تا به حال آمارهای متناقض و عجیب در کشورمان کم نشنیده ایم. اما این حد اختلاف دیگر واقعا شاهکار بود. میزان سرانه مطالعه در ایران و جهان همواره زمانی که مطرح می شود می گوییم ای وای من چقدر ما ایرانیان بدیم چقدر کم کتاب می خوانیم! ولی در نهایت چه؟ هیچ!
واقعا هیچ اتفاق خاصی نمی افتد باز هم نمایشگاه کتاب فرا می رسد به ما با کوله ای پر از انگیزه به نمایشگاه می رویم کوله انگیزه مان را با کتاب هایی بسیار پر می کنیم و بعد همان ها را به همان شکل در کنار اتاقمان رها می کنیم. همه ما کتاب های نخوانده بسیاری داریم اما با حسرت خوردن چیزی تغییر نمی کند. دراین مقاله قصد دارم به صورت کامل شرح دهم که چرا سرانه مطالعه در ایران اینقدر پایین است و مهم تر از همه چرا کتاب نمی خوانیم و چطور می شود به بهترین نحو ممکن کتاب خوان شویم. پس خودتان را برای یک آموزش جانانه حاضر کنید.
در ابتدا حتما ویدیو زیر را مشاهده کنید که به صورت کامل توضیح دادم سرانه مطالعه در ایران به چه میزان است و همچنین 3 دلیل اصلی که کتاب نمی خوانیم چیست؟
میدانید میزان مطالعه در کشور ما چقدر است؟ میدانید سرانه مطالعه در جهان چقدر است؟
میزان مطالعه در ایران آمار بسیار دقیقی دارد! عددی که بیان میشود، عددی است بین 2 تا 79!
به گزارش لیزنا، که چند سال پیش اعلام شد، سرانه مطالعه در ایران، 2 دقیقه در سال است! همان زمان دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی، اعلام کرد که خیر، اینطور نیست و آمار مطالعه در ایران، 79 دقیقه در روز است!
کدام عدد برای سرانه مطالعه در ایران صحیح است؟
2 دقیقه در سال و 79 دقیقه در روز؟ اختلاف این قدر زیاد؟
خب، کیفیت آمار در کشور ما موردی است که بحث در رابطه با آن به این کتاب مربوط نمیشود. اما نکتهی جالب اینجاست که آسمان همهجای دنیا همین رنگ است! تصور نداشته باشید همهی آمارها راجع به سرانه مطالعه در کشورهای جهان، صحیح هستند. برای مثال، نمونهای از آمارهای جهانی را در جدول زیر میتوانید ببینید:
رتبهبندی سرانهی مطالعه کتاب از مراکز بینالمللی مطالعات گذراندن وقت در 2010
رتبهبندی سرانه مطالعه کتاب نشریات و…در برخی کشورهای جهان در سال 2015:
حالا معلوم نیست، چطور هند که در سال 2010 جزء 20 کشور اول هم نبود، به یک باره به رتبه اول رسید؛ آن هم طی 5 سال! و چگونه شد که در فنلاند به یک باره مردمانش تصمیم گرفتند در این 5 سال کتاب نخوانند، من نمی دانم. اما واقعاً به این آمارها در هیچ جای دنیا، نمیشود اعتماد کرد.
اما در ایران، بعد از آن اختلاف فاحش، اعلام شد که سرانه مطالعه در ایران را که گفتهاند 79 دقیقه در روز با محاسبه خواندن قرآن و ادعیه و نشریات بوده است و بعد از آن هم به این صورت بیان کردند که:
سرانه مطالعه، 75 دقیقه و 34 ثانیه محاسبه شده که 15 دقیقه و 17 ثانیه مربوط به کتاب، 21 دقیقه و 31 ثانیه برای قرآن و ادعیه، 32 دقیقه و 36 ثانیه روزنامه و پنج دقیقه و 42 ثانیه به نشریه خوانی اختصاص پیدا کرده است که هر دو فضای مجازی و فیزیکی را شامل میشود.
طبق این آمار، حدوداً ما روزی 20 دقیقه قرآن میخوانیم! ای کاش همینطور که این آمار میگوید باشد! نمیدانم…
اصلا اهمیتی دارد سرانه مطالعه در ایران و جهان چه قدر است؟
راستش را بخواهید خیر! اینکه در جامعه ما افراد علاقه ای به خواندن کتاب ندارند که برای همه واضح است به نظر من باید با دنبال این باشیم که دلیل این اتفاق را پیدا کنیم.
من بعد از برگزاری بیش از 90 کارگاه تندخوانی و تقویت حافظه که تمام هدف از برگزاری آن این است که افراد شرکت کننده بتوانند به خوبی و سادگی کتاب بخوانند، به این رسیدم که به 3 دلیل سرانه مطالعه در ایران پایین است
- نمی دانند واقعا کتاب ها می توانند چه اثری در زندگی هایشان داشته باشند
- نمی دانند که چطور باید کتاب بخوانند. کتاب خواندن خوشایند نیست چرا که دچار خواب آلودگی یا سردرد می شوند
- نمی دانند چه کتابهایی برایشان مفید است وباید چه کتاب هایی را مطالعه کنند
که در ادامه این مقاله قصد داریم به صورت کامل شرح دهیم چطور می شود این سه مشکل را برطرف کرد با ما همراه باشید
سرانه مطالعه در ایران پایین است چون: کتابها قدرتی ندارند!
یکی از مشکلات اساسی ما این است که باور نداریم کتاب ها می توانند تا چه میزان در زندگی ما تاثیرگذار باشند. همانطور که در ویدیو گفتم کتابها حتی می توانند عامل شکل گیری یک جنگ باشند.
علاوه بر داستانی که در ویدیو گفته شد خوب است که بدانید جنگ جهانی اول هم بی تاثیر از کتابها نبوده است.
قدرت دریایی اثر آلفرد ماهان؛ زمینهساز جنگ جهانی اول
نویسنده یک افسر نیروی دریایی بود؛ البته، خیلی هم از امور نظامی سررشته نداشت و فقط یک بار در جنگ داخلی آمریکا شرکت کرده بود. در دورانی که افسر بود برای اینکه حوصلهاش سر نرود، شروع به نوشتن یک کتاب درباره اهمیت نیروی دریایی کرد. ماهان در کتابش نوشت که این چند تا کشتی که به نظر شما اهمیت چندانی ندارند، میتوانند بهعنوان بهترین وسیله برای جنگ استفاده شوند. او میگوید: آب، بهترین راه برای جنگ است و موانعی که در راه حرکت در خشکی وجود دارد، در راههای آبی نیست. ماهان نوشت که در طول تاریخ هر کشور، قدرت اول نظامی و سیاسی، نیروی دریایی بوده است. این کتاب باعث شد تا همه کشورها به یاد کشتیهایشان بیفتند و نیروی دریاییشان را منظم کنند. کتاب ماهان به همه زبانها ترجمه شد؛ حتی به زبان ژاپنی. ژاپنیها به همه افسران دریاییشان یک نسخه از این کتاب را هدیه میکردند. همین نیروی دریایی بود که باعث شد جنگها در مسیرهای طولانیتری اتفاق بیفتند و به جای این که کشوری با کشور همسایهاش وارد جنگ شود، قارهای بتواند با قاره دیگر بجنگد.
جالبه کتابی که فردی فقط برای این آن را نوشته است که حوصله اش سر نرود تا به این حد بتواند در یک جنگ موثر باشد. بازهم بسیاری از ما باور نداریم کتاب ها تا چه حد قدرتمند هستند. البته این تصور را نداشته باشید که کتاب ها همواره موجب اتفاقات بد در جهان می شوند. بسیاری از کتاب ها موجب قدرتمند شدن کشورها شدند.
کتاب هایی مانند ثروت ملل اثر آدام اسمیت
این کتاب دقیقا در زمانی نوشته شد که جهان در حال تحولی عظیم بود. انقلاب فرانسه و آمریکا شروع شده بود مردم حقوق سیاسی نداشتند و تعداد مستعمره ها روز به روز زیاد میشد. در همین روزها دختر دانشجوی اسکاتلندی (اسمیت) تصمیم گرفت کتابی بنویسد که موجب شد انگلستان در قرن 19 بزرگترین و ثروتمند ترین امپراطوری جهان باشد.
خب تصور می کنم که همین حالا عده ای می گویند خب کتاب ها موثر قبول اما ما وقتی برای مطالعه نداریم!
می خواهم حالا توجه شما عزیزان را به یک تحقیق علمی جلب کنم که در این تحقیق توماس کورلی نویسنده یکی از پرفروش ترین کتاب های جهان اعداد تصویر زیر را ارائه کرده است.
این فرد به مدت 5 سال به بررسی زندگی 200 نفر از میلیونرهای جهان پرداخته است. و خروجی آن آماری را ارائه کرده است که طی آن اعلام شده است.
86 درصد از میلیونرهای جهان برنامه روزانه ساعتی برای مطالعه کتابها دارند.
63 درصد از آنها در هنگام جابجایی از آموزش ها و کتابهای صوتی استفاده می کنند.
جالب است نه؟ برترین میلیونر های جهان وقت دارند اما ما وقت نداریم.
بیل گیتس در یکی از آخرین مصاحبه های خود در نیویورک تایمز اعلام کرد که:
و آماری عجیب و تکان دهنده از میزان مطالعه وارن بافت یکی از بزرگترین سرمایه داران جهان که عنوان شده بود او روزانه نزدیک به 500 تا 600 صفحه مطالعه دارد. دیگر بگذریم به نظر من بهترین پاسخ در برابر افرادی که می گویند وقت نداریم این است:
وقتی بخواهیم کاری را انجام دهیم راهش را پیدا می کنیم و اگر نخواهیم بهانه اش را!
دیگر تصور می کنم به اندازه کافی در این باره توضیح دادم الان فرصت این رسیده است که به دلیل بعدی بپردازیم!
سرانه مطالعه در ایران پایین است چون: بلد نیستیم!
مشکل اصلی اینجاست که الان باور کردیم که کتاب خواندن مفید است اما نمی دانیم روش صحیح مطالعه چیست
اگر موقع مطالعه مشکلات زیر برایتان پیش می آید ناشی از این است که با روش صحیح مطالعه آشنا نیستید
- چشم هایتان به سرعت خسته می شود
- دچار خواب آلودگی می شوید
- بعد از خواندن چند صفحه احساس کسل بودن و یکنواختی می کنید
- حس می کنید هیچ چیز یاد نمی گیرید
- زود خسته می شوید
- و…
روش های مطالعه بسیاری در جهان تا به حال ارائه شده است که در کارگاه های تندخوانی و تقویت حافظه مجموعه بیشتر از یک نفر یکی از موثرترین روش های مطالعه جهان که برگرفته از روش ارائه شده توسط دانشگاه هاروارد است ارائه می شود که پیاده سازی آن در قالب این مقاله نمی گنجد. چرا که پیاده سازی آن چندین ساعت از زمان این کارگاه های حضوری و غیرحضوری تندخوانی را به خود اختصاص داده است.
همانطور که در ویدیو بالا به صورت کامل توضیح داد شد در این نوشتار قصد داریم روش مطالعه ای کارآمد را خدمتتان ارائه کنیم تحت عنوان lwf = learning without forget یادگیری بدون فراموشی. این روش یکی از ساده ترین روش های مطالعه موجود در جهان است که شما عزیزان می توانند از همین حالا آن را روی کتاب های خود پیاده سازی کنید.
تمام مراحل این روش که می توانید به نظر من امری تاثیر گذار در سرانه مطالعه ایران باشد را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
این روش را به سادگی می توانید همین حالا بر روی کتاب هایی که قصد مطالعه آن را دارید پیاده کنید.
مرحله یک: بررسی اجمالی کل کتاب
در این مرحله شما می بایست به بررسی کل کتاب بپردازید به چه صورت؟ تصور کنید قصد دارید این کتاب را خریداری کنید ابتدا به کدام قسمت ها توجه می کنید؟ (امیدوارم قیمت کتاب نباشد)
فهرست مطالب، پشت جلد کتاب، قسمتی از مقدمه یا چگونگی شروع کتاب یا اینکه چندین صفحه از اواسط کتاب را به صورت اتفاقی انتخاب کرده و مطالعه کنید.
دقت داشته باشید در این روند قصد نداریم درک کاملی از کتاب داشته باشیم فقط و فقط یک بررسی اجمالی.
مرحله دو: بررسی یک فصل
در این مرحله شما عزیزان کافی است تنها به بررسی دقیق تر فصل اول کتاب بپردازید. به صورت سریع سعی کنید از هر صفحه از کتاب چندین خط آن را مطالعه کنید. نباید این مرحله بیش از 5 دقیقه از شما عزیزان وقت بگیرد.
مرحله سه: سوال گذاری
در این مرحله تنها کافی است که شما عزیزان از فصلی که خیلی سریع مطالعه کرده اید. تعدادی سوال طرح کنید.
- چه تعداد سوال؟
- وقتی هنوز کتاب را نخوانده ایم چطور سوال طرح کنیم؟
خب اینکه چه تعداد سوال بستگی به کتاب دارد اما انتخاب من برای هر فصل یک کتاب حداقل 4 سوال است.
اما چطور سوال طرح کنیم؟ قرار نیست سوالی کنکوری طرح کنیم تنها کافی است سوالی ساده از تیترها یا قسمت هایی که خود کتاب پررنگ کرده است طرح کنیم به همین سادگی
مرحله چهار: خواندن با برداشت کلمات کلیدی
در این مرحله شروع به مطالعه کتاب می کنید و در کنار خود یک کاغذ سفید قرار می دهید و هر کلمه ای که نظرتان هم رسید را هنگام مطالعه در کاغذ کنارتان یادداشت می کنید.
مرحله پنج: بازنگری کلمات
بعد از اینکه مطالعه کتاب به پایان رسید موقع ازمون گرفتن از خودتان است. در این مرحله کافی است که به کلمات کلیدی که استخراج کردید نگاه کنید. اگر نکات آن کلمات یادتان آمد یعنی درک کاملی از کتاب داشته اید وگرنه بایستی دوباره قسمت های مربوط به آن کلمات را مطالعه کنید
مرحله شش: رسم الگوی یاد آوری
تنها کافی است در این مرحله یک نت برداری از کتاب داشته باشید که مدل های مختلفی از نت برداری در جهان موجود است اما بهترینی که ما پیشنهاد می کنیم نقشه ذهنی است. در سایت بیشتر ازیک نفر پیش از ایم مقالاتی در باب آموزش این روش نوشته ام اما به زودی یک مقاله جانانه در این باره رایگان بر روی سایت قرار خواهم داد.
مرحله هفت: تفکر و امتحان
در این مرحله کافی است شما عزیزان الگوی یاد آوری رسم شده خود را روبروی خود قرار دهید و از خود آزمون بگیرید. آیا به خاطرتان می آید تمام بخش های کتاب؟
امیدورام که با بکارگیری این روش مطالعه ساده بتوانید به سادگی دیگر به مطالعه کتاب هایتان بپردازید و شک نداشته باشید اگر به روش صحیح مطالعه کنید مطالعه برای شما عزیزان خسته کننده نخواهد بود.
حال نوبت به آخرین دلیل پایین بودن سرانه مطالعه در ایران رسیده است. کتاب نمی خوانیم چون نمیدانیم چه کتاب هایی مطالعه کنیم.
سرانه مطالعه در ایران پایین است چون: نمی دانیم کدام کتاب!
تا به الان تمام تلاشم را کرده ام دلایل و راهکارهای محکمی جهت مطالعه ارائه کنم و این هم آخرین دلیل این که کدام کتابها. در این نوشتار 3 کتاب خیلی خوب رو به شما عزیزان معرفی کرده ام که به من و تغییر زندگی ام بسیار کمک کرد.
کتاب اول اثر مرکب:
من اسم اثر مرکب را گذاشته ام ریشه ی تمام کتاب های موفقیت جهان. این کتاب از نظر من رویایی است. چرا؟
این کتاب به دور از تمام هیاهو شلوغ کاری های جهان نوشته شده است. اجازه بدید قسمتی از ابتدای این کتاب عالی رو اینجا خدمتتان ارائه کنم.
«وقت آن رسیده که رک و راست فردی به شما بگوید: مدتی طولانی است که به بازی گرفته شده اید و فریب خورده اید. هیچ فرمول مخفی، نوشداروی سحر آمیز یا راه حل سریعی برای موفقیت وجود ندارد. شما هیچ وقت با روزی 2 ساعت وقت گذراندن در اینترنت به درآمد، دویست هزار دلاری نمی رسید. شما نمی توانید وزنتان را در عرض یک هفته 15 کیلوگرم کم کنید. شما نمی توانید با خوردن یک قرص زندگی زناشویی تان را درست کنید. شما تنها با اثر مرکب است که می توانید به موفقیت برسید.»
معرفی کتاب اثر مرکب از دارن هاردی
به نظر من خواندن همین کتاب ساده می تواند سرانه مطالعه ایران را بالا برده و افراد را علاقه مند به مطالعه کند. این کتاب با مثال هایی فوق العاده ساده کاربردی و علمی به شما نشان می دهد راه موفقیت در دنیای امروز چیست.
حال لطفا چند دقیقه وقت بگذارید و ویدیو زیر را مشاهده کنید. در این ویدیو به صورت کامل توضیح دادم که این کتاب چه نکات مفیدی به همراه دارد.
فراموش نکنید اگر این کتاب را مطالعه کرده اید یک بار خواندنش اصلا کافی نیست من هر چندماه یکبار این کتاب را مطالعه می کنم چرا که ایمان دارم در مسیر موفقیت های بسیار موثر بوده و خواهد بود.
کتاب دوم سیر عشق از آلن دو باتن
تا به حال کمتر کتابی به این سبک توسط ما در این سایت معرفی شده است. این کتاب شاید چندان زمینه علمی و موفقیت نداشته باشد و همچنین جنبه داستانی این کتاب است که آن را خاص کرده است.
کتاب سیر عشق از آلن دو باتن یک رمان داستانی کوتاه است که از نظر من یکی از زیباترین و کارمدترین کتاب هایی است که تا به حال مطالعه کرده ام.
بسیاری از افراد علاقه مند به کتاب های داستانی هستند اما برای آن دسته از افرادی که به این کتاب ها علاقه ندارند باید بگویم این کتاب تنها یک داستان نیست. علاوه بر یک داستان آموزنده این کتاب مملو از تحلیل های فلسفی یک فیلسوف بزرگ است که در ایران هم بسیار طرفدار دارد.
اگر می خواهید بیشتر از کتاب «سیر عشق» بدانید در لینک زیر به معرفی آن پرداخته ایم؛ روی لینک زیر کلیک کنید
چه تاثیری در سرانه مطالعه ایران خواهد داشت؟
خب سوال خوبی بود به نظرمن یکی از عوامل اینکه بفهمیم یک کتاب تاثیری در سرانه مطالعه ایران یا جهان دارد این است که میزان فروش آن را مشاهده کنیم.
کتاب اول این نویسنده که در سال 1993 چاپ شده و چندین سال بعد در ایران نیز با نام جستارهایی در باب عشق ترجمه به چاپ رسید تا به الان با مترجمین مختلف نزدیک به 100 بار تجدید چاپ خورده است.
اجازه دهید کمی از تاریخچه این کتاب بگویم:
این نویسنده یک فیلسوف است که عشق و رابطه را از نگاه فلسفه در قالب داستان ارائه می کند کتاب جستارهایی در باب عشق این نویسنده در سال 1993 وقتی که او فقط 23 سال داشت نوشته شد.
و توانست به این حجم از موفقیت دست پیدا کند. و حالا در کتاب سیر عشق بازهم این نویسنده بزرگ از عشق می نویسد و اینبار در سال 2016 بعد از 23 سال!
به نظرتون حالا نثر و گفتار این نویسنده چه تغییری کرده است؟
قسمتی از این کتاب را برای شما عزیزان در ذیل قراردادم:
«در عمق هر دلخوری، مخلوطی درهم و برهم از عصبانیت شدید و میلی به همان شدت برای حرف نزدن راجع به دلیل عصبانیت وجود دارد. کسی که قهر می کند هم سخت نیازمند درک شدن از سوی شخص دیگر است و هم کاملا مصر است که هیچ کاری در راستای وقوع این درک انجام ندهد. خود نیاز به توضیح دادن، هسته ی این دلخوری را شکل می دهد: اگر طرف مقابل توضیحی بخواهد، مسلما لیاقت توضیح شنیدن را ندارد. باید اضافه کنیم که این مزیتی است که دیگری با ما قهر کند: یعنی طرف مقابل آن قدری به ما احترام می گذارد و قبولمان دارد که فکر می کند ما باید ناراحتی ناگفته وی را درک کنیم. این یکی از موهبت های عجیب و غریب عشق است»
چطور بود؟ جالب است بدانید این بخشی از تحلیل نویسنده از زندگی دو شخصی است که در این داستان عاشق یکدیگرند و حال با هم قهر کرده اند.
اگر توضیحات بیشتری از قسمت های مختلف این کتاب نیاز دارید حتما ویدیو زیر را مشاهده کنید.
این کتاب یک راهنمای عالی برای رابطه های عاطفی شما عزیزان است.
کتاب سوم : کتاب کی؟ بهترین راه برای یک زمان سنجی عالی
این کتاب یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های آمازون و نیویورک تایمز است که در سال 2018 به چاپ رسیده و خیلی زود هم در کشور ما با اجازه رسمی ناشر انگلیسی و نویسنده کتاب ترجمه و به چاپ رسیده است.
جالب است بدانید نویسنده مقدمه ای مخصوص هم برای ایرانیان در ابتدای این کتاب قرار داده است. قسمتی از مقدمه این کتاب را برای شما عزیزان در ذیل قرار میدهم:
«افتخاری است که کتاب کی را با ترجمه فارسی به خوانندگان نشر نوین در ایران تقدیم کنیم. زمان یکی از موضاعاتی است که هم فراگیر و هم خاص است. اگر چه ساعت دفتر من در واشینگتن با همان سرعت ساعتی در دیواری در تهران حرکت می کند، اما ساعت رسمی هرگز در دو مکان یکی نیست. تهران نه ساعت از واشینگتن جلوتر است. یا شاید واشینگتن نه ساعت از تهران عقب تر! فردای شما اغلب امروز من است، همانطور که امروز من اغلب فردای شماست. عجیب است.»
اگر می خواهید بیشتر از کتاب «کی» بدانید در لینک زیر به معرفی آن پرداخته ایم؛ روی لینک زیر کلیک کنید
این بخشی از مقدمه کتاب بود که توسط دنیل اچ پینک برای ایرانیان نوشته شده است. در ایران عموم افراد این نویسنده را با کتاب انگیزه می شناسند که سال ها پیش در ایران چاپ شده و بارها هم تجدید چاپ شده است.
در ویدیو زیر به صورت کامل قسمت های مختلف این کتاب را شرح دادم. حتما مشاهده کنید.
میدونید چرا اسم این کتاب when کی است؟
چون این کتاب به شما می آموزد:
- کی یک رابطه عاطفی را تمام کنید
- کی مهم ترین تصمیمات زندگی تان را بگیرید
- کی به شراکتتان پایان دهید
- کی قضاوت کنید
- کی از خواب بیدار شوید
- کی کسب و کار خود را راه اندازی کنید
- کی بهترین زمان استراحت است
- و…
تمام این زمان سنجی ها بر مبنای تحقیقات کاملا علمی در این کتاب ارائه و بیان شده است.
دیگر چه عواملی در سرانه مطالعه ایران موثر است؟
خیلی طولانی شد اما مدت هاست مخاطبین عزیز ما درخواست چنین آموزش رایگان و جامعی رو از من به عنوان مدرس روش های مطالعه وتکنیک های یادگیری مجموعه بیشتر از یک نفر دارند. به دلیل فشردگی برگزاری کارگاه های حضوری و همچنین محصول غیر حضوری تندخوانی این مجال تابه حال ایجاد نشده بود. خدا رو شاکرم از این بابت که بالاخره فرصتی پیش آمده که این مطالب رو در اختیار شما عزیزان و همراهان بیشتر از یک نفر قراردهم. این اطمینان رو دارم که برایتان مفید و کاربردی خواهد بود و می تواند گامی عملی برای بالابردن سرانه مطالعه ایران باشد.
با یک جا نشستن و حسرت خوردن سرانه مطالعه ما بالا نمی رود!
باور اصلی من این بود که کتاب ها به این سه دلیل است که خوانده نمی شوند:
و مهم تر از همه کتاب ها خوانده نمی شود چون معرفی نشده اند.
علاوه بر عواملی که گفتم عوامل موثر دیگری هم داریم مثل:
چطور یک نقشه ذهنی از کتابی که می خوانیم تهیه کنیم
چطور تمرکز خود را در مطالعه بالا ببریم
خبر خوب این است که به زودی مقالات کامل دیگری نیز در این باره برای شما عزیزان ارائه می کنم. در کمتر از چند هفته دیگر
جمله پایانی تمامی کلاس های من، رویاهاتون رو زندگی کنید. اولین قدم برای بیشتر از یک نفر بودن و زندگی کردن رویاهایتان کتاب خواندن و آموزش دیدن است.
پس اولین قدمتان را محکم بردارید. با شوق زندگی کنید.
۱۷ دیدگاه دربارهٔ «آمار عجیب سرانه مطالعه در ایران و جهان! مقایسه کامل»
عالی بود
مطالب خوبی را یاد گرفتم
ممنون از زحمت شما
خوشحالیم که به فکر مطالعه و رشد فردیتون هستید؛ موفق و بیشتر ازیک نفر باشید.
کتاب نمی خونیم که کتاب بخونیم. کتاب میخونیم که بهش عمل کنیم. درسته؟ نه؟
سلام همراه عزیز
بله بله کاملا؛ و چقدر خوب که دنبال مقالات و محتوای آموزشی هستید؛ امیدواریم متن مقاله در این راستا براتون کاربردی باشد.
بیشتر ازیک نفر…
درود و آفرین به نوشتار شما جوان عزیز. از سه سالگی قبل از مدرسه خواندن را از پدرم فرا گرفتم و در مدت ۷۱ سال گذشته هرگز بدون کتاب نبوده ام و بطور متوسط بیشتر از یکساعت و نیم در روز کتاب میخوانم و وقتهایی هم مثل همین امشب پنج تا شش ساعت مشغول خواندن و نوشتن هستم، ولی همین حالا بکمک شما تشخیص دادم که چقدر بدون هدف مطالعه کرده ام و چرا خیلی کم مطالب را بخاطر سپرده ام!
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که همراهمون هستید و به آموزش و یادگیری علاقه مندید.
بهتون تبریک میگیم که تصمیم گرفتید با مطالعه مطالب علمی و آموزش، در حال حاضر آگاهانه تر زندگی کنید.
مرسی که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
بیشتر ازیک نفر
خودت خسته نکن. سرانه مطالعه را نمیتوانی بفهمی. مثلا یک اپلیکیشن خیال میکند یک فرد همه کتاب هایش را انجا میخواند، کتابخانه ها همینگونه و …
همچنین، افراد همواره انتظار دارند بعد از ساعت ها مطالعه مثلا یک کتاب فنی بر ان فن مسلط باشند که غیر ممکن هست. کتاب امده فقط کلیدها را ارائه کند، در امور فنی تمرین و تکرار مهم هست. شاید برای تاریخ نگارها، ادیبان، رشته های ادبی کتاب خیلی مهم باشد، در حوزه مهندسی کتاب فقط اغاز و کلید هست. و الین خواسته افراد این که اگر کتابی میخوانند تاثیری در درامدشان داشته باشد، که البته دیدگاه خوبی نیست ولی با این همه گرانی همه دنبال در اوردن پول برای نیازهای اساسیتر هستند و مسلما کتاب و یادگیری بیشتر غیر ضروری تلقی میشود. کسی که به سختی غذای خانه اش، پوشاک و هزینه های درمان و دیگر هزینه های زندگی را بدست می اورد درست میگوید که نه وقتی برای کتاب دارد و نه کتاب سودی برایش میرساند. ان هم در جامعه ای که اقتصاد به شدت به سمت ویرانی میرود. البته فضای اقتصاد جهانی هم امروزه همینگونه است. ما دوباره داریم بازگشتی به دوران فطرت وتاریکی که بشر تنها زور و پول و اشرافیت را مهم میدانست برمیگردیم و علم را برای افراد خاص و اشرافی مفید میدانست. این یک تکرار تاریخ است.
چه مقاله ی خوبی … به من کمک کرد … از وقت و زحمت شما ممنونم
سلام همراه عزیز
خوشحالیم که در مسیر رشد فردی قدم برداشته و بیشتر ازیک نفر شدید.
مرسی که نظرتون رو با عموم و با ما به اشتراک می گذارید.
من اهل مطالعه هستم و این نوشته ها نگاهم را به مطالعه نوین کرد .
تبریک به شما…
مطالب خیلی عالی بود ممنونم ازتون از نظر شخصی بنده کسانی که میخوان کتاب خوندن رو شروع کنن بهتره که از کتابهای سبک و کمحجم مطابق با علاقشون شروع کنن حتی اگر از داستان های کوتاه عاشقانه خوششون بیاد هم اشکالی نداره تجربه شخصیم نشون داده که کم کم که وارد جامع کتابخوان ها میشی ودورو برت پراز کتابخوان میشه به موضوعات مختلف دیگه علاقمند میشی و ناخداگاه میری سمتشون درمورد خودم ،بسیار عاشق کتابهای فانتزی و علمی تخیلی بودم اما الان به شدت عاشق کتابهای آموزشی هستم واین رو تو جلسات کتابخوانی که توکتابخونه شهرمون برگزار میشد یادگرفتم
سلام دوست عزیز
چقدر خوب که اهل علم و یادگیری هستید و دغدغه آموزش دارید.
موفق بیشتر ازیک نفر باشید…
خیلی ممنون لطف کردی دوست خوبم آخرین مطلب معرفی کتاب باید بگم من بیشتر کتابامو از روی معرفی شما عزیزان تهیه و خواندم
سلام سعید عزیز
از شما ممنونیم مجموعه بیشتر از یک نفر رو برای رشد و یادگیری خودتون انتخاب کردید.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
موفق و بیشتر از یک نفر باشید …
درود
به نظرم می تونستید کتابای جذاب تری معرفی کنید.
و اما در رابطه با دلایل مطالعه ی بسیار پایین ایرانیان، به نظرم یک دلیل مهم “سانسور” هست که شما بهش اشاره ای نکردید.
در کل همین که به فکر افزایش مطالعه ی مردم هستید جای تقدیر و تشکر داره.
ممنون
خوشحالیم که مقاله براتون مفید و کاربردی بوده است؛ امیدواریم در مقالات بعدی نیز با محتوایی مفید در خدمتتون باشیم.
بیشتر ازیک نفر