در برابر خیانت چه باید کرد؟

سرفصل های مهم این مقاله

خیانت بدترین تجربه‌ای است که می‌توان در رابطه یا حتی شاید در زندگی داشت. تجربه خیانت احساسات شدید و متعارض منفی‌ای را ایجاد می‌کنند که به سادگی می‌توانند سلامت روان را تحت تاثیر قرار دهند. در این مقاله بررسی می‌کنیم در برابر خیانت چه باید کرد و چه واکنشی باید داشت.

در برابر خیانت چه باید کرد؟

در برابر خیانت چه باید کرد؟

قبل از اینکه وارد بحث واکنش‌های مناسب در مقابل خیانت شویم، باید تاکید کنیم که هیچگونه دفاعی برای خیانت قابل دفاع نیست و این کار به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

1- سریع نتیجه‌گیری و قضاوت نکنید

در بسیاری از موارد، سرد شدن رابطه یا درگیری‌های رایج دیگر بین زوجین می‌تواند این حس را ایجاد کند که فرد مورد بی وفایی قرار گرفته است. با توجه به اینکه حتی فکر کردن به خیانت بسیار آسیب‌زا است و مخصوصا در شرایطی که خیانتی اتفاق نیوفتاده، آسیب زیادی به رابطه وارد می‌کند، بهتر است تا قبل از اطمینان برچسب یا انگی زده نشود.

اگر این شک و شبهه‌ها را برای مدت طولانی دارید و شما را اذیت می‌کنند اما هیچوقت دلیل یا مدرکی دال بر تایید آن به دستتان نرسیده، شاید ایده بدی نباشد که با همسر خود صحبت کنید. هدف از این صحبت، روشن کردن رفتارهای ناسالم یا شبهه شما درباره مسائل است و بهتر است صحبتی درباره خیانت نشود.

در صورتی که این صحبت و مکالمه برای شما رضایت بخش یا اطمینان بخش نبود، مراجعه به زوج درمانگر توصیه می‌شود. باید بدانید که زوج درمانگر در مواجهه با شک و شبهه شما شروع به جمع آوری اطلاعات یا رسوا کردن نمی‌کند! بلکه تلاش می‌کند تا بر اساس شرایط و اطلاعات موجود، تصمیم درستی بگیرید یا مکالمه مفیدی با همسرتان داشته باشید.

2- خودتان را سرزنش نکنید

فارغ از وجود یا عدم وجود دلیل و مدرک کافی، یکی از واکنش‌های رایج در مقابل این احساسات، سرزنش کردن خود است. خیانت کردن باعث می‌شود تا طرف مقابل احساس ناکافی بودن یا بی ارزش بودن بکند. برای اینکه درگیر این تله نشوید باید به خاطر داشته باشید که فارغ از هر چیزی، خیانت را شخص دیگری انجام داده است!

خیانت معمولا در روابط ناسالم اتفاق می‌افتد که وجود رفتارهای آسیب‌زا دیگر نیز محتمل‌تر است. برای مثال همسر شما ممکن است مستقیم یا غیرمستقیم به شما بگوید که خیانت کردن وی تقصیر شما است! در این شرایط علاوه بر فاصله گرفتن از او، باید کنترل افکار خود را به دست بگیرید تا غرق افکار مزاحم و آسیب‌زا نشوید.

3- شرایط را بپذیرید

پذیرش شرایط

در بسیاری از موارد، فرد خیانت دیده به قدری تحت تاثیر احساسات منفی و شرایط بد قرار می‌گیرد که حاضر است حتی اطلاعات موثق و قابل اعتماد را انکار کند تا بتواند دوام بیاورد. دلیل تراشی برای خیانت همسر یا انکار آن در واقع یک دفاع در مقابل این شرایط دشوار است.

برای رها کردن رابطه ناسالم و آسیب‌های آن، باید بتوانید واقعیت را ببینید و آن را بپذیرید. این شرایط بسیار دشوار است و طبیعتا فشار زیادی بر شما وارد می‌‌کند اما ادامه دادن این رابطه با انکار حقایق به هیچ عنوان مفید نیست.

نکته مهم دیگری که باید درباره پذیرش شرایط به خاطر داشته باشید، این است که مسیر پشت سر گذاشتن اتفاقات و احساسات منفی، همیشه هموار و صاف نیست. یعنی حال شما به مرور زمان بهتر نمی‌شود؛ ممکن است روزی را بدون یادآوری و احساسات منفی پشت سر بگذارید و دید مثبتی نسبت به زندگی خود پیدا کنید اما روز بعد مجددا به شدت درگیر این احساسات شوید. این موضوع به این معنا نیست که امکان بهبودی وجود ندارد یا شما در حال بهبودی نیستید، بلکه صرفا مسیر دور شدن از آن ناهموار است!

در صورتی که این احساسات و افکار برای مدت طولانی شما را آزار می‌دهند بهتر است از کمک متخصص سلامت روان بهره ببرید.

نکته: در صورت نیاز به مشاوره آنلاین روانشناسی طلاق می‌توانید به مجموعه روانشناسی پل مراجعه کنید. لینک: https://blog.poltalk.me/online-divorce-counseling/

4- اولویت اول خودتان باشید

تجربه خیانت و فشارهای ناشی از آن آسیب‌های زیادی وارد به شما وارد می‌کند. این فشارها باعث می‌شوند تا در مقابل بیماری‌ها و اختلالات روانشناختی آسیب پذیرتر باشید. به همین دلیل توجه به سلامت خود اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

خودمراقبتی روش مناسبی برای پرداختن به خود است. به زبان ساده باید طوری مراقب و همراه خودتان باشید، که اگر فرد عزیزی جای خودتان بود، آنگونه از وی مراقبت می‌کردید. پرداختن به فعالیت‌های موردعلاقه و همینطور فعالیت‌های آرامبخشی مثل پیاده‌روی و یوگا نیز توصیه می‌شوند.

روی آوردن به سبک زندگی ناسالم در این شرایط نسبتا رایج است. مصرف مواد مخدر یا الکل، بی توجهی به غذا یا برنامه خواب همگی مواردی هستند که آسیب پذیری شما را بیشتر خواهند کرد و بلندمدت مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند.

5- حمایت بگیرید اما دراما نسازید!

حمایت بگیرید

گاهی مراقبت از خود به تنهایی خیلی دشوار است. از طرف دیگر تحمل همه این فشارها بدون حمایت و همراهی دوستان و عزیزان بسیار دشوار است. دریافت حمایت اجتماعی نقش پررنگی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های سلامت روان دارد. افراد نزدیک و صمیمی اطراف شما قطعا قادر به حمایت و ایجاد محیطی امن برای گفتگو خواهند بود. داشتن این محیط امن برای بهبودی ضروری است.

نکته دیگری که باید در این ارتباطات به خاطر داشته باشید، این است که نباید از شرایط خود یک دراما بسازید. همه ما وقتی تحت ظلم قرار می‌گیریم یا آسیب می‌بینیم، دوست داریم عالم و آدم را خبردار کنیم و این میل کاملا طبیعی است. اما به چند دلیل مهم است که فقط با افراد قابل اعتماد و نزدیک و تا جای ممکن افراد محدودی صحبت کنید.

بخش دیگری که می‌تواند منجر به ایجاد دراما شود، بحث و درگیری با همسر است. همانطور که گفتیم هیچ توجیهی برای خیانت وجود ندارد و بحث و دعوا با وی نیز فایده‌ای نخواهد داشت. بنابراین بهتر است تا جای ممکن ارتباط خود را محدود کنید و وارد درگیری‌ها نشوید.

6- تصمیم بگیرید

بعد از تجربه خیانت، تصمیم بزرگ و مهمی وجود دارد که باید انتخاب کنید آیا می‌خواهید زندگی مشترک خود را ادامه دهید؟ هیچ جواب یا نسخه یکسانی برای این سوال وجود ندارد. شرایط زندگی، تجربیات و نیازهای شخصی هر فرد متفاوت هستند و شما باید با بررسی شرایط خود به این پاسخ برسید.

در بسیاری از موارد، وجود فرزند یا وابستگی‌های دیگر ممکن است منجر به ماندن در رابطه شود. ترس از دست دادن منابع مالی، ترس از دست دادن حضانت فرزند و هزار و یک ترس دیگری که ممکن است در شما وجود داشته باشند، همگی ترس‌های منطقی و درستی هستند که باید یک به یک به آنها بپردازید تا جواب سوال خود را پیدا کنید.

زندگی مشترک نیاز به اعتماد دارد و اعتماد به کسی که سابقه خیانت دارد آسان نیست. سعی کنید تا در تصمیم خود همه موارد را در نظر بگیرید.

7- کمک بگیرید

گاهی پاسخ برخی سوال‌هایی که در بخش قبلی مطرح شد در دسترس شما نیست. مثلا ممکن است برای کسب اطلاعات درباره حضانت فرزند بعد از طلاق از یک وکیل مشورت بگیرید. به خاطر داشته باشید تا در هر مرحله و هرجایی که نیاز به کمک دارید، از متخصصین کمک بگیرید.

چگونه باید خیانت همسر را فراموش کرد؟

چگونه باید خیانت همسر را فراموش کرد؟

وقتی این سوال را می‌پرسیم، ابتدا باید ببینیم فراموش کردن خیانت همسر با انکار آن یک معنی می‌دهد؟ خیانت آثار منفی زیادی بر رابطه و فرد خیانت دیده وارد می‌کند و به نظر می‌رسد فراموش کردن آن غیرممکن باشد.

به جای فراموش کردن، پذیرش باید اتفاق بیوفتد. پذیرش به این معنا نیست که به وی حق بدهید یا خیانت را فراموش کنید. بلکه به این معناست که این تجربه را پشت سر گذاشته اید و قرار نیست بر آینده شما تاثیر بگذارد. فارغ از تصمیم به ادامه زندگی مشترک، پذیرش این تجربه ضروری است.

به زندگی مشترک برگردیم؟

عوامل بسیار زیادی بر جواب این سوال تاثیر می‌گذارند و نمی‌توان چه تصمیمی صحیح یا اشتباه است. فارغ از احساسات و پذیرش شما، همسرتان نیز باید قادر به پذیرش خیانت خود باشد وگرنه او نیز همیشه غرق در عذاب وجدان خواهد بود و همچین رابطه‌ای نمی‌تواند مفید باشد.

بنابراین باید با آرامش و با منطق درباره این مسئله با همسر خود نیز صحبت کنید و به توافقی در این باره برسید. بهتر است تا قبل از گرفتن تصمیم نهایی با افراد و نزدیکان خود در این باره صحبت نکنید تا تحت تاثیر قضاوت دیگران قرار نگیرید.

کلام آخر

تجربه خیانت یکی از پرفشارترین و بدترین تجربیات ممکن است. فراموش کردن آن غیرممکن است اما برای ادامه زندگی، فارغ از تصمیم به ادامه زندگی مشترک باید بتوانید این اتفاق را بپذیرید. پذیرش به معنای بخشیدن یا انکار خیانت نیست بلکه یعنی بتوانید این اتفاق را پشت سر بگذارید تا تاثیر منفی بیشتری بر زندگی شما نداشته باشد. در صورت نیاز مراجعه به متخصص سلامت روان توصیه می‌شود.

منابع:

پیام

نحوه رسیدن به درآمد با راه‌اندازی کسب و کار

Picture of مهدی ابراهیمی

مهدی ابراهیمی

مدیر سئوی هلدینگ بیشتر از یک
امتیاز (4/5)
4/5
به اشتراک بگذاریم
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

۴ دیدگاه دربارهٔ «در برابر خیانت چه باید کرد؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
برای ورود مشکل دارید؟