شخصیت شناسی خودمان

سرفصل های مهم این مقاله

شخصیت شناسی خودمان

شخصیت شناسی خودمان

 

خیلی قبل از مقدمه!

در طول چندین سالی که فعالیت‌های حرفه‌ای انجام می‌دهم همیشه نسبت به یک موضوع حساسیت بالایی داشتم و آن این بود که تا زمانی که نسبت به چیزی تخصص کافی ندارم، در آن رابطه اظهار نظر نکنم.

متأسفانه آنچه من را در چند سالی که در حیطه سخنرانی و فن بیان فعالیت می‌کنم بسیار آزار می‌دهد این است که افراد زیادی هستند که در این حیطه بدون داشتن کوچکترین تخصصی اظهار نظر می‌کنند و مثلاً فردی که فقط یک گوینده حرفه‌ای است – و هیچ دانشی در مورد سخنرانی ندارد – به خود جرأت می‌دهد نام کلاس‌هایش را به سادگی بگذارد:

 

دوره غیر حضوری سخنرانی و فن بیان را از دست ندهید

کلاس گویندگی، مجری گری، سخنوری و سخنرانی!

البته بعضی‌ها خیلی بامزه هستند و هر کلمه‌ای که به ذهنشان متبادر می‌شود را نیز به این حیطه اضافه می‌کنند مثلا نتیجه می‌شود چیزی در حدود دو خط:

 

اینها فقط یک اشاره ساده به برخی از عزیزان بود که به خود اجازه می‌دهند در هر حیطه‌ای اظهار فضل کنند و البته به زودی راهنمایی برای شما عزیزان خواهم نوشت که چگونه می‌توان فرد مناسب برای آموزش در هر حیطه‌ای را پیدا کرد؟

به هر حال هدف من از این صحبت این بود که ذهن شما را با این موضوع درگیر کنم که همواره اگر کسی در مورد چیزی اظهار نظر می‌کند باید بتواند توضیح و توجیه علمی نیز برای آن داشته باشد.

مقدمه
یکی از بخش‌هایی که در دوره جامع سخنرانی و فن بیان به آن بسیار علاقه دارم، بحث سبک شخصی سخنران است و اعتقاد دارم که اگر سخنرانی بتواند سبک شخصیخود را بشناسد، مزایای زیادی به دست خواهد آورد از جمله این که:

1. حیطه توانمندی‌های خود را می‌داند.

2. چارچوبی دقیق برای اقداماتش دارد.

3. مخاطبان راحت‌تر با او ارتباط خواهند گرفت.

4. بسیار جذاب‌تر و گیراتر سخنرانی خواهند کرد.

5. کاملاً‌ حرفه‌ای به نظر خواهید رسید.

 

و حالا با توجه به دو مقدمه بالا کاملاً حق دارید بپرسید که چگونه شخصیت شناسی انجام می‌شود که بر اساس آن سبک شخصی خود را پیدا کنیم؟

 

 
چگونه شخصیت شناسی انجام می‌شود
در روانشناسی روز دنیا روش‌های زیادی برای تحلیل و تشخیص شخصیت و شخصیت شناسی انجام می‌شود که به دلیل علاقه و البته ضرورت به یادگیری تخصصی و کاربرد آنها در سخنرانی با بسیاری از آنها آشنا هستم. از ابزارهای ساده‌ای همچون تحلیل DISC تا تیپ شناسی اینیاگرام و ابزارک‌هایی همچون TA (تحلیل رفتار متقابل) و …

 

شخصیت شناسی خودمان

 

اما ابزاری که توجه من را به شدت در شخصیت شناسی به خود جلب کرد، بدون شک MBTI بود زیرا مقالات، تحقیق‌ها و فعالیت‌های دانشگاهی مرتبط با موضوع سخنرانی در این حیطه در ادبیات علمی دنیا بسیار پیشرفته است و البته در عمل نیز بسیارر بسیار پرکاربردتر از سایر ابزارهای تحلیل شخصیت است.

 

MBTI چیست؟

یا همان ام بی تی آی مخفف عبارت (Myers-Briggs Type Indicator) یا تیپ شناسی مایرز و بریگز است که البته ما خیلی انیجا دنبال توضیح دادن آن نیستم و شاید بهتر بهتر باشد که در اینترنت جست و جو کنید و مطالب زیادی پیدا کنید.

در MBTI ما چهار موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم که بر اساس آن 16 تیب شخصیتی و 4 مشرب به دست می‌آید که در دوره‌ جامع سخنرانی و فن بیان به صورت مفصل در این رابطه صحبت خواهیم کرد.

 

دریافت انرژی دریافت اطلاعات نحوه تصمیم گیری سبک زندگی
درونگرا منطقی تفکری منظم
برونگرا شهودی احساسی منعطف

 

حال فرض کنید که یک سخنران هم شخصیت خود را به درستی بشناسد و هم بتواند از مخاطبان خود شناخت خوبی کسب کند! آنوقت شما هم سبک شخصی خود را به سادگی پیدا خواهید کرد و البته

به زودی سلسله مطالب بیشتری در این رابطه منتشر خواهیم کرد…

پیام

چطور به اصلی ترین مانع راه اندازی بیزینس غلبه کنیم؟

Picture of

امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۱۱ دیدگاه دربارهٔ «شخصیت شناسی خودمان»

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز

      خوشحالیم که به محتوای آموزشی توجه دارید؛ تبریک به شما

      امیدواریم بازهم بتونیم با محتوایی مفید در خدمتتون باشیم.

      بیشتر ازیک نفر

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      خوشحالیم که به دنبال نکات آموزشی هستید؛ همراهیتون بسیار برامون ارزشمنده.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام همراه عزیز مطالعه؛ خوشحالیم که کنار دغدغه های زندگیتون اهل آموزش هستید.

  1. من مطالب شخصیت شناسی که باعث شناخت بهتر خودم و آدمهای اطرافم و در نتیجه ایجاد روابط موثرتر میشه رو واقعا دوست دارم و دنبال میکنم

    1. پشتیبانی بیشتر از یک.

      سلام دوست عزیز اهل مطالعه؛ خوشحالیم که همراهمون هستید و دغدغه آموزش دارید.
      موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا