانیهایتان پیدا کنید و اجراهای به مراتب زیباتر، حرفهایتر و قویتر داشته باشید.
کلام پایانی مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور
در مقاله تحلیل سخنرانی افراد مشهور به بررسی تعدادی از سخنرانان مشهور پرداختیم. در نهایت آنچه قرار است شما را متمایز کند و به اصطلاح گاو بنفش حرفهی سخنرانی شما باشد، سبک سخنرانی شخصی خود شما است. این نکته را به یاد داشته باشید سبک شخصی خودتان را به مرور پیدا کنید و آن را با اعتماد به نفس انجام بدهید.
به عنوان مثال در سخنرانیهای آقای دکتر علیرضا آزمندیان اغلب کلمات کشیده میشوند و با انرژی بسیار زیادی روی صحنه این صحبت منتقل میشود. از شعر و احادیث در سخنرانی استفاده میشود. یا مثلاً آقای محمود معظمی. از مخاطبان در انتهای برنامه یا در هر قسمتی که می خواهند یک استراحتی رخ داشته باشد ازشون خواهش می کنند دستها برود عقب و بلند بگویند ییییح! این شاید کمی چیز عجیبی باشد اما وقتی به مخاطبین نگاه می کنیم اکثراً از این موضوع استقبال خیلی زیادی میکنند. یا آقای نیما کیمیایی که با سبک بسیار انگیزشی و قدرتمندانه خودشان یادگیری در مخاطبین را افزایش میدهند. یا طرز لباس پوشیدن اسپرت استیو جابز. شاید اگر یک شخص تازهکار به سبک استیو جابز لباس بپوشد اصلا مورد توجه مخاطبین قرار نگیرد.
پس در یک کلام خوب یا بدی صد در صدی وجود ندارد باید خودمان را بشناسیم، مخاطبمان را بشناسیم، موضوعمان را بشناسیم و شرایط را بشناسیم تا در نهایت بهترین استراتژی را در نظر بگیریم.
در بخش نظرات پایین این مقاله منتظر نظرات و تحلیلهای شما در خصوص سخنرانی افراد مشهور هستیم. اگر تجربهی متفاوتی از سخنرانیهایی که شرکت کردید داشتید با ما به اشتراک بگذارید.
استعدادهای درونیتان را با کلام و بیان قدرتمند و جذاب، شکوفا کنید…!
روی تصویر کلیک کنید
این دوره به تازگی ضبط شده، کاربردی، علمی و کامل است!
رایگان دانلود کنید!
کتاب تحلیل سخنرانی استیو جابز و آنتونی رابینز
کتاب «چطور مثل استیو جابز سخنرانی کنیم؟»
۴ دیدگاه دربارهٔ «تحلیل سخنرانی افراد مشهور + دانلود رایگان دو کتاب»
سپاس
عالی بود
مخصوصاً تحلیل سخنرانی استیو جابز
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که همراهمون هستید و به آموزش و یادگیری علاقه مندید.
موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
با درود بر دوستان بزرگوار مجموعه بیشتر از یک به ویژه جناب آقای بهرام پور بزرگوار
باسپاس از شما به خاطر مطالب ارزنده و سایت آموزشی تان
جناب آقای بهرام پور لطفاً در زمینه داستان گویی در سخنرانی و نقل قول بیشتر توضیح دهید و راهنمایی بیشتری بفرمایید
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که مجموعه بیشتر از یک نفر رو برای رشد و یادگیری خودتون انتخاب کردید.
ما به شما پیشنهاد میکنیم از آموزش های دوره رایگان صحبت در جمع، سخنرانی و فن بیان استفاده نمایید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …